Genk – Kortrijk 2:1 (kon.)
konec
KRC Genk
2:1 (0:1)
KV Kortrijk
Pátek 26.07.2019, 20:30 • Luminus Arena, Genk • Belgická liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 11:6. Rohy: 6:2. (22:21:43)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Genku, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Kortrijk se od vstřelené branky zatáhl do úporné obrany, což nebylo dobré řešení. Soupeř totiž po změně stran otočil výsledek ve svůj vlastní prospěch, přičemž rozhodující branku vstřelil Ianis Hagi, jenž byl na hřišti pouze dvě minuty. Kortrijk se v závěru utkání snažil s výsledkem něco udělat, nakonec se mu to ale nepovedlo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Standardní situace nepřinesla nic nebezpečného, a tak hostující brankář Bruzzese mohl odkopávat od své svatyně.
     
    90+3
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval hostující Kagelmacher, který zahrál vysokou nohou. Genk bude mít k dispozici standardní situaci.
     
    90+2
    K hlavičkovému pokusu se dokázal dostat hostující Bacula, jehož rána směřovala pouze doprostřed branky, kde se nacházel Vuković.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Junja Ito, přichází Jakub Piotrowski.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Genk i nadále vede o jednu branku, určitě se bude ještě nastavovat.
     
    88
    Samata se pokoušel zastihnout míč na hrací ploše, avšak nakonec se mu to nepodařilo. Mezitím skončil na zemi jeden z hráčů domácího celku.
     
    87
    Hines-Ike celkem odvážnou zpětnou přihrávkou oslovil brankáře Bruzzeseho, který rychlým způsobem poslal míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Petar Golubović (KV Kortrijk).
     
    86
    Útočným faulem si na opačné straně vypomohl Ocansey, který zezadu poslal k zemi protihráče. Jednoznačný faul, který uviděl také hlavní rozhodčí.
     
    85
    O něj se postaral obránce Maehle, který celkem dlouho váhal. Nakonec mu na pomoc přispěchal Hagi, kterému se nepovedlo otřít míč o nohu protihráče.
     
    84
    Hagimu se podařilo přeposlat míč na pravou stranu, kde se zjevil Heynen, který se ale daleko nedostal. Následovat bude další autové vhazování.
     
    79
    Ochozy stadionu jsou ve varu, domácí hráči totiž otočili jednobrankové manko. Před malým momentem se Hagimu podařilo přenést hru na Uronena.
     
    78
    Hodně rychle musel jednat také hostující brankář Bruzzese, který konstruktivní rozehrávkou našel kolegu z obrany Goluboviće, který byl povalen na zem.
     
    77
    Kortrijk to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Hosté tak musí zabrat, jejich herní projev není už delší dobu vůbec optimální.
    76. Ianis HAGI - 2:1
     
    76
    Genk právě vstřelil branku!
    To je debut jako hrom! Genk rozehrál standardní situaci do pokutového území, kam si seběhl Ito. Domácí křídelník podržel míč, načež se k němu dostal střídající IANIS HAGI, který prudkým zakončením prostřelil brankáře.
     
    75
    Sledovali jsme hodně důrazný zákrok, po kterém skončil na zemi domácí Paintsil. Na scénu zamířil také lékařský personál., jenž si vzal hráče do péče.
     
    74
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Benjamin Nygren, přichází Ianis Hagi.
     
    73
    Samata si opět seběhl ke středu hrací plochy, odkud sám zkoušel najít své spoluhráče za obranou, avšak tento čitelný úmysl odhalil pozorný Hines-Ike.
     
    72
    Následovalo autové vhazování v podání hostujícího celku. Golubović si pro spolupráci zkoušel najít De Sarta, kterému se nepovedlo udržet hrací předmět.
     
    71
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Ilombe Mboyo, přichází Imoh Ezekiel.
     
    70
    Po delší době se k míči dostal domácí brankář Vuković, který předvedl konstruktivní rozehrávku do strany, kde se o vyvezení balónu stará Figueroa.
     
    69
    Nehrálo se více než minutu, neboť zdravotní problémy měl hostující zadák Hines-Ike, který dokonce musel kvůli krvi na obličeji za postranní lajnu.
     
    67
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Abdul Ajagun, přichází Elohim Rolland.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. I nadále sledujeme jednostrannou záležitost, Kortrijk se nachází pouze na vlastní polovině hřiště.
     
    63
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Manuel Benson, přichází Joseph Paintsil.
     
    63
    Ve svém pokutovém území se podařilo zasáhnout Kagelmacherovi, který si poradil s polovysokou nabídkou. Následné přenesení hry přečetl domácí Dewaest.
     
    62
    Uronen se postaral o provedení autového vhazování z levé strany. Po krátké kombinaci přihrával k šestnáctce Nygren, avšak hodně nepřesně.
     
    61
    Následně se na zemi ocitl jeden z hostujících hráčů. Hlavní sudí okamžitě pískl do své píšťaky, načež se do slibné šance dostal Batsula, jenž prověřil brankáře.
     
    60
    Jeden z hostujících hráčů málem chyboval při rozehrávce u své šestnáctky, napadající Ito se nakonec k míči nedostal, čehož ihned využil brankář Bruzzese.
     
    59
    Samata si pro míč přispěchal až ke středovému kruhu, odkud ještě roztáhl hru ke středu hrací plochy, odkud se Nygrenovi nepovedla kolmice za obranu.
     
    58
    Ito se dostal až před brankáře, avšak naprosto nepochopitelně vůbec nevystřelil. Toho hostující brankář využil a míč odpálil za brankovou čáru – roh.
     
    57
    Na rohový kop domácího celku si dokázal naskočit Samata, který z hranice malého vápna poslal míč o zem, avšak ten se nakonec snesl kousek vedle.
     
    56
    Výstavním zákrokem si pomohl hostující Kagelmacher, který ostrým skluzem za sebe nepustil Samatu. Nakonec z toho bude pouze aut pro domácí.
     
    55
    Nygren ještě zkoušel přihrát pod sebe, kde se měl nacházet Uronen. S tímto úmyslem počítal také vracející se Hines-Ike, který tak zažehnal nebezpečí.
     
    54
    Střídání v týmu KV Kortrijk: ze hřiště odchází Hervé Kage, přichází Eric Ocansey.
     
    53
    Do dobré pozice od branky se dostal domácí Benson, kterému se střelecký pokus vůbec nepovedl. Naopak míč skončil v zámezí, Bruzzese bude vykopávat.
     
    52
    Genk opět rozjížděl kombinaci od své poloviny. Dewaest se v tísní rozhodl pro přenesení hry na volného Cuestu, který s přehledem dokráčel na druhou stranu.
     
    51
    Aby toho nebylo málo, tak Heynen zahrával další standardní situaci, po které se sám dostal do zakončení. Rána z těžké pozice směřovala nad branku.
    50. Benjamin NYGREN - 1:1
     
    50
    Genk právě vstřelil branku!
    Až v tuto chvíli se domácí dostávají k vyrovnávací brance! Uronen centroval do pokutového území, přičemž velice přesně dokázal najít hlavu Samaty, který trefil pouze protihráče před sebou. K volnému míči se dostal BENJAMIN NYGREN, který mířil velice přesně.
     
    49
    Hodně tvrdým zákrokem si pomohl hostující Batsula, který poslal k zemi protihráče. Genk zahrával standardní situaci, Heynen našel pouze Hines-Ika.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se do kombinace svého celku zapojil také Heynen, který se dokázal zorientovat a poté přenášel hru na pravou stranu.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si pro změnu vzali domácí hráči, kteří budou v tuto chvíli hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně zajímavou podívanou. Směrem dopředu byl jednoznačně aktivnější Genk, avšak o doposud jedinou branku tohoto zápasu se postaral hostující De Sart, která vstřelil skutečně hodně hezkou trefu. Domácí v koncovce poločasu pořádně zmáčkli svého soupeře, avšak k vyrovnávací brance to prozatím nevedlo.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Posléze Bruzzese zasahoval proti zakončení z levé strany, opět v tom měl prsty hodně aktivně hrající Benson, který pořádně protáhl hostujícího brankáře.
     
    41
    Heynen se navíc postaral o rozehrávku dalšího rohového kopu. Jeho centr se stáčel směrem k přední konstrukci, kde se nejvýše do vzduchu dostal Hines-Ike.
     
    40
    Ito se ještě snažil prostrčit přihrávku na Samatu, avšak tento záměr odhalil také obránce Kagelmacher, který raději poslal míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    36
    Domácí se celkem svižným způsobem dostali na dostřel branky soupeře, nicméně Samata svůj pokus poslal pouze do zad jednoho z protihráčů.
     
    35
    Genk se málem dočkal vyrovnání! Do pokutového území přiletěl další centr, tentokráte si ho ve vzduchu dokázal najít křídelník Ito, jenž trefil pouze břevno.
     
    34
    Ten se nakonec stočil přesně na hlavu forvarda Samaty, jenž míč poslal vysoko nad branku. Brankář Bruzzese nemusel ani v tomto případě zasahovat.
     
    33
    Obrannou povinnost si splnil Kagelmacher, který za sebe nepustil hodně aktivního Maehleho. Genk se dostává k velkému tlaku, nyní bude zahrávat rohový kop.
     
    32
    Dewaest ještě zachytil míč na hrací ploše, načež vyprodukoval zpětnou nahrávku na kolegu Cuestu, jenž se rozhodl uklidnit hru na vlastní polovině.
     
    31
    Bruzzese si dával s odkopem od své branky celkem dost načas, nakonec mu to u sudího prošlo. Jeho nákop směřoval na Mboya, kterého předskočil Figueroa.
     
    30
    Kortrijk se dostal pod velký tlak, načež si nedovoleným zákrokem pomohl Kagelmacher. Jeho faul znamenal standardku, která nepřinesla nic vážnějšího.
     
    29
    Na pořadu dne byl další rohový kop pro domácí celek. I tentokráte balón přeletěl pokutové území, avšak obránce Maehle ho ještě zachytil na hrací ploše.
     
    28
    Mboyo se v leže pokoušel přeposlat přihrávku na Batsulu, což se nepovedlo. Druhý jmenovaný přesto zakončoval, Vuković neměl vážnější problémy.
     
    27
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám zatím nabídla pouze jednu branku. Genk je častěji u míče, nicméně hostující celek je nebezpečnější.
     
    26
    Genk se už delší dobu nachází na útočné polovině, avšak k ničemu nebezpečnějšímu to zatím nevede. Před malým momentem zasahoval Hines-Ike.
     
    25
    Samata se ještě snažil vyšperkovat akci svého celku přihrávkou na kolegu Bensona, jehož rána levou nohou nakonec skončila na zádech protihráče.
     
    24
    Do šance se dokázal dostat jeden z domácích, který se na hranici malého vápna dostal k hlavičkovému pokusu, jenž ale poslal vysoko nad branku.
     
    23
    Kagelmacher si dokázal narazit s vedle stojícím Batsulou, načež druhý jmenovaný nevyzrál na blok protihráčů. Následně Vuković vytasil důležitý zákrok.
     
    22
    Heynen se s míčem dostal na útočnou polovinu, odkud to centrovanou nabídkou zkoušel obránce Maehle, který opětovně našel pouze rukavice brankáře.
     
    21
    Maehlemu se celkem snadným způsobem podařilo zalepit padající míč, který poté poslal na levou stranu, kde se pro změnu nacházel volný Figueroa.
     
    16
    Nakonec to ale bylo s faulem. Benson tak mohl rozehrávat další standardní situaci, avšak hrací předmět poslal pouze ven z hrací plochy, aut pro Kortrijk.
     
    15
    Fotbalisté v modrém se svižným způsobem dostali na druhou stranu, kde si Golubović dokázal pohlídat Uronena. Genk tak bude alespoň vhazovat.
     
    14
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme tak moc dlouho nečekali, hosté udeřili hned ze své první šance. V tuto chvíli jsou na tahu hráči Genku.
    13. Julien De Sart - 0:1
     
    13
    Kortrijk právě vstřelil branku!
    Zničehonic tady máme úvodní branku tohoto zápasu! Kortrijk totiž rozjel kombinaci na útočné polovině, načež z dobrých pětatřiceti metrů od branky napřáhl záložník JULIEN DE SART, jehož tvrdá rána směřovala pod břevno, na což byl Vuković krátký.
     
    13
    Dalekonosný pas se snášel na levou stranu, kde si s ním dokázal poradit Uronen. Posléze Benson zkoušel najít Samatu, což se ale vůbec nepovedlo.
     
    12
    Maehele provedl další autové vhazování, prostřednictvím kterého oslovil vedle stojícího Dewaesta, jenž ihned přenášel hrací předmět na levou stranu.
     
    11
    Kortrijk se s míčem přesunul na útočnou polovinu, kde to van der Bruggen zkoušel kolmicí za obranu na Lepointa, před kterým zasahoval obránce Dewaest.
     
    10
    U středového kruhu operoval s míčem De Sart, který šikovným způsobem roztáhl hru na levou stranu, kde velice dobře z obrany vystoupil obránce Uronen.
     
    9
    Posléze se Benson postaral o další standardní situaci, kterou rozehrával z pravé strany. Jeho centrovaná nabídka skončila pouze na hlavě Goluboviće.
     
    8
    Cuesta velice přesně rozehrál na Ita, který se ještě snažil přeposlat přihrávku na pravou stranu, kde se o autové vhazování postaral Maehle.
     
    7
    Po levém křídle si to namířil na útočnou polovinu Batsula, který se ještě snažil spolupracovat s Mboyem, jenž s vypětím všech sil udržel míč na hřišti.
     
    6
    Následoval nedovolený zákrok v podání Mboya, který se agresivním způsobem opřel o Heynena. Genk rozehrával volný kop z vlastní poloviny.
     
    5
    K oné rozehrávce rohového kopu se z pravé strany postaral Nygren, jehož vzdušná nabídka se snesla přesně do náruče vyběhnuvšího brankáře Bruzzese.
     
    4
    D'Haene se dostal do menšího nátlaku, avšak nakonec z něj nedokázal vyjít dobrým způsobem. Místo toho bude následovat úvodní rohový kop pro Genk.
     
    3
    Hned v úvodu se o rozehrávku svého celku postaral obránce Dewaest, který na levém křídle dokázal najít Bensona, jenž se nedostal kolem protihráče.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KRC Genk: Vuković – Maehle, Dewaest, Cuesta, Uronen – Nygren, S. Berge, Heynen – Ito, Samatta, Benson.
    Náhradníci: Coucke – Hagi, De Norre, Lucumi, Khammas, Odey, Paintsil, Piotrowski, Wouters.

    KV Kortrijk: Bruzzese – Golubović, Hines-Ike, Kagelmacher, D'Haene – De Sart, Van der Bruggen – Mboyo, Ocansey, Bacula – Lepoint.
    Náhradníci: Deman, J. De Smet – Ajagun, Ezekiel, Ivanof, Mujakić, Kovačević, Rougeaux, Rolland.

    Rozhodčí: Lambrechts – De Rocker, Hillaert.
     
    KV Kortrijk

    Na opačné straně stojí Kortrijk, který se pro změnu dostal na osmou pozici, což mu zaručilo boj o Evropskou ligu. Kortrijk se nakonec přeci jenom dostal na první pozici své skupiny, nicméně poté si ještě zahrál play-off o Evropskou ligu, ve kterém vypadl až v semifinále. Kortrijk tak určitě musí smutnit, nicméně v letošním ročníku se pokusí o podobný úkol. Také hráči Kortrijku mají za sebou celou řadu přátelských zápasů, dohromady jich bylo hned devět. První čtyři zápasy přinesly vítězství, avšak poté přišly na řadu dvě remízy a také dvě porážky. Až poslední přípravný zápas opět nabídl výhru, tentokráte proti nizozemskému Excelsioru.
     
    KRC Genk

    Fotbalisté Genku se po základní části uplynulé sezóny dostali na první pozici, díky které si zaručili boj o mistrovský titul, neboť se dostali do skupiny o titul. Genk nakonec skutečně první pozici udržel, navíc měl na druhé Bruggy náskok pouhých dvou bodů. Genk za celou skupinovou fázi hned šestkrát zvítězil, navíc prohrál pouze dvakrát, což přišlo až díky jistotě mistrovského titulu. Genk si v rámci přípravy na novou sezonu naplánoval hned šest zápasů, přičemž se mu podařilo zvítězit v pěti případech. Až poslední zápas proti Westerlu přinesl jedinou porážku, Genk totiž podlehl výsledkem 1:2.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má před sebou první kolo nového ročníku, my budeme společně sledovat souboj mezi KRC Genk a KV Kortrijk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    David Suchý

    Branky: 50. Nygren, 76. Hagi – 13. De Sart

    Karty:   86. Golubović (KRT)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 11:6. Rohy: 6:2.
    KRC Genk: Vuković – Maehle, Dewaest, Cuesta, Uronen – Nygren (74. Hagi), S. Berge, Heynen – Ito (90. Piotrowski), Samatta, Benson (63. Paintsil).
    Náhradníci: Coucke – Hagi, De Norre, Lucumi, Khammas, Odey, Paintsil, Piotrowski, Wouters.

    KV Kortrijk: Bruzzese – Golubović, Hines-Ike, Kagelmacher, D'Haene – De Sart, Van der Bruggen – Kage (54. Ocansey), Ajagun (67. Rolland), Bacula – Mboyo (71. Ezekiel).
    Náhradníci: Deman, J. De Smet – Ezekiel, Ivanof, Mujakić, Kovačević, Rougeaux, Rolland, Ocansey.

    Rozhodčí: Lambrechts – De Rocker, Hillaert
    bahis siteleri