USA – Finsko 3:2 (po pr.) | Rusko – Česko 3:0 (kon.) | Slovensko – Kanada 5:6 (kon.)
Norsko – Švédsko 1:9 (kon.)
konec
Norsko
1:9 (0:3, 0:5, 1:1)
Švédsko
Pondělí 13.05.2019, 20:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:29 Oskar LINDBLOM - 1:9
     
    57:29
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Současně s návratem norského hříšníka na ledovou plochu střílí Švédsko devátý gól. William Nylander střílenou přihrávkou po ledě vybídl k teči OSKARA LINDBLOMA, který kotouč přizvedl pod horní tyčku. Asistence: William Nylander, Anton Lander.
    51:14 Mathias TRETTENES - 1:8
     
    51:14
    Norsko právě vstřelilo branku!
    No a jsou za to dokonale potrestáni. Jacob Markström bude pěkně naštvaný, protože úplně zbytečně přišel o čisté konto. MATHIAS TRETTENES natáhl ke střele od modré čáry a pravděpodobně čistým průstřelem trefil horní roh. Asistence: Thomas Valkvae Olsen.
    38:40 Loui ERIKSSON - 0:8
     
    38:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Espeland na trestné strávil pouze 58 vteřin, což samozřejmě znamená další gól v norské síti. Opět to byla akce jako z partesu. Úřadující mistři světa kombinací na jeden dotek úplně vystavili bránící čtveřici mimo hru a LOUI ERIKSSON v klídečku dorazil puk do prázdné brány. Asistence: Elias Lindholm, Elias Pettersson
    29:38 Alexander WENNBERG - 0:7
     
    29:38
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A on skutečně za čarou byl! Je mi neskutečně líto Holma, protože přišel o zákrok turnaje. Každopádně ALEXANDER WENNBERG zapisuje čtvrtý bod ve svém prvním mači. Asistence: William Nylander.
    26:40 Mario KEMPE - 0:6
     
    26:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To je tedy přivítání pro Henrika Holma. MARIO KEMPE to společně s Landerem a Gustafssonem udělali dokonale. Dlouhou přihrávkou se dostali do útočné třetiny a MARIO KEMPE protisměrnou kličkou poslal Holma na druhou stranu a zasunul do opuštěné brány. Asistence: Anton Lander, Erik Gustafsson.
    25:54 Oliver EKMAN-LARSSON - 0:5
     
    25:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Pátá v Bratislavě opět odbyla! Před bránou byl volný skvěle clonil PATRIC HÖRNQVIST, přes kterého Haukeland neviděl. Navíc švédský útočník zřejmě změnil dráhu letu kotouč, protože mu byla dodatečně připsána branka. Asistence: Oliver Ekman-Larsson, Adam Larsson.
    22:05 Adrian KEMPE - 0:4
     
    22:05
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Čtvrtý gól a opět zejména díky individuální šikovnosti švédského hráče. Tentokrát se zaskvěl ADRIAN KEMPE, který předvedl pěknou kličku na bekhend, který i vypálil po hokejkou beka a prostřelil norského gólmana. Asistence: Anton Lander.
    18:22 William NYLANDER - 0:3
     
    18:22
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A opět fantastický WILLIAM NYLANDER, který tentokrát už zapisuje branku. Zbavil se beka a sjel si do střelecké pozice mezi kruhy, odkud trefil naprosto dokonale mezi bruslemi beka. Haukeland vůbec nic neviděl. Norové si sice vzali coach challenge, jenomže jim k ničemu nepomohla. Asistence: Alexander Wennberg.
    06:40 Patric HÖRNQVIST - 0:2
     
    06:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové vedou již 2:0! Oliver Ekman-Larsson nahazoval na bránu a tam měl hokejku připraven PATRIC HÖRNQVIST, který umně sklepl kotouč mimo dosah Haukelanda. Asistence: Oliver Ekman-Larsson, William Nylander.
    00:39 Alexander WENNBERG - 0:1
     
    00:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je parádní start do šampionátu pro ALEXANDERA WENNBERGA, který okamžitě po buly v útočném pásmu převzal puk, najel s ním na osu a počkal si, až mu gólman roztáhne nohy. Snadná práce a favorit vede 1:0. Asistence: William Nylander.

    Kateřina Kundertová

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 52. Trettenes (Valkvae Olsen) – 1. Wennberg (W. Nylander), 7. Hörnqvist (Ekman-Larsson, W. Nylander), 19. W. Nylander (Wennberg), 23. A. Kempe (Lander), 26. Hörnqvist (Ekman-Larsson, A. Larsson), 27. M. Kempe (Lander, E. Gustafsson), 30. Wennberg (W. Nylander), 39. Eriksson (E. Lindholm, E. Pettersson), 58. Lindblom (W. Nylander, Lander)


    Norsko: Haukeland (26. Holm) – Lesund, Holös (C), Espeland, Bonsaksen, Johannesen, Nörstebö, Bull, Kaasastul – Olden, P. Thoresen (A), M. Olimb (A) – Trettenes, Haga, Valkvae Olsen – Lindström, Röymark, Martinsen – K. Forsberg, Roest, Reichenberg.
    Švédsko: Markström (H. Lundqvist) – A. Larsson, Ekman-Larsson (C), Ekholm, E. Gustafsson, Hägg, M. Pettersson – Wennberg, Hörnqvist (A), W. Nylander (A) – E. Lindholm, Lindblom, E. Pettersson – A. Kempe, Eriksson, Lander – Krüger, M. Kempe, Rasmussen.

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Schukies (GER) – Hancock (USA), Leermakers (NED)

    Diváci: 8850
    bahis siteleri