Žižkov – Sokolov 2:1 (kon.) | Varnsdorf – Třinec 2:2 (kon.) | Vyšehrad – Ústí n. L. 4:1 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
2:1 (1:0)
FK Baník Sokolov
Neděle 28.07.2019, 10:15 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, děkuji vám za pozornost a u dalších zápasů z FNL, na viděnou. (12:10:42)
     
    Tak tomu říkám skvělý zápas! I přesto, že hrál Žižkov bez dvou hráčů, tak dokázal vyhrát. Druhý poločas začal lépe ve prospěch hostů, kteří v 55. minutě dokázali vyrovnat a už to vypadalo, že si oba celky odnesou jeden bod, ovšem v samotném závěru pomocí přímého kopu a následné dorážky, poslal MAREK OPLUŠTIL celý Žižkov k radosti. Utkání také vidělo mnoho karet, včetně tři červených. Hráčem utkání byl zvolen zachránce Viktorky, Marek Opluštil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Tak to je senzace!! David Březina poslal svůj přímý kop na zadní tyč, kde si míč v chumlu dokázal zpracovat MAREK OPLUŠTIL a z bezprostřední blízkosti propálil brankáře Dvořáka.
     
    90+2
    Pro domácí je tu možná poslední standartní situace!
     
    90+1
    Hosté mohli založit protiútok, který ale ztroskotal na špatné přihrávce na středu hřiště. David Štípek hledal svojí přihrávkou na levé straně Jakuba Dvořáka, ten však míč vůbec nezastihl.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty!
     
    89
    Marek Červenka se s míčem dostal až do brankoviště, kde ho ovšem atakoval obránce Filip Maksić a právě Maksič byl úspěšný.
     
    88
    Viktorka Žižkov ještě měla k dispozici přímý kop, který ale ve vápně nenadělal obraně žádné problémy, hráči Sokolova tak mohou dopředu.
     
    87
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Luis Gil, přichází Filip Maksić.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Felipe Egidio (FK Viktoria Žižkov).
     
    85
    Pro Sokolov tu byl rohový kop, který putoval mimo vápno, tam se ale k míči dostal stoper Jan Hošek, jeho pokus však mířil do středu brány, kde byl připravený Milan Švenger.
     
    84
    Do konce utkání zbýva necelých šest minut + nastavení, uvídíme zda se ještě dočkáme nějaké branky.
     
    81
    Tomu říkám zápas!! Po druhé žluté a následně červené kartě, je tu další červená a znovu v týmu Žižkova. Stanislav Vávra běžel sám na bránu, ovšem zezadu ho silně podrazil Maximiliano Ezequiel Cabaña, který ihned dostal červenou kartu!
     
    81
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jakub Urbanec, přichází Felipe Egidio.
     
    80
    Tak nakonec se má předpověď opravdu naplnila! Sokolov po zbytečných faulech opravdu červenou dostává a oba týmy budou hrát ve stejném počtu. Druhou žlutou dostává Jan Mejdr.
     
    79
    Tak to je škoda pro Sokolov! David Štípek našel skvěle nabíhajícího Marka Červenku, který se dostal do tutové šance, jenže střela zpoza malého vápna letěla pouze kolem zadní tyče!
     
    78
    Po chvilce klidu, nastala finta od Jana Mejdra, ale jeho Zidanovku nakonec přečetl Marek Opluštil a nikam ho nepustil.
     
    76
    Augusto Batioja držel míč na kopačce, ale žádný ze spoluhráčů mu nenabíhal, až ho najednou atakovali dva hráči ve žlutém, ovšem Augusto Batioja to udělal zkušeně a pro svůj tým vybojoval faul.

    Gerard Filip

    Branky: 9. Urbanec (pen.), 90+3. Opluštil – 55. Selnar

    Karty:   15. Opluštil (ZIZ), 64. Cabaña (ZIZ), 86. Egidio (ZIZ) – 30. Jakub Dvořák I. (SOK), 43. Mejdr (SOK), 56. A. Čihák (SOK), 58. Glaser (SOK), 72. Selnar (SOK)   80. Mejdr (SOK)   50. Jaroslav Diviš (ZIZ), 81. Cabaña (ZIZ)


    FK Viktoria Žižkov: Švenger – Řezáč, Opluštil, Březina, Tusjak – Batioja, Súkenník – Urbanec (C) (81. Egidio), Gil (87. Maksić), Bazal (37. Cabaña) – Jaroslav Diviš.
    Náhradníci: P. Soukup – Antl, Maksić, Petrlák, Halgoš, Cabaña, Egidio.

    FK Baník Sokolov: Jakub Dvořák I. – Mejdr, Hošek, O. Ševčík, Jakub Dvořák II. (C) – A. Čihák (60. Vávra), Kopřiva (47. Selnar), Štípek, Glaser – Wermke (47. Šmehyl), Červenka.
    Náhradníci: Šiman – Fišer, Machek, Selnar, Vávra, Šmehyl, Ruml.

    Rozhodčí: Pavel Orel – Karel Mikeska, Jakub Bureš

    Diváci: 1168
    thejrc.org