Nikaragua – Haiti 0:2 (kon.) | Kostarika – Bermudy 2:1 (kon.)
konec
Nikaragua
0:2 (0:2)
Haiti
Pátek 21.06.2019, 01:00 • Toyota Stadium (Frisco, Texas) • CONCACAF Gold Cup • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobrý den, všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes jsou na programu druhé zápasy Skupiny B a my se podíváme na utkání Nikaragua – Haiti. Haiti v prvním zápase porazilo Bermudy a dnes si tak mohou pojistit postup dále, zatímco Nikaragua podlehla vysoko Kostarice a ještě nadešel skandál v týmu. Výkop je stanoven na jednu hodinu ranní.
     
    Nikaragua potřebuje vyhrát, k tomu jim však vůbec nepomohli tři hráči, kteří po výprasku 4:0 s Kostarikou odjeli tajně pryč, užívat si. Vedení prý ignorují a mají vše na háku. To se fanoušků samozřejmě nelíbí a výsledek jejich celku na Gold Cupu jim je jedno. Poslední vzájemný zápas se odehrál v roce 2018 a ten úspěšně zvládli hráči Haiti 2:0. Poslední vzájemný zápas na Gold Cupu vyhráli ale hráči Nikaragui a to vysoko 3:0. Jak tedy dopadne dnešní zápas, to se dozvíme již v 1:00.
     
    Haiti bude favorit v tomto utkání a pokud se jim podaří vyhrát, mohou úspěšně slavit postup do čtvrtfinále. Haiti už má za sebou první zápas, a ten úspěšně zvládli díky dvěma gólům Frantzdyho Pierrota. Ten pomohl Haiti k výhře nad Bermudy 2:1. Haiťané o problému v týmu Nikaragui ví a o to víc je motivuje výhra, protože kdo by toho nevyužil. Toyota Stadium je již natěšena na tento zápas, fanoušci Haiti by měli mít diváckou převahu.
     
    Vzájemná utkání

    18.11.2018 – Nikaragua – Haiti 0:2
    29.3.2017 – Nikaragua – Haiti 3:0
    25.3.2017 – Haiti – Nikaragua 3:1
     
    Skupina B ( po 1. kole)

    1. Kostarika 3 body (4:0)
    2. Haiti 3 body (2:1)
    3. Bermudy 0 bodů (1:2)
    4. Nikaragua 0 bodů (0:4)
     
    Úvodní sestavy:

    Nikaragua: Lorente – Rosas, Copete, Quijano, O. López – Cadena, Serapio, Barrera – Betancur, Punyed, Bonilla.
    Náhradníci: Maradiaga, Rodríguez – Flores, Huete, M. López, Montenegro, Pérez, Arteaga, Galeano, Báez, Chavarría, Gkoufas.

    Haiti: Placide – Arcus, Geffrard, Jean-Baptiste, Guerrier – Alceus, Herivaux, Etienne, Saba – Nazon, Pierrot.
    Náhradníci: J. Duverger, Simon – Christian, Adé, Alexis, Jérôme, Cantave, Hérold Jr., Clerveaux, Bazile, Désiré, Bissainthe.

    Rozhodčí: M. Escobar – H. Panjoj, Z. Zeegelaar.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči jsou již připraveni na hřišti. Nikaragua nastupuje v bílých dresech, Haiti v dresech modrých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hráči Haiti a ihned přišel nákop dopředu. Míče se zmocnil Pierrot, na hranici vápna byl však sražený k zemi, rozhodčí faul nepískl.
     
    2
    Byron Bonilla držel míč na kopačce, až se nakonec uvolnil a našel si dobrou střeleckou pozici zpoza vápna, jeho následná střela však byla zblokovaná.
     
    3
    První rohový kop zápasu putoval do středu vápna, tam se o hlavičkou pokoušel Luis Copete, míč ale vybojoval vyšší a silnější Jems Geffrard a poslal Haiti do protiútoku.
     
    4
    Protiútok Haiťanům opravdu vyšel. Steeven Saba poté poslal do vápna dlouhou přihrávku, kterou získal Frantzdy Pierrot, balón si ale moc předkopl až ho nakonec sbíral brankář.
     
    5
    Nikaragua zkoušela zaútočit po levé straně, ovšem dva obránci Haiti si přihrávky skvěle pohlídali, i přesto mají domácí míč na kopačkách.
     
    6
    Nikaragua měla k dispozici první faul, ten zahrával Byron Bonilla. Míč místo přímé střely nacentroval do vápna, ani jeden z jeho spoluhráčů se však o teč nesnažil.
     
    8
    Velký stadion v Texasu, Toyota Stadium, je zaplněn opravdu minimálně. Kapacita je až 22565, ovšem zde je tak maximálně tři tisíce diváků. Fanoušci se v hledišti doslova ztrácí.
     
    9
    Z pravé strany zkoušel centrovat Wilde-Donald Guerrier, jeho centr se nakonec dostal do vápna Nikaragui, ovšem míč přímo ze vzduchu sbíral brankář Justo Lorente a poprvé si mohl osahat balón.
     
    11
    Renato Punyed bojoval o míč na vlastní polovině, v cestě mu však stál Haiťanský ostrostřelec Duckens Nazon, kterého následně zfauloval. Rozhodčí mu kartu neudělil.
     
    12
    Teď ale rozhodčí musí vytahovat kartu! Carlens Arcus udeřil kopačkou Bonillu a to do hrudi, žlutá karta mu ihned přistála na jeho trikot!
     
    14
    Daniel Cadena přesunul hru z levé strany na pravou a to pomocí centru, autorem centru byl Kevin Serapio, ten si však míč mizerně zpracoval a odkopl ho za postranní čáru.
     
    15
    Patnáct minut za námi, velkou akci či gól jsme stále neviděli, dočkáme se toho v následujících minutách ?
     
    16
    A dočkáme! Z levé strany poslal dobrou přihrávku do vápna Juan Barrera, do zakončení na hranici malého vápna se rval Jorge Betancur, jeho pokus ale lehce vychytal Johny Placide.
     
    18
    Tentokrát se o akci pokoušela Nikaragua z pravé strany. Na pravé straně bojoval Daniel Cadena, jeho bojovnost ho následně posunula do brankoviště, tam již ale nic vymyslet nedokázal.
     
    19
    Duckens Nazon náramně bojoval u brankoviště Nikaragui, až se nakonec nechal zfaulovat Lópezem a pro Haiti je tu nadějný přímý kop!
     
    20
    Žlutou kartu dostává Oscar López (Nikaragua).
     
    21
    Za balón se postavil Wilde-Donald Guerrier a zkusil střelu přímo, místo brány či gólu však trefil silně do břicha Juana Barreru, ten se sice poté zvedal, ale s těží.
     
    22
    Haiti právě vstřelilo branku!
    A máme tu branku!! Duckens Nazon mohl střílet zpoza vápna, místo toho však přihrál volnému STEEVENOVI SABOVI, a ten náramnou a nečekanou střelou z dálky poslal míč k pravé tyči!
    22. Steeven SABA - 0:1
     
    24
    Haiti se z ničeho nic dostala do vedení, do této chvíle jsme sledovali klidný zápas, střelu Saby však brankář nečekal a radost malého počtu Haiťanských diváků mohla vypuknout. Uvidíme jak na to Nikaragua odpoví.
     
    25
    Místo útočení však Nikaragua fauluje. Na středu vápna běžel s míčem na kopačce Derrick Etienne, toho ale poměrně silně stáhl k zemi Daniel Cadena a může být rád, že odešel bez karty.
     
    26
    Z levé strany přišla další přihrávka Nikaragui, na míč si ve vápně sbíhal Byron Bonilla, jeho následná teč ale byla zblokovaná obranou, i přesto je tu roh.
     
    28
    Mohlo být vyrovnáno!! Rohový kop putoval na přední tyč, tam si výtěčně vyskočil Luis Copete a k jeho radosti moc nechybělo, míč totiž o pouhé centimetry míjel zadní tyč.
     
    29
    Hlavní sudí dává hráčům pauzu na občerstvení, jelikož v Texasu dnes panují tropické teploty, konkrétně třicet pět stupňů.
     
    31
    Hra pokračuje dále. Haiťané se drží na polovině Nikaragui, k tomu jim ještě pomáhají fanoušci tohoto klubu, kotel Haiťanů činí číslo 150.
     
    33
    Haiti právě vstřelilo branku!
    Je to už 2:0!! Derrick Etienne získal míč na levé straně, poté se s ním dostal až do brankoviště, dokonce i na hranici malého vápna, odkud střílel. Jeho pokus ale tečoval obránce MANUEL ROSAS, od kterého šel také míč do branky!
    33. Manuel ROSAS - 0:2
     
    35
    Tento vlastní gól položil hráče Nikaragui do kolen. Dokonce i jeden hráč brečel, pro tým je to opravdu velká smůla, páč jsou velmi blízko vyřazení, jelikož budou mít na kontě 0 bodů.
     
    37
    Haiťané si v klidu kombinují na vlastní polovině a chtějí již tento poločas dohrát ve velkém klidu, nyní ale přišla nepřesná přihrávka, do útoku se tak přesouvají domácí.
     
    39
    Dopředu přišel dlouhý nákop, pomalu až za obranu. O míč bojoval Juan Barrera, v cestě do brankoviště mu však stál obránce Andrew Jean-Baptiste, který nakonec souboj vyhrál.
     
    40
    Vzápětí na to, Haiťané zahrávali přímý kop. Opět nadešel centr místo střely přímo, do hlavičky se poté pokoušel Bryan Alceus, u balónu byl ale jako první brankář Lorente.
     
    42
    Wilde-Donald Guerrier ! Nikaragua zahrávala dobrý přímý kop, ten letěl na zadní tyč, do hlavičky se pokoušel Luis Copete, jenže ani na potřetí mu to nevyšlo, tentokrát mu ji skvěle zblokoval Wilde-Donald Guerrier.
     
    44
    Ještě před odchodem do kabin tu byl pokus Nikaragui! Opět zahrávali přímý kop, ve vápně se balón ale pouze odrazil a to na kopačku Byrona Bonilly, který se bez přemýšlení opřel do rány, ta ale letěla těsně vedle.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    45+1
    Bryan Alceus chtěl čistě sebrat balón Copetovi, jenže jeho dlouhé nohy způsobily místo odebrání faul, odešel ale bez karty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas. První poločas byl jednoznačně v rukou Haiťanů. V úvodu byla však hra velmi vyrovnaná, jenže po nečekané střele Steevena Saby se hra celá obrátila ve prospěch Haiti. O pár minut později padla ještě jedna branka, ta ale byla nechtěná, páč byla vlastní. Nikaragua se dostala do kolen, i přesto se snažili snížit, Placide byl ale proti.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 2:09.
     
    Statistiky po prvním poločase

    Držení míče: 58%-42%
    Střely: 4-2 ( na bránu 1-1)
    Fauly: 8-12
    Rohy: 4-1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Střídání v týmu Nikaragua: ze hřiště odchází Daniel Cadena, přichází Luis Galeano.
     
    48
    Wilde-Donald Guerrier poslal dobrou přihrávkou do běhu rychlého Nazona. Ten se následně zapletl mezi dva obránce, přes ty však dokázal projít, přes třetího se mu to ale nepovedlo, i přesto vybojoval roh.
     
    49
    Tento roh patřil mezi ty méně vydařené, páč míč přímo ze vzduchu sbíral brankář Justo Lorente. Nikaragua momentálně kombinuje na polovině Haiti.
     
    50
    Nikaragua měla výbornou šanci ve vápně. Luis Galeano nacentroval míč do vápna, o teč se rázem snažil Juan Barrera, ale míč nedokázal propálit až přes tři obránce Haiťanů.
     
    51
    Nikaragua začíná hrát lépe. Na hráčích je značně vidět, že chtějí utkání snížit a poté i vyrovnat. Do úniku se nyní dal Byron Bonilla, jeho následný lob však Placideho nepřekonal!
     
    54
    O pár minut později, zahrávala Nikaragua nadějný přímý kop z cca 19 metrů! Za balón se postavil zkušený Luis Galeano a zkusil to rovnou na bránu a musím říct, že k radosti moc nechybělo, míč opravdu o centimetry míjel pravou tyč.
     
    55
    Po přímém kopu si domácí vybojovali rohový kop. Rohový kop měl údajně letěl na zadní tyč, ovšem Luis Galeano to trochu přehnal s sílou a míč tak pouze brankoviště přelétl.
     
    56
    Haiťané neustále faulují a to se jim může klidně vymstít! Nikaragua znovu zahrával přímý kop, tentokrát o něco dále a to z cca 25 metrů. Kop na sebe tentokrát vzal Kevin Serapio, jeho přímá střela však putovala mezi diváky za bránou!
     
    58
    To je zápas! Po tlaku a šancích Nikaragui, tu byla tutovka pro Haity. Frantzdy Pierrot nejdříve donutil vyběhnout brankáře až mimo malé vápno, přehodit či překonat se mu ho nepodařilo. O setinu později dorážel Derrick Etienne, ale jeho pokus odkopl z brankové čáry Rosas.
     
    60
    Šedesát minut za námi, stále jsme viděli pouze jedno střídání a to na začátku druhého poločasu, od té doby se oba trenéři o nic takové nesnažili. Uvidíme zda je to podle plánů.
     
    62
    Další faul! Haiti znovu faulovalo v blízkosti vápna a s faulem přišel i přímý kop. Kop byl rozehrán na krátko a následně se o technickou střelu pokoušel Jorge Betancur, ta byla ale nešťastně zblokovaná.
     
    64
    Haiťané se snaží uklidnit hru, ovšem dominance Nikaragui nemá konce. Haiti se v druhé části pouze brání a my už jen čekáme, kdy padle branka na 2:1, jelikož hráči v bílém by si ji zasloužili.
     
    65
    Wilde-Donald Guerrier si tohle za rámeček nedá. Na pravé straně poblíž vápna tvrdě zajel do Josuého Quijana a od rozhodčího si odnáší žlutou kartu. Josué Quijano je ošetřován.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Wilde-Donald Guerrier (Haiti).
     
    67
    Střídání v týmu Nikaragua: ze hřiště odchází Manuel Rosas, přichází Francisco Flores.
     
    68
    Po faulu tedy přišel přímý kop z poměrně velkého úhlu, i přesto to čerstvého Francisca Florese neodradilo od přímé střely, s tou si však i s menšími problémy Placide poradil.
     
    70
    Statistika držení míče: 61%-39%
     
    71
    I přesto, že Haiťané vedou, na držení míče drtivě prohrávají. Pokud by se někdo podíval na statistiky a nevěděl by skóre, určitě by každá tipl, že vede Nikaragua, v utkání tomu tak ale není.
     
    72
    Střídání v týmu Haiti: ze hřiště odchází Steeven Saba, přichází Mikaël Cantave.
     
    73
    Pro Nikaraguu je toto opravdu smolné vyřazení z turnaje, ovšem mrzet je to tak moc nemusí, páč stále mají šanci bojovat v tabulce třetích týmů, to ale budou muset porazit Bermudy a za pár minut fandit Kostarice.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Frantzdy Pierrot (Haiti).
     
    75
    Nikaragua je na turnaji stále bez vstřelené branky, jejich skóre činí 0:6 a pokud tedy chtějí ještě pomýšlet na postup, budou muset vstřelit, alespoň jednu jedinou branku!
     
    76
    Hlavní sudí opět povolává hráče na občerstvovací přestávku.
     
    78
    Střídání v týmu Haiti: ze hřiště odchází Frantzdy Pierrot, přichází Jonel Désiré.
    Střídání v týmu Nikaragua: ze hřiště odchází Renato Punyed, přichází Armanto Gkoufas.
     
    80
    Dnešní utkání sleduje 5971 diváků.
     
    81
    Před námi je poslední desetiminutovka tohoto zápasu, uvidíme zda se nám ještě změní skóre, nebo zůstane stejné.
     
    82
    Střídání v týmu Haiti: ze hřiště odchází Wilde-Donald Guerrier, přichází Alex Junior Christian.
     
    83
    Po delší době je tu faul ze strany Nikaragui. Kevin Serapio neudržel nervy a v blízkosti vápna srazil k zemi Duckense Nazona, kartu za to ale nedostává.
     
    84
    Přímý kop na sebe vzal právě zfaulovaný Duckens Nazon, který to zkusil rovnou na bránu, už podle jeho zvláštního rozeběhu, bylo vidět, že to gólově neskončí a to se také stalo. Míč nakonec skončil pouze na obranné zdi.
     
    85
    Derrick Etienne dostává velmi zbytečnou žlutou kartu, jelikož potyčka s Armantem Gkoufasem byla naprosto k ničemu. Etienne poté vyvolával diváky, ať bučí, za to též mohl dostat další žlutou.
     
    86
    Není to 3:0!! Derrick Etienne střílel jako první, míč se ale odrazil od nohy obránce. Následně dorážel Jonel Désiré, tu však skvělým zákrokem vychytal Justo Lorente a svůj tým ještě drží v nadějích.
     
    87
    Vzápětí na to, se domácí hráč s číslem šestnáct Armanto Gkoufas, tlačil do úniku 1 na 1, Jems Geffrard ho k tomu ale nepustil, tlačil se s ním však až do brankoviště, míč si poté převzal brankář Placide.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Kevin Serapio (Nikaragua).
     
    89
    Haiťané zahrávali přímý kop a toto byl snad jeden z nejhorších zahraných kopů, co jsem za poslední dobu ve fotbale viděl. Místo střely z cca 19 metrů, přišel nesmyslný centr, který vzápětí získal obránce Nikaragui a směřoval dopředu.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty!
     
    90+1
    Haiťané již na střídačce slaví, jelikož je jasné že toto utkání vyhrají a zajistí si tak postup do vyřazovacích bodů a to poměrně po dlouhé době. Záběry na diváky jsou dech beroucí, protože ti fotbalem žijí.
     
    90+2
    Nikaragua kombinuje na vlastní polovině a vypadá to, že i po druhém zápase budou bez vstřelené branky, tudíž se skóre 0:6!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Haiti vítězí 2:0 a zajišťuje si tak postup do vyřazovacích bojů. Nikaragua prohrává, byť tomu tak nemuselo býti. Hráči hráli ve druhé části o dost lépe, hold to tam prostě nespadlo. Nikaragua má velmi negativní skóre a to 0:6, poslední zápas je čeká s Bermudy a ty musí jednoznačně porazit. Haiti se v posledním zápase utká o první místo s Kostarikou.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:20.
     
    To je z mé strany vše, děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek dne. Ještě bych si vás dovolil pozvat na druhé utkání skupiny B a to mezi Kostarikou a Bermudy, který píše kolega Tomáš Kubečka. (03:02:00)

    Gerard Filip

    Branky: 22. Saba (Nazon), 33. Rosas (vla.)

    Karty:   20. O. López (NGA), 88. Serapio (NGA) – 12. Arcus (HAI), 66. Guerrier (HAI), 74. Pierrot (HAI), 85. Etienne (HAI)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 6:1. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:20.
    Nikaragua: Lorente – Rosas (67. Flores), Copete, Quijano, O. López – Cadena (47. Galeano), Serapio, Barrera – Betancur, Punyed (78. Gkoufas), Bonilla.
    Náhradníci: Maradiaga, Rodríguez – Flores, Huete, M. López, Montenegro, Pérez, Arteaga, Galeano, Báez, Chavarría, Gkoufas.

    Haiti: Placide – Arcus, Geffrard, Jean-Baptiste, Guerrier (82. Christian) – Alceus, Herivaux, Etienne, Saba (72. Cantave) – Nazon, Pierrot (78. Désiré).
    Náhradníci: J. Duverger, Simon – Christian, Adé, Alexis, Jérôme, Cantave, Hérold Jr., Clerveaux, Bazile, Désiré, Bissainthe.

    Rozhodčí: M. Escobar – H. Panjoj, Z. Zeegelaar

    Diváci: 5971
    bahis siteleri