Velká Británie – Česko 0:13 (kon.) | Velká Británie – Slovensko 0:11 (kon.)
konec
Velká Británie
0:13 (0:4, 0:6, 0:3)
Česko
Čtvrtek 27.06.2019, 09:00 • Zimní stadion, Česká Třebová (kapacita: 1200 míst) • Světový pohár - juniorky U18
     
    První duel na Světovém poháru juniorů v České Třebové se stal naprosto jasnou záležitostí. Británie se držela proto českým favoritkám jen pár úvodních minut první třetiny, nicméně posléze se svěřenkyně trenéra Martina Davídka dostaly do tempa a bez potíží přidávaly jednu branku za druhou. Kristýna Kaltounková si z 13 branek připsala dokonce čtyři trefy, výsledek ale zásadě ovlivnilo vynucené střídání brankářky Jacksonové, místo níž šla do kelce hráčka z pole. Ode mě je to pro tuto chvíli vše, přeji hezký zbytek dne. (10:38:30)
     
    Nejlepší hráčky utkání: Lydia Walshová (Velká Británie) – Nikola Svobodová (Česko)
     
    Konec zápasu.
     
    44:07
    Češky si na konci zápasu ještě přeci jen připíšou druhou přesilovku v úvodním duelu. Za sekání musí na trestnou lavici zamířit Emily Murrayová (GBR).
     
    43:34
    Měchurová se pokusila na ose dostat k dorážení, jenomže míček jí v poslední chvíli odskočil. Británie se musí v této chvíli znovu ale bránit, balónek se jí na své hole dostat nepodařilo.
     
    42:51
    Legdanová se vrací zpátky na hrací plochu, britská přesilovka tak proměněna tentokrát nebyla. Češky si soupeře bez potíží pohlídaly.
     
    41:23
    Britkám se sice daří držet míček na svých hokejkách, jenomže více šancí si přeci jen nepřipisují. Velkou obtíží je pro jen přechod přes střední pásmo, které bezchybně brání česká barikáda.
     
    40:51
    Británie dostane k dispozici první přesilovku v zápase. Na trestnou lavici totiž bude muset zamířit Kristýně Legdanová (CZE), která se provinila nedovolenou hrou tělem.
     
    39:11
    A znovu Roanová! Krásný blok na brankové čáře tentokrát jistojistě zabránil jasné gólové šanci. Češky se oprávněné drží za hlavu.
     
    38:23
    Češky se mohutně pokoušejí o další a další zářezy, což Britkám k další motivaci moc nepomáhá. Štěpková tentokrát navíc málem skórovala i z velkého úhlu od mantinelu, Ronová ale ukazuje i nadále parádní zákroky.
    37:17 BARÁKOVÁ - 0:13
     
    37:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Roanové se málem podařilo zadržet další českou tutovku, jenomže ekvilibristické počínání jí nakonec k ničemu nepomohlo. Do brankoviště se totiž vřítila KAROLÍNA BARÁKOVÁ a chladnokrevnou dorážkou rozvířila další českou radost. Asistence: Klára Seroiszková, Vanesa Habrštálová.
     
    35:43
    Británie je neustále pod silným náporem, demotivace na jejich straně dost klesá. Sympaticky se sice snaží prosadit se proti často vyšším soupeřkám, ale zatím jejich snaha moc úspěchů nepřináší.
    34:06 MĚCHUROVÁ - 0:12
     
    34:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Další český tlak, další branka. Prakticky stoprocentní úspěšnost z ofenzivních přečíslení se svěřenkyním kouče Davídka vyplácí ve dvanáctou branku. Tentokrát se parádní technickým pokusem ukázala zaplněnému hledišti KAROLÍNA MĚCHUROVÁ. Asistence: Tereza Ištoková, Ivana Petrášková.
     
    33:55
    Croslandová-Evansová nedokázala dostat míček k Danielové, což vyústilo v další icing. Britky se musí vracet zpět do obranného pásma, ani tentokrát nezapisují alespoň symbolický úspěch.
    32:28 SVOBODOVÁ - 0:11
     
    32:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Britky tlak soupeřek vydržely tentokrát necelé dva a půl minuty. NIKOLA SVOBODOVÁ totiž zvládla bez velkých potíží poslat míček přesně do šibenice, Roanová se za touto bombou jen ohlédla. Asistence: Radka Kalousková.
     
    31:52
    Ištoková pálila z velké dálky, avšak svou ránu nezvládla nasměrovat mezi tři tyče. Míček proskákal nakonec pouze do rohu, Češky nicméně pokračují ve velkém presu.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 5. Škorpíková, 5. Kaltounková (Škorpíková), 9. Kaltounková (Štěpková), 14. Radová, 17. Procházková (Landová, Ištoková), 21. Kaltounková (Procházková, Štěpková), 22. Ištoková (Halbrštátová), 24. Kaltounková (Škorpíková), 26. Svobodová (Halbrštátová), 30. Halbrštátová (Kábrtová), 33. Svobodová (Kalousková), 35. Měchurová (Ištoková, Petrášková), 38. Baráková (Seroiszková, Habrštálová)


    Velká Británie: Jacksonová (22. Roanová) – Heathová, Raeová (C), Walshová, Jonesová, Rudkinová, Danielová, Ashtonová, Jacobsová, Murrayová (A), Smithová – Turnbullová, Rudkinová, Boardmanová, Forrestová, Croslandová-Evansová, Roanová (A), Murdochová, Hallová
    Česko: Staňková (Jiráčková) – Radová, Kalousková, Baráková, Červíková, Seroiszková, Štepková, Legdanová, Ullmanová, Landová – Svobodová, Kaltounková (C), Procházková, Ištoková, Škorpíková (A), Kábrtová, Rudová, Měchurová, Halbrštátová, Petrášková, Kotlíková, Lagová

    Rozhodčí: Kristýna Butašová, Martina Zedníková (obě CZE)
    thejrc.org