Česko – Austrálie 13:3 (kon.)
konec
Česko
13:3 (8:0, 5:3)
Austrálie
Pondělí 10.06.2019, 13:00 • Roana, Itálie • MS v inline hokeji – kategorie Veteráni
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Příjemné pondělní poledne ze severu Itálie! Ve městech Roana a Asiago dnes startuje světový šampionát v inline hokeji v kategorii Masters a Veteránů. Oba české výběry budou usilovat o kovy nejcennější a věříme, že to potvrdí již kvalitním vstupem do turnaje.
     
    Na úvod čeká české veterány poměrně jednoduchý souboj, krátce po poledni poměří síly s Austrálií. Připomeňme, že Češi na loňském mistrovství zakončili svoji domácí, spanilou jízdu ziskem zlatých medailí, Austrálie naopak v základní skupině nezískala ani bod a v konečném trojzápase s Novým Zélandem ukořistila konečnou devátou příčku.
     
    Nominace české reprezentace v kategorii Veteránů:
    Hrachovina, Kudělka – Polívka, Suhrada, Pelech, Stehlík, T. Würtherle, Pospíšil, Kala, Ulrich, Kazlepka, Zadina, Vápeník, Jindrák, Šelešovský.
     
    Obě mužstva právě absolvují rozcvičení před utkáním, pro české barvy šampionát odstartuje co nevidět.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Hrachovina (Kudělka) – Polívka, Suhrada, Pelech, Stehlík, T. Würtherle, Pospíšil, Kala, Ulrich, Kazlepka, Zadina, Vápeník, Jindrák, Šelešovský.

    Austrálie: Ells – Boyle, Beliveau, Yalda, Noodman, Szuster, Adams, Forbes-White, Moora, Voss, Pereira.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    První akce českého výběru ihned znamená vedení! Kombinace přinesla kotouč na hokejku ROMANA KALY, který před prázdnou brankou neměl práci příliš složitou – 1:0! Asistence: Ivo Jindrák.
     
    01:01
    Aktivita českého výběru ani nadále neutichá, protinožci se zatím soustavně brání.
     
    01:21
    Zadinova nepřesná střela nabídla dorážku pro Dušana Vápeníka, proti kterému ale vytáhl fantastický zákrok brankář Ells! Udržel beton na ploše a zabránil tím druhé radosti českého výběru.
     
    01:47
    Stále sledujeme hru na jednu branku, Australané se snaží především poctivě bránit.
     
    02:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na druhou radost jsme příliš dlouho čekat nemuseli! Tomáš Kazlepka předvedl pohlednou individuální akci, od kotouče se nenechal odstavit a přesnou nabídkou našel u tyče stojícího TOMÁŠE ULRICHA, který navýšil český náskok na 2:0! Asistence: Tomáš Kazlepka.
     
    02:57
    Selešovský vyzkoušel štěstí z ostrého úhlu, australský brankář byl u své levé tyče pečlivě natlačen.
     
    03:19
    Hra na kočku a myš pokračuje, čeští hokejisté drží kotouč na útočné polovině.
     
    04:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Zdá se, že na úvod šampionátu nás překvapení nečeká. Würtherle chytrým pasem našel za obranou neobsazeného JIŘÍHO SUHRADU, který pálil přesně – 3:0! Asistence: Tomáš Würtherle.
     
    04:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Kombinace Zadiny s DUŠANEM VÁPENÍKEM byla opět neomylná, druhý jmenovaný prostřelil brankáře Ellse již počtvrté – 4:0! Asistence: Tomáš Zadina.
     
    04:58
    Australané se zatím nedostali z vlastní poloviny a jen se soustavně brání tlaku českého výběru. Na nepříznivý vývoj a čtyři inkasované góly za pět minut se snaží reagovat oddechovým časem.
     
    05:39
    Time out pomohl, před brankáře Hrachovinu se dostal Forbes-White, který dokonce dostal prostor i na střelu. Branku České republiky však minul.
     
    06:06
    Stehlíkova střela končí na tyči, hodně aktivně se k dorážkám tlačil Ulrich! Brankář Ells asi ani sám neví, jak puk před brankovou čarou zastavil, každopádně do sítě se nedostal. Pochvala pro brankáře z Austrálie.
     
    06:39
    Jindrák s Kalou a Selešovským pořádně zavařili defenzívě soupeře, střela posledního jmenovaného z dobré pozice skončila mimo tři tyče.
     
    07:19
    Další pokus z dílny Selešovského skončil na levém betonu Ellse.
     
    08:00
    Češi si se soupeřem hrají, jejich brankové hody se ale na nějakou tu chvilku zasekly.
     
    09:40
    Kazlepka dostal po dlouhé kombinaci poměrně dostatek času na zakončení, přesto kotouč mezi tři tyče australské branky nevměstnal.
     
    10:23
    Pokračujeme před brankou Austrálie. Stehlíkovo tečované nahození nepříjemně skákalo, Selešovského teč rukou mu ještě přidala. Na Ellse to ale ani tak nestačilo.
     
    10:32
    Polívkovu pobídku tečoval Kala do pravé tyče australské branky! Branková konstrukce dnes zatím výrazně hraje do karet týmu z jižní polokoule.
     
    11:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je to 5:0! DANIEL SELEŠOVSKÝ prošel hladce až do brankoviště, kde nadvakrát dotlačil kotouč za australského brankáře! Bez asistence. Bez asistence.
     
    12:13
    Kombinace Tomáš Würtherleho se Zadinou přinesla nepovedené zakončení druhého jmenované, Elss tentokrát zasahovat nemusel.
     
    13:25
    Austrálie mohla zkorigovat stav! Česká defenzíva zapomněla na Dwighta Pereiru, jenž se zjevil naprosto sám před Hrachovinou. Nic nevymýšlel, zkusil střelu, se kterou si ale český brankář dokázal poradit.
     
    14:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Odpověď byla z české strany velmi rázná. LUDĚK STEHLÍK se dokázal dostat až před brankáře Ellse, kde vyslal přesně mířenou ránu mezi betony a tím pošesté rozjásal českou střídačku – 6:0! Bez asistence.
     
    15:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Začíná to zavánět propastným rozdílem. Dlouhé obléhání australského brankoviště ukončil Kala přesným pasem na DANIELA SELEŠOVSKÉHO, který se stává první dvoubrankovým střelcem dnešního mače – 7:0! Asistence: Roman Kala.
     
    16:18
    Suhradova střela vypadla australskému brankáři z rukavice, bohužel pro naše barvy nebyl poblíž nikdo, kdo by dokázal kotouč za jeho záda dorazit.
     
    17:06
    Tomáš Würtherle dokázal ustát rázný zákrok Australana a hnal se do šance. Nesobecky nakonec vytvořil pozici pro Vápeníka, jeho pas ale postrádal přesnost a tím i ponížil naději na úspěch.
     
    17:47
    Zaváhání Kazlepky jako posledního hráče mohl potrestat Schuster, rána příklepem ale Hrachovinovu klec minula.
     
    18:39
    Střela Woodmana již českou střídačku musela vystrašit, Hrachovina si ale čisté konto hlídá velmi pečlivě.
     
    18:53
    Naopak na druhé straně mohl poosmé udeřit Stehlík, před kterým po rychlé kombinaci doslova zívala prázdná branka. Na zemi jen ležel beton Ellse, který však gólové radosti českého výběru zabránil!
     
    19:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přece jen jsme se do přestávky osmé radosti dočkaly. ROMAN KALA se objevil sám před Ellsem a své nabité zkušenosti zužitkoval více než dokonale – 8:0! Asistence: Daniel Selešovský.
     
    19:50
    Polívkova jedovatá rána škrtla o lapačku Ellse a skončila mimo branku Austrálie.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Úvodní polovina utkání měla jednoznačný průběh. Češi jsou jasně dál než jejich soupeř z Austrálie, osmibrankové vedení je pro soupeře ještě milosrdné, brankář Ells si vede velmi dobře. Přesto však Austrálie mohla dvakrát sama udeřit, štěstí a brankář Hrachovina jí ale nepřáli. Druhý poločas začne co nevidět.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    22:06
    Ani po pauze se obraz hry zásadně nemění, hraje se stále před brankářem Ellsem. Na první výraznější příležitost však čekáme.
     
    22:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Předchozí tvrzení již neplatí. Stehlík samostatnou akci australského brankáře sice nepřekonal, na včasnou dorážku byl však připraven TOMÁŠ ULRICH, který po zemi práci svého spoluhráče z formace dokonal – 9:0! Asistence: Luděk Stehlík.
     
    23:16
    Luděk Stehlík své snažení o vstřelenou branku nevzdává, tentokrát to lišácky zkusil obkroužením kolem klece soupeře. Australan Ells byl u své levé tyče včas.
     
    23:36
    Hodně spílat si nyní může Selešovský, který měl po perfektní přihrávce Kaly na hokejce desátou branku. Místo toho však puk úplně minul svatyni soupeře a navíc skončil mimo hřiště. Oba spoluhráči situaci vzali s úsměvem.
     
    24:07
    Ivo Jindrák postupoval z levé strany sám na brankáře, po naznačení kličky volil střelu, která skončila na tyči!
     
    24:44
    Situace jako přes kopírák, Jindrákovu střelu opět zastavila branková konstrukce!
     
    24:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Chvíli na to je již kletba australského gólmana prolomena. Jindrák našel před brankou PETRA POLÍVKU, který se z voleje nedokázal mýlit – 10:0! Asistence: Ivo Jindrák.
     
    25:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jedenáctka je na světě! Do střelecké listiny se tentokrát dokázal zapsat i kapitán veteránského výběru TOMÁŠ WÜRTHERLE, na jehož skrytý pokus z první nedokázal australský brankář Ells vůbec zareagovat – 11:0! Asistence: Dušan Vápeník.
     
    26:14
    Tomáš Zadina si ukázkově narazil se Suhradou a z voleje zkusil zaútočit na dvanáctku. Ells našel puk přímo ve své lapačce, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    28:18
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Tak přece jen se výběr z Austrálie raduje ze vstřelené branky! Střídající brankáře Kudělku nechali čeští hokejisté na holičkách, nejprve musel dvakrát zareagovat proti stoprocentním šancím Adamse, následně ale na trojitou dorážku ADAMA SZUSTERA nestačil – 11:1! Asistence: Ross Adams.
     
    29:06
    Vše se vrací do běžných kolejí, hraje se opět před Ellsem. Češi se snaží o navrácení na produktivní vlnu.
     
    30:40
    Druhá půlka se překopila do své poloviny, desetibrankový rozdíl je dostačující. Dnes nic složité Veterány nečeká.
     
    31:59
    Nepřesnosti českého výběru v zakončení maří další naději na radost, proti je navíc i pozorný brankář Ells.
     
    32:09
    Oddechový čas pro Austrálii.
     
    33:05
    Do střelecké listiny se mohl zapsat také Pospíšil, proti jeho ráně ale vytáhl brankář soupeře reflexivní zákrok. Lapačkou vyškrábl kotouč nad!
     
    34:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dvanáctá radost přišla po hrubé chybě v australské obraně, kterou vystihl Roman Kala. Jeho klička vyšachovala brankáře, následně však na brankové čáře přenechal puk pro PETRA POLÍVKU, který ho pohodlně dostal do sítě – 12:1! Asistence: Roman Kala.
     
    34:55
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Druhý úspěch zaznamenala také Austrálie, gólmana Kudělku prostřelil DWIGHT PEREIRA – 12:2!
     
    35:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Poslední slovo v zápase chtějí mít čeští hokejisté. Pospíšil našel před brankou LUDĚK STEHLÍK, který se po přesném pasu nemýlil a umístil puk pod víko australské branky – 13:2! Asistence: Pospíšil.
     
    36:36
    Na jedné straně předvedl proti ráně Boyleho kvalitní zákrok Kudělka, na opačné skončil nájezd a klička Kaly neúspěchem, český reprezentant již nedokázal zakončit.
     
    36:46
    Další české snažení ukončila posunutá australská branka.
     
    39:16
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Tři inkasované branky proti Austrálii český výběr rozhodně těšit nebudou. Zcela nehlídán zůstal za obranou PETER BOYLE, který svůj samostatný nájezd zakončil přesnou střelou do horní poloviny branky – 13:3!
     
    39:40
    Kazlepkova rána zazvonila na břevnu!
     
    Konec zápasu. (14:14:22)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 1. Kala (Jindrák), 3. Ulrich (Kazlepka), 5. Suhrada (T. Würtherle), 5. Vápeník (Zadina), 12. Selešovský, 15. Stehlík, 16. Selešovský (Kala), 20. Kala (Selešovský), 23. Ulrich (Stehlík), 25. Polívka (Jindrák), 26. T. Würtherle (Vápeník), 35. Polívka (Kala), 36. Stehlík (Pospíšil) – 29. Szuster (Adams), 35. Pereira, 40. Boyle


    Česko: Hrachovina (21. Kudělka) – Polívka, Suhrada, Pelech, Stehlík, T. Würtherle, Pospíšil, Kala, Ulrich, Kazlepka, Zadina, Vápeník, Jindrák, Šelešovský.
    Austrálie: Ells – Boyle, Beliveau, Yalda, Noodman, Szuster, Adams, Forbes-White, Moora, Voss, Pereira
    bahis siteleri