Nizozemsko – Kamerun 3:1 (kon.) | Kanada – Nový Zéland 2:0 (kon.)
konec
Kanada
2:0 (0:0)
Nový Zéland
Sobota 15.06.2019, 21:00 • Stade des Alpes (Grenoble) • Mistrovství světa - ženy • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 11:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:5. (22:56:07)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Kanada s přehledem přehrála Nový Zéland 2:0 a zajistila si postup do playoff!

    Kanaďanky od samého úvodu diktovaly tempo hry. Ještě před dvacátou minutou musela být střídána Catherine Bottová, kterou nahradila Longová. Ihned po střídání přišla největší šance první půle, kdy nejprve hlavičkovala Princeová do břevna a poté Flemingová jen do soupeřky před sebou. Nový Zéland byl v hluboké defenzivě téměř celý první poločas.

    Po změně stran se vrhla Kanada do útoku a byla odměněna vedoucí brankou. Princeová zavezla míč z levé strany do vápna, předložila balon přesně proti noze Jessie Flemingové, která překonala Naylerovou. Sama Nichelle Princeová poté pojistila náskok Kanady deset minut před koncem doklepnutím do sítě po odraženém balonu od tyče.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Percivalová mohla jít do otevřenější kanadské obrany, přihrávkou ale rozběhnutou Longovou nenašla přesně a tak se dostaly k balonu Lawrencová s Quinnovou.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Andriana Leonová rozehrávala nebezpečný rohový kop, ale přetažený centr dokázala vyboxovat do bezpečí Naylerová. Dále už pálila nepřesně Schmidtová.
     
    89
    Kanaďanky i v samém závěru zápasu útočily na levé straně. Chapmanová se vzdalovala své strážkyni, ale po delší odmlce přišel odpískaný ofsajd.
     
    88
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Betsy Hassettová, přichází Emma Keteová.
     
    87
    Schmidtová pod tlakem napadající Greenová hrála raději na jistotu k brankářce Labbéové. Kanaďanky se poté snadno dostaly a míčem až na útočnou polovinu.
     
    86
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Nichelle Princeová, přichází Adriana Leonová.
     
    85
    Chapmanová přihrávala podél postranní lajny k Lawrencové, následně byla ve hře i Scottová, ale dále do vápna už se nedostala.
     
    84
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Janine Beckieová, přichází Rebecca Quinnová.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Kanaďanky si hlídají své dvoubrankové vedení v kombinaci ve středu pole.
    81. Nichelle PRINCEOVÁ - 2:0
     
    81
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada pojišťuje své dnešní vítězství. Po zmatcích v pokutovém území přiletěl přetažený centr, který ještě hlavou umístila Sinclairová jen do tyče. Balon se ale odrazil příhodně pro NICHELLE PRINCEOVOU, která už z blízkosti dopravila míč do sítě.
     
    80
    Chapmanová se zapojila po svém příchodu na trávník do hry. Na levé straně si ale na úvod nerozuměla s nabíhající Lawrencovou.
     
    79
    Ve středu pole zvítězila v souboji Princeová, následně byla u míče Beckieová. Sinclairová v pokutovém území proti přesile neuspěla.
     
    78
    Nový Zéland se usadil na útočné polovině. Dokonce Greenová mohla hlavičkovat, ale z hranice vápna neumístila míč přesně do branky.
     
    77
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Jayde Riviereová, přichází Allysha Chapmanová.
     
    76
    Nápor Kanady v posledních minutách znovu stoupá. Beckieová si narazila se Scottovou, poté však nebyla dostatečně přesná Schmidtová.
    74. Výtečný zákrok Naylerové drží Nový Zéland ve hře
     
    74
    Parádní zákrok nyní předvedla Erin Naylerová. Po prudkém centru z levé strany se položila do hlavičky Princeová, míč směřoval do rohu branky, ale Naylerová parádně vyrazila mimo branku.
     
    73
    Janine Beckieová kroutila balon do vápna od rohového praporku. Na první tyči ale odvrátila nebezpečí Rileyová. Beckieová si mohla centr zopakovat, ale ani nenašla spoluhráčku.
     
    72
    Jayde Riviereová vhazovala zpoza postranní lajny, poté mohla centrovat do vápna Beckieové, ale raději zvolila přihrávku k Princeové.
     
    71
    Hassettová nebezpečně zajela zezadu do Lawrencové a hlavní rozhodčí musel hru přerušit. Kanada rychle rozehrála, ale Sinclairové se nepovedlo zpracovat.
     
    69
    Sophie Schmidtová přihrávala jen k obsazené Flemingové. K míči se rychle dostala Beckieová, ale obrana Nového Zélandu stále odolává.
     
    68
    S Princeovou si vyhověla Scottová, poté přiletěl centr do vápna, kde ale byla Princeová až příliš pozdě a míč nedokázala zasáhnout.
     
    67
    Michelle Princeová si navedla míč na pravačku, z hranice vápna vypálila, ale pouze do prostoru, kde byla připravena Erin Naylerová.
     
    66
    Lawrencová s Beckieovou si narazily na levé straně, následně už se ale nedokázaly zavit bránící Hassetteové. Kanada ubírá na svém tlaku.
     
    65
    Herní převaha Kanaďanek je obrovská, ale Nový Zélend i nadále drží nadějné skóre.
     
    64
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Sarah Gregoriusová, přichází Anna Greenová.
     
    64
    Kanadský tým opět uklidňuje hru zdlouhavou kombinací ve středu pole. Schmidtová vyzvala ke spolupráci Princeovou, dále byla ve hře i Scottová, ale to už byla obrana soupeřek zatažena.
     
    63
    Chanceová se dostala snad poprvé ve druhém poločase k míči. Společně s Longovou se vydaly podél pravé postranní lajny, ale narazily jen na Riviereovou.
     
    62
    Janine Beckieová si pohrála na levé straně s Rileyovou, následně odcentrovala do vápna přesně k Princeové, ale ta střelu z voleje netrefila ideálně.
     
    61
    Princeová našla před vápnem Sinclairovou, ta ale nedokázala v klíčovou chvíli zpracovat balon do pohybu směrem k brance.
     
    60
    Po hodině hry vede Kanada nad Novým Zélandem stále jen o jednu branku. Ve druhém poločase je ale tlak kanadského celku ještě o něco vyšší.
     
    59
    Lawrencová poslala míč do tandemu Beckieové, ta se ale navedla balon jen do prostoru, kde byla připravená Longová.
     
    58
    Janine Beckieová centrovala do vápna od rohového praporku. V šestnáctce se ale Kanada příliš dlouho neudržela po obranné hlavičce Stottové.
     
    57
    Do otevřenější obrany spěchala Princeová. Skvěle se ale položila do skluzu Rileyová, který odvrátila hrozící nebezpečí alespoň na rohový kop.
     
    56
    Whiteová se dostala po dlouhé době na útočnou polovinu. Nový Zéland se na moment udržel těsně před vápnem soupeřek, ale Gregoriusová nedokázala zakončit.
     
    55
    Schmidtová se přesunula s míčem na pravou stranu, přes Longovou se ale neprosadila a tak centrovala do vápna až Beckieová. Její pas však skončil za brankou.
     
    54
    Beckieová si narazila s Lawrencovou, poté přiběhla do kombinace i Schmidtová, ale dále už se kanadská záloha neprobojovala.
     
    53
    Také Schmidtová se zapojila do útoku. Po průnikové přihrávce mohla jít do brejku Flemingová, ale jako první byla u balonu bránící Stottová.
     
    51
    Kanaďanky jsou ve druhém poločase při chuti. Princeová velmi podobně pronikla z levé strany do vápna, předložila míč tentokrát Sinclairové, která ale pálila nad.
    50. Jessie FLEMINGOVÁ - 1:0
     
    50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada se zaslouženě ujímá vedení! Na levé straně prchla novozélandské obrany Princeová, ve vápně dokázala najít zcela volnou JESSIE FLEMINGOVOU, která z prvního doteku poslala míč nechytatelně ke vzdálenější tyči.
     
    49
    I po změně stran je aktivnější Kanada. Scottová přihrávala středem na Sinclairovou, která ještě předala míč Princeové, ale čtyřiadvacetiletá hráčka neuspěla v souboji s Rileyovou.
     
    48
    Janine Beckieová si udělala prostor kličkou více k ose trávníku, poté vypálila směrem na branku, ale míč jen přeletěl novozélandské břevno.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupily rozehrávkou Kanaďanky. Ihned po několika sekundách se ujala balonu Schmidtová, ale svou přihrávku na Princeovou nenasměrovala přesně.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:05.
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Kanada hraje s Novým Zélandem v polovině zápasu bez branek.

    Kanaďanky od samého úvodu diktovaly tempo hry. Ještě před dvacátou minutou musela být střídána Catherine Bottová, kterou nahradila Longová. Ihned po střídání přišla největší šance první půle, kdy nejprve hlavičkovala Princeová do břevna a poté Flemingová jen do soupeřky před sebou. Nový Zéland byl v hluboké defenzivě téměř celý první poločas.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Kanaďankám vázne finální fáze. Scottová se vložila do rozehrávky, našla Flemingovou, která ale nedokázala odskočit od bránící Ercegové.
     
    45+2
    Beckieová měla na levé straně více prostoru, ale ještě našla Princeovou, poté se s míčem na hranici vápna otáčela Sinclairová, ale ani ona neuspěla.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase čtyři minuty.
     
    45
    Princeová obehrála na levé straně hned dvě soupeřky, poté poslala do vápna nebezpečný centr, který ale obrana Nového Zélandu stačila zpacifikovat.
     
    44
    Minutu před pauzou se dostala k balonu Sophie Schmidtová. Následně se ujala míče také kapitána Kanady Christine Sinclairová, ale ta už nenašla Riviereovou.
     
    42
    Novozélanďanky si dokonce vybojovaly rohový kop. Lawrencová musela do skluzu v souboji s Chanceovou, následně přiletěl centr před Labbéovou, kde se předvedla při hlavičce Schmidtová.
     
    41
    Nový Zéland se dostal na moment s míčem na útočnou polovinu. Gregoriusová přihrávala do vápna k Whiteové, ale ta pálila z nadějné pozice mimo.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Kanaďanky mají i nadále obrovskou územní převahu, ale nedokážou jí zatím zúročit vstřelenou brankou.
     
    39
    Olivia Chanceová nedošlápla ideálně a nechala si ošetřit pochroumané koleno. Zdá se, že ale bude moci pokračovat v rozehraném zápase.
     
    38
    Erin Naylerová si dala na čas s rozehrávkou z místa ofsajdu. Nový Zéland se po dlouhém nákopu u balonu příliš dlouho nezdržel. Zdravotní potíže má také Chanceová.
     
    37
    Nápor kanadského týmu roste. Schmidtová rozběhla Princeovou, následně se ale objevil zdvižený praporek a Michelle Princeová musela odevzdat balon.
     
    36
    Po dlouhé době si zahrála také Labbéová. Kanadská brankářka se zapojila do rozehrávky, následně spěchala za míčem Riviereová, ale přes zhuštěný střed se nedostala.
     
    34
    Novozélandský tým se musí stále bránit, ale Kanada se nemůže prosadit do brankové příležitosti. Lawrencovou obrala o balon ve středu pole Longová.
     
    33
    Schmidtová si několikrát narazila se Scottovou, poté přiletěl míč do vápna, kde se ale Sinclairová ani Flemingová neprosadily.
     
    32
    Scottová přihrávala do pohybu Flemingové, ale ta se srazila s Hassettovou. Kanada ještě zůstala u balonu, ale to už se obrana soupeřek stačila zformovat.
     
    31
    Ani další nadějnou pozici Kanada nevyužila. Princeová ještě přistrkávala balon ve vápně Flemingové, která ale byla proti bránící Stottové neúspěšná.
     
    30
    Po půlhodině hry je stav zápasu stále bezbrankový. Kanada se sice i nadále tlačí do útočení, ale obrana Nového Zélandu s přehledem odolává.
     
    29
    Bowenová mimo hru srazila Princeovou, ale hra pokračovala. Schmidtová přihrávala Flemingové, která ale šla jen do velmi zhuštěného prostoru před vápnem.
     
    28
    Také Novozélanďanky se dostaly na útočnou polovinu. Percivalová přihrávala Chanceové, která ještě z první posouvala míč Gregoriusové.
     
    26
    Na levé straně kombinovala Sinclairová se Scottovou, poté měla balon pod kontrolou také Princeová, ale jen daleko od branky soupeřek.
     
    25
    Lawrencovou zastavila tvrdým faulem Chanceová. Kanaďanky jsou i nadále u balonu, ale tentokrát se provinila proti pravidlům i Princeová.
     
    24
    Před Princeovou stačila ve skluzu odpravit míč na další rohový kop Rileyová. Beckieová tentokrát rozehrála jen do kombinace a ta nebyla nejpřesnější.
     
    23
    Janine Beckieové přidala další přesnou přihrávku k Flemingové, následně se dostala k míči i kapitána Sinclairová, ale dále už se Kanaďanky nepodívaly.
     
    22
    Kanada měla k dispozici další rohový kop. Hlavní rozhodčí ještě musela uklidňovat situaci v pokutovém území. Po rozehrávce Beckieové hlavičkovala Schmidtová nepřesně.
     
    20
    I po dvaceti minutách je stav zápasu nezměněný. Kanaďanky pokračují v ofenzivní snaze, ale na Naylerovou v brance soupeřícího celku si ještě nepřišly.
    19. Kanada slibnou situaci do gólu nedohrála
     
    19
    Po rohovém kopu měly Kanaďanky velkou příležitost. Nejprve Princeová hlavičkovala do břevna, poté se odrazil míč přesně na hlavu Beckeiové, ale ta našla jen soupeře před sebou.
     
    18
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Catherine Bottová, přichází Annalie Longová.
    17. Bottovou trefil míč nepříjemně do pravé ruky
     
    17
    Catherine Bottová je po nastřelení od Lawrencová otřesená na trávníku a bude potřebovat ošetření.
     
    16
    Lawrencová skvěle přešla kolem dvou soupeřek, poté zkusila vypálit, ale trefila pouze dobře stojící Bottovou. Ta odrazila balon na rohový kop.
     
    15
    Poklidný úvod zápasu pokračuje. Kanaďanky mají sice více balon pod kontrolou, ale do vyležené pozice se ne a ne dostat.
     
    14
    Beckieová je v úvodu zápasu hodně vidět. Nyní centrovala do vápna, ale balon si pohlídala v obraně skvěle postavená Ercegová.
     
    13
    Kanaďanky se více a více tlačí do útoku. Z velké vzdálenosti se odhodlala ke střele opět Janine Beckieové, ale její rána byla znovu nedůrazná.
     
    11
    Erin Naylerová musela poprvé zasahovat. Hlavička Beckieové však neměla potřebnou razanci a tak brankářka Nového Zélandu s přehledem zakročila.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka vyšla mnohem lépe Kanadě. Princeová si narazila s Riviereovou, následně měl přijít na řadu cent, ale ten zastavila Rileyová.
     
    9
    Střed zálohy zatím patří téměř výhradně Sophie Schmidtové. Tentokrát zkoušela třicetiletá hráčka najít Flemingovou, ta se ale nacházela v ofsajdu.
     
    8
    Sinclairová si zpracovala míč hrudníkem, poté ale už nedokázala lépe najít Flemingovou. Kanadská reprezentace je ale v úvodu zápasu aktivnější.
     
    7
    Riviereová rozběhla pasem Princeovou, ta ještě posouvala míč své kapitánce Sinclairové, ale ani na druhý pokus souhra na pravé straně nevyšla podle představ.
     
    6
    Kanada vyrazila do rychlého protiútoku. Princeová zkoušela na pravé straně najít Sinclairovou, ale kapitánka kanadského výběru nezpracovala ideálně.
     
    5
    Po dlouhém nákopu Naylerové zkoušela míč zpracovat ve středu pole Whiteová. Novozélandské fotbalistky se ale u balonu příliš dlouho nezdržely.
     
    4
    Scottová si narazila s Beckeiovou, následně měla prostor na levém kraji Flemingová, ale její pokus z úhlu skončil mimo tři tyče.
     
    3
    Také Kanaďanky se vydaly velmi rychle do útoku. Schmidtová přihrávala skrz střed trávníku, ale balon proskákal jen k brankářce Naylerové.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarala novozélandská útočnice Sarah Gregoriusová. Následně se dnes vedený jako hostující tým vydal do útoku, ale Chanceová přišla o balon.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Labbéová – Riviereová, Buchananová, Zadorskyová, Lawrencová – Princeová, Scottová, Schmidtová, Beckieová – Sinclairová (C), Flemingová.
    Náhradníci: Sheridanová, D'Angelová – Chapmanová, Quinnová, Roseová, Grossová, Huitemaová, Carleová, Leonová, Woellerová, Agnewová, Hellstromová.

    Nový Zéland: Naylerová – Bottová, Stottová, Ercegová, Rileyová (C) – Chanceová, Percivalová, Bowenová, Hassettová – Gregoriusová, Whiteová.
    Náhradníci: Essonová, Ollaová – Greenová, Stratfordová, Keteová, Longová, Mortonová, Duncanová, Wilkinsonová, Skiltonová, Satchellová, Cleverley.

    Rozhodčí: Jamašitová – Teširogiová, Bozonová (vš. JAP).
     
    Kanadská reprezentace ještě v roce 2019 neprohrála. V přípravě na mistrovství světa porazila Kanada výběry Anglie, Nigérie i Mexika, jen v generálce proti Španělsku branka napadla. Do samotného šampionátu vstoupily Kanaďanky soubojem s týmem Kamerunu. Celek "Javorového listu" měl územní převahu i více střel, ale prosadit se dokázala pouze těsně před poločasem Kadeisha Buchananová, která ale zajistila Kanadě první tři důležité body v boji o postup do vyřazovací části.

    Novozélanďanky mají problém v ofenzivě, v letošním roce zvítězily o více než jednu branku pouze jednou a to v přípravném duelu s Argentinou 2:0. Ani těsně před mistrovstvím se Nový Zéland nemohl spolehnout na více než jednu branku. Tou ale dokázal v přípravě porazit favorizované Angličanky. V generálce poté Nový Zéland padl 0:1 s Walesem. Ani v prvním zápase na šampionátu se Novozélanďanky brankově neprosadily, za Nizozemsko se trefila pouze Jill Roordová, ale i to stačilo na vítězství.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Ve Francii pokračuje mistrovství světa žen a my se společně zaměříme na utkání základní skupiny E, ve kterém se Kanadě postaví fotbalistky Nového Zélandu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vít Schück

    Branky: 50. Flemingová, 81. Princeová


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 11:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:5.
    Kanada: Labbéová – Riviereová (77. Chapmanová), Buchananová, Zadorskyová, Lawrencová – Princeová (86. Leonová), Scottová, Schmidtová, Beckieová (84. Quinnová) – Sinclairová (C), Flemingová.
    Náhradníci: Sheridanová, D'Angelová – Chapmanová, Quinnová, Roseová, Grossová, Huitemaová, Carleová, Leonová, Woellerová, Agnewová, Hellstromová.

    Nový Zéland: Naylerová – Bottová (18. Longová), Stottová, Ercegová, Rileyová (C) – Chanceová, Percivalová, Bowenová, Hassettová (88. Keteová) – Gregoriusová (64. Greenová), Whiteová.
    Náhradníci: Essonová, Ollaová – Greenová, Stratfordová, Keteová, Longová, Mortonová, Duncanová, Wilkinsonová, Skiltonová, Satchellová, Cleverley.

    Rozhodčí: Jamašitová – Teširogiová, Bozonová (vš. JAP)
    bahis siteleri