Francie – Slovensko 3:6 (kon.) | Rakousko – Norsko 3:5 (kon.) | Finsko – Velká Británie 5:0 (kon.)
Česko – Itálie 8:0 (kon.)
konec
Rakousko
3:5 (0:1, 1:1, 2:3)
Norsko
Pátek 17.05.2019, 16:15 • Ondrej Nepela Arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:17 Christian BULL - 3:5
     
    59:17
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Druhá power-play ale Rakušanům nevyšla podle představ, místo toho Norové opět odskakují. A není to jen tak ledajaký gól, tahle branka totiž završuje hattrick! CHRISTIAN BULL se coby obránce potřetí v duelu dostal na kotouč a počínal si s ním tak šikovně, že ho poslal za brankovou lajnu. Tentokrát měl situaci o něco ulehčenou, že rakouská svatyně zela prázdnotou. Bez asistence.
    59:10 Dominique HEINRICH - 3:4
     
    59:10
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rýsuje se nám tu pořádné drama v poslední minutě! DOMINIQUE HEINRICH zakončoval aktivní kombinaci svého celku. Přihrávku dostal na modrou čáru, kde si kotouč zpracoval a čistým průstřel snižuje na rozdíl jediné branky! Asistence: Peter Schneider a Dominic Zwerger.
    53:22 Christian BULL - 2:4
     
    53:22
    Norsko právě vstřelilo branku!
    A ponechaná výhoda je bleskově využita. Norsko odskakuje na rozdíl dvou branek a šest a půl minuty před sirénou získává důležitý náskok! Mathis Olimb narýsoval luxusní nahrávku skrz celou šíři kluziště, když kotouč proletěl kolem všech soupeřových holí a přistál u CHRISTIANA BULLA. Ten už měl na levé straně vcelku snadnou práci, stačilo totiž jen uklidit touš do napůl prázdné klece. Asistence: Mathis Olimb, Alexander Reichenberg.
    50:33 Alexander REICHENBERG - 2:3
     
    50:33
    Norsko právě vstřelilo branku!
    ALEXANDER REICHENBERG ale po necelé minutě kazí radost rakouskému publiku! Bývalý hráč české extraligy vybojoval kotouč na pravém kruhu a naprosto přesným zakončením do bližší šibenice vrací Norsku vedení. Asistence: Michael Haga.
    49:37 Konstantin KOMAREK - 2:2
     
    49:37
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Bratislava je na nohou a téměr celý stadion se raduje z branky Rakouska! Peter Schneider objel branku a dal kotouč mezi kruhy. Tam byl jeden z hráčů v červeném lehce držen, ale kotouč se dostal k pravé tyčce. Zde puk do branky dostal KONSTANTIN KOMAREK! Asistence: Alexander Pallestrang a Peter Schneider.
    36:42 Johannes JOHANNESEN - 1:2
     
    36:42
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Takhle akce ze začátku nevypadala příliš nebezpečně, to ale Norům vůbec nevadilo. Dovezli ji totiž až do brány a podruhé v duelu jdou do vedení! Thomas Valkvae Olsen viděl na levé straně najíždějícího spoluhráče, kterému také adresoval nahrávku. Ta proskákala přes rakouskou hůl až na místo určení a JOHANNES JOHANNESEN bekhendem nachytal brankáře prostrčením puku pod levým betonem. Asistence: Thomas Valkvae Olsen, Andreas Martinsen.
    22:08 Peter SCHNEIDER - 1:1
     
    22:08
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Teď už je ale dvojnásobná přesilovka využita a začínáme od nuly. Rakousko totiž vyrovnalo skóre a s Norskem hraje nerozhodně 1:1! Kombinace putovala od Dominique Heinricha na Konstantina Komarka, jenž posunul touš PETERU SCHNEIDEROVI. Ten využil své pozice na levém kruhu, kde nebyl nikým obtěžován, a z první procedil hrací předmět do sítě. Asistence: Dominique Heinrich, Konstantin Komarek.
    02:01 Christian BULL - 0:1
     
    02:01
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tomuhle se říká akce sehraná přímo z buly. Norsko využilo nacvičený signál a ujímá se vedení! Tobias Lindström vyhrál vhazování za sebe na CHRISTIANA BULLE, který si všiml, že mezi ním a bránou stojí clona hráčů. Tu využil ve svůj prospěch, napřáhl hůl a vypálil, rakouskému gólmanovi nezbylo, než vytáhnout touš ze sítě. Na jeho obranu je ale třeba říci, že kotouč byl cestou pravděpodobně ještě tečován. Asistence: Tobias Lindström.

    David Panuška

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 23. Schneider (Heinrich, Komarek), 50. Komarek (Pallestrang, Schneider), 60. Heinrich (Schneider, Zwerger) – 3. Bull (Lindström), 37. Johannesen (Valkvae Olsen, Martinsen), 51. Reichenberg (Haga), 54. Bull (M. Olimb, Reichenberg), 60. Bull


    Rakousko: Starkbaum (Herzog) – Pallestrang, Heinrich, Schumnig, Unterweger, Strong, Schlacher, Peter – Schneider, T. Raffl (C), Herburger – M. Raffl, Hofer, Komarek – Rauchenwald, Zwerger, Haudum – Obrist, Ganahl (A), Hundertpfund (A) – Baumgartner.
    Norsko: Holm (Haukeland) – Holös (C), Bonsaksen, Lesund, Espeland, Johannesen, Bull, Nörstebö, Kaasastul – Olden, P. Thoresen (A), M. Olimb (A) – Trettenes, Haga, Valkvae Olsen – Lindström, Martinsen, Reichenberg – Röymark, K. Forsberg, Roest.

    Rozhodčí: Hribik (CZE), Rantala (FIN) – Goljak (BLR), McCrank (CAN)

    Diváci: 8 196
    bahis siteleri