St. Mirren – H. Academical 2:0 (kon.)
konec
Saint Mirren FC
2:0 (0:0)
Hamilton Academical FC
Pondělí 13.05.2019, 20:45 • The Simple Digital Arena • Skotská Premier League • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný pondělní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Skotská Premiership pokračuje již sedmatřicátým kolem a my se společně zaměříme na důležitý souboj v závěru tabulky, Saint Mirren přivítá před domácím publikem Hamilton.

    Hamilton má dva zápasy před koncem soutěže čtyřbodový náskok na Saint Mirren, který by aktuálně musel o zachování účasti mezi elitou i v příští sezoně bojovat v baráži. Přímo sestoupit již Saint Mirren nemůže, protože na poslední Dundee má náskok pěti bodů a navíc dnešní utkání k dobru. Pokud by se chtěl dnešní domácí celek vyhnout i baráži, tak musí dnes bezpodmínečně zvítězit, také v závěrečném kole přehrál poslední Dundee a ještě čekat na zaváhání Hamiltonu, který to nyní má ve svých rukách.

    Oba týmy ve skupině o udržení hned čtyřikrát v řadě neprohrály. Dnes ale Saint Mirren musí hrát na vítězství, v případě nerozhodného výsledku bude muset do baráže.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    06.04. 2019 Hamilton – St. Mirren 1:1
    01.12. 2018 St. Mirren – Hamilton 1:3
    22.09. 2018 Hamilton – St. Mirren 3:0
    23.07. 2016 Hamilton – St. Mirren 3:0
    23.05. 2015 Hamilton – St. Mirren 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    Saint Mirren FC: Hladký – P. McGinn, MacKenzie, Popescu, Mužek – Magennis, S. McGinn, Lyons – Jackson, Mullen, McAllister
    Náhradníci: Holmes – Baird, Cooke, Ferdinand, Flynn, Hodson, Nazon

    Hamilton Academical FC: Woods – McGowan, Gordon, Gogić, McMann – Mimnaugh, MacKinnon, Martin – Oakley, Andreu, Ogboe
    Náhradníci: Marsden – Davies, Hamilton, Imrie, Miller, Smith, Sowah

    Rozhodčí: Collum – McWilliam, Hilland.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní rozehrávku se postarali domácí fotbalisté. Lyons hledal na levém kraji McAllistera, který ale balon nezpracoval ideálně.
     
    3
    A znovu u balonu McAllister. Tentokrát šel ale do souboje s hostujícím Gordonem příliš agresivně a po povalení soupeře mu hlavní rozhodčí píská faul.
     
    4
    Mateo Mužek vhazoval zpoza postranní lajny. Domácí se udrželi u balonu na útočné polovině, ale až do vápna se neprocpal s míčem u kopačky Mullen ani Jackson.
     
    5
    Velmi tvrdým zákrokem se prezentoval hostující Scott Martin. Právě po faulu hostujícího celku rozehrával Saint Mirren volný přímý kop. Také v šestnáctce se ale domácí provinili faulem.
     
    6
    Do nadějné pozice se dostal Tony Andreu. Francouzský útočník pálil z otočky z hranice pokutového území, ale míč poslal pouze vysoko nad branku Václava Hladkého.
     
    7
    Také na druhé straně musel být Gary Woods připraven. Po přihrávce Magennise pálil z prvního doteku Simeon Jackson, ale branku podobně jako Andreu netrefil.
     
    8
    Domácí útočili podél levé postranní lajny. S Lyonsem si narazil Mužek, ale následný centr do pokutového území už chorvatskému obránci nevyšel podle představ.
     
    9
    Tentokrát již Mateo Mužek i s přispěním McAllistera poslal míč před Woodse, ale jako první se zorientoval v obraně hostující Gogić.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka sice branku nepřinesla, ale oba týmy hrají s obrovským nasazením. Domácí jsou více u balonu, ale stále čekáme na první přesnou střelu.
     
    12
    Na pravém kraji procházel obranou domácí Kyle Magennis, balon mu ale utekl dále od kopačky a toho využil k zisku McMann. Magennis následně soupeře fauloval.
     
    13
    Po několika hlavičkových soubojích se míč odrazil do pohybu Martinovi. Hostující tým ale příliš dlouho na útočné polovině nevydržel. Naopak nepřesnou rozehrávku musel hasit Gary Woods.
     
    14
    S Lyonsem kombinoval na levé straně Mužek, přihrávka do pokutového území měla najít Mullena, ale ten byl obklopen hned několika soupeři.
     
    15
    Marios Ogboe skončil na trávníku po tvrdém souboji se Stephenem McGinnem. Hlavní rozhodčí musel přerušit hru a hostující útočník byl ošetřován.
     
    16
    Po dlouhém nákopu Václava Hladkého skončil míč jen u Scotta Martina. Ten vyzkoušel pozornost českého brankáře, ale z velké dálky branku netrefil.
     
    17
    Od středové čáry vhazovali domácí balon do hry. Paul McGinn našel Magennise, který si ale přihrávkou na Jacksona příliš nepomohl.
     
    18
    Přetažený centr měl najít Jacksona, ale balon skončil až daleko za koncovou čárou. Rozehrávat bude od své branky Gary Woods.
     
    19
    O levé postranní lajny se vydal více k ose trávníku McAllister, ale o balon velmi rychle přišel. Poté se musel rychle vracet do obrany Mužek, kterého fauloval Ogboe.
     
    20
    Ani dvacet minut branku nepřineslo. Domácí jsou i nadále aktivnějším celkem, ale Gary Woods stále zasahovat nemusel.
     
    21
    Za vzájemnou potyčku u postranní lajny dostávají žlutou kartu domácí Stepgen McGinn s hostujícím Aaronem McGowanem.
     
    22
    Domácí následně rozehrávali volný přímý kop, ale prudký centr do pokutového území našel pouze připraveného Gogiće.
     
    23
    Série tvrdých zákroků pokračuje. Nyní zcela zbytečně dohrál napadající Oakley Popesca, který už dávno před tím odehrál balon ke spoluhráči.
     
    24
    Domácí vybojovali míč ještě na útočné polovině trávníku. McAllister se dostal k centr do pokutového území, ale hosté odvrátili balon na rohový kop.
     
    25
    Ani rohový kop ale domácím nevyšel. Na první tyči sice zasáhl balon Danny Mullen, ale pokus o střelu skončil jen odrazem balonu vysoko nad hostující branku.
     
    26
    Hostující Tony Andreu se dožadoval po pádu v šestnáctce odpískání penalty, ale hlavní rozhodčí nechal hru bez přerušení pokračovat.
     
    27
    Paul McGinn vhazoval dlouhý aut až do pokutového území. Domácí se ale neprosadili k balonu a musí i nadále obléhat hostující vápno.
     
    29
    Po dlouhém výkonu Garyho Woodse prohrál hlavičkový souboj Oakley. Domácí velmi rychle rozehráli směrem dopředu, ale balon skončil znovu u Woodse.
     
    30
    Ani půlhodina hry úvodní branku nepřinesla. Po řadě faulů se hra neustále kouskuje a ani jeden z týmů se nemůže vytvořit souvislejší tlak.
     
    31
    Velká komplikace pro hostující celek. Alexandros Gogić nezachytil náběh Jacksona, musel ho zastavit jen za cenu faulu a protože už byl poslední v obraně viděl od hlavního rozhodčího červenou kartu.
    31. Červená karta
     
    32
    Domácí navíc rozehrávali nebezpečnou standardní situaci, kterou ale vyřešil zákrokem u své levé tyče Gary Woods.
     
    33
    Střídání v týmu Hamilton Academical FC: ze hřiště odchází Mimnaugh, přichází Sowah.
     
    34
    Domácí Saint Mirren chce využít početní převahu co nejdříve. Po prudkém pasu však hlavičkoval bez větší razance Mullen přesně do prostoru, kde byl Woods.
     
    35
    Ogboe lehce trefil do obličeje MacKenzieho, který se následně skácel k zemi. Domácí stoper potřebuje ošetření na hrací ploše.
    35. Zákrok Mariose Ogboa
     
    37
    Po krátkém ošetření se může pokračovat. Mihai Popescu rozehrával z místa přestupku pouze do kombinace, domácí chtějí soupeře přehrát po pravém kraji.
     
    38
    Hosté se opět lehce ubránili. Náběh Magennise pokryl McGowan, následně nepřesný centr skončil jen vedle branky Hamiltonu.
     
    39
    Hosté se ani v oslabení nezatahují výrazně do obrany. Ze střední vzdálenosti naopak pálil MacKinnon, ale branku Václava Hladkého minul o pořádný kus.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Saint Mirren sice hraje již pěkných pár minut v přesile, ale zatím si nevypracoval jedinou brankovou příležitost.
     
    41
    Střídání v týmu Saint Mirren FC: ze hřiště odchází MacKenzie, přichází Baird.
     
    42
    Paul McGinn spolupracoval na pravém kraji s Magennisem, poté přišla přihrávka do pokutového území, kde ale zatím vládne pouze Woods.
     
    44
    Minutu před pauzou byl nachytán při dlouhé přihrávce v ofsajdovém postavení George Oakley. Domácí bleskově rozehrávali, ale míč pouze proskákal za koncovou čáru.
     
    45
    Také Gary Woods vykopával od své branky. Hosté se však u balonu příliš dlouho nezdrželi, střídající Sowah však získal pro Hamilton alespoň autové vhazování.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    Domácí měli ještě před koncem první půle k dispozici rohový kop. Prudký centr si ale pohlídal Gordon a následná rána z velké vzdálenosti od Lyonse skončila mimo.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Hráči odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

    Úvod zápasu byl plný nedovolených zákroků, žlutou kartou byli odměněni Stephen McGinn s Aaronem McGowanem za potyčku po tvrdém faulu. Následně byl ale vyloučen Alexandros Gogić, ale hosté ani v deseti zápas rozhodně nezabalili. V prvním poločase byli sice aktivnější hráči Saint Mirrenu, ale k ohrožení jedné z branek nedošlo.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:49.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Jako první se ve druhém poločase dotkl míče hostující Darian MacKinnon. Hamilton se rychle navezl na útočnou polovinu trávníku, ale o balon přišel Ogboe.
     
    48
    Mnohem aktivněji vstoupili do druhé půle hosté. Mullen si chtěl vymodlit faul u středového kruhu, ale hlavní rozhodčí píská až zákrok na Lyonse na levé straně.
     
    49
    S Paulem McGinnem se příliš nemazal Sowah, který domácího obránce přistrčil po odehrání balonu až za postranní čáru.
     
    50
    Domácí skvěle vykombinovali vlastní polovinu kolem napadajícím soupeřů. Přihrávka na pravou stranu již Jacksona nemohla najít, balon končí v zámezí.
     
    51
    Scott McMann vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny, následně vyhrál hlavičkový souboj nad Ogboem Mužek, ale znovu jen do zámezí.
     
    52
    S McGowanem spolupracoval na pravé straně Sowah, hosté se ale zbavili zbytečně balonu a poté musel faulovat unikajícího McAllistera Gordon.
     
    54
    Poprvé ve druhém poločase se dostali ke slovu také domácí. Na průnikovou přihrávku do vápna si zaběhl Paul McGinn, ale prudkou ránou z úhlu branku netrefil.
     
    55
    Sowah byl postrčen u postranní lajny až téměř k divákům. Hosté mohli rozehrávat z místa přestupku, ale u balonu příliš dlouho nevydrželi po chybě Martina.
     
    56
    Po centru z levé strany hlavičkoval téměř osamocen domácí útočník Danny Mullen. Balon však poslal hlavou jen vysoko nad branku Hamiltonu.
     
    57
    Domácí začínají mít převahu. Ze střední vzdálenosti pálil v nadějném postavení Kyle McAllister, ale branku hostujícího celku těsně přestřelil.
     
    58
    Žlutou kartu si vysloužil domácí obránce Mateo Mužek, který stáhl k zemi unikajícího Oakleyho.
     
    59
    Střídání v týmu Hamilton Academical FC: ze hřiště odchází Ogboe, přichází Miller.
     
    60
    Po hodině hry se Saint Mirren dostává do tlaku. Lyons si narazil s McAllisterem, následně byl ve hře také Mullen.
     
    61
    Na zdlouhavou kombinaci už se nemohl dívat domácí záložník Stephen McGinn, který vypálil z nepřipravené pozice a podle toho to také dopadlo.
     
    62
    Střídající Mickel Miller se dostal do zajímavé pozice na pravé straně vápna. Křížnou ránou však Hladkého nezaměstnal.
     
    63
    Střídání v týmu Saint Mirren FC: ze hřiště odchází Lyons, přichází Flynn.
     
    64
    Nápor domácího celku se zvyšuje. Po rohovém kopu zakončoval hlavou McAllister a Woods měl co dělat, aby míč postrčil rukou nad břevno.
     
    65
    Ani druhý rohový kop domácím nevyšel. Tentokrát hlavičkoval Simeon Jackson, ale jeho pokus skončil jen vysoko na tribuně.
     
    67
    Po přistrčení balonu od Mullena pálil z prvního doteku Jackson, ale trefil pouze v bloku postaveného McManna. Tlak Saint Mirrenu se stupňuje.
     
    68
    Tentokrát domácí rozehrávali rohový kop jen do kombinace. Hosté ale soupeře dokázali snadno vytlačit až ke středovému kruhu.
     
    69
    McAllister zůstal na trávníku po kontaktu s Martinem, akce domácích ještě pokračovala, ale rána Mullena byla sražena na rohový kop.
     
    70
    Gól domácího týmu visí ve vzduchu. Závar před hostující brankou nedokázal ale proměnit Jackson ani následně McAllister.
     
    70
    Střídání v týmu Saint Mirren FC: ze hřiště odchází Jackson, přichází Cooke.
     
    71
    Oslabený Hamilton se uchyluje pouze k odkopům. Domácí se stále tlačí do zakončení, ale ani hlavička Dannyho Mullena se mezi tři tyče nevešla o pořádný kus.
     
    72
    Tony Andreu skončil na trávníku po souboji s Flynnem, ale hlavní rozhodčí nechal zápas pokračovat bez přerušení. Domácí pokračují v držení balonu.
     
    73
    Magennis zkoušel prostrčit míč mezi nohama bránícího McManna, ale trefil jenom soupeře do kopačky. Domácí se ale i nadále drží v blízkosti pokutového území.
     
    75
    Přetažený centr mířil na osamoceného McAllistera, ale útočník domácího celku se nacházel v milimetrovém ofsajdu, který pomeznímu rozhodčímu neušel.
     
    76
    Domácí hráči sice pokračují v obléhání hostujícího vápna, ale do vyložené šance se ne a ne dostat. Rohové kopy přibývají, ale Gary Woods stále nemusel vytáhnout těžký zákrok.
     
    77
    St. Mirren právě vstřelil branku!
    Tak domácího týmu je zužitkován ve vedoucí branku! KYLE MCALLISTER si před vápnem narazil s Mullenem, následně si krkolomně připravil míč na levou nohu a s velkou dávkou štěstí propálil dva obránce před sebou i brankáře Woodse.
    77. Kyle MCALLISTER - 1:0
     
    78
    Najednou potřebuje útočit oslabený Hamilton. Domácí celek odvracel nepříjemně prudký centr jen na rohový kop.
     
    79
    Hamilton se snaží co nejdříve srovnat krok. Gary Woods ale musel odkopávat do bezpečí před napadajícím Mullerem jen daleko do zámezí.
     
    80
    Střídání v týmu Hamilton Academical FC: ze hřiště odchází Martin, přichází Imrie.
     
    82
    Gary Woods nyní zachránil hosty ve hře o remízu. Z pravé strany se totiž vřítil do pokutového území Cody Cooke, ale prudkou ránou k zadní tyči hostujícího gólmana nepřekonal.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu. Domácí drží jednobrankové vedení, hosté navíc musí hrát více než hodinu bez vyloučeného Gogiće.
     
    84
    Hamilton to přece jen ještě zkouší. Hladký výborně vyběhl proti zakončujícímu Oakleymu, který poté pálil jen vedle domácí branky.
     
    85
    Souhra Sowaha s Oakleym nebyla nejpřesnější. Domácí poté musel posouvat rozehrávku domácího celku o pěkných pár metrů zpět.
     
    86
    Po vyhraném hlavičkovém souboji nebyl daleko od postupu k brance Danny Mullen, ale míč mu utekl mezi obránci až k Woodsovi.
     
    87
    Domácí nespěchají s rozehrávkou. Mateo Mužek si udělal pár kroků směrem vpřed a až poté vhodil míč do hry. Saint Mirren i nadále drží míč daleko od své branky.
     
    88
    Na levé straně měl situaci pod kontrolou Ryna Flynn s McAllisterem. Právě střelec zatím jediné dnešní branky posouval balon k Mullenovi, ale ten byl obsazen.
     
    89
    Střídající Mickel Miller dopadl po hlavičkovém souboji s Paulem McGinnem nepříjemně na rameno a ihned si volal o ošetření.
     
    90
    Miller stále leží na trávníku a je v péči lékařů. Nevypadá to s hostujícím útočníkem vůbec dobře.
     
    90+1
    Mickel Miller sice odchází z trávníku po vlastních, ale s obvázanou rukou. Hosté už mají třikrát vystřídáno a tak to vypadá, že závěrečné minuty budou dohrávat pouze v devíti.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned šest minut.
     
    90+3
    Sowah získal míč na pravém kraji na Flynnovi. Hosté se ale u balonu příliš dlouho nezdrželi. MacKinnon musel přihrávat zpět k Woodsovi.
     
    90+4
    Domácí drží balon bezpečně od své branky. McMann navíc vypíchl míč Cookeovi, ale hlavní rozhodčí dotek hostujícího hráče neviděl a tak bude rozehrávat od své branky Woods.
     
    90+5
    Cody Cooke dlouho držel míč u rohového praporku, ale proti trojnásobné přesile už neměl nárok. Domácí se ale velmi rychle dostali k balonu zpět.
     
    90+6
    St. Mirren právě vstřelil branku!
    Domácí pojišťují v šesté minutě své dnešní vítězství! Gordonovi se nezdařil obranný odkop a míč se dostal ke kopačkám KYLEA MAGENNISE. Ten přispěchal do pokutového území, kličkou oklamal McGowana a poté zakončil k pravé tyči.
    90+6. Kyle MAGENNIS - 2:0
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Šest nastavených minut uplynulo a zápas končí. Saint Mirren v důležitém souboji přehrálo Hamilton 2:0.

    Úvod zápasu byl plný nedovolených zákroků, žlutou kartou byli odměněni Stephen McGinn s Aaronem McGowanem za potyčku po tvrdém faulu. Následně byl ale vyloučen Alexandros Gogić, ale hosté ani v deseti zápas rozhodně nezabalili. V prvním poločase byli sice aktivnější hráči Saint Mirrenu, ale k ohrožení jedné z branek nedošlo.

    Po změně stran se početní přesila projevila o poznání více. Domácí se dlouho tlačili do zakončení, ale nemohli vyzrát na skvěle chytajícího Woodse. Nakonec se jako první prosadil Kyle McAllister, v samém závěru poté pojistil domácí vítězství druhým zásahem Kyle Magennis.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 11:5. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:17. (22:45:39)

    Vít Schück

    Branky: 77. McAllister, 90+6. Magennis

    Karty:   21. S. McGinn (STM), 58. Mužek (STM) – 21. McGowan (HAC)   31. Gogić (HAC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 11:5. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 14:17.
    Saint Mirren FC: Hladký – P. McGinn, MacKenzie (41. Baird), Popescu, Mužek – Magennis, S. McGinn, Lyons (63. Flynn) – Jackson (70. Cooke), Mullen, McAllister
    Náhradníci: Holmes – Baird, Cooke, Ferdinand, Flynn, Hodson, Nazon

    Hamilton Academical FC: Woods – McGowan, Gordon, Gogić, McMann – Mimnaugh (33. Sowah), MacKinnon, Martin (80. Imrie) – Oakley, Andreu, Ogboe (59. Miller)
    Náhradníci: Marsden – Davies, Hamilton, Imrie, Miller, Smith, Sowah

    Rozhodčí: Collum – McWilliam, Hilland
    bahis siteleri