Maroko – Benin 1:1 (1:4 po pen.) | Uganda – Senegal 0:1 (kon.)
konec
Uganda
0:1 (0:1)
Senegal
Pátek 05.07.2019, 21:00 • Cairo International Stadium, Nasr City (Káhira) • Africký pohár národů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Africký pohár národů nám dospěl do vyřazovacích bojů, přičemž se v rámci osmifinále proti sobě představí Uganda a Senegal.
     
    Uganda

    Fotbalisté Ugandy dosáhli kýženého postupu celkem složitým způsobem, nicméně celkový zisk čtyř bodů nakonec stačil na druhou pozici. Uganda měla náskok na třetí Kongo pouze jednobodový, nicméně to bohatě stačilo. Uganda vyhrála pouze jediný ze tří zápasů, bylo tomu tak už v prvním duelu, ve kterém dokázala porazit právě Kongo, a sice výsledkem 2:0. Uganda vedla i v následujícím souboji proti Zimbabwe, avšak soupeř nakonec dokázal srovnat na konečných 1:1. Až třetí skupinový zápas nabídl jedinou porážku. Uganda totiž nestačila na domácí reprezentaci Egypta, která se radovala z vítězství poměrem 2:0.
     
    Senegal

    Na opačné straně stojí v tomto duelu favorizovaný Senegal, který rovněž postoupil z druhé pozice své skupiny. Senegal nakonec dosáhl na zisk tří bodů, přičemž hned dvakrát dokázal zvítězit. První výhra přišla už v prvním duelu, přičemž Senegal díky dvěma brankám dokázal zdolat Tanzánii, která si na celém turnaji nepřipsala ani jeden bod. Doposud jediná porážka se konala v duelu proti Alžírsku, přičemž tento souboj nakonec rozlouskla jediná branka, která padla krátce po změně stran. Pohodlné vítězství přišlo v posledním utkání, Senegal v něm dokázal porazit Keňu poměrem 3:0, přičemž všechny tři branky padly v poslední třicetiminutovce.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Uganda: Onyango (C) – Mugabi, Walusimbi, Wasswa, Juuko – Azira – Abdu, Okwi, Aucho, Miya – Kaddu.
    Náhradníci: Odongkara, Salim – Mukiibi, Muleme, Ochaya, Kateregga, Lwanga, Kyambadde, L. Kizito, Awany, Nsibambi, Wadada.

    Senegal: A. Gomis – Gassama, Sabaly, Koulibaly, Kouyaté (C) – Gueye, Ndiaye – Saivet, Sarr, Mané – Niang.
    Náhradníci: Diallo, Mendy – Cissé, Wagué, Ciss, Diatta, A. N'Diaye, Sané, K. Baldé, Diagne, Mou. Konaté, Thioub.

    Rozhodčí: Ghorbal – Etchiali, Gourari (všichni Alžírsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči Senegalu, jenž budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto utkání jsme sledovali rohový kop v podání Saiveta, avšak jeho vzdušná nabídka nakonec dopadla na hlavu jednoho z protihráčů.
     
    4
    Po nedovoleném zákroku skončil na zemi senegalský Sarr, který se bude muset nechat ošetřit. Poprvé na scénu tak míří lékařský personál Senegalu.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Denis Onyango (Uganda).
     
    6
    Senegal měl k dispozici celkem zajímavou standardní situaci, ke které se i tentokráte postavil Saivet, který ani v tomto případě nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    7
    Aby toho nebylo málo, tak v krátkém časovém sledu přišel další nedovolený zákrok. Hlavní sudí dost možná bude tasit další žlutou kartu tohoto zápasu.
     
    8
    Žlutou kartu dostává Emmanuel Okwi (Uganda).
     
    9
    Hra je momentálně přerušena, neboť na zemi zůstal ležet Kouyaté, se kterým to nevypadá zrovna optimisticky. I tentokráte bude následovat ošetření.
     
    10
    Kouyaté stále leží na hrací ploše, přičemž se hned v úvodu utkání dost často přerušuje. Hraje se hodně tvrdě, sudí tasil už dva žluté kartónky.
     
    11
    Aby toho nebylo málo, tak přichází také třetí žlutá karta, tentokráte jí vyfasoval defenzivně laděný Nidaye, který fauloval ve středu hrací plochy.
     
    12
    Nákop podél autové čáry měl směřovat na Saiveta, avšak včas zasahoval pozorný Juuko, jenž navíc dokázal přenést hru na druhou stranu hrací plochy.
     
    13
    Vypadalo to, že se Abdu propracuje k centru, avšak z toho zřejmě bylo zakončení. Gomis si tak připsal velice snadný zákrok, po kterém rozehrál po zemi.
     
    14
    Senegal si na útočné polovině vybojoval autové vhazování, po kterém se do pokutového území chtěl dostat Mané, avšak dráhu letu míče kontroloval Walusimbi.
     
    15
    Senegal právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Hráči Ugandy chybovali na vlastní polovině, přičemž se k balónu dostal pozorný Niang, který do vyložené šance vysunul SADIA MANÉHO, jehož rána levou nohou směřovala mimo dosah brankáře Onyanga.
    15. Sadio MANÉ - 0:1
     
    16
    Na první branku tohoto zápasu jsme zas tak dlouho nečekali, Senegal se dle očekávání dostal do vedení. V tuto chvíli jsou na tahu hráči soupeře.
     
    17
    Navíc je tu další problém pro Ugandu. Ještě nebylo ani rozehráno a na zemi se ocitl ugandský Wasswa, který nakonec byl odvezen ven z hrací plochy.
     
    18
    Střídání v týmu Uganda: ze hřiště odchází Hassan Wasswa, přichází Timothy Awany.
     
    19
    Ještě neuběhlo ani dvacet minut a zatím se toho stalo opravdu hodně. Sudí hned třikrát vytasil žlutou kartu, Senegal se dostal do vedení a Wasswa musel střídat.
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, Senegal i nadále vede o jednu branku. Před malým momentem se k práci s míčem dostal také brankář Onyango.
     
    25
    Navíc se k sympatickému zakončení dostal Okwi, jehož rána pravou nohou směřovala doprostřed branky, s čímž si brankář Gomis pochopitelně poradil.
     
    26
    Útočným faulem si pomáhal Niang, který si s souboji s protihráčem vypomohl taháním. Walusimbi okamžitě obstaral standardní situaci.
     
    27
    Sám na sebe to zkoušel vzít Ndiaye, který si to namířil středem hrací plochy, jenomže jeho následnou přihrávku dokázal přečíst pozorný Juuko.
     
    28
    Hlavní sudí opět musel písknout do své píšťalky. Miya si chytrým způsobem pohlídal míč na své kopačky, načež do něj hodně agresivně zajel Gassama.
     
    29
    Ndiaye zasáhl čistým způsobem, načež jeho celek přenášel hru na levou stranu, kde Kouyaté pouze vracel zpět na kopačku kolegy Sabalyho.
     
    30
    Do kombinace se zapojil také brankář Gomis, který konstruktivně roztáhl hru na pravou stranu. Gassama zkoušel najít Sarra, což se ale nepodařilo.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Khalid Aucho (Uganda).
     
    32
    Málem bylo vyrovnáno! Na rohový kop si totiž dokázal naskočit Okwi, jenž zkoušel hlavičkovat k levé tyči, avšak míč nakonec skončil vedle branky.
     
    33
    Koulibaly se neohroženým způsobem vydal na druhou stranu, kde jeho kolega Kouyaté pouze pozdržel akci svého celku, načež Sabaly přenášel hru.
     
    34
    Saivet se postaral o provedení volného kopu, který posílal do přehuštěného prostoru, ve kterém se dokázal prosadit pouze jeden z hráčů Ugandy.
     
    35
    Walusimbi se dostal do velice nepříjemného obležení, přičemž raději na jistotu poslal balón ze hřiště. Senegal se díky autovému vhazování daleko nedostal.
     
    36
    Do volného prostoru si seběhl Gassama, avšak přihrávka na jeho osobu byla až příliš prudká. Juuko prostřednictvím centru oslovil kolegu Miyu.
     
    40
    Mezi obránce se pokoušel ještě proniknout Kaddu, avšak dvojice protihráčů si padající míč v poklidu pohlídala. Gomis tak bude odkopávat od své branky.
     
    41
    Nakonec je pískáno ve prospěch Ugandy. Sabaly hokejovým způsobem vystavil stopku Abduovi, který hodně tvrdě narazil do stojícího protihráče.
     
    42
    Nakonec se o rozehrávku standardní situace postaral Miya. Jednalo se o střílený centr, který ještě brankář Gomis musel prodloužit za sebe za čáru.
     
    43
    Tak nakonec to bylo bez teče senegalského brankáře, který tak bude odkopávat od své branky. V tomto případě to vypadá na dalekonosný pas.
     
    44
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Sabaly se u postranní čáry ocitl na zemi, což logicky znamenalo nedovolený zákrok. Senegal bude rozehrávat z hodně velké vzdálenosti.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám přeci jenom přinesl jedinou branku, o kterou se postaral senegalský Sadio Mané. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, která nabízela hodně ostrou hru z obou stran, přičemž sudí tasil hned čtyři žluté karty. Uganda se po inkasované brance rovněž dostala k několika šancím, avšak vyrovnání stavu stále nepřišlo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Ugandy, jenž budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se do pokutového území pokoušel probít Kaddu, který si nakonec pomohl nedovoleně, přičemž se na zemi ocitl Gassama.
     
    49
    Nakonec se o rozehrávku postaral sám brankář Gomis, kterému se na druhé straně hrací plochy povedlo najít Nianga, jenž prodlužoval pouze k Juukovi.
     
    50
    V krátkém časovém sledu přišel na řadu další faul, tentokráte ze strany Senegalu. U pokutového území soupeře si faulem vypomohl Kouyaté.
     
    51
    Aby toho nebylo málo, tak se na zemi ocitl také Saivet, kterému výrazně pomohl jeden z protihráčů. Senegal bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    52
    Azira to zkoušel hodně prudkou přihrávkou na Okwiho, kterému se nakonec podařilo vybojovat volný kop. Jeho celek se i přesto daleko nedostal.
     
    53
    Úvod druhého poločasu nabízí celou řadu nedovolených zákroků. Gueye trochu trefil do nohy soupeře, následovat bude standardní situaci z dobré pozice.
     
    54
    Nakonec to na sebe vzal záložník Miya, jenž to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Jeho zakončení bylo nepřesné, Gomis tak nemusel zasahovat.
     
    55
    Na pravém křídle se k míči dostal Abdu, který si ale nevěřil na průnik podél autové čáry. Místo toho jeho celek raději zamířil na levou stranu hřiště.
     
    56
    Juuko si hodil míč na pravou nohu a poté se ho snažil kroutit do pokutového území, kde ho v poklidu sebral ze vzduchu pozorný brankář Gomis.
     
    57
    Střídání v týmu Uganda: ze hřiště odchází Patrick Kaddu, přichází Allan Kyambadde.
     
    58
    Na opačné straně si útočným faulem pomohl Niang, který přeci jenom trochu zaškobrtl o nohu soupeře. I tentokráte byl hlavní sudí velice pozorný.
     
    59
    Uganda to opět zkoušela přes pravé křídlo, kde Abdu naznačil centr, jenomže míč se podařilo vypíchnout Kouyatému. Na řadu přijde rohový kop.
     
    60
    Mané se dostal do pokutového území, kde byl faulován. Na řadu přijde pokutový kop!
    60. Penaltový zákrok.
     
    61
    To jsou věci! Stejně jako tomu bylo v minulém utkání, tak i tentokráte se k rozehrávce pokutového kopu postavil Sadio Mané, jenž to zkoušel na pravou stranu, kam se vydal také brankář Onyango.
    61. Neproměněná penalta Maného.
     
    62
    Onyango tak zachránil svůj celek, který tak stále prohrává pouze o jednu branku. Saivet ještě zahrával rohový kop, po kterém se v ofsajdu zjevil Sarr.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Senegal propásl možnost jít do dvoubrankového vedení, Mané neproměnil už druhý pokutový kop na tomto turnaji.
     
    64
    Ven z branky musel Onyango, který to nakonec zvládl rychleji před napadajícím Saivetem. Uganda se rozhodla pro dalekonosnou rozehrávku.
     
    68
    Niang se nakonec za padajícím míčem nedokázal včas dostat, neboť rychle z branky vystartoval pozorný Onyango, který odkopl na druhou polovinu.
     
    69
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Henri Saivet, přichází Krépin Diatta.
     
    70
    Na opačné straně se k míči dostal také brankář Gomis, který poté konstruktivně rozehrával do strany na Gassamu, jenž nekompromisně odkopával.
     
    70
    Žlutou kartu dostává Kalidou Koulibaly (Senegal).
     
    71
    Celkem hodně prostoru měl kolem sebe Okwi, který se okamžitým způsobem pokoušel nastartovat Abdua, jenž se přes přesilu protihráčů nedostal.
     
    72
    Uganda zahrávala standardní situaci, přičemž Miya posílal do pokutového území nadýchanou nabídku, kterou soupeř odklízel za cenu dalšího autu.
     
    73
    Hodně slušný střelecký pokus vypustil ze své kopačky Azira, jenž i přesto minul branku soupeře. Gomis se za tímto pokusem stačil pouze ohlédnout.
     
    74
    Gomis z jedničky odkopával daleko na druhou stranu, jenomže Niang se nacházel v ofsajdovém postavení, který následně potvrdil také opakovaný záběr.
     
    75
    Hodně chytře si počínal Gueye, který si dobrým pohybem řekl o nedovolený zákrok. Sudí mu to nakonec zbaštil, nicméně Senegal se daleko nedostal.
     
    76
    Koulibaly opět musel faulovat, přičemž v tomto případě zahrál vysokou nohou. Stejně tak fauloval soupeř, přičemž je pískáno ve prospěch Senegalu.
     
    77
    Střídání v týmu Uganda: ze hřiště odchází Khalid Aucho, přichází Allan Kateregga.
     
    78
    O provedení autového vhazování se nakonec postaral Gassama, který si pro spolupráci vybral Sabalyho, po jehož přihrávce zasahoval Onyango.
     
    79
    Senegal opět rozehrával z vlastní poloviny, přičemž se o volný kop postaral Gassama, po jehož dalekonosném pasu si nedovoleně počínal Sarr.
     
    81
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Ismaïla Sarr, přichází Keita Baldé.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, Senegal je hodně blízko k postupu. Uganda se nemůže dostat k souvislejšímu náporu.
     
    84
    Gomis opět dalekonosně odkopával od své branky, přičemž i tentokráte zkoušel najít Dianga, avšak jeho pas byl přeci jenom o něco málo delší.
     
    85
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází Mbaye Diagne.
     
    86
    Baldé byl pozdě u míče, čehož pochopitelně využil pozorný brankář Onyango, který po chvilkovém váhání zvolil rozehrávku na kolegu Juuka.
     
    87
    Na útočnou polovinu se dokázal dostat Diatta, který si všiml naběhnuvšího Diagneho, jenž se s míčem ocitl za brankovou čárou – odkop.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Senegal si i nadále střeží jednobrankové vedení, avšak soupeř je stále u balónu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Gueyemu se podařilo přenést hru na levou stranu, kde se do kombinace zapojil také Sabaly, jenž raději podržel míč na své kopačce.
     
    90+2
    Senegal hraje v posledních minutách velice zodpovědně, s míčem se nachází daleko od své branky, což mu pochopitelně také vyhovuje.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Senegalu, který svého soupeře porazil poměrem 1:0. I druhý poločas nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou, přičemž o trochu aktivnějším celkem byla Uganda, jenž se za celou dobu nedostala do žádné stoprocentní šance. Naopak se soupeř mohl dostat do dvoubrankového vedení, nicméně Mané pokutový kop nezužitkovat. Senegal si i přesto vedení pohlídal a může se radovat z postupu do čtvrtfinále.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 24:17. (22:51:59)

    David Suchý

    Branky: 15. Mané

    Karty:   5. Onyango (UGA), 8. Okwi (UGA), 31. Aucho (UGA) – 11. Ndiaye (SNG), 70. Koulibaly (SNG)

    Neproměněná penalta: 61. Mané (SNG), brankář Onyango zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 24:17.
    Uganda: Onyango (C) – Mugabi, Walusimbi, Wasswa (18. Awany), Juuko – Azira – Abdu, Okwi, Aucho (77. Kateregga), Miya – Kaddu (57. Kyambadde).
    Náhradníci: Odongkara, Salim – Mukiibi, Muleme, Ochaya, Kateregga, Lwanga, Kyambadde, L. Kizito, Awany, Nsibambi, Wadada.

    Senegal: A. Gomis – Gassama, Sabaly, Koulibaly, Kouyaté (C) – Gueye, Ndiaye – Saivet (69. Diatta), Sarr (81. K. Baldé), Mané – Niang (85. Diagne).
    Náhradníci: Diallo, Mendy – Cissé, Wagué, Ciss, Diatta, A. N'Diaye, Sané, K. Baldé, Diagne, Mou. Konaté, Thioub.

    Rozhodčí: Ghorbal – Etchiali, Gourari (všichni Alžírsko)
    bahis siteleri