Rusko – Finsko 0:1 (kon.) | Kanada – Česko 5:1 (kon.)
konec
Rusko
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Finsko
Sobota 25.05.2019, 15:15 • Zimný štadión Ondreje Nepely, Bratislava • Mistrovství světa • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dámy a pánové, co dodat? Sledovali jsme po celých šedesát minut špičkový duel, který nabídl opravdu všechno. Emoce, parádní atmosféru a skvělý hokej. Více vám již toho však nenabídneme, zápas je za námi. My vám děkujeme za pozornost u tohoto přenosu a v 19:15 si nezapomeňte zapnout jakýkoliv druh přenosu z utkání Česko – Kanada. Z Bratislavy se s vámi loučí Tomáš Kalas a David Panuška! (17:42:02)
     
    Nejvytěžovanější hráči utkání:

    RuskoDmitrij Orlov, 21:22 min, 26 střídání
    FinskoJani Hakanpää, 20:27 min, 34 střídání
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO

    Střely na branku: 32 – 29 (10 – 6)
    Vyloučení: 3 – 2
    Využití: 0 – 0, v oslabení: 0 – 0
    Vhazování: 28 – 27 (10 – 9)
     
    Arénou v Bratislavě již zní finská hymna, kterou hrdě prozpěvují fanoušci Suomi!
     
    Podceňované Finsko jde do finále, naopak největší favorit z Ruska si zahraje jen o bronz! Hrdinové duelu? Neuvěřitelný brankář Kevin Lankinen, jenž dnes nejspíše odchytal nejlepší utkání ve své kariéře. Tím druhým je Marko Anttila, kterému se povedlo vstřelit jedinou branku v utkání. Seveřané si tak zahrají s vítězem utkání Kanada – Česko o zlatou medaili.
     
    Konec zápasu.
    59:41
     
    59:41
    Totální tlak od ruských hráčů! Finská čtyřka se pohybovala totálně dřevěně, dokonce najednou popadala hned celá obranná čtyřka Suomi! Rusové měli několik střel, spoustu jich však vleže zblokovali hráči a opravdu na krev dojeli tohle utkání!
     
    59:16
    Kombinace sborné pokračuje, finská pětka se stáhla až před brankoviště.
     
    59:07
    Jevgenij Kuzněcov následně vyjel zpoza branky a přihrával přes brankoviště. Finští bránící hráči ovšem kotouč ztečovali a ten skončil až na levém mantinelu.
     
    58:36
    Rusové uzavřeli pásmo a hrají v šesti. Finové se úporně brání.
     
    58:28
    Jevgenij Malkin přihrával zpoza branky na Ovečkina, který je na modré čáře. Osmička v ruském dresu ale puk nezachytila. Tohle jsou cenné sekundy pro Finy.
     
    58:22
    Jani Hakanpää po vyhraném buly napálil puk o mantinel ven na zakázané uvolnění. Finové jsou v tomto ohledu v nepříjemné situaci, navíc sborná poslala na led to nejlepší, co má po ruce.
     
    58:15
    Ilja Vorobjov si bere oddechový čas, Andrej Vasilevskij je z branky a Finsku chybí necelé dvě minuty k finálovému duelu!
    58:13
     
    58:13
    Andrej Vasilevskij nakonec branku opustil a Juhani Tyrväinen se dostal prakticky hned ke kotouči. Vyhodil ho ale čistě na icing...
     
    57:50
    Stále se Vasilevskij nemůže dostat z branky, Finové závěr zcela dobře brání.
     
    57:38
    Nikita Gusev se následně dostal ke střeleckému pokusu u levé tyčky, na konci celého snažení Ruska. Kevin Lankinen se opět parádně přesunul a vyráží!
     
    56:56
    Individuální akce obránce Orlova. Ten si najel do útočné třetiny a u levého kruhu svižně zakončoval. Rusko už neví jak, rána beka Washingtonu nebyla přesná a puk skončil nad.

    David Panuška

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 51. Anttila (Jokiharju, Kiviranta)


    Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Nestěrov, Sergačjov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov, Tělegin – Dadonov, Malkin (A), Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin (A) – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Barabanov, Andronov, Kovalčuk (C).
    Finsko: Lankinen (Olkinuora) – Lehtonen (A), Ohtamaa, Jokiharju, Lindbohm, Kaski, Mikkola, Koivisto, Hakanpää – Ojamäki, Tyrväinen, Rajala – Manninen, Kakko, Pesonen – Kuusela, Savinainen (A), Sallinen – Kiviranta, Anttila (C), Lammikko.

    Rozhodčí: Björk (SWE), Fraňo (CZE) – Oliver (USA), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 9 085
    thejrc.org