Vlašim – Sparta B 2:0 (kon.) | Zagłębie S. – Třinec 2:1 (kon.) | Hr. Králové – Trenčín 1:0 (kon.)
Teplice – Jihlava 2:2 (kon.) | Senica – Slovácko 2:1 (kon.) | Apollon Limassol – Bohemians 1905 0:0 (zruš.)
Slovan Bratislava – St. Pölten 2:0 (kon.) | Jablonec – Bielefeld 0:4 (kon.)
konec
FK Senica
2:1 (0:1)
1.FC Slovácko
Středa 03.07.2019, 18:00 • Stradion Strání • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Příprava na novou sezónu je v plném proudu, my budeme společně sledovat přátelské utkání mezi FK Senica a 1.FC Slovácko.
     
    Slovenská Senica se po základní části uplynulé sezóny umístila na předposlední pozici, což logicky znamenalo skupino o udržení. Tam se Senica nakonec vyškrábala na osmou pozici, čímž se vyhnula sestupovým starostem. Tento celek má za sebou jediné přípravné utkání, v dueli proti Petržalce padlo hned sedm branek, nakonec se z vítězství poměrem 4:3 radovala Senica. Na opačné straně stojí Slovácko, kterému se sezona zrovna moc nepovedla. Český celek totiž po základní části skončil na dvanácté pozici, což znamenalo skupinu o udržení. Slovácko nakonec v šestičlenné skupině skončilo na první pozici, náskok na barážové pozice činil pouze pět bodů. I tak si Slovácko zajistilo účast v nejvyšší sezóně i pro nadcházející sezónu, navíc z pěti utkání ve skupině o udržení ani jednou neprohrálo. Poslední zápas nabídl přesvědčivé vítězství na domácím stadionu, kde Slovácko porazilo Karvinou poměrem 2:0.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal slovenský celek, jenž bude hrát zleva doprava.
     
    3
    O provedení autového vhazování se postaral Divíšek, který raději přihrával na vlastní polovinu, kde se do kombinace zapojil také brankář Porcal.
     
    4
    Na řadu přišlo další autové vhazování, po kterém si o přihrávku řekl Zajíc, před kterým nekompromisním způsobem odklízel míč protihráč.
     
    5
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Slovácko totiž podniklo rychlou protiakci, přičemž přihrávka směřovala na pravou stranu, kde se zjevil LUKÁŠ SADÍLEK, jehož zakončení přineslo střelu o tyč do sítě.
    5. SADÍLEK - 0:1
     
    6
    Hrací předmět opět zaplul pouze ven za hrací plochy, což logicky přineslo další autové vhazování, po kterém Rezek prohrál přetahovanou o míč.
     
    7
    Senica si vyzkoušela rozehrávku standardní situace, která nebyla vůbec povedená. Vzdušná nabídka totiž vyletěla daleko vedle branky Porcala.
     
    8
    Český celek tak velice dobře vstoupil do tohoto zápasu, hned v úvodu se dostal do kýženého vedení. Senica bude muset dotahovat jednobrankové manko.
     
    9
    Nakonec jsme sledovali střelecký pokus z velké vzdálenosti od branky, avšak brankář Rybár nemusel zasahovat, naopak bude vykopávat.
     
    10
    Senica se malý moment dostala na druhou stranu, avšak tam číhala smečka protihráčů, která protihráče doslova donutila ke zpětné nahrávce.
     
    11
    Brankář Porcal málem chyboval při rozehrávce, nakonec to zvládl. Navíc byl tahán za dres, načež hlavní sudí odpískal nedovolený zákrok na brankáře.
     
    12
    Ani tentokráte se hráči slovenského celku daleko nedostali, míč se totiž zjevil za postranní čárou, z čehož pramenilo další autové vhazování.
     
    13
    O přihrávku si řekl Sadílek, který postupoval po pravém křídle, přičemž se včas vrátila smečka protihráčů, která mu znemožnila jakékoliv zakončení.
     
    14
    I tak se hráči Slovácka dokázali usadit na polovině soupeře, přičemž jsme sledovali centrovanou nabídku na Rezka, jenž hlavičkoval výrazně vedle.
     
    15
    Do kombinace se zapojil také brankář Porcal, který to krátce poté zkoušel nákopem na levou stranu, kde se Divíškovi podařilo vybojovat další aut.
     
    16
    Na pořadu dne byl první rohový kop tohoto zápasu. Z levé strany ho rozehrával Sadílek, který na zadní tyči nakonec nedokázal najít Reinberka.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám zatím přinesla jedinou branku. Slovácko je i nadále aktivnějším celkem, dočkáme se další branky?
     
    22
    Po delší době se míči dostal brankář Porcal, který rozehrál přihrávkou na vedle stojícího Divíška, jenž se nekompromisním způsobem dostal na druhou stranu.
     
    23
    Senica měla možnost vhazovat z levé strany, načež jsme sledovali dalekonosný nákop, po kterém skončili na zemi hned dva protihráči.
     
    24
    Hlavní sudí nakonec přerušil hru, načež na hrací plochu přivolal lékařský personál. Hofmann už je zpět na nohou, naopak slovenský hráč ne.
     
    25
    Mezitím se ostatní hráči vydali k postranní lajně, kde doplňují potřebné tekutiny. Nutno dodat, že v místě konání je opravdu hodně horké počasí.
     
    26
    Stále se nehraje, navíc se bude muset poprvé v utkání střídat. Gestem rukou to ukázal jeden z lékařů, za postranní čárou se připravuje náhradník.
     
    27
    Zraněný hráč nakonec doslova doskákal ven z hrací plochy, po více než minutě se hry může pokračovat ve hře. O rozehrávku se postará Hofmann.
     
    28
    Na útočné polovině se dostal k míči Zajíc, který ještě raději přihrával na vedle stojícího spoluhráče, jenž pro změnu přihrával ke středovému kruhu.
     
    29
    Slovácko tak raději otočilo hru na levou stranu, kde to patičkou za sebe zkoušel Divíšek, avšak tento záměr přečetl také jeden z protihráčů.
     
    30
    Krátká kombinace na levém křídle přinesla výpad v podání Sadílka, který se daleko s míčem nedostal. Senica se nemůže dostat ze sevření.
     
    31
    Reinberk nakonec přenesl hru na pravou stranu, nicméně tam číhala početná smečka protihráčů. Slovácko tak kombinuje u středového kruhu.
     
    32
    Míč se opět ocitl za postranní čárou, přičemž Rezek ho poslal zpět na hrací plochu. Následná kolmice skončila pouze v rukavicích brankáře Rybára.
     
    33
    Za obranu se vydal Zajíc, který si to nakonec namířil k hranici pokutového území, dke byl čistým způsobem zastaven. Slovácko bude alespoň vhazovat.
     
    34
    Další dalekonosný nákop tentokráte směřoval na Divíška, který už nezachránil míč na hrací ploše. Senica tak bude moci konečně uklidnit hru.
     
    39
    Havlík se postaral o provedení dalšího rohového kopu. Ten tentokráte plachtil do malého vápna, kde opět zasahoval pozorný protihráč.
     
    40
    Na opačné straně si první vážnější zákrok připsal také brankář Porcal, který ho v poklidu zneškodnil. Navíc zamezil jakékoliv další dorážce.
     
    41
    Následoval dalekonosný odkop od branky Slovácka, který se navíc snesl daleko na druhou stranu, kde si ve vzduchu rukama pomohl Zajíc.
     
    42
    Senica celkem dlouho kombinovala na vlastní polovině, navíc pokus o přenesení hry dokázal vystihnout Hofmann, který spolupracoval s Porcalem.
     
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem dvou minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    44
    Senica to dokázala ukázkovým způsobem vykombinovat, nicméně finální řešení akce přineslo střelu těsně vedle.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral Sadílek. Slovácko bylo v úvodním dějství aktivnějším celkem, avšak většina akcí končila na samotné hranici pokutového území. Naopak hráči slovenského celku toho směrem dopředu moc nepředvedli, proto brankář Porcal neměl zas tak moc práce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si vzali na starost hráči Slovácka, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali poklidnou rozehrávku slovenského celku, přičemž se do rozehrávky zapojil také brankář Rybár.
     
    49
    Za dalekonosným pasem se pokusil dostat Kalabiška, který se dral do hlavičkového souboje, avšak v něm kraloval jeden z důrazných protihráčů.
     
    50
    Slovácko si vyzkoušelo standardní situaci, kterou na sebe vzal Navrátil. Jeho polovysoký centr nenašel nikoho v modrém, soupeř se tak ubránil.
     
    51
    Senica se tak konečně dostala z vlastní poloviny, nicméně nedovoleným zákrokem si pomohl napadající Kalabiška, který trefil soupeřovu nohu.
     
    52
    Podél autové čáry si to namířil Juroška, který si to posléze raději rozmyslel. Výsledkem byla zpětná přihrávka až na kopačku obranného kolegy.
     
    53
    Senica dala gól! Zničehonic tady máme vyrovnávací branku! Senica se nacházela na polovině soupeře, kde z dobrých třiceti metrů od branky dokázal vypálit TENTON YENNE, jehož neskutečně přesná rána směřovala přesně bod břevno.
    53. TENTON YENNE - 1:1
     
    54
    Sadílek se postaral o provedení standardní situace, díky které našel hlavu jednoho ze spoluhráčů, jehož hlavičkový pokus směřoval doprostřed.
     
    55
    Ve středu hrací plochy bylo důraznější Slovácko. Následně se finální kolmice snášela k Navrátilovi, avšak mnohem rychleji se k ní dostal brankář.
     
    56
    Najednou je slovenský celek o něco aktivnějším mužstvem. Kolmice se snášela na levou stranu, kde nakonec zasahoval pozorný Juroška.
     
    57
    Napadající Navrátil si nakonec pomohl nedovoleným způsobem, což uviděl také hlavní sudí. Senica se rozhodla rozehrá po zemi nakrátko.
     
    58
    K pokutovému území si to namířil Zajíc, který po kontaktu s protihráčem upadl na zem. Slovácko si vyzkouší rozehrávku standardní situace.
     
    59
    Momentálně se nehraje, Zajíc se po nedovoleném zákroku ocitl na zemi, ze které mu pomohl lékařský personál. Dost možná se bude střídat.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, v tuto chvíli je stav vyrovnaný. Slovácko nyní přestalo hrát, brankář soupeře čeká na další zákrok už nějakou dobu.
     
    65
    Nakonec na zelený pažitu ulehl střídající Diviš, který svému celku zajistil zisk standardní situace, kterou obrana slovenského celku odklidila.
     
    66
    Před malým momentem se Vasiljevovi podařilo vysunout Navrátila, jehož zakončení na vzdálenější konstrukci skončilo kousek vedle branky.
     
    67
    Na pravém křídle měl celkem dost prostoru Juroška, který i přesto našel pouze kopačku protihráče. Senica nekompromisně odklízela do bezpečí.
     
    68
    Na dlouhou nohu se podařilo zakročit Daníčkovi, který přihrával až k hranici vlastního pokutového území, odkud brankář vykopával ven z hrací plochy.
     
    69
    Krejčí šel do osobního souboje, po kterém sám skončil na zemi. Jednalo se o šlapák protihráče, v mistrovském utkání by se zřejmě tasila karta.
     
    70
    Ve středu hrací plochy se podařilo zakročit Hellebrandovi, který rozvinul akci svého celku na levou stranu, odkud přiletěl nebezpečný centr.
     
    71
    Obrannou povinnost si splnil vracející se Diviš, který sám na sebe vybojoval faul. Dobrý obranný zákrok, k rozehrávce volného kopu se staví brankář.
     
    72
    Další z řady centrů se absolutně nepovedl, míč totiž proletěl až za postranní lajnu. Senica tak mohla vhazovat, daleko se nedostala.
     
    73
    Pokus o přenesení hry na Navrátila přečetla pozorná obrana, která odvracela za cenu dalšího autu. Slovácko se nyní dostává k sympatickému tlaku.
     
    73
    Senica dala gól! Slovenský celek se poprvé v utkání dostává do vedení! Rychlá souhra u pokutového území nakonec přinesla střelecký pokus, který proletěl až do branky soupeře. Střelcem branky je SOFIAN EL MOUDANE.
    73. El MOUDANE - 2:1
     
    74
    Daníček sáhl k taktickému zákroku, díky kterému přerušil rozvíjející se protiútok soupeře. Hra se tak zbrzdila, Senica bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    79
    Nehrálo se více než minutu, na zemi totiž skončil jeden z hráčů slovenského celku. V tuto chvíli se opět může pokračovat ve hře.
     
    80
    Kalabiška aktivně napadal rozehrávku soupeře, avšak k míči se nakonec nedostal. Aby toho nebylo málo, tak si nedovoleně pomohl Juroška.
     
    81
    Po dalším souboji skončil na zemi hráč slovenského celku, avšak v tomto případě sudí nepískl do své píšťalky. Slovácko se tak žene kupředu.
     
    82
    Nakonec jsme sledovali ránu z velké vzdálenosti, která o dost minula branku českého celku. Naopak budeme sledovat odkop od branky.
     
    83
    Ten měl na pravém křídle najít Navrátila, avšak míč nakonec proletěl až za postranní čáru. Senica se tak chopí rozehrávky autového vhazování.
     
    84
    Krátce poté jsme sledovali další nedovolený zákrok. Z vlastní poloviny rozehrával Juroška, který raději vyprodukoval zpětnou nahrávku.
     
    85
    U středového kruhu byl na zem poslán Hellebrand, přičemž se jednalo o taktický zákrok. Slovácku nevyšel pokus o okamžitou rozehrávku.
     
    88
    Pokus o překvapení brankáře slovenského celku nakonec nevyšel, naopak budeme sledovat rutinní rozehrávku od branky Senice.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Senica stále vede o jednu branku, dost možná se nebude ani nastavovat.
     
    90+1
    Slovácko jen o kousek netrefilo branku soupeře.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Slovácko si sice do druhého poločasu odneslo vedení o jednu branku, avšak soupeř nakonec dokázal otočit výsledek ve svůj vlastní prospěch. Druhé dějství nám nabídlo celkem vyrovnanou podívanou, přičemž byla k vidění celá řada nedovolených zákroků. Senica se do mnoha vyložených šancí nedostala, avšak přeci jenom dvakrát překonala brankáře soupeře. (19:46:54)

    David Suchý

    Branky: 53. Yenne, 73. El Moudane – 5. Sadílek


    FK Senica: Rybár – Krč, Dias, Košút, Yenne, Gilian, Clement, El Moudane, Totka, Caro, Alaca.
    Náhradníci: Mihál, Addo, Didiba, Moses, Baumgartner, Filip Buchel, Jakub Buchel, Luis Ramirez

    1.FC Slovácko: Porcal – Rainberk (46. Juroška), Hofmann (46. Franič), Šimko (46. Krejčí), Divíšek – Rezek, Havlík (61. Hellebrand), Sadílek (46. Daníček), Vasiljev – Dvořák (46. Kalabiška), Zajíc (61. Petržela)

    Diváci: 388
    bahis siteleri