Velká Británie – Kajmanské ostrovy 2:4 (kon.) | Hongkong – Haiti 6:1 (kon.) | Řecko – USA 2:6 (kon.)
Arménie – Slovensko U23 0:8 (kon.) | Česko – Kanada 2:3 (po pr.) | Itálie – Švýcarsko 2:1 (po pr.)
Slovensko – Finsko 4:3 (kon.)
konec
Slovensko
4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
Finsko
Sobota 22.06.2019, 19:00 • Steel Aréna, Košice • Mistrovství světa mužů • Finále
    44:18 Lauri VIITANEN - 4:3
     
    44:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tento tah se Finům vyplatil a dávají znovu kontaktní branku. LAURI VIITANEN pálil z velké dálky a míček poté proskákal až za Polcova záda – 4:3. Bez asistence.
    41:18 Libor TEPLICKÝ - 4:2
     
    41:18
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Nádherně se uvolnil Boris Oravec, jenž poté z levé strany poslal míček do předbrankového prostoru, kde se přesně trefil LIBOR TEPLICKÝ a taktéž potrestal menší zaváhání finského brankáře, kterého obešel a zakončil pod padajícího finského beka – 4:2. Asistence: Boris Oravec a Roman Bujdák.
    37:51 Toni LAMPO - 3:2
     
    37:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A znovu jsou Finové Slovákům na dostřel jediné branky. A pomohla tomu chyba brankáře Polce, jenž si vyběhl hodně dopředu a neudržel míček. Na levé straně pak toto zaváhání potrestal TONI LAMPO, jenž dopravil balonek za brankovou čáru pod padajícím tělem jednoho ze slovenských hráčů – 3:2. Asistence: Juuso Nieminen a Juho Kangas.
    35:19 Boris ORAVEC - 3:1
     
    35:19
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci si berou zpět svůj dvoubrankový náskok a jsou tak opět zase o něco blíže zisku čtvrtého titulu v řadě za sebou. BORIS ORAVEC se velmi dobře zorientoval těsně před brankou Kuusama a poté dokázal protlačit míček do jeho branky – 3:1. Asistence: Libor Teplický.
    28:38 Jaakko VUORENMAA - 2:1
     
    28:38
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A tak se také děje. JAAKKO VUORENMAA na levé straně nadvakrát doklepl míček do odkryté slovenské klece a dává tak kontaktní branku finského celku – 2:1. Navíc budou Finové hrát ještě další dvě minuty přesilovku. Asistence: Sami Pietsalo a Juuso Nieminen.
    25:34 Miroslav BOŽÍK - 2:0
     
    25:34
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Nápor Finů zlomen, Slováci dávají důležitou pojistku v podobě druhé přesné trefy. MIROSLAV BOŽÍK mezi kruhy z otočky a z bekhendové pozice trefuje místo u levé tyče Kuusama a posílá míček za jeho záda – 2:0. Asistence: Matúš Lipták a Marcel Cíbik.
    15:10 Jaroslav MARTINUSÍK - 1:0
     
    15:10
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Hned po tom, co Martinusík opustil trestnou lavici, Slovensko udeřilo a jde do vedení. Právě JAROSLAV MARTINUSÍK totiž sebral bránícímu Finovi míček a poté z bekhendu z otočky prostřelil Kuusama – 1:0. Bez asistence.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 16. Martinusík, 26. Božík (Lipták, Cíbik), 36. Oravec (Teplický), 42. Teplický (Oravec, Bujdák) – 29. Vuorenmaa (Pietsalo, Nieminen), 38. Lampo (Nieminen, Kangas), 45. Lauri Viitanen


    Slovensko: Polc (Bolibruch) – Salajka, Minárik (C), Blahút, Bujdák (A), Horváth, Doskočil, Gajdoš, Vidlár – Martinusík, Piják, Rampáček (A) – Teplický, Svitana, Oravec – Božík, Cíbik, Lipták – Poliaček, Tomka, Olejník – Rufati, Vozár
    Finsko: Kuusamo (od 43. Kuru) – Koivisto, Lindfors, Ahola, Marjeta, Viitanen L. (A), Väänänen (C), Nieminen, Viitanen J. (A) – Vuorenmaa, Viitanen A., Sirkkala – Kariniemi, Jeskanen, Pohjola – Hukki, Hyvönen, Pukema – Pietsalo, Kangas, Lampo – Mäenalanen

    Rozhodčí: Eric Robertson, Jim Armitstead
    bahis siteleri