Česko – Austrálie 11:1 (kon.)
konec
Česko
11:1 (6:1, 5:0)
Austrálie
Neděle 30.06.2019, 10:45 • CEM Horta • World Roller Games (junioři)
Partner:
     
    Je dobojováno, Češi zvládli s přehledem i druhé utkání na World Roller Games v Barceloně. Tentokrát si poradili s Austrálií, které nasázeli jedenáct branek. Již zítra český tým čeká vrchol skupiny E, kdy se utkají o první místo s Kanadou. (11:50:14)
     
    Konec zápasu.
     
    39:21
    Mlčák měl před sebou téměř odkrytou branku, když jej skvěle našel Adamec. Wynne se ale ještě v posledním okamžiku dokázal bleskově přesunout a výborným zákrokem tuto akci zastavit.
     
    38:56
    Richard Hrazdira zkoušel z dorážky protlačit kotouč za Wynneho, jenže Australan se dobře postavil.
     
    37:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra netrvala příliš dlouho, protože se do střely opřel JIŘÍ SUHRADA a Wynne byl naprosto bezmocný, protože tento tvrdý pokus skončil až v síti. Asistence: Richard Hrazdira.
     
    37:17
    Vyloučení v týmu Austrálie (William Fitzpatrick – 2 min, sekání).
     
    37:07
    Za Wynnem zazvonila tyč, když střílel Dominik Štíbr a na druhé straně musel útok Austrálie řešit Postava, když jej prověřil Lachlan Clifford.
     
    36:30
    Barnwell dvakrát ohrozil českou branku, když nejprve střílel z pravého kruhu a poté tečoval spoluhráčovu ránu.
     
    35:13
    Štíbr se proháčkoval před Wynneho a bekhendem otestoval jeho beton, kterým australský brankář vykopl kotouč ven z brankoviště.
     
    34:57
    Postava si po delší odmlce sáhl na kotouč a po přerušení hry si Australané berou oddechový čas.
     
    34:26
    Turkovi naservíroval kotouč Ryšavý a Štěpán Turek ještě přešel kličkou přes soupeře, jenže následnou střelu zblokoval australský obránce.
     
    33:17
    Ryšavý přes celou šířku hledal Mlčáka, ale Češi nechtěli přijít o kotouč a hnát se do nejisté akce, tak se vrací až na vlastní polovinu.
     
    32:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    DOMINIK LUŽA dostal bekhendový pas mezi kruhy od Haška a ač Wynne dokázal zasáhnout, střela měla dostatečnou razanci, aby doputovala až za brankovou čáru. Asistence: Petr Hašek.
     
    30:22
    Štíbr z rohu hrací plochy posouval na Altrichtera před branku, který ještě z těžké pozice střílel, aby orazítkoval tyč.
     
    29:21
    Obrovská šance, jenže gólem nekončí. Češi šli ve čtyřech proti osamocenému obránci, vyměnili si několikrát kotouč, ale Daniel Čech poté trefil jen beton bezmocného brankáře.
     
    28:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    MARTIN RYŠAVÝ si teď spravil chuť, když Češi na útočné polovině vystihli rozehrávku soupeře, posunul si puk do středu a z osy hřiště vystřelil přesně do horního růžku! Asistence: Jan Mlčák.
     
    27:48
    Tentokrát to Češi překombinovali a Ryšavý už mohl zakončovat z dobré pozice, ale ještě posouval přes brankoviště, kde ale byli pouze Australané.
     
    26:39
    Hrazdira je při chuti a ač měl blízko sebe volného spoluhráče, opět střílel.
     
    25:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale vyšlo, protože RICHARD HRAZDIRA nevymýšlel a po přihrávce rovnou střílel, aby propálil australského brankáře. Asistence: Jiří Suhrada.
     
    25:16
    Clifford hledal před brankou Popeho, ale neúspěšně. Na druhou stranu směřoval Jindra, který mohl i zakončovat, ale rozhodl se ještě posouvat kotouč k Altrichterovi, jenž z velkého úhlu neměl prostor, kudy by mohl prostřelit Wynneho.
     
    23:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pohledná akce Čechů končí až v australské síti. Dominik Štíbr naznačil střelu z levého kruhu, ale viděl ještě lépe postaveného JANA MLČÁKA, kterému stačilo pouze dobře nastavit hůl, aby kotouč protečoval do branky. Asistence: Dominik Štíbr.
     
    21:50
    Ryšavý dobře hledal Mlčáka, ale tomu chvíli trvalo, než si zpracoval kotouč na hokejce a Australané se stihli včas zformovat.
     
    21:09
    Štěpán Turek střílel z pravého kruhu, když dostal křižný pas. Wynne zasáhnout nedokázal, ale spolehnout se mohl na dobře postavenou tyč, od které kotouč směřoval za australskou branku.
     
    20:38
    Kotouč se nyní zastavil a zůstal kořistí Australanů, kteří šli do rychlého přečíslení. Luža se ale stihl vrátit a dorážky Clifforda a Barnwella zlikvidoval Postava, který vystřídal Šarmana.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi a Češi v ní podle očekávání dominovali. Po prvních minutách, kdy se oba soupeři oťukávali přišla gólová sprcha pro soupeře a nezastavilo ji ani snížení. Brzy bude následovat druhá polovina.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:38
    Češi založili útočnou akci až zpoza vlastní branky a zakončoval ji Daniel Indrák, který si nabruslil na střed hřiště. Jeho střelecký pokus ale nebyl pro Wynneho příliš složitý k řešení, když mířil přesně do míst, kde australský brankář stál.
     
    17:43
    Dominik Luža mohl přidat další branku, ale zatím si na ni bude muset počkat. Wynne totiž tentokrát předvedl velmi dobrý zákrok.
     
    17:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    JIŘÍ SUHRADA v oslabení vyrazil do útoku a s jeho dělovou ránou nemohl Wynne nic nadělat. Suhradova rána ještě pořádně rozezvučela tyč a poté se odrazila za australského brankáře.
     
    17:19
    Will Clifford je jedním z nejaktivnějších Australanů a na Šarmana poslal další z jeho mnoha střel.
     
    16:40
    I v oslabení dokázali Češi zaútočit a výbornou práci odvedl Jakub Altrichter, který si na polovině podržel kotouč, naznačil pohyb, kterým zmátnul dvojici Australanů a prošel až před Wynneho, jehož zachránila spojnice.
     
    16:11
    Vyloučení v týmu Česko (Štěpán Turek – 2 min, napadení).
     
    15:50
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Prosazuje se i soupeř. LACHLAN CLIFFORD nabral rychlost na vlastní polovině, otevřel se mu prostor, aby křižnou střelou pod vyrážečku českého brankáře dokázal i přesně zakončit! Asistence: Will Clifford.
     
    14:04
    Suhrada od mantinelu hledal Haška, který sjížděl mezi kruhy. Hašek dokázal i dobře vystřelit, ale jeho rána minula australskou svatyni o pár centimetrů.
    Česká gólová radost.
     
    13:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    DAVID JINDRA si ze soupeřových hráčů udělal slalom a vlastní akci dokázal i zakončit bekhendem nad Wynneho. Asistence: Štěpán Turek.
     
    12:56
    Nicholas Barnwell střílel na Šarmana, ale mnoho potíží českému týmu nenadělal.
     
    12:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    V signalizované výhodě už prchal Šarman z branky, ale ani nestihl pustit do hry spoluhráče, když Wynne inkasuje pátou brankou. Na hůl DANIELA INDRÁKA mířil křižný pas a ač měl Indrák těžkou pozici, z velkého úhlu díky odrazu od australského brankáře poslal kotouč do branky. Asistence: Martin Ryšavý.
     
    11:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    A už je to o tři branky. STANISLAV SVOZIL si na vrcholu levého kruhu seřídil mířidla a svou střelu ještě otřel o tyč, odkud kotouč zaplaval do sítě. Asistence: Jan Mlčák
     
    10:29
    Hašek se protáhl kolem obránce a servíroval kotouč před branku, kam se cpal Hrazdira. Na poslední chvíli stihl pas překazit vracející se hráč Austrálie.
     
    09:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Turek zariskoval a před vlastní brankou prošel mezi napadajícími Australany, kteří propadli a spolu s Altrichterem šel Turek do protiútoku. Jakub Altrichter si počkal a vrátil kotouč ŠTĚPÁNU TURKOVI, který jej pohodlně usměrnil do australské branky. Asistence: Jakub Altrichter.
     
    07:49
    Dominik Štíbr sice nahrával mezi kruhy, ale po odrazu od australského obránce měl brankář Wynne plné ruce práce, aby nepříjemný kotouč dokázal vyrazit do bezpečí.
     
    06:34
    Hra nabírá na tempu a po střele Daniela Indráka zvoní tyč australské branky!
     
    06:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    Z protiútoku ale už zvedají čeští hráči ruce! Autor včerejšího hattricku PETR HAŠEK poslal přesnou střelu na australskou branku a Wynne byl bez šance. Asistence: Jiří Suhrada.
     
    05:53
    Po zaváhání česk obrany byl úplně sám před českou brankou Will Clifford, který ještě mohl přihrávat spoluhráči, ale zakončení vzal na sebe. Šarman byl trpělivý a prostor u tyče ucpal, aby Australanova střela nemohla projít do sítě.
     
    05:16
    Lochlan Clifford zkusil střelu z pravého kruhu, ale zblokoval mu ji Dominik Luža.
     
    04:45
    Šarman musí být také pozorný, protože jej otestoval Will Clifford, jenž si navedl kotouč na střed hřiště a svižnou střelou provětral českého brankáře.
     
    04:05
    Jindra podržel kotouč a poté jej poslal na hokejku Altrichtera, který po pěkné přihrávce zakončoval do připraveného brankáře Austrálie.
     
    03:41
    Z levé strany se k brance řítil Altrichter a prověřil připravenost australského brankáře, který opět vyráží.
     
    02:28
    Svozil si na polovině sebral kotouč a prošel mezi třemi soupeři, střelu ale namířil nad australskou branku. Podobně si poté počínal i Mlčák.
     
    00:50
    Australané v úvodu zápasu nepříjemně napadají a vypracovali si i první šanci, kterou zastavil Šarman. Do protiakce ale rychle vyrazili i Češi a Suhrada z blízkosti prověřil Wynneho, který kotouč na poslední chvíli vyrazil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Český tým při hymně před začátkem utkání
     
    V hale CEM Horta už probíhá rozbruslení. Připomeňme si, že Češi včera zvítězili vysoko 13:0 nad Německem. Austrálie se včera v naší skupině E střetla s Kanadou, která podlehla 1:8.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Postava, Šarman – Turek, Hašek, Altrichter, Adamec, Jindra, Svozil, Indrák – Čech, Štíbr, Suhrada, Luža, Hrazdira, Mlčák, Ryšavý.

    Austrálie: Wynne, Mulcahy – Bilberry, Smith, Clifford L., Fitzpatrick, Hazel, Clifford W., Docummun-Dit-Verron, Pope, Banwell, Lombardi.
    Takto vypadá hala CEM Horta, ve které se odehraje dnešní zápas s Austrálií.
     
    Pro dnešní den se oba týmy stěhují z haly Mar Bella do haly Horta, kromě krátkého času na odpočinek a horkého vzduchu tak hráči budou soupeřit tak trošku i s jiným prostředím.
    Ohlasy českých hráčů po první zápase
     
    Ve druhém zápase juniorského MS náš výběr nastoupí proti Austrálii a bude opět velkým favoritem. Zatímco Češi totiž v prvním duelu porazili Německo 13:0, Australané nestačili na Kanadu v poměru 1:8.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 7. Hašek (Suhrada), 10. Turek (Altrichter), 12. Svozil (Mlčák), 13. Indrák (Ryšavý), 14. Jindra (Turek), 18. Suhrada, 24. Mlčák (Štíbr), 26. Hrazdira (Suhrada), 29. Ryšavý (Mlčák), 33. Luža (Hašek), 38. Suhrada (Hrazdira) – 16. Clifford (Clifford)


    Česko: Šarman (21. Postava) – Turek, Hašek, Altrichter, Adamec, Jindra, Svozil, Indrák – Čech, Štíbr, Suhrada, Luža, Hrazdira, Mlčák, Ryšavý.
    Austrálie: Wynne – Bilberry, Smith, Clifford L., Fitzpatrick, Hazel, Clifford W., Docummun-Dit-Verron, Pope, Banwell, Lombardi.
    bahis siteleri