Denní přehled (kon.)
konec
Denní přehled

Sobota 29.06.2019, 09:00Evropské hry
     
    22:07
    Sobotní program je už minulostí. Druhou zlatou medaili pro Česko získal v časovce druhový cyklista Tomáš Bábek, což je z dneška ta nejpodstatnější informace. Nezapomeňte nás sledovat i zítra, i ze závěrečného dne Evropských her Vám totiž budeme přinášet to nejdůležitější! (22:07:21)
     
    22:04
    Řeckořímský zápas:

    Finálové výsledky:
    Do 60kg: Stepan Marjanjan (RUS) – Erik Torba (HUN) 9:0
    Do 67 kg: Zaur Kobalojev (RUS) – Šmagi Bolkvadze (GRU 3:1
    Do 77 kg: Alexandr Čechirkon (RUS) – Karapet Čaljan (ARM) 7:6
     
    22:00
    Stolní tenis:
    Týmovou soutěž mužů vyhráli reprezentanti Německa, kteří porazili ve finále 3:0 na zápasy Švédy. Bronz získali Portugalci.
     
    21:58
    Dráhová cyklistika:
    Sobotní program na velodromu ukončil mužský Madison (bodovací závod dvojic). České duo Daniel BaborLuděk Lichnovský obsadilo dvanáctou pozici. Zlato putuje do Švýcarska, stříbro do Nizozemska a bronz do Rakouska.
    Ohlasy zlatého Tomáše Bábeka.

     
    20:53
    Karate:
    Dlužíme Vám výsledky finálových bojů v karate. Ženskou Katu opanovala Španělka Sandra Sánchezová Jaimeová, která ve finále předčila Vivianu Bottarovou z Itálie. Také v mužské kategorii se radují Španělé. Zlato získal Damian Hugo Quintero Capdevila, stříbro zbylo na Turka Aliho Sofuoglua.

    Vítězkou Kumite žen v kategorii do 68 kg se stala Silvia Semeradová z Itálie, která ve finále porazila 5:1 Irinu Zareckou z Ázerbájdžánu. V kategorii nad 68 kg triumfovala Laura Gonzalezová-Palaciová. Španělka ve finále zdolala 4:1 Turkyni Meltem Hocaogluovou.

    A zbývá mužské Kumite. V kategorii do 84 kg získal zlato Chorvat Ivan Kvesić, který zvítězil díky větší aktivitě nad Ugurem Aktasem. V kategorii nad 84 kg pak zvítězil Ázerbájdžánec Asiman Gurbanli, jenž zdolal 1:0 Chorvata Andjela Kvesiće.
     
    20:33
    Badminton:
    Zlato ze ženského debla putuje do Nizozemska. Cheryl Seinenová se Selenou Piekovou ve finále zdolaly britské duo Chloe Birchová, Lauren Smithová 14:21, 21:13, 21:15.

    Britové si spravili náladu v mužské čtyřhře. V ní druhý nasazený pár Christopher Langridge, Marcus Ellis předčil dánské turnajové jedničky Rasmussena s Astrupem – 21:17, 21:10.
    Tomáš Bábek má za sebou skvělý a hlavně zlatý závod.

     
    19:51
    Dráhová cyklistika:
    V závěrečné disciplíně omnia, kterou byl bodovací závod, skončila Jarmila Machačová šestá. Celkově už ale zůstala na patnáctém místě. Zlato získala Nizozemka Kirsten Wildová, druhá byla Elisa Belsamová z Itálie a třetí Britka Jessica Robertsová.
     
    19:41
    Box:
    Pro dnešek je doboxováno. My Vám dlužíme výsledky dvou mužských kategorií. V lehké těžké váze (do 81 kg) zdolal Ázerbájdžán reprezentující Loren Alfonzo Dominguez Brita Benjamina Whittakera 3:2 na body. Zlato v supertěžké váze (nad 91 kg) putuje zásluhou Viktora Vychrysta na Ukrajinu. Ten porazil 4:1 na body Francouze Mourada Alieva.
     
    19:20
    Stolní tenis:
    Bronz v mužské soutěži družstev získali Portugalci, kteří v utkání o 3. místo zdolali 3:1 na zápasy Dány. O zlato se za malou chvíli střetnou Němci se Švédskem.
    Česko má na Evropských hrách druhé zlato! V časovce ho vyjel dráhový cyklista Tomáš Bábek!

     
    18:38
    Plážový fotbal:
    Z písečného hřiště si odnesli bronzové medaile plážoví fotbalisté Švýcarska, kteří v utkání o 3. místo udolali 5:4 Ukrajinu. Ukrajinci přitom v zápase čtyřikrát vedli, ale nakonec se musejí spokojit s pomyslnou bramborou. Výhru Švýcarům zajistil 69 sekund před koncem svým druhým zásahem v utkání Dejan Stanković.

    Následoval zápas o zlato, který už byl mnohem jednoznačnější. Portugalci přehráli až překvapivě hladce 8:3 Španělsko.
     
    18:18
    Dráhová cyklistika:
    Fantazie! Tomáš Bábek získává zlatou medaili na kilometrové časovce! Český dráhový cyklistka zvítězil o půl sekundy před Italem Francescem Lamonem, bronz bere Nizozemec Benjamin Ligtlee. Bébek získal pro Česko druhou zlatou medaili na Evropských hrách a dvanáctý cenný kov celkově. Robin Wagner ve finále obsadil sedmou příčku.
    Z umístění v první desítce se radovala sportovní gymnastka Aneta Holasová.
     
    17:49
    Dráhová cyklistika:
    V rámci omnia absolvovala vyřazovací závod Jarmila Machačová. Obsadila v něm třinácté místo a celkově ji před poslední disciplínou stále patří patnáctá pozice. Teď ale budeme držet palce Tomáši Bábkovi a Robinu Wagnerovi.
    V finále dráhařské časovky se představí i Tomáš Bábek a Robin Wagner. Cinkne to?

     
    17:19
    Box:
    Podívejme se také do boxerského ringu, kde se bojuje o zlaté medaile. V pérové váze do 57 kg si ji zajistila Irka Michaela Welshová, která zdolala Bulharku Stanimiru Petrovovou 4:1 na body. Ve velterové váze do 69. kg uspěla Polka Karolina Koszewská, která ubodovala Assuntu Canforaovou z Itálie.

    Dále se v ringu představili i muži. V nejlehčí mužské kategorii do 52 kg zdolal Španěl Gabriel Escobar Mascunano na body Bulhara Daniela Asenova. V lehké váze do 60 kg se raduje ze zlata domácí Dmitrij Asanov, jenž si poradil s Rusem Gabilem Mamedovem. Ve welterové váze (do 69 kg) triumfoval Brit Pat McCormack, který nedal šanci Charitonovi Agrbovi z Ruska.
     
    17:04
    Dráhová cyklistika:
    Do osmifinále sprintu se bohužel nepodívá Sára Kaňkovská. Ta v opravách 1. kola nestačila na Francouzku Sandie Clairovou.
     
    17:02
    Dráhová cyklistika:
    Stíhací závod mužů vyhrál Rus Ivan Smirnov, který ve finálové jízdě zdolal o 3,5 sekundy Itala Davideho Plebaniho. Jízdu o bronz zvládl lépe Švýcar Claudio Imhof. Ten porazil Poláka Krawczyka.

    Martin Augustin

    bahis siteleri