Velká Británie – Kanada West 0:7 (kon.) | Kanada East – Slovensko 4:2 (kon.) | Česko U16 – Velká Británie 11:1 (kon.)
Kanada West – Česko U15 9:0 (kon.) | Slovensko – Česko U16 4:1 (kon.)
konec
Kanada West
9:0 (2:0, 5:0, 2:0)
Česko U15
Pátek 28.06.2019, 19:00 • Zimní stadion, Česká Třebová (kapacita: 1200 míst) • Světový pohár - junioři U16
     
    Česká patnáctka nakonec nezvládla kanadskou hru pokrýt ani ve třetí třetině, kdy jí zámořský výběr nastřílel další dva branky. Navíc se jí nepodařilo vstřelit ani jednu branku. Kanadský výběr kontroloval takřka celý zápas a až na pár zaváhání v obranné fázi předvedl výkon hodný aspiranta na zlato. I díky tomu se tak dostává do čela tabulky. Ode mě je ti pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (20:52:08)
     
    Nejlepší hráči utkání: Dawson Pasternak (Kanada West) – Ondřej Mendel (Česko U15)
     
    Konec zápasu.
     
    44:35
    A na hřiště míří už i Goodbranson, česká sestava svou početní výhodu ani tentokrát nevyužila. Do konce už zbývá necelá půlminuta.
     
    43:59
    Pasternak i Nistor jsou zpátky na hrací ploše, pokračuje česká přesilovka pěti proti čtyřem.
     
    42:35
    Rozhodčí sahají k dalšímu vyloučení, když míří na trestnou lavici Nate Goodbranson (CAW). Podle sudích zahrál nebezpečně vysokou holí, Češi tak mají další možnost na protržení ofenzivního trápení.
     
    41:59
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Česko U15 (Nistor – 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Kanada West (Fontaine – 2 min., nesportovní chování + 10 minut osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Pasternak.
     
    41:38
    Pasternak se vrací zpátky na hřiště, Kanada zvládla přesilovku s elegancí a bez fyzického vyčerpání. Prakticky tempo určovala právě její výběr.
     
    40:48
    Českému celku přesilová hra moc nevychází, Kanaďané drží míček a šetří potřebný čas. Zámořský výběr je v této chvíli takticky opravdu na výši.
     
    39:38
    Českou patnáctku čeká další přesilová hra, Dawson Pasternak (CAW) obdržel za svůj tvrdý zákrok v obranné třetině menší trest. Podle sudích se provinil nedovoleným bráněním.
     
    38:36
    Valerio se pořádně opřel do míčku, nicméně De Fin mu do trajektorie střely stačil skočit. Odvážný čin českého útočníka přeci jen bude oceněn, česká defenzíva se zvládla osvobodit.
     
    37:55
    Král se řítil do protiútoku, jenomže nekonvenční zpracování mu nakonec stejně nepomohlo. Rychlý Bal mu sebral míček a celou situaci uklidňuje, domácí výběr se musí vracet rychle zpět.
     
    36:37
    Svarich se řítil do obrovitánské tutovky, nicméně rychlý brejk nakonec fantasticky zneškodnil Nistor, který zvládl ustát individuální únik kanadského forvarda. Míček vyrazil ramenem mimo tři tyče.
    35:53 FONTAINE - 9:0
     
    35:53
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Kanada pokračuje v ukázce vlastní síly. BEN FONTAINE se dostal ne levé straně ke střelbě z velké dálky a celkem překvapivě jeho pokus nakonec proskočil za záda Nistora, kterému nevyšel zákrok. Tohle byl pro něj velmi smolný moment. Bez asistence.
    34:19 PASTERNAK - 8:0
     
    34:19
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    A je tu další zásah! DAWSON PASTERNAK se prodral na levém kruhu ke střelbě v době, kdy se česká obrana soustředila na druhou stranu útočné třetiny. Nistor ani domácí beci se nestačili přesunout, míček vletěl do odkryté části brány. Asistence: Connor Roulette.
     
    33:51
    Pasternak málem přidával svou dnešní čtvrtou branku, nicméně ideální přihrávka mu nakonec překvapivě nesedla. Míček mu uskočil, jeho příklep tak jen bez většího ohrožení proletěl mimo českou bránu.
     
    32:21
    Popek na poslední chvíli udržel české naděje, když zastavil zřejmě jinak gólovou nahrávku na Bala. Míček stačil udržet před hokejkou kanadského forvarda a dokonce uklidnit celou nepřehlednou situaci.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 14. Neill (McGowan), 15. Pasternak (Hyland), 17. Weihs (Goodbranson), 18. Pasternak (Roulette, Neill), 23. Pasternak (Roulette, Neill), 25. Waldie (Fontaine), 27. Roulette, 35. Pasternak (Roulette), 36. Fontaine


    Kanada West: Plowman (Wilcott) – Neill, Teasdale, Louie, McGowan, Hancock, Ball, Westhaver, Valerio – Roulette (C), Pasternak (A), Hoekstra, Fontaine, Svarich, Waldie (A), Hyland, Sandboe, Bal, Pooni, Goodbrandson, Weihs
    Česko U15: Nistor (Keprt) – De Fin (A), Král, Krejčí, Popek, Dufek, Bolek, Randis, Neumaier, Korf, Ehrlich – Mendel, Nistor (C), Slezák, Wróbel, Černý, Petráš, Bláha, Šmíd, Myškovský, Malý

    Rozhodčí: Matej Pleško (CZE), Patrik Gondora (SVK)
    thejrc.org