Uruguay – Ekvádor 1:3 (kon.) | Ukrajina – Panama 4:1 (kon.) | Senegal – Nigérie 2:1 (kon.)
konec
Senegal
2:1 (2:0)
Nigérie
Pondělí 03.06.2019, 20:30 • Lodz Stadium, Lodz • Mistrovství světa U20 • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:11. (22:23:39)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Senegalu, který svého soupeře porazila poměrem 2:1. Druhý poločas byl o to zajímavější, neboť Nigérie dokázala v samotném úvodu snížit nepříznivé manko, což slibovalo ještě hodně napínavou koncovku. Senegal si ale jednobrankové vedení dokázal pohlídat do konce, hodně tomu pomohla zodpovědná obranná hra, jenž soupeře nepustila do vážnější šance. Nigérie se tak s tímto turnajem loučí v osmifinále.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Nigérie se samotném závěru ještě snaží zatlačit svého soupeře, ten se ale nachází v hodně hlubokém bloku.
     
    90+2
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Ibrahima Niane, přichází Mamadou Mbow.
     
    90+1
    Nigérie se nyní dostala na druhou stranu, kde to Okon zkoušel pohotovou ránou. Jeho zakončení ale směřovalo doprostřed branky.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Nigérii se krátí čas, ještě ale můžeme počítat s nastavením.
     
    88
    Niane se dostal nejvýše do vzduchu, což přineslo zisk hracího předmětu. Senegal roztáhl hru na levou stranu, kde se tentýž hráč nedostal přes Rabiua.
     
    87
    Včas z obrany dokázal vystoupit Aw, který navíc poté spolupracoval s kolegou. To dokázal zachytit Sor, jenž navíc zasáhl čistým způsobem.
     
    86
    Sor se nedostal kolem dvojice hráčů, naopak se poté sám prezentoval nedovoleným zákrokem. Tohle Senegalu maximálně vyhovuje.
     
    85
    Cissé si dokázal počkat na padající míč, avšak poté ho v krkolomné pozici poslal daleko vedle branky. Olawale ho navíc dokázal ještě doběhnout.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Senegal stále vede o jedinou branku, avšak soupeře nepouští k ničemu vážnějšímu.
     
    83
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Amadou Sagna, přichází Faly Ndaw.
     
    79
    Makanjuola obstaral další rohový kop, který byl rozehrán naprosto katastrofálním způsobem. Míč se totiž zakroutil zpět do zámezí.
     
    78
    Sagna našel v tandemu naběhnuvšího Awa, kterého si dokázal pohlídat pozorný Rabiu, jenž udělal to nejlepší, co mohl. Otřel míč o protihráče.
     
    77
    Po pravém křídle se dostal do pokutového území Okon, jehož následnou nabídku dokázal srazit Cissé. Nigérie bude zahrávat rohový kop.
     
    76
    Aw to nyní neudělal zrovna konstruktivně, v tísni totiž volil odkop za postranní lajnu. Nigérie se tak může usadit na polovině soupeře.
     
    75
    Na opačné straně se za sebe pokoušel prodloužit míč Eletu, který hlavičkoval pouze ven z hrací plochy. Ndiaye tak provede další odkop.
     
    74
    Po delší době si připsal zákrok brankář Olawale, který si na ránu z ostrého úhlu dokázal počkat. Senegal centroval pouze do moci soupeře.
     
    73
    Dalekonosný nákop se snášel na Badjiho, kterému se ještě podařilo prodloužit míč za sebe na Nianga, před kterým včas zasahoval Salawudeen.
     
    72
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Amadou Ciss, přichází Ousseynou Niang.
     
    71
    Zpětná přihrávka v podání Ogbua byla natolik špatná, že na ni brankář Olawale nedosáhl. Senegal z následného rohu nic nevytěžil.
     
    70
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Nnamdi Ofoborh, přichází Ayotomiwa Dele-Bashiru.
     
    69
    Po delší době se nám připomněl Sor, který si seběhl k pokutovému území, odkud výrazně minul branku soupeře. Ndiaye nemusel zasahovat.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, druhý poločas zatím působí zajímavějším dojmem. Nigérie najednou vycítila šanci na postup.
     
    63
    Ndiaye tentokráte dalekonosně odkopával na druhou stranu, kde se míč stal kořistí Ofoborha. Po jeho přihrávce ale zaváhal Sor.
     
    62
    Celkem zbytečně šel z branky Ndiaye, jehož výběh nakonec neměl fatální následky. Padající míč totiž odehrál z pokutového území Cissé.
     
    61
    Rabiu raději přihrával pod sebe na Salawudeena, který pro změnu přenášel hru křížem, kde Eletu nevyzrál na dvojici protihráčů.
     
    60
    Podél autové čáry si to rychlostně namířil Udo, který posléze přenášel hru na Makanjuola, jehož prapodivná nabídka se přeměnila v zakončení.
     
    59
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Senegal. Od levého praporku ho rozehrál Ciss, jehož nabídka se stala kořistí brankáře Olawaleho.
     
    58
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Kingsley Michael, přichází Peter Eletu.
     
    57
    Hra se v posledních minutách hodně často kouskuje. To platí o v tomto momentu, ktdy se na zemi ocitl Ciss, což se nelíbilo hráčům soupeře.
     
    56
    Opět se chvíli nehrálo, v tomto případě na zeleném pažitu ležel hodně aktivní Michael, kterému musel pomoci lékařský personál.
     
    55
    Hodně drzý průnik zkoušel Michael, který se málem dokázal protáhnout kolem N´Diayeho. Roh to nebude, jako poslední se dotkl míče právě Michael.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Ikouwem Udo (Nigérie).
     
    54
    Makanjuola si vzal na starost také rohový kop, který na přední tyči dokázal odklidit Aw. Logicky přišel na řadu druhý roh, jenž pro změnu odhlavičkoval Ciss.
     
    53
    V roli posledního obránce dokázal zasáhnout Cissé, který se ještě pokoušel trefit napadajícího Okona, což se nepovedlo. Aut pro Nigérii.
     
    52
    O provedení autového vhazování se postaral Rabiu, který sice našel pouze hlavu Awa, avšak nakonec se k míči dostal také brankář Ndiaye.
     
    51
    Senegal si najednou zápas zkomplikoval, nevyšel mu totiž vstup do druhého poločasu. Stále ale ještě vede o jednu branku, což by mohlo stačit.
    50. Aniekeme OKON - 2:1
     
    50
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Tak ono to přeci jenom bude ještě hodně zajímavé! Kousek od pokutového území totiž fauloval Diagne, což soupeř využil dokonalým způsobem. Rozehrávku volného kopu si vzal na starost Makanjuola, do jehož rány se připletl kolega ANIEKEME OKON, jenž tečoval míč do brány.
     
    49
    Michaelovi trochu uskočil míč od kopačky, načež ho nedokázal udržet na hrací ploše. Naopak se Aw postará o provedení autového vhazování.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali střelecký pokus. Obstaral ho Okon, jehož ránu nakonec ještě přizvedl jeden z protihráčů.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Nigérie, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl hned dvě branky. V samotném úvodu jsme sledovali nezáživnou podívanou, která navíc nenabízela nic moc zajímavého. Až poté se oba celky začaly trochu předvádět. Nigérie dokonce mohla jít do vedení, avšak střídající Sor nedokázal ve vyložené šanci překonat Ndiayeho. Senegal to potrestal náramným způsobem, a sice se přesným projektilem prezentoval křídelník Sagna. Následně si Senegal připravil ještě jednu branku.
     
    45+4
    První poločas skončil.
    45+3. Ibrahima NIANE - 2:0
     
    45+3
    Senegal právě vstřelil branku!
    Naopak se Senegal dostává do dvoubrankového vedení! Sagna roztáhl hru na pravou stranu, kde se k nebezpečnému centru do pokutového území dostal Dionkou, jehož nabídka nakonec proskočila až ke vzdálenější tyči, kde míč zametl do prázdné brány IBRAHIMA NIANE.
     
    45+2
    Nakonec to na sebe vzal křídelník Makanjuola, jehož rána trefila pouze dobře postavenou zeď. Nigérie prováhala šanci srovnat krok.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    45
    Hlavní sudí celou situaci ještě přezkoumal u videa, přičemž se nakonec skutečně bude jednat o standardní situaci.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Dion Lopy (Senegal).
     
    43
    Nejprve to vypadalo na pokutový kop pro Nigérii, avšak hlavní sudí nakonec celou situaci vytáhl před pokutové území.
     
    43
    Nigérie to v tomto případě zkoušela rozehrávkou po zemi, přičemž Ogbu roztáhl hru na pravou stranu, odkud Salawudeen nedokázal najít Tijaniho.
     
    42
    Rabiu šel do souboje s protihráčem hodně důrazně, což Sagna určitě pocítil. Dostal totiž ramenem do obličeje, což není zrovna příjemné.
     
    41
    Napadající Ofoborh tak dlouho zpracovával protihráče, až hlavní sudí nakonec odpískal faul. Senegal si dal na rozehrávce záležet.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
    36. Amadou SAGNA - 1:0
     
    36
    Senegal právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Diagne poslal přihrávku na levou stranu, kterou byla se štěstím sražena přesně k rychlonohému AMADOU SAGNOVI, který se prohnal až do pokutového území, kde přízemní ránou prostřelil brankáře Olawaleho.
     
    35
    Nigérie se pokusila zahrozit díky následnému kontru, avšak Sagna se k padajícímu míči nedostal. Jako první ho sebral Olawale.
    34. Sor selhal v šanci.
     
    34
    Střídající Sor se ihned po svém příchodu na hrací plochu dostal do sympatického zakončení, avšak ani nadvakrát nepřekonal Ndiayeho.
     
    33
    Volného kopu se ujal obránce Udo, který zkoušel spolupracovat s Okonem, avšak toho důrazným způsobem dokázal dohrát Lopy.
     
    32
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Maxwell Effiom, přichází Yira Sor.
     
    31
    Nakonec se jednalo o Effioma, který nebude moci pokračovat v utkání. Z hrací plochy ho odnesla nosítka, zanedlouho se bude střídat.
     
    30
    Malý moment se nehrálo, neboť na zeleném pažitu zůstal ležet jeden z hráčů Nigérie. Na hrací plochu se dostavil také lékařský tým.
     
    29
    Z obrovské vzdálenosti zkoušel své štěstí N´Diaye, jehož rána levou nohou vystoupala hodně vysoko nad branku. Olawale nezasahoval.
     
    28
    Napadající Ciss pouze fauloval rozehrávajícího Salawudeena, čemuž se hodně divil. Výrok sudího je platný, Nigérie ihned rozehrála.
     
    27
    Nigérie se na malý moment dostala na polovinu soupeře, avšak poté se rychle vrátila. Udo si totiž nevěřil na průnik podél autové lajny.
     
    26
    Niane dokázal vystihnout přihrávku od Uda, avšak příliš nepovedenou přihrávku vyprodukoval Lopy, jenž našel pouze reklamní banner za čárou.
     
    25
    Ndiaye mohl rozehrávat od své branky, přičemž to nákopem na pravou stranu zkoušel Cissé, který oslovil pouze hlavu jednoho z protihráčů.
     
    24
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut, na první branku stále čekáme. Zatím se do hry dostává celá řada nepřesností.
     
    19
    Makanjuola se postavil k rozehrávce volného kopu, který trefil hned prvního hráče na přední tyči. Senegal se tak dokázal ubránit na jedničku.
     
    18
    Ogbu byl ve svém pokutovém území pozorný, odvracel totiž centr v podání Dionkoua. Na druhé straně si nedovoleným zákrokem pomohl N´Diaye.
     
    17
    Udo se postavil přihrávce do cesty, díky čemuž se dostal k míči. Poté se ho rychle zbavil, neboť kolmicí našel pouze dvojici protihráčů.
     
    16
    Sagna se na levém křídle dokázal dostat k centru, který ale přeletěl kolegu Badjiho. To nemuselo vadit, Udo totiž odkopl k protihráči.
     
    15
    Do pokutového území se dokázal natlačit Badji, který se dostal až před brankáře, avšak hlavičku umístil daleko vedle branky soupeře.
     
    14
    Ven z branky musel brankář Olawale, kterému se podařilo včas dostat k míči. Následná akce Nigérie skončila ziskem dalšího autu.
     
    13
    Ndiaye si tak zákrok nepřipsal, avšak přeci jenom mohl kapitulovat. Nyní se sám postaral o rozehrávku, načež Cissé přenášel hru křížem.
     
    12
    Nigérie nyní kombinovala na vlastní polovině, přičemž se za obranu dostával Michael, po jehož přihrávce centroval Effiom. Ten dokázal najít Tijaniho, jehož hlavička nakonec skončila na horní síti.
     
    11
    Rabiu si u postranní čáry dokázal splnit obrannou povinnost, avšak soupeř vybojoval další aut. Awův centr trefil pouze jednoho ze spoluhráčů.
     
    10
    Míč opět skončil za postranní čárou, což přineslo další autové vhazování. Rabiu to zkoušel dalekonosně, díky čemuž našel pouze Awa.
     
    9
    Posléze se o rozehrávku postaral obránce Cissé, kterému se podařilo vyvézt míč k půlící čáře, kde číhala smečka protihráčů.
     
    8
    Nedovoleným zákrokem si pomohl právě Udo, který místo míče trefil dolní končetinu Cisse. Senegal se rozhodl rozehrát po zemi nakrátko.
     
    7
    Lopy si dokázal poradit s prudkou přihrávkou v podání protihráče, navíc míč raději odpálil do zámezí. Udo si tak vyzkouší autové vhazování.
     
    6
    Napadající Effiom málem dokázal obrat Dionkoua o míč, avšak druhý jmenovaný dokázal s vypětím všech sil vybojovat další autové vhazování.
     
    5
    Ofoborh zkoušel špičkou kopačky oslovit Tijaniho, avšak před ním zasahoval Diagne, kterého navíc poté fauloval napadající Okon.
     
    4
    Niane ještě zastihl míč na hrací ploše, načež se Senegal poprvé dostal do šestnáctky. Sagna se ale nedokázal protáhnout kolem Salawudeena.
     
    3
    Hned v úvodu to kolmicí za obranu zkoušel Okon, avšak nakonec pouze rukavice brankáře Ndiayeho. Ten ihned rozehrá výhozem do strany.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči Senegalu, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Senegal: Dialy N'Diaye – Dionkou, Cissé, M. N'Diaye, Aw – Lopy, Diagne (C) – Niane, Ciss, Sagna – Badji.
    Náhradníci: Djiba, Sarr – Danfa, Dramé, Mbow, Mendy, Ndaw, Dia N'Diaye, N. N'Diaye, Niang.

    Nigérie: Oremade – Rabiu, Salawudeen, Ogbu, Udo (C) – Ofoborh – Makanjuola, Michael, Okon, Effiom – Tijani.
    Náhradníci: Zaccala, Ogundare – Adams, Dele-Bashiru, Eletu, Emeka, Offia, Ozornwafor, Sor.

    Rozhodčí: Massa – Meli, Preti (všichni Itálie).
     
    Nigérie

    Na opačné straně stojí Nigérie, která si počínala celkem odlišným způsobem. Nigérie se totiž usadila na třetí pozici, ze které rovněž postoupila do vyřazovacích bojů. Ve skupině sice zvítězila hned v prvním utkání, a sice proti Kataru, to bylo ale jediné vítězství tohoto celku. Poté totiž přišla porážka 0:2 proti Americe a najednou si Nigérie pořádně komplikovala postup do play-off. Z posledního skupinového duelu nakonec dokázala vytěžit alespoň bod, v souboji s Ukrajinou totiž přišel nerozhodný výsledek 1:1. Nigérie postoupila dále i díky dobrému skóre, což hrálo velkou roli.
     
    Senegal

    Fotbalisté Senegalu se po základní skupině umístili na první pozici, což logicky znamenalo o něco lepší pozici pro vyřazovací boje. Senegal ve skupině dokonce ani jednou neprohrál, o body přišel pouze v jediném utkání. Hned na úvod šampionátu si pohodlným vítězstvím poradil s Tahiti, kterému nasázel hned tři branky. I následující utkání přineslo výhru, navíc Senegal opět udržel čisté konto, navíc Kolumbii porazil pohodlným výsledkem 2:0. Až poslední skupinové střetnutí nabídlo dělbu bodů, Senegal se na konci skupinových bojů utkal s Polskem, přičemž tento duel nenabídl ani jednu branku.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Mistrovství světa U20 nám vstoupilo do play-off, my budeme společně sledovat souboj mezi Senegalem a Nigérií.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Branky: 36. Sagna (Diagne), 45+3. Niane (Dionkou) – 50. Okon (Makanjuola)

    Karty:   44. Lopy (SNG) – 54. Udo (NIG)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:11.
    Senegal: Dialy N'Diaye – Dionkou, Cissé, M. N'Diaye, Aw – Lopy, Diagne (C) – Niane (90+2. Mbow), Ciss (72. Niang), Sagna (83. Ndaw) – Badji.
    Náhradníci: Djiba, Sarr – Danfa, Dramé, Mbow, Mendy, Ndaw, Dia N'Diaye, N. N'Diaye, Niang.

    Nigérie: Oremade – Rabiu, Salawudeen, Ogbu, Udo (C) – Ofoborh (70. Dele-Bashiru) – Makanjuola, Michael (58. Eletu), Okon, Effiom (32. Sor) – Tijani.
    Náhradníci: Zaccala, Ogundare – Adams, Dele-Bashiru, Eletu, Emeka, Offia, Ozornwafor, Sor.

    Rozhodčí: Massa – Meli, Preti (všichni Itálie)
    bahis siteleri