Egypt – Zimbabwe 1:0 (kon.)
konec
Egypt
1:0 (1:0)
Zimbabwe
Pátek 21.06.2019, 22:00 • Cairo International Stadium (Káhira) • Africký pohár národů • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:10. (00:01:11)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Egypta, který svého soupeře porazil poměrem 1:0. Jedinou branku jsme sledovali už prvním dějství, v tom druhém přišla na řadu velice vyrovnaná bitva, ve které mělo více ze hry Zimbabwe, které se k vyrovnávací brance ale nedostalo. Domácí celek tohoto turnaje nepředvedl vůbec dobrý výkon, naopak ve druhém poločasu pouze bránil, což se fanouškům určitě moc nelíbilo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hamad si splnil obrannou povinnost, díky čemuž vybojoval autové vhazování. Egypt hraje koncovku zápasu zkušeně.
     
    90+2
    Šanáví se postaral o rozehrávku, kterou poslal pouze za postranní lajnou. Soupeř tak mohl vhazovat, načež úspěšně přenesl hru na levou stranu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě můžeme počítat s delším nastaveným časem.
     
    89
    Před malým momentem se do šance dostal Salah, s jehož přízemní ránou si brankář věděl rady. Posléze k nedovolenému zákroku sáhl protihráč.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Talent Chawapiwa (Zimbabwe).
     
    88
    Billiat dokázal zablokovat přihrávku v podání Alá, domácí celek si tak vybojoval autové vhazování. To ale dokázal zastavit pozorný Munetsi.
     
    87
    Chipezeze se postaral o přízemní rozehrávku od své branky, přičemž se jeho celek daleko nedostal. I tak byla přihrávka na Salaha moc prudká.
     
    85
    Střídání v týmu Zimbabwe: ze hřiště odchází Knowledge Musona, přichází Talent Chawapiwa.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Egypt stále vede o jednu branku, avšak poslední minuty jsou skutečně hodně vyrovnané.
     
    82
    Na opačné straně se k sympatickému zakončení dostal Karuru, který ale mířil pouze doprostřed branky. Brankář Šanáví si připsal rutinní zákrok.
     
    81
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Trézéguet, přichází Nabil Emad.
    Střídání v týmu Zimbabwe: ze hřiště odchází Nyasha Mushekwi, přichází Evans Rusike.
     
    80
    Střídání v týmu Zimbabwe: ze hřiště odchází Edmore Sibanda, přichází Elvis Chipezeze.
     
    79
    Sibanda nebude moci pokračovat ve hře, na scénu nastoupí náhradní brankář. Nyní se čeká na avizované střídání, nastavený čas bude hodně dlouhý.
     
    78
    Další celkem zbytečná zpětná nahrávka našla domácího brankáře, který u postranní čáry zkoušel oslovit Trézégueta, jenž si nezpracoval ideálně míč.
     
    77
    Egypťané raději poslal míč zpět na vlastní polovinu, načež se na zemi ocitl Ašraf. Jednalo se o čistý zákrok, Zimbabwe se tak žene na druhou stranu.
     
    76
    Střídající Vardá dokázal vybojovat autové vhazování. Sledovali jsme nabídku právě pro Vardu, který poté přihrával pouze za postranní lajnu.
     
    73
    Po delší době se k míči dostal také brankář Šanáví, který konstruktivně rozehrál na volného Alnaního. Zimbabwe se přeci jenom dostalo k balónu.
     
    72
    Nejvýše do vzduchu se dostal zadák Hadebe, který odvracel míč z hrací plochy. Egypt zahrával ještě jeden rohový kop, který prodlužoval Darikwa.
     
    71
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Abdalláh as-Saíd, přichází Amr Vardá.
     
    70
    Po delší době se k míči dostal křídleník Trézéguet, který si vymodlil nedovolený zákrok. Následovat bude standardní situaci, kterou si bere na starost as-Saíd.
     
    69
    Navíc na řadu přišel dnešní osmý rohový kop. Salahovi se rozehrávka vůbec nepovedla, neboť hrací předmět stočil zpět ven z hrací plochy.
     
    68
    Po delší době šance! Salah se s míčem dostal do volného prostoru, odkud to zkoušel pravou nohou, avšak brankář Sibanda dokázal míč zneškodnit.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stále jsme viděli pouze jednu branku. Druhý poločas je vyrovnaný, obrana Egyptu je velice zodpovědná.
     
    63
    O přihrávku si na levém křídle řekl Lunga, který okamžitě vracel na vlastní polovinu. Posléze se Billiatovi úspěšně podařilo přenést hru na Darikwu.
     
    62
    Nehraje se více než tři minuty. Sibanda se konečně postavil na nohy a měl by pokračovat ve hře. Navíc bude následovat odkop od branky Zimbabwe.
     
    61
    Na hrací plochu přispěchal lékařský personál, který si okamžitě vzal brankáře do své péče. Vypadá to, že se nebude hrát několik minutek.
     
    60
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Marván Muhsín, přichází Walíd Sulímán.
     
    59
    Středem hrací plochy si to namířil domácí as-Saíd, který poté hledal na levém křídle Ašrafa, po jehož přihrávce byl faulován brankář Sibanda.
     
    58
    Billiat pokoušel narazit svému parťákovi Musonovi, který na jeho nabídku neměl šanci dosáhnout. Mezitím domácí brankář Šanáví rozehrál na Alá.
     
    57
    Až nyní se trochu uklidnila hra, přičemž to přenesením hry k postranní čáře zkoušel Alá, jenomže jeho kolega Ašraf už neudržel míč na hrací ploše.
     
    56
    Na pořadu dne byla standardní situace pro hosty. K rozehrávce se nakonec postavil Billiat, jehož centr skončil v náruči brankáře egyptské reprezentace.
     
    55
    Už to vypadalo, že Salah poběží sám na brankáře, avšak přihrávka na jeho osobu byla o něco delší. Sibanda navíc včas vystartoval ze své branky.
     
    54
    Na opačné straně to vzdušnou nabídkou zkoušel Lunga, po jehož centru se málem k zakončení dostal Musona, avšak včas se podařilo zakročit Ašrafovi.
     
    53
    Egypt to tentokráte zkoušel po levém křídle, kde se obránce Ašraf ocitl na zemi. O faul se nejednalo, naopak Sibanda dalekonosně odkopával balón.
     
    52
    Posléze se ke střeleckému pokusu dostal také Salah, který to zkoušel levou nohou, avšak Sibanda byl u své tyče pozorný. Jeho celek zakládá protiakci.
     
    51
    K velice nebezpečnému zakončení se dostal Trézéguet, jehož rána pravou nohou směřovala ke vzdálenější tyči, kam se natahoval brankář Sibanda.
     
    50
    Ašraf operoval na levé straně, přičemž do kombinace dokázal vložit kopačku Mudimu. Rychlý protiútok Zimbabwe skončil pouze u Hegázího.
     
    49
    Salah tak dlouho operoval u pokutového území, až se nakonec vůbec nedostal k zakončení. Místo toho musel k taktickému zákroku sáhnout Alá.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali dva nedovolené zákroky, o ten druhý se postaral Mushekwi, který místo míče trefil pouze obránce Alá.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Zimbabwe, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přeci jenom přinesl jedinou branku. Egypt si v úvodu utkání vytvořil územní převahu, která nabízela šance, avšak brankář Sibanda dokázal odolat. Postupem času se začalo projevovat také Zimbabwe, avšak se k první brance přeci jenom dostal domácí celek, kterému se určitě hodně ulevilo. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Salah opět pořádně provětral obranu soupeře, obrannou povinnost si dokázal splnit Hadebe, který v tísni raději odkopával míč za postranní čáru.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    43
    Pro hostující hráče to nyní bude hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá celkem dost času na vyrovnání.
    41. TRÉZÉGUET - 1:0
     
    41
    Egypt právě vstřelil branku!
    Domácí hráči se dostávají do kýženého vedení! Musona celkem zbytečně přišel o míč, což mělo fatální následky. TRÉZÉGUET si dokázal na levé straně přesně narazit, načež se dostal až do pokutového území, kde ránou pravou nohou překonal brankář Sibandu, jenž se za tímto pokusem pouze ohlédl.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Navíc se po hodně dlouhé době vrátil zpět na hrací plochu zadák Hegází, který dost možná utrpěl zlomeninu nosu. I tak se rozhodl pokračovat v utkání.
    37. Šanáví podržel svůj celek.
     
    37
    Šanáví nyní podržel svůj celek! Soupeř totiž urychleně rozehrál standardní situaci, což přineslo vyloženou šanci pro Billiata, kterého vychytal egyptský brankář.
     
    36
    Nenápadným zatažením se za dres si pomohl Alnaní, avšak hlavní sudí tento zákrok uviděl. Zimbabwe má k dispozici standardní situaci, nicméně Hegází je stále za hrací plochou.
     
    35
    Egypt zahrával další rohový kop, na který si na zadní tyči pokoušel seběhnout Alá. Jeho zakončení nebylo ideální, Sibanda tak nezasahoval.
     
    34
    Už se opět pokračuje ve hře, brankář Šanáví se postaral o rozehrávku. Jeho celek celkem snadně přešel na druhou stranu, avšak stejně tak rychle se vrátil.
     
    33
    Nehraje se více než minutu, obránce Hegází je i nadále ošetřován. Zatím to nevypadá na nic vážnějšího, avšak se v obličeji dost možná objevila krev.
     
    32
    Lunga se přeci jenom dostal k centru, který přinesl důrazný souboj. Po něm se za nos chytil obránce Hegází, který reklamuje zdravotní problémy.
     
    31
    Trézéguet dokázal zastihnout míč na hrací ploše, načež ho posílal do pokutového území na Salaha, jehož přízemní zakončení skončilo u Sibandy.
     
    30
    Hegází sice vyvezl míč na druhou stranu, avšak přihrávka k postranní lajně byla příliš prudká. Darikawa zkontroloval dráhu letu, nyní bude vhazovat.
     
    29
    Ašraf si poradil se složitou přihrávku, načež ve středu hrací ploše našel volného Hamada. Ten nic kreativního nevymyslel, naopak se postaral o zadovku.
     
    28
    Už to vypadalo, že dalekonosná kolmice nasedne na naběhnuvšího Salaha, avšak před ním na poslední chvíli zasahoval pozorný zadák Lunga.
     
    27
    Šanaví obstaral rozehrávku od své branky, kterou poslal po zemi na osamoceného Alá. Egypťané opět rozjíždějí další akci ze své poloviny.
     
    26
    Jako první se k volnému míči dostal Karuru, který našel pouze jednoho z protihráčů. Následně Munetsi roztáhl hru na Lunga, jenž v tuto chvíli váhá.
     
    25
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, stále čekáme na první branku. Hra se nám hodně uklidnila, Zimbabwe dokázalo přečkat úvodní nápor.
     
    24
    Po zablokované přihrávce se ke střele dostal domácí Muhsín, jehož zakončení nebylo zrovna přesné. Sibanda tentokráte nemusel zasahovat.
     
    23
    A ta nakonec nabídla velice prudký centr, který pouze proletěl pokutovým územím. Následně ve vzduchu uspěl Alá, jenž našel pouze nohu Hadebeho.
     
    22
    Alnaní pouze přeposílal přihrávku na vedle stojícího Hegázího, který pro změnu přihrával k postranní lajně. Egypt to zkouší poklidnou kombinací.
     
    21
    Billiat se čistým způsobem dostal k míči, avšak poté tak dlouho váhal se zakončením, až ho dokázal obrat Alá. Hosté jsou nyní o něco aktivnější.
     
    16
    O provedení autového vhazování se postaral obránce Darikwa, který si pro spolupráci vybral kolegu Nakambu, jenž ve vzdušném souboji nedokázal uspět.
     
    15
    Chvíli se nehrálo, zdravotní problémy měl totiž brankář Sibanda, ke kterému se seběhl také lékařský personál. Na nic vážnějšího to rozhodně nevypadá.
     
    14
    Ze slibné pozice se dostal k zakončení domácí as-Saíd, jenž pravou nohou mířil vysoko nad branku. Obrana Zimbabwe si určitě oddychla, stav je totožný.
     
    13
    Do vzdušného souboje se dostával forvard Mushekwi, který se přitom srazil s brankářem Šanávím. Hlavní sudí uviděl útočný faul, následovat bude odkop.
     
    12
    Hrací předmět nakonec proletěl šestnáctkou až na kopačku Hamada, jenž nespolupracoval zrovna přesně. Na druhé straně nepřesně centroval Karuru.
     
    11
    Egypťané nyní kombinovali na vlastní polovině, přičemž si hluboko seběhl také Salah, který pouze roztáhl hru na naprosto osamoceného Alnaního.
    10. Sibanda musel zasahovat.
     
    10
    Co scházelo! Do šance se totiž dostal domácí As-Saíd, s jehož ránou si brankář Sibanda dokázal poradit. Následovat bude odkop od branky Zimbabwe.
     
    9
    Pomezní sudí už viděl míč za brankovou čárou, logicky tak přišel na řadu rohový kop pro domácí. As-Saíd kroutil míč do malého vápna, kde zasahoval brankář.
     
    8
    O rozehrávku se postaral křídelník Billiat, který to zkoušel po zemi. Po přihrávce se k centrované nabídce dostal Nakamba, jenž poslal míč vedle brány.
     
    7
    Hegází kraloval ve vzduchu, avšak hrací předmět poslal pouze k protihráči. Po levém křídle to zkoušel Mushekwi, po jehož přihrávce vybojoval Karuru roh.
     
    6
    Za obranu si pokoušel seběhnout Muhsín, avšak jako první se k míči dostal brankář Sibanda, který dalekonosným odkopem chtěl oslovit Mushekwiho.
     
    5
    Salah rozehrál také druhý rohový kop, po kterém se k míči dostal Alnaní, který u postranní čáry hledal as-Saída, jenž ale nezpracoval přihrávku.
     
    4
    První zákrok pro hostujícího brankáře Sibandu, který musel zakročit proti hlavičkovému pokusu jednoho z protihráčů. Následovat bude rohový kop.
     
    3
    Hned v úvodu utkání jsme sledovali velice nepřesnou přihrávku v podání Hegázího, který zkoušel u postranní čáry najít Ašrafa, což se nepovedlo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal na starost Egypt, který bude hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Egypt: Šanáví – A. Almuhammadí (C), Mansůr, Hegází, Alá – as-Saíd, Alnaní, Hamad – Trézéguet, M. Salah, Muhsín.
    Náhradníci: A. Šanáví, Geneš – B. Almuhammadí, Sulímán, Alí, Ašraf, Džábir, Hamdí, Emad, Ghazál, Hasan Kouka, Vardá.

    Zimbabwe: Sibanda – Darikwa, Lunga, Hadebe, Mudimu – Munetsi, Karuru, Nakamba – Billiat, Musona (C), Mushekwi.
    Náhradníci: Chipezeze – Mahachi, E. Rusike, Phiri, Pfumbidzai, Mhlanga, Dzingai, Chawapiwa, Kamusoko, Kadewere, Mutizwa..
     
    Zimbabwe

    Na opačné straně stojí Zimbabwe, které naopak dokázalo zvítězit ve své skupině, jenž byla o poznání vyrovnanější. Zimbabwe totiž postupovalo z první pozice se ziskem jedenácti bodů, navíc náskok na třetí Libérii činil pouze čtyři body. Zimbabwe z celkových šesti zápasů dokázalo vyhrát ve třech případech, navíc pouze jediné utkání přineslo porážku, a sice v souboji právě proti Libérii. Zimbabwe dokázalo z šesti zápasů nasázet pouze devět branek, to ale stačilo k nejvyššímu počtu v celé skupině. Zimbabwe navíc inkasovalo pouze čtyři branky, což rovněž bylo nejlepší ve skupině s písmenem G.
     
    Egypt

    Fotbalisté Egypta se v základní části kvalifikace umístili na druhé pozici, přičemž manko na první Tunisko činilo pouze dva body. Egypt z celkových šesti zápasů hned čtyřikrát dokázal zvítězit, navíc pouze jeden jediný zápas prohrál. Reprezentace Egypta se do posledního kola rvala o první pozici, avšak remíza s Nigerem nakonec rozhodla o osudu celé skupiny. Egypt byl ale nejlépe střílejícím celkem své skupiny, z šesti odehraných zápasů dokázal vsítit hned šestnáct branek. Navíc se velice dobrým dojmem jevila také obrana, ta totiž inkasovala pět branek, což bylo druhé nejlepší počínání ve skupině.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Africký pohár národů má na programu první zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Egyptem a Zimbabwe.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

    David Suchý

    Branky: 41. Trézéguet

    Karty:   88. Chawapiwa (ZIM)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 11:10.
    Egypt: Šanáví – A. Almuhammadí (C), Ašraf, Hegází, Alá – as-Saíd (71. Vardá), Alnaní, Hamad – Trézéguet (81. Emad), M. Salah, Muhsín (60. Sulímán).
    Náhradníci: A. Šanáví, Geneš – B. Almuhammadí, Sulímán, Alí, Mansůr, Džábir, Hamdí, Emad, Ghazál, Hasan Kouka, Vardá.

    Zimbabwe: Sibanda (80. Chipezeze) – Darikwa, Lunga, Hadebe, Mudimu – Munetsi, Karuru, Nakamba – Billiat, Musona (C) (85. Chawapiwa), Mushekwi (81. E. Rusike).
    Náhradníci: Chipezeze – Mahachi, E. Rusike, Phiri, Pfumbidzai, Mhlanga, Dzingai, Chawapiwa, Kamusoko, Kadewere, Mutizwa.
    bahis siteleri