Pjunik – Jablonec 2:1 (kon.) | Ventspils – Gżira 4:0 (kon.) | Gabala – Dinamo Tbilisi 0:2 (kon.)
Partizani Tirana – Šeriff Tiraspol 0:1 (kon.) | Larnaka – Levski 3:0 (kon.) | Utrecht – Zrinjski Mostar 1:1 (kon.)
Čichura – Aberdeen 1:1 (kon.) | Honvéd – Universitatea Craiova 0:0 (kon.) | Salihorsk – Esbjerg 2:0 (kon.)
Alaškert – FCSB 0:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Ordabasy 1:1 (kon.) | Molde – Čukarički 0:0 (kon.)
Flora – Frankfurt 1:2 (kon.) | Yeni Malatyaspor – Olimpija Lublaň 2:2 (kon.) | Gdańsk – Brøndby 2:1 (kon.)
Haugesund – Sturm Graz 2:0 (kon.) | Arsenal Tula – Neftçi Baku 0:1 (kon.) | Connah's Quay – Partizan Bělehrad 0:1 (kon.)
Lokomotiv Plovdiv – Trnava 2:0 (kon.) | CSKA Sofia – Osijek 1:0 (kon.) | Beer Ševa – Kajrat 2:0 (kon.)
Piast Gliwice – Riga FC 3:2 (kon.) | Fehérvár – Vaduz 1:0 (kon.) | Norrköping – FK Liepāja 2:0 (kon.)
Luzern – KÍ Klaksvík 1:0 (kon.) | Jeunesse Esch – Guimarães 0:1 (kon.) | Aris Soluň – AEL Limassol 0:0 (kon.)
Alkmaar – Häcken 0:0 (kon.) | Gent – Constanta 6:3 (kon.) | Dunajská Streda – Atromitos 1:2 (kon.)
Wolverhampton – Crusaders 2:0 (kon.) | Štrasburk – Maccabi Haifa 3:1 (kon.) | Rangers – Niederkorn 2:0 (kon.)
Budućnost Podgorica – Zorja Luhansk 1:3 (kon.) | Domžale – Malmö 2:2 (kon.) | Valur – Ludogorec 1:1 (kon.)
Shamrock – Apollon Limassol 2:1 (kon.) | Turín – Debrecín 3:0 (kon.) | Legia – KuPS 1:0 (kon.)
Espanyol – Stjarnan 4:0 (kon.)
konec
RCD Espanyol Barcelona
4:0 (0:0)
Stjarnan FC
Čtvrtek 25.07.2019, 21:00 • RCDE Stadium (Barcelona) • Evropská liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu úvodní zápasy druhého předkola, proti sobě se postaví Espanyol Barcelona a UMF Stjarnan.
     
    Espanyol Barcelona

    Španělský Espanyol se po hodně dlouhé době dostal do pohárové Evropy, výrazně tomu pomohl poslední ligový zápas, ve kterém se mu podařilo uspět za tři body, díky čemuž se dostal na sedmou pozici, na kterou se dostal pouze díky lepší vzájemné bilanci oproti Athleticu Bilbao. Espanyol Barcelona v loňském ročníku předváděl sympatické výkony, navíc ke konci soutěže pořádně zabral, což se projevilo také na tabulkovém postavení. Katalánci mají za sebou dva přípravné zápasy na novou sezónu, v obou případech dokázali uspět. Nejprve zdolali Peraladu poměrem 6:0, posléze si poradili také s francouzským Lens 3:1.
     
    UMF Stjarnan

    Na opačné straně stojí islandský Stjarnan, jehož domácí soutěž je v plném proudu, což by mohlo být výhodou do tohoto dvojzápasu. Stjarnan se v současné době nachází na čtvrté pozici, přičemž manko na vedoucí Reykjavík činí už deset bodů. Hostující tým tohoto zápasu letos v lize prohrál už ve třech zápasech, navíc poslední dvě ligové kola přinesly dva nerozhodné výsledky. Stjarnan má za sebou úvodní předkolo Evropské ligy, ve kterém celkem překvapil. Utkal se totiž s estonskou Levadiou, kterou na domácím stadionu porazil poměrem 2:1, poté na hřišti soupeře podlehl výsledkem 2:3, což i přesto znamenalo postup do druhého předkola EL.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Espanyol Barcelona: D. López – J. López (C), Marmol, Naldo, Pedrosa – Melendo, Sánchez, Darder, Granero – Ferreyra, Iglesias
    Náhradníci: Prieto – Pipa, Bernardo, Puado, Roca, Vila, Lej

    UMF Stjarnan: Bjornsson – Laxdal, Gudjonsson, Laxdal, Rauschenberg, Aegisson – Ragnarsson, Hauksson, Hédinsson (C), Halldórsson – Hafsteinsson
    Náhradníci: Sigurjónsson – Baldvinsson, Fodilsson, Jóhannesson, Jósefsson, Runarsson, Sigurdsson

    Rozhodčí: Durieux – Da Costa, Becker (všichni Lucembursko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal hostující celek, který bude hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání jsme sledovali hodně trpělivou rozehrávku v podání Espanyolu. Naldo si vyměnil míč s Marmolem, načež se do kombinace zapojil také Darder.
     
    4
    Za centrovanou nabídkou se pokoušel dostat Iglesias, avšak včas z branky vystartoval hostující brankář Bjornsson, jenž vyboxoval míč před sebe.
     
    5
    Pro přihrávku si seběhl Pedrosa, který se poté vracel zpět na levé křídlo. Následovala další dlouhá kombinace, Stjarnan se zatáhl ke své šestnáctce.
     
    6
    Rauschenberg raději poslal míč za brankovou čáru, logicky tak přišel na řadu úvodní rohový kop. Ten směřoval přesně na hlavu pozorného Hedinssona.
     
    7
    Granero potáhl míč ke středovému kruhu, odkud našel na pravém křídle vedle stojícího Sáncheze. Domácí se snaží uspat soupeře pomalou rozehrávkou.
     
    8
    Pedrosa si navedl míč do pokutového území, kde se málem dostal do zakončení, avšak nakonec nohou trefil pouze obránce islandského celku.
     
    9
    K hodně sympatickému zakončení se protlačil hostující Halldorsson, který to nakonec zkoušel levou nohou, jenž vyprodukovala pokus metr vedle branky.
     
    10
    López rozehrával od své branky, přičemž konstruktivní rozehrávkou oslovil na pravé straně volného Marmola, který vyvezl míč na opačnou polovinu.
     
    11
    Javi López dlouho hledal vhodného adresáta přihrávky, přičemž se mu nakonec nabídl vedle stojící Melendo, jenž ještě přenášel hru k postranní lajně.
     
    12
    Laxdal to pro změnu zkoušel osvobozujícím odkopem na druhou stranu, kde Pedrosa raději přihrál míč do moci zkušeného brankáře španělského celku.
     
    13
    Domácí zadák Pedrosa si ani tentokráte nevěřil na centr do pokutového území. Místo toho jsme sledovali přenesení hry na Javiho Lópeze, který kombinuje na pravé straně.
     
    14
    Espanyol si nakonec vybojoval už třetí rohový kop. Do vzduchu se pokoušel natlačit Naldo, kterému byl pískán útočný faul, neboť zboural Gudjonssona.
     
    15
    Laxdal to rovněž zkoušel odkopem na druhou polovinu, avšak tam měl Hafsteinsson hodně daleko k míči. Pedrosa tak obstaral autové vhazování.
     
    16
    Melendo i tentokráte pouze hledal vedle stojící spoluhráče, kteří se s velkou lehkostí dostali k pokutovému území, kde Lópezovu nabídku odklízel protihráč.
     
    21
    Do pokutového území se dostal domácí Iglesias, kterého si velice zodpovědně pohlídal obránce Laxdal, který přeci jenom poslal míč do zámezí.
     
    22
    Melendo tak dlouho operoval s míčem, až si dokázal narazit s Darderem, avšak to k zakončení nevedlo. Včas se totiž vrátila početná smečka protihráčů.
     
    23
    Granero se s míčem dostal na pravou stranu, kde se nakonec dostal k centru na vytáhlého Iglesiase, jenž se ale nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    24
    Po hodně dlouhé době se také Stjarnan dostal na útočnou polovinu. Laxdal to zkoušel hodně dalekonosným autem, se který měl Javi López menší problémy.
     
    25
    Ferreyra si sice seběhl pro přihrávku, avšak poté poslal míč pouze na kopačku soupeře. Ragnarsson to navíc udělal hodně zkušeně, došel si totiž pro faul.
     
    26
    Brankář López se prostřednictvím odkopu od své branky pokoušel najít Iglesiase, což se mu nepovedlo, neboť tento záměr přečetl také Hauksson.
     
    27
    Espanyol konečně rozjel rychlejší kombinaci, která nakonec přinesla zajímavou příležitost pro Ferreyru, jehož přízemní ránu dokázal soupeř zablokovat.
     
    28
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám žádnou branku nepřinesla. Katalánci mají velký tlak, avšak obrana soupeře i nadále odolává.
     
    29
    Iglesias si dal tělo před míč, čímž vybojoval nedovolený zákrok. Rozehrávku volného kopu si vzal na starost Melendo, jenž našel pouze protihráče.
     
    30
    Ferreyra se na hranici pokutového území ocitl na zemi, avšak dle sudí v tom nebyl nedovolený zákrok. Stjarnan se i přesto nedostává k balónu.
     
    31
    Nakonec to na sebe vzal domácí Marmol, jehož rána pravou nohou vyletěla skutečně hodně vysoko nad branku. I přesto bude následovat další rohový kop.
     
    35
    Pedrosa to udělal hodně šikovným způsobem, přičemž si Ragnarsson pomohl rukama. Espanyol bude zahrávat standardní situaci z levé strany.
     
    36
    U míče se sešla dvojice hráčů, přičemž to nakonec na sebe vzal Granero, jehož střílená nabídka pouze proletěla daleko vedle vzdálenější konstrukce.
     
    37
    Javi Lópezu musel pořádně zabrat, nakonec míč zastihl na hrací ploše, ba dokonce ho otřel o nohu Rauschenberga. Následovat bude pátý rohový kop.
     
    38
    Avšak ten nepřinesl přímý centr do pokutového území. Naopak směřoval za hostující šestnáctku, kde se nacházel Pedrosa, jenž se k ničemu nedostal.
     
    39
    Ve středu hrací plochy se podařilo zakročit Hedinssonovi, který se s míčem dostal přes dva protihráče, avšak důrazný Marmol ho čistým způsobem odzbrojil.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Naldo to zkoušel příliš čitelnou nahrávkou na Iglesiase, navíc do míče vložil kopačku Hauksson, který si posléze vymodlil zisk standardní situace.
     
    43
    Ragnarssonovi se podařilo sklepnout míč pod sebe na Laxdala, který přišel o míč. Najednou se obrana Stjarnanu otevřela, Granero ale pálil vysoko nad branku.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45+1
    Už to vypadalo, že se hostující forvard dostane do šance, avšak průnikovou přihrávku dokázal zastavit poslední bránící protihráč.
     
    45+2
    Na opačné straně se hodně rychle dostal k míči Gudjonsson, který ho poslal pouze do zámezí. Pedrosa si tak vyzkoušel další autové vhazování.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám hodně překvapivě nepřinesl žádnou branku. Espanyol se pochopitelně většinu času nacházel na polovině soupeře, avšak islandský celek se zatáhl do hodně hustého bloku, který si zatím počíná velice zodpovědně. Španělský celek se dokonce nedostal do žádné stoprocentní příležitosti, což se před zápasem určitě nečekalo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu UMF Stjarnan: ze hřiště odchází Gudmundur Hafsteinsson, přichází Gudjon Baldvinsson.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    U středového kruhu si nedovoleným zákrokem pomohl střídající Baldvinsson, který poslal k zemi obránce Nalda, čehož si všiml také hlavní sudí.
     
    49
    Poté Espanyol reklamoval malou domů, přičemž se jednalo o hodně sporný okamžik. Rozhodčí nechává pokračovat ve hře, Bjornsson tak bude vykopávat.
     
    49
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Až v tuto chvíli se domácí celek dostává do kýženého vedení! Hodně aktivní Pedrosa měla na levém křídle hodně času na centr, ten si v pokutovém území dokázal najít FACUNDO FERREYRA, jenž velice přesnou hlavičkou překonal brankáře Stjarnanu.
    49. FERREYRA - 2:0
     
    50
    Na úvodní branku jsme tak čekali něco málo kolem padesáti minut, Espanyol se konečně dostal do vedení, což se očekávalo mnohem dříve.
     
    51
    Ihned po rozehrávce se Hauksson snažil u pokutového území oslovit jednoho ze svých spoluhráčů, avšak čistým způsobem si pomohl Naldo.
     
    52
    Následně se divákům připomněl také Iglesias, jehož střelecký pokus směřoval pouze doprostřed branky, což bylo pro Bjornssona snadné sousto.
     
    53
    Iglesias se tlačil do zakončení, avšak dle sudího si v souboji s protihráčem počínal nedovoleným způsobem. Domácim fanouškům se to rozhodně nelíbí.
     
    54
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Esteban Granero, přichází Wu Lej.
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Victor Sánchez, přichází Marc Roca.
     
    55
    Melendo celkem dlouho váhal, nakonec si vybral vedle stojícího Pedrosu, jehož další centr tentokráte odklízel daleko do bezpečí pozorný Rauschenberg.
     
    56
    Pokračovali jsme standardní situací v podání Laxdala, který míč poslal až do pokutového území, kde se nejvýše do vzduchu dostal pouze Marmol.
     
    57
    Poprvé se k míči dostal střídající Roca, který se okamžitě zapojil do kombinace svého celku. Espanyol celkem dlouho kombinuje na útočné polovině.
     
    57
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Tentokráte do pokutového území přiletěl centr z pravé strany, který ještě chytře za sebe prodlužoval Iglesias, který tak připravil stoprocentní šanci pro FACUNDA FERRYERU, který trefil prázdnou branku.
    57. FERREYRA - 2:0
     
    58
    Stjarnan to v tuto chvíli bude mít hodně složité, absolutně mu totiž nevychází úvod druhého poločasu, během kterého inkasoval už dvakrát.
     
    59
    Do kombinace se zapojil také brankář Bjornsson, který na pravém křídle se štěstím našel Laxdala, jehož následná přihrávka skončila pouze u Marmola.
     
    60
    Espanyol právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu přichází také třetí branka domácích! BORJA IGLESIAS převzal přihrávku na hranici pokutového území, poté se s míčem dostal do šestnáctky, odkud tvrdou ránou pravou nohou překonal hostujícího brankáře.
    60. IGLESIAS - 3:0
     
    61
    Do dalšího zakončení se pro změnu pokoušel protlačit Ferreyra, avšak přihrávka doletěla pouze na hlavu protihráče. Espanyol je i nadále aktivnější.
     
    64
    Střídání v týmu UMF Stjarnan: ze hřiště odchází Johann Laxdal, přichází Thorri Geir Runarsson.
     
    67
    Wu Lej nepřesně přihrával pod sebe, navíc se k míči dostal Hedinsson, který o něj rychle přišel. Prvně jmenovaný pro svůj celek vybojoval rohový kop.
     
    68
    Espanyol právě vstřelil branku!
    Španělský celek se hodně slušně rozstřílel! Pedrosa nejprve dokázal najít Leje, jenž ještě přihrával pod sebe, kde se nacházel Ferreyra, který velice chytrou patičkou přinesl stoprocentní šanci pro BORJU IGLESIASE, který propálil hostujícího brankáře.
    68. IGLESIAS - 4:0
     
    69
    Roca se snažil roztáhnout hru na levou stranu, kde se nacházel jeho kolega Pedrosa, který ani s vypětím všech sil na jeho prudkou přihrávku nedosáhl.
     
    70
    Nyní hlavní sudí nařídil krátkou přestávku, která slouží k občerstvení. Nutno podotknout, že také v Barceloně panuje hodně teplé počasí.
     
    71
    Po zhruba minutovém přerušení se opět pokračuje ve hře. Stjarnan dostal k dispozici standardní situaci, kterou z velké vzdálenosti obstará Hedinsson.
     
    72
    Nakonec se jeho nabídka snášela k hranici malého vápna, kde se ve vzduchu dokázal prosadit Naldo. Posléze Aegisson centroval hodně nepovedeně.
     
    73
    Naldo musel spěchat dozadu, neboť se za míčem dostával jeden z protihráčů, který se nakonec nedostal. Naldo totiž sáhl k výstavnímu zákroku.
     
    74
    Roca opět vyvezl míč k pokutovému území soupeře, kde se k dalšímu centru dostal obránce López, po jehož nabídce hodně tvrdě pálil Iglesias.
     
    74
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Giner Pedrosa, přichází Dídac Vila.
     
    75
    Dídac si gestem ruky řekl o přihrávku, kterou mu Darder také věnoval. Nyní sledujeme hodně poklidnou podívanou, Espanyol i nadále kombinuje.
     
    76
    Lej šikovně roztáhl hru do strany, kde to López překvapivě nezkusil vzít sám na sebe. Místo toho jsme sledovali nepřesný projektil v podání Dardera.
     
    81
    Střídání v týmu UMF Stjarnan: ze hřiště odchází Alex Hauksson, přichází Solvi Snaer Fodilsson.
     
    82
    Dalekonosný nákop dokázal ve vzduchu zpracovat domácí Darder, který si zřejmě pomohl nedovoleně. Sudí totiž odpískal ve prospěch hostujícího celku.
     
    83
    Hodně sympatickým zakončením to zkoušel hostující Baldvinsson, který akrobatickým způsobem zkoušel vypálit, míč ale minul zhruba o metr.
     
    84
    Gudjonsson tak mohl rozehrávat z oblasti středového kruhu, přičemž přenášel hru na levou stranu, kde Aegisson raději přihrával zpět na Hedinssona.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut. Espanyol stále vede o čtyři branky, navíc v posledních minutách přenechal iniciativu soupeři.
     
    86
    Lej si hned několikrát vyměnil míč s vedle stojícím Dídacem, načež se domácí mužstvo přesunulo na pravou stranu, kde se nacházel volný Javi López.
     
    88
    Ferreyra se nedokázal prosadit v hlavičkovém souboji, navíc po něm skončil na zemi. Zdravotní problémy z toho nebyly, Bjornsson bude vykopávat.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Ještě můžeme počítat s nastaveným časem, podaří se Stjarnanu skórovat?
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Dídac se celkem snadným způsobem dostal až k pokutovému území, kde se pokusil o zakončení, které vyletělo hodně vysoko nad branku.
     
    90+2
    Bjornsson předvedl jednu z posledních rozehrávek od své branky. Míč poslal daleko na útočnou polovinu, Hedinsson prodlužoval pouze do moci Dídaca.
     
    90+3
    Ještě jednu šanci měl na své kopačce Javi López, jehož sražená rána skončila kousek vedle.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Espanyolu, který svého soupeře porazil poměrem 4:0. Ačkoliv první poločas branku nepřinesl, tak ten druhý jich nabídl rovnou čtyři. Espanyol se do svého soupeře pustil hned od úvodních vteřin, navíc během necelých dvaceti minut hned čtyřikrát skóroval. Stjarnanu se tak ve druhém dějství nepovedla obranná činnost, v odvetném utkání to bude mít hodně složité.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 9:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:11. (22:53:29)

    David Suchý

    Branky: 49. Ferreyra, 57. Ferreyra, 60. Iglesias, 68. Iglesias


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 9:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:11.
    RCD Espanyol Barcelona: D. López – J. López (C), Marmol, Naldo, Pedrosa (74. Dídac) – Melendo, Sánchez (54. Roca), Darder, Granero (54. Lej) – Ferreyra, Iglesias
    Náhradníci: Prieto – Pipa, Bernardo, Puado, Roca, Vila, Lej

    Stjarnan FC: Bjornsson – Laxdal (64. Runarsson), Gudjonsson, Laxdal, Rauschenberg, Aegisson – Ragnarsson, Hauksson (84. Fodilsson), Hédinsson (C), Halldórsson – Hafsteinsson (46. Baldvinsson)
    Náhradníci: Sigurjónsson – Baldvinsson, Fodilsson, Jóhannesson, Jósefsson, Runarsson, Sigurdsson

    Rozhodčí: Durieux – Da Costa, Becker (všichni Lucembursko)
    Čtvrtek 01.08.2019
    Stjarnan - Espanyol 1:3

    Branky: 87. Sigurdsson – 5. Pedrosa, 52. Iglesias, 79. Ferreyra

    Karty:   78. Hedinsson (SJA) – 60. Sánchez (ESB)

    Neproměněná penalta: 19. Halldorsson (SJA), mimo

    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 6:15.
    bahis siteleri