Dánsko – Česko U19 1:4 (kon.) | Slovensko – Německo 3:0 (kon.)
konec
Slovensko
3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Německo
sk Čtvrtek 01.08.2019, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • U20 Summer Hockey Challenge
Partner:
     
    V tretej tretine dokázali slovenskí mladíci držať súpera na dištanc a nepustiť ho do gólových šancí. Slovenské víťazstvo sa zrodilo v prostrednej časti hry, ktorá bola rozhodne najlepšou našou v priebehu zápasu. Strelci gólov: Paulíny, Čajkovič a Vitaloš. Zajtra sú na programe turnaja Summer Hockey Challenge ďalšie dva zápasy, slovenský on-line prenos vám ponúkneme z večerného duelu medzi Slovenskom a Českom.

    Dovtedy dočítania, priatelia. (20:07:36)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:41
    Strela z hokejky Varejcku spomedzi kruhov bola zblokovaná a slovenskí mladíci už pomýšľajú na víťazstvo.
     
    59:14
    Z obranného pásma sa podarilo vyviezť puk Vitalošovi, ktorý ho dostal až do opačného rohu klziska.
     
    58:26
    Nahodenie puku z hokejky Ďurinu zo stredného pásma smerovalo priamo do Mnichovej lapačky a ten iba rýchlo vytriasol puk z nej a rozohral.
     
    58:00
    Kanadským bodyčekom sa chcel divákom predviesť Česánek, no veľmi mu to pri mantineli nevyšlo. Dôležité však bolo, že dokázal zastaviť protihráča a odstaviť ho od puku.
     
    57:01
    Slovenskí mladíci aj v priebehu posledných minút tretej tretiny stále hrajú pozorný hokej zo zabezpečnej defenzívy a nepúšťajú svojho súpera do vyložených šancí, čo je len dobré.
     
    56:20
    Sťahovačka Filipovi Čenkovi proti nemeckému obrancovi Hüttlovi nevyšla, o puk naše hokejky prišli, ale Nemci ho tiež nezískali na dlho.
     
    55:33
    V útočnom pásme prenechal Eisenmenger puk Schinkovi, ktorý dokázal vystreliť z ľavého kruhu, no veľmi bránku Samuela Hlavaja neohrozil. Puk letel na plexisklo.
     
    54:48
    Nemecko prežilo oslabenie o dvoch hráčov. V závere trestu ešte vypálil od modrej čiary Česánek, no mieril iba do Mnichovej lapačky.
     
    54:34
    Krížna strieľaná prihrávka z hokejky Paulínyho nenašla bránku, skončila iba v rohu klziska.
     
    53:49
    Dvojnásobná slovenská presilovka trvajúca 58 sekúnd. Philip Mass odchádza na trestnú lavicu za držanie.
     
    52:47
    Vhodná príležitosť pre našich mladíkov na potvrdenie očakávaného víťazstva. Dve minúty dostáva Dennis Lobach za hákovanie.
     
    52:29
    Puk si dobre pokryl Viktor Ďurina, ktorý sa bekhendom natláčal pred bránku, no do dokonalosti mu to nevyšlo. Krížom potom prihrával popred bránu, no tá bola v rovnakom okamihu posunutá.
     
    51:43
    V dobrej gólovej šanci sa ocitol nemecký útočník Valentino Klos, ktorý zakončoval spomedzi kruhov. Hlavaj chvíľu musel hľadať puk, ale našťastie ho našiel.
     
    51:16
    Jakub Martiška vykorčuľoval dopredu, ale svoj pohyb zastavil na útočnej modrej čiare a následne ďalej nepokračoval, iba nahodil puk.
     
    50:12
    Aj napriek tomu, že sa slovenská presilovka už skončila, naši hráči pokračujú neúnavne v ďalších súbojoch v útočnom pásme.
     
    49:14
    Dobrú a kvalitnú strelu od modrej čiary vyslal v tejto chvíli Andrej Golian. Jeho strelecké zakončenie dokázal Mnich vytlačiť pravým betónom.
     
    48:53
    Slovenskí mladíci dokázali svojich protihráčov zatvoriť v útočnom pásme a snažia sa rozpohybovať brániacu štvoricu.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 27. Paulíny (Bučko), 35. Čajkovič (Okuliar), 40. Vitaloš (Okuliar, Čajkovič)


    Slovensko: Hlavaj (Vyletelka) – Dlugoš, Vitaloš, Zekucia, Golian, Bučko, Martiška, Semaňák, Česánek – Sarvaš, Hvizdoš, Okuliar, Ferenyi, Maniaček, Paulíny, Ďurina, Džugan, Minárik, Mrázik, Nespala, Čenka, Minárik, Čajkovič, Šeliga
    Německo: Mnich (Hane) – Pasanen, Möller, Wirt, Hüttl, Mass, Dersch, Mik, Karrer – Betzold, Klos, Schütz, Nirschl, Schinko, Jentzsch, Eisenmenger, Varejcka, Hon, Lobach, Valenti, Vakos, Fleischer

    Rozhodčí: Štefik, Adamec – Šoltés, Durmis
    ocianews.com