Austrálie – Česko 1:24 (kon.)
konec
Austrálie
1:24 (1:13, 0:11)
Česko
Neděle 07.07.2019, 09:45 • CEM Mar Bella, Barcelona • World Roller Games (ženy)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:30.
     
    Austrálie – Česko 0:11 (0:3)
    Branky a nahrávky: 7. Mlýnková (Mrázová), 16. Čajanová (Mlýnková), 17. Kaltounková, 25. Mlýnková (Mrázová), 28. Mrázová (Jančová), 30. Mlýnková (Mrázová), 31. Mrázová (Mlýnková), 36. Kaltounková (Kovářová), 37. Mazancová (Erbenová), 37. Mrázová (Mlýnková), 38. Jůzková (Kovářová)
     
    Ženská reprezentace má za sebou vydařený úvod a vstup do World Roller Games 2019. V zápase s Velkou Británií Češky dominovaly a nasázely celkem 11 gólů. Pár hodin po tomtu úspěšném zápase je ale čeká další. Narazí na Austrálii.
     
    Úvodní sestavy:

    Austrálie: Carrollová Bertlesová, Wheelerová – Grevellová, Fitzpatricková, Atkinsová, Majorová, Crawleyová, Cooková, Melkshamová, Bigginová, Willisonn-Allenová, Borgová, Turnerová, Smithová.

    Česko: Škodová, Peslarová – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to byl rychlý úvod. KATEŘINA MRÁZOVÁ dostala puk k pravé tyči a i když neměla ideální pozici k zakončení, nachytala australskou brankářku z velkého úhlu. Asistence: Sára Čajanová.
     
    00:57
    Kateřina Mrázová měla na hokejce další příležitost, z prostoru mezi kruhy ale tentokrát branku přestřelila.
     
    01:40
    Češky dobře založily útok z vlastní poloviny, do střely šla následně Vopravilová. K dorážce se před branku ještě tlačila Kaltounková, ale usměrnit kotouč za Carrollovou Bertlesovou nedokázala.
     
    02:19
    Vyloučení v týmu Austrálie (Matilda Fitzpatricková – 2 min.).
     
    02:54
    Z pozice, odkud skórovala Mrázová, se pokusila zakončovat v početní výhodě Mlýnkový. Carrollová Bertlesová ale tentokrát se štěstím zasáhla a následně ji pomohla i branková konstrukce.
     
    03:22
    Elitní česká formace sse držela před australskou brankou, ale nápor přerušila svým dobrým zákrokem Carrollová Bertlesová.
     
    03:52
    Flachsová přehrála kotouč na levou stranu, kde měla napřaženo Kovářová. Austrálská brankářka znovu dobře zapracovala ve svém brankovišti.
     
    04:19
    Austrálie v plném počtu.
     
    04:32
    Austrálie dlouho nehrála v plném počtu a přišel další faul. Za hákování směřuje na trestnou lavici Crawleyová.
     
    04:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhá česká přesilovka už byla využita. Po střele Jančové austrálská brankářka hledala kotouč pod svými betony a našla jej až ve své brance, kam jej dopravila NATÁLIE MLÝNKOVÁ. Asistence: Michaela Jančová.
     
    06:43
    Flachsová dvakrát hledala křižným pasem Mazancovou, která najížděla před branku, ale k zakončení se nepropracovala.
     
    06:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    TEREZA MAZANCOVÁ dostala ale ještě třetí příležitost, která už gólem končí. Mazancová tentokrát zakončovala z pravé strany a Carrollová Bertlesová se nestačila přesunout. Asistence: Kateřina Flachsová.
     
    08:24
    Australanky houževnatě brání svůj předbrankový prostor, ale vznikají v něm často velká okna. Po pasu Mlýnkové měla otevřenou cestu Mrázová, ale u tyče neměla ideálně nastavenou hůl.
     
    09:48
    Kristýna Kaltounková napřáhla k tvrdé střele a Carrollová Bertlesová měla plné ruce práce, aby tento nepříjemný pokus vytěsnila.
     
    10:57
    Flachsová šla do přečíslení s Mazancovou, kterou ale soupeřka odstavila, a tak měla Flachsová prostor pro sebe. Carrollová Bertlesová ale její akci překazila.
     
    11:13
    Česko právě vstřelilo branku!
    KATEŘINA MRÁZOVÁ měla spoustu času a prostoru, když směřovala přímo na australskou branku. Před Carrollovou Bertlesovou šla do bekhendového blafáka a dotáhla jej až do gólu. Asistence: Sára Čajanová.
     
    11:13
    Oddechový čas pro Austrálii.
     
    11:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pátý gól českého týmu už visí v australské brance. Před ni si najela NATÁLIE MLÝNKOVÁ a střelou do horní poloviny branky znovu překonala Carrollovou Bertlesovou. Asistence: Sára Čajanová.
     
    12:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    A další. Češky se znovu rozjíždí ke střeleckému koncertu. Až z vrcholu kruhu natáhla k ráně KAROLÍNA KOVÁŘOVÁ a kotouč se zastavil až za australskou gólmankou. Asistence: Dominika Vopravilová.
     
    12:50
    Carrollová Bertlesová po několika inkasovaných brankách nyní dobře zasáhla a na chvíli přerušila český nápor.
     
    13:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    V prostoru mezi kruhy český tým dominuje a sehraná akce zpoza branky dokonale funguje. Tentokrát si do tohoto prostoru nabruslila KATEŘINA FLACHSOVÁ, která okamžitě pálila a dokonale využila pasu Kateřiny Pipkové.
     
    14:02
    Teď Carrollová Bertlesová předvedla vskutku dobrý zákrok. Kateřina Mrázová napřáhla k tvrdé střele, jenže tu australská brankářka ukryla v lapačce.
     
    14:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    V australském brankovišti vznikl chaos a povaloval se v něm volný kotouč. Ten si našla MICHAELA JANČOVÁ, jenž jej rovnou dopravila za Carrollovou Bertlesovou. Asistence: Kateřina Mrázová.
     
    16:06
    Carrollová Bertlesová vydechuje ve svém brankovišti a raději zakryla kotouč, který poskakoval před ní.
     
    16:31
    Austrálie právě vstřelila branku!
    I soupeřky, ale v gólově plodném utkání skórují. Do samostatného úniku se propracovala TANIA LEE CRAWLEYOVÁ, která oklamala Peslarovou bekhendovou kličkou. Asistence: Amy Melkshamová.
     
    16:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    První akce po inkasované brance končí gólem na druhé straně. NATÁLIE MLÝNKOVÁ hodila rameny, čímž oklamala australskou brankářku a pohodlně zasunula. Asistence: Michaela Jančová.
     
    16:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dost podobně jako Mlýnková si počínala i KATEŘINA MRÁZOVÁ, která byla v totožné pozici a předvedla i stejnou kličku. Desátá branka už se třepe v australské síti.
     
    18:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    MAGDALÉNA ERBENOVÁ nic nevymýšlela a z vrcholu kruhu prostě poslala kotouč za Carrollovou Bertlesovou. Asistence: Tereza Mazancová.
     
    18:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Brzký ranní čas českým hráčkám evidentně svědčí. Před branku si najela KATEŘINA FLACHSOVÁ a přidává další gól českého týmu. Asistence: Kateřina Pipková.
     
    19:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    S brankami se roztrhl pytel a není na něj záplata. O třináctou trefu se postarala kanonýrka KATEŘINA MRÁZOVÁ. Asistence: Sára Čajanová.
     
    19:32
    Ještě v poslední minutě visel další gól, ale Mlýnková i Čajanová pouze rozezvučely tyče australské branky.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Gólově produktivní byla první část utkání české reprezentace žen proti Austrálii a po dvaceti minutách hry na výsledkové tabuli svítí vysoký výsledek 13:1! Australanky mnoha příležitostí jako jejich soupeřky neměly, ale jednu z nich také zužitkovaly. Do druhé půlky Peslarovou v brankovišti vymění Škodová
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    21:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    První česká formace přidává další branku. KATEŘINA MRÁZOVÁ viděla, že kotouč zůstal volný před australskou brankářkou, a tak do něj šťouchla, aby jej dostrčila za brankovou čáru. Asistence: Natálie Mlýnková.
     
    22:52
    Češky neustále krouží na polovině odevzdané Austrálie a soupeřkám takřka nepůjčují kotouč.
     
    23:55
    Eliška Veselá střílela z levého kruhu, ale do cesty se jí připletla soupeřka, která ránu srazila až za hrací plochu. Přerušuje se.
     
    25:21
    Willisonn-Allenová střílela z pravé strany, jenže Škodová proti její ráně vytáhla připravenou lapačku.
     
    26:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Opakující se situace stále nese ovoce. SÁRA ČAJANOVÁ sjela před branku, kam jí kotouč nachystala Kateřina Mrázová a Čajanová jej protlačila za australskou brankářku.
     
    26:48
    Výhodnou pozici měla připravenou Dominika Vopravilová, proti které dobře zasáhla Carrollová Bertlesová, když její střelu vytáhla vyrážečkou.
     
    27:51
    Český tým si bere oddechový čas. Jistě jej uvítají i vyčerpané Australanky.
     
    28:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    MAGDALÉNA ERBENOVÁ střílela z levého kruhu a nemýlila se. Asistence: Kateřina Pipková.
     
    28:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    A rychle přichází i další branka, tu má na svědomí SÁRA ČAJANOVÁ, kterou ke skórování vybídla Michaela Jančová.
     
    28:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky to tam znovu sypou jako na běžícím páse. SÁRA ČAJANOVÁ zůstala volná před brankou, čehož si všimnula Kateřina Mrázová. Carrollová Bertlesová jistě vyhlíží závěr.
     
    29:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    DOMINIKA VOPRAVILOVÁ zřejmě viděla, že není brankářka Austrálie v ideálním rozpoložení, a tak ji z vrcholu kruhu prostřelila mezi betony. Asistence:
     
    30:52
    Mazancová si narazila s Flachsovou, ale tato akce gólem nekončí. V rozhodujícím momentu Mazancové sjel kotouč z hole.
     
    31:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    A už je to 20! z pravé strany se totiž do rány opřela ELIŠKA VESELÁ a Carrollová Bertlesová nestačila zasáhnout. Asistence: Tereza Mazancová.
     
    31:08
    Austrálie si bere oddechový čas a vyčerpaná Carrollová Bertlesová bude střídat. Na její místo nastoupí Wheelerová.
     
    31:15
    Wheelerová málem brzy dostala dárek na uvítanou. Elitní česká formace totiž rozebrala austalskou čtverku, k zakončení ale nepřešla.
     
    32:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už Wheelerová inkasuje. Před brankou se zjevila SÁRA ČAJANOVÁ a přihrávkou od Natálie Mlýnkové nepohrdla.
     
    33:28
    Z dálky to na Wheelerovou zkusila Kovářová, jenže čerstvá australská brankářka se dobře pohybuje v brankovišti a taky stejně dobře zasáhla.
     
    34:04
    Samostatně se do přesily protihráček pustila Kateřina Pipková a po slalomu mezi Australankami i zakončila. Wheelerová kotouč udržela koncem betonu.
     
    35:50
    Mrázová napřáhla od levého mantinelu, Wheelerová chytá. Podobně si počínala následně i Jančová z protější strany.
     
    37:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Wheelerová podruhé inkasuje. KRISTÝNA KALTOUNKOVÁ natáhla ke svižné střele, kterou zastavuje až síť v australské brance. Asistence: Adéla Jůzková.
     
    38:00
    Probíhají poslední dvě minuty utkání.
     
    38:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Branka Kaltounkové nebyla poslední. Mezi kruhy se zjevila NATÁLIE MLÝNKOVÁ a poslala tam další gól. Asistence Sára Čajanová.
     
    38:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    A ještě jeden z hole NATÁLIE MLÝNKOVÉ. Australanky už rezignují a na tento zápas budou vzpomínat v těch nejhorších snech. Asistence: Kateřina Mrázová.
     
    39:26
    Adéla Jůzková dostala nabito do jízdy od Kaltounkové. Wheelerová se tentokrát vyznamenala.
     
    39:49
    A zase Wheelerová, která už nechce inkasovat. Kristýna Kaltounková se nacpala až před ni a chtěla ji prostřelit mezi betony, jenže tam Australanka neměla volný prostor.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno a Austrálie podlehla hrozivým výsledkem 24:1. Češky pohodlně prokráčely zápasem a byly velmi efektivní v koncovce. Po dvou úvodních zápasech mají na kontě vysoké skóre 35:1! Zítra je čeká další duel, soupeřem bude od 8:00 reprezentace Číny. (11:01:22)

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 17. Crawleyová (Melkshamová) – 1. Mrázová (Čajanová), 5. Mlýnková (Jančová), 7. Mazancová (Flachsová), 12. Mrázová (Čajanová), 12. Mlýnková (Čajanová), 13. Kovářová (Vopravilová), 14. Flachsová (Pipková), 15. Jančová (Mrázová), 17. Mlýnková (Jančová), 17. Mrázová (Mlýnková), 19. Erbenová (Mazancová), 19. Flachsová (Pipková), 19. Mrázová (Čajanová), 22. Mrázová (Mlýnková), 27. Čajanová (Mrázová), 29. Erbenová (Pipková), 29. Čajanová (Jančová), 29. Čajanová (Mrázová), 30. Vopravilová (Jůzková), 32. Veselá (Mazancová), 33. Čajanová (Mlýnková), 38. Kaltounková (Jůzková), 39. Mlýnková (Čajanová), 39. Mlýnková (Mrázová)


    Austrálie: Carrollová Bertlesová (32. Wheelerová) – Grevellová, Fitzpatricková, Atkinsová, Majorová, Crawleyová, Cooková, Melkshamová, Bigginová, Willisonn-Allenová, Borgová, Turnerová, Smithová.
    Česko: Peslarová (21. Škodová) – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.
    bahis siteleri