Ústí n/L – Sokolov 0:4 (kon.) | Olomouc – Jihlava 5:2 (kon.) | Třebíč – Přerov 4:5 (0:1 po s.n.)
Plzeň – Kladno 5:2 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 3:4 (po pr.) | Vsetín – Trenčín 4:3 (kon.)
Havířov – Frýdek-M. 0:3 (kon.) | Poprad – Cracovia 1:2 (kon.) | Benátky n/J – Irtyš Pavlodar 4:0 (kon.)
Sparta – K. Vary 8:1 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 6:4 (2:1 po s.n.) | Kobra – Kolín 5:1 (kon.)
Mor. Budějovice – SHK Hodonín 4:3 (kon.) | Bratislava Capitals – Banská Bystrica 6:3 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
5:1 (1:0, 4:1, 0:0)
SC Marimex Kolín
Čtvrtek 08.08.2019, 18:00 • ZS HC Kobra Praha • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mne vše a ze svatostánku pražské Kobry se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek večera. (20:05:22)
     
    Po vyrovnané třetí třetině, ve které měl o něco málo více šancí kolínský tým dnešní utkání konči. Rozhodla jej především druhá perioda po které Kobra jasně zvítězila 5:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:13
    Ještě v posledních vteřinách nahodil Kolín puk do útočného pásma, kde se snaží vybojovat další střelu. Obrana Kobry se ale zrovna tak drží.
     
    58:13
    Z pravé strany se vydal do útočné situace Černý, který si najížděl z pravé strany přímo před branku. Z hranice kruhu také vypálil, ovšem pro Sochůrka nečinilo lapení této šance vůbec žádný problém.
     
    58:10
    Domácí v plném počtu.
     
    56:54
    V přesilovce pokračuje tempo hry z předchozích momentů. Kolín se snaží napadat branku Kobry, čehož si je obrana domácího týmu velmi vědoma a důrazně blokuje jakýkoliv pokus o průnik přes modrou čáru.
     
    56:10
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Tomáš Mrkvička – 2 min., nedovolené bránění).
     
    55:27
    Kobře se ale nakonec podařilo uvolnit napětí před vlastní brankou a naopak vyvézt hru na opačný konec kluziště.
     
    54:05
    Kolínští si v posledních minutách počínají velmi důrazně a drží svého soupeře u mantinelu, na něhož jej také často přirážejí. Díky tomu se Kozlové častěji drží u puku a snaží se o napadání Sochůrkovy svatyně.
     
    53:10
    Ve hře nahoru – dolů se do své šance znovu dostala Kobra. Ovšem bez střely se musela vrátit zpět, což se opakovalo ještě několikrát, než definitivně lapil Martínek kotouč.
     
    52:37
    Kobra se ve své krátké přesilovce dokázala vydat do protiútoku. Celou šanci ale nakonec gólman Martínek dokázal zastavit.
     
    52:11
    Domácí v plném počtu.
     
    51:35
    Při hře čtyři na čtyři jsou stále aktivnější kolínští hokejisté, kteří již prakticky neopouštějí kobří předbrankový prostor. Co se střel týče, tak v tom musí ještě zabrat, žádná z nich totiž Sochůrka nijak výrazně neohrozila.
     
    50:47
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Marek Březina – 2 min., držení hole).
     
    50:25
    Svou přesilovku Kolín rozehrál u vlastního gólmana, kde ho navíc napadali domácí hokejisté. Přesto se nakonec Kozlové dostali do útoku.
     
    50:11
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Karel Drahorád – 2 min., napadení).
     
    49:00
    Těsně před brankou se pokusil kotouč dotečovat do branky Michal Procházka. Sochůrek ale jeho šanci srazil a naopak Kobra se dostala do vlastního brejku.
     
    47:33
    Velmi chaotická situace se odehrála před Sochůrkem. Sudí nejdříve uznali gól Kolínu, nakonec však po poradě své rozhodnutí vzali zpět. Před gólmanem Kobry totiž bylo velké množství hráčů, kteří oběma blokovali ve výhledu.
     
    46:47
    Ze souboje ve středním pásmu nevyšel jako vítěz nikdo. Puk se ale dostal směrem k Martínkově brance, kam si pro něj jako první zajel Petrov. Kobra se díky tomu dostala ještě do střeleckého zakončení, se kterým si ale s velkým štěstím dokázal Martínek poradit.
     
    45:46
    Kotouče se zmocnili kolínští hokejisté, kteří rozehrávají svou další akci. Z ní ovšem tentokrát Sochůrka prověřit nedokázali.
     
    44:50
    Velmi slibně si počínal Petrov, který se zcela sám řítil středem pole do předbrankového prostoru. Na modré čáře mu ale cestu zkřížila dvojice obránců Kolína, jejíchž překonání bylo nad síly útočníka Kobry.
     
    44:18
    Nájezd Kolína ubránil Tomáš Plíhal, který navíc vyhodil kotouč ven. Přesto se ale Kolín dostal znovu do šance, kterou v tomto případě musel hasit Sochůrek.
     
    43:07
    Po krátkém intermezzu před Martínkem se Kolín znovu vydal do protiútoku. Tentokrát ale Kozlové nic nevytěžili, naopak díky blokaci u mantinelu umožnili soupeři jeho vlastní přechod do útočného pásma.
     
    42:17
    Po vyrovnání početních sil nastartoval své útočné snažení kolínský tým. Před brankou Sochůrka tak musí domácí odrazovat řadu střeleckých pokusů soupeře, s čímž si ale zatím zvládá poradit.
     
    41:23
    Hosté v plném počtu.
     
    40:49
    Díky přesilovce se Kobra dostala hned zkraje třetiny do útočného pásma, kde se dostávají do množství střeleckých pokusů proti Martínkově brance.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina se hrála zejména na jednu branku! Z toho také pramení množství gólových šancí, ve kterých Kobra jasně dominovala. Díky tomu Pražané vedou již 5:1 a vstupují do závěrečné třetiny s výrazným náskokem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:23
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Ondřej Martínek – 2 min., podrážení). Trest odpyká Robin Netušil.
     
    38:36
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Ovšem krátce po vhazování zahrozili gólově i kolínští hokejisté. Z rychlého brejku překvapil JIŘÍ KYSELA, který využil volného prostoru před brankou Kobry a prostřeluje Sochůrka. Asistence: Michal Procházka.
     
    38:14
    Kobra právě vstřelila branku!
    Gólové hody Pražanů pokračují! Ležícího gólmana Kolína křižmo po zemi dokázal překonal RICHARD MUCHA, který s kotoučem našel zcela volný prostor u pravé tyče kolínské branky. Asistence: Matyáš Hrubý, Karel Drahorád.
     
    36:50
    Kobra se nadále drží před kolínskou brankou. Pražané se neustále tlačí na branku, ovšem zrovna tak důrazně si počíná i kolínská obrana, z čehož pramení časté blokování střel Kobry.
     
    36:02
    Kobra právě vstřelila branku!
    Nováčkové v kobřím dresu se poprvé gólově prosadili! Odraženou Plíhalovu střelu si přisvojil LUKÁŠ TONDR, který neváhal ani malý okamžik a velmi rychle ji poslal zpět k levé tyči kolínské branky. Asistence: Tomáš Plíhal.
     
    35:00
    V posledních chvílích se Kobra stále drží před kolínskou branku, ke které se navíc dosti nebezpečně přibližuje. Nakonec však bez střely byla vypuzena hájit vlastní předbrankový prostor.
     
    33:27
    Pražané si ale před vlastní brankou poradili a rychlým výhozem dokázali přenést těžiště hry na opačný konec kluziště. Tam ale tentokrát nic zásadního nevytěžili a v herním tempu nahoru – dolů se ke kotouči, a tedy i do šance, znovu dostal Kolín.
     
    32:46
    Před brankou soupeře se nejdříve pokusil zahrozit Mucha, následně Hrubý, ani jeden z nich ale Martínka vypálit nedokázal. Namísto toho se do protiakce opět vydali hráči Kolína.
     
    32:06
    Další dělovkou prověřil Martínka Knesl. I tentokrát se ale kotouč odrazil od jeho betonů, z čehož se Kolín vydal do protiútoku.
     
    31:22
    Další rozjezd Kobry podél mantinelu. Tentokrát z něj ale Pražané nic nevytěžili a zrovna tak podél mantinelu se museli vrátit zpět.
     
    30:27
    Po boji o kotouč ve středním pásmu se k němu dostali kolínští hokejisté. V očekávaném směru hry se ale nevydali, naopak se vrátili k vlastní brance, čehož Kobra využila k dalšímu napadání.
     
    29:38
    Po dlouhém tlaku Kobry dokázal vyvézt kotouč přes celé hřiště Němec, který na malý čas přenesl hru před Sochůrka.
     
    28:17
    Kobra se stále drží v útočném pásmu. Tlak kolínské obrany ale narůstá, Kozli blokují soupeře tělo na tělo a hned u mantinelu.
     
    27:15
    Dělovku od modré vyslal na Martínka Aleš Knesl. Gólman Kolína měl navíc zakrytý výhled, nakonec ale i štěstí, neboť kotouč mířil těsně vedle jeho levé tyče.
     
    26:05
    Po kombinaci s Kamilem Bříškou se pokusil o střelu Tomáš Mrkvička. Ten ovšem neposlal kotouč na Martínka nijak důrazně a kolínský gólman s ní neměl příliš práce.
     
    25:35
    Kobra právě vstřelila branku!
    Ovšem z následné kombinace se Kobra dostala již ke třetímu gólu. Ve velké rychlosti dokázal kotouč za Sejpalova záda umístit KAREL DRAHORÁD. Asistence: Martin Semrád.
     
    25:00
    Od mantinelu v útočném pásmu se pokusila Kobra vyprostit. To se ji povedlo, ovšem na malý čas také musela vrátit hru do středního pásma.
     
    24:29
    Po souhře s Hlinkou se z mezikruží pokusil vypálit Knesl. Jeho akce ale nečinila kolínskému gólmanovi mnoho problémů, neboť ji celkem brzy dokázal vyrazit betonem.
     
    23:10
    Kobra se drží stále v útočném rytmu. Svůj předbrankový prostor ale Kolínští blokují velmi spolehlivě a blokují každý pokus Kobry o průnik před Sejpala.
     
    21:52
    Kobra právě vstřelila branku!
    Máme tu druhý gól pražského týmu! Kobra využila svého dlouhého ostřelování kolínské branky, kdy se ve velké rychlosti opřel do kotouče MATYÁŠ HRUBÝ, který navyšuje vedení Kobry. Asistence: Michal Slanina.
     
    20:45
    Hosté v plném počtu.
     
    20:07
    Na počátku druhé třetiny se kotouče jako první chopili hráči Kobry. Po krátké souhře před vlastní brankou se rychle vydali do útočného pásma, kde se pokusili zaskočit Martínka.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Do první třetiny vstoupily oba týmy velmi aktivně. Zprvu se sice o něco více dařilo domácímu týmu, který se také dostal do vedení. Ovšem i Kolín postupem času navyšoval množství svých střeleckých pokusů, kterými ohrožoval gólmana Sochůrka. Ve vedení se ale drží domácí Kobra.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Kobra to neustále zkouší před Martínkem. Kolínská obrana se ale zatím velmi obstojně drží a blokuje řadu střel domácího týmu.
     
    18:45
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Martin Černý – 2 min., podrážení).
     
    18:12
    Kolín se stále drží před brankou Kobry. Stále však nemůže vystřelit, navíc se v pásmu dopustil nedovoleného zákroku, čímž má Kobra výhodu.
     
    17:37
    Ze středního pásma nahodil puk na branku Filip Hlinka. Kolínský gólman se ale pouze zhoupnul mezi betony a vyrazil tak kotouč napravo od sebe. Z toho se navíc do vlastní šance dostali Kolínští.
     
    16:44
    Po výhozu kotouče až k Martínkovi se znovu dostali hráči Kolína do útočné situace. Přes obranu Kobry ale z krajních pozic v útočném pásmu ale kotouč protáhnout až na Sochůrka nedokázali.
     
    15:56
    Hráči Kolína se drží s kotoučem u vlastní branky a čekají na vhodný moment pro vyjetí do volného prostoru podél mantinelu, ať už na jedné, či na druhé straně.
     
    14:57
    Kolínská kombinace u vlastní branky se zprvu vyvíjela velmi dobře. Pak ale zasáhl Martin Semrád, který odstavil útočícího kolínského útočníka u mantinelu a sám tak zahájil protiútok v útočném pásmu.
     
    14:10
    V příhodném momentu Kolín vyhodil kotouč na opačný konec kluziště. Za brankou se jej ale nakonec stejně zmocnili hráči Kobry, kteří měli zcela volný prostor pro rozvinutí další útočné situace.
     
    14:04
    Hosté v plném počtu.
     
    13:02
    Obrana Kolína zblokovala prostor těsně před Sejpalem. Ten se nakonec důrazně pokusil prostřelit Šteiner, ale mířil o malý kousek vedle.
     
    12:25
    Další přesilovka ještě více posílila pozici Kobry v předbrankovém prostoru Martin Sejpal si ovšem zatím s několika střelami Pražanů dokázal poradit a udržuje tak pouze jednogólové vedení soupeře.
     
    12:04
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Robin Netušil – 2 min., podrážení).
     
    11:57
    Po vhazování ve středním pásmu se hra přesunula před Sochůrka.
     
    10:54
    Kobra ve svém útočném tlaku na kolínskou branku pokračuje. Kolínská obrana je ale zatím celkem obezřetná a těsně před vystřelením akci domácího týmu likviduje.
     
    10:15
    Kobra právě vstřelila branku!
    Máme tu první branku dnešního utkání! Po dlouhodobém ostřelování kolínské branky se opřel do kotouče MICHAL SLANINA, který tvrdě otevírá gólové skóre dnešního utkání. Asistence: Karel Drahorád.
     
    08:29
    Hra se vyostřuje! Proti kobří brance bylo nařízeno trestné střílení po držení v podání Martina Semráda před brankovištěm.
     
    06:18
    Průnik Robina Netušila dokázali ubránit hned dva hráči v kobřím dresu. Pražané se tím pádem vydali do brejku, z něhož se přesunuli před kolínskou branku a ohrožovali ji.
     
    06:07
    Domácí v plném počtu.
     
    05:32
    Kobře se povedlo vyhodit kotouč, tudíž hosté musí zahajovat svou další rozehrávku až za brankou.
     
    04:36
    V přesilovce se dostali Kolínští naplno do hry. V útočném pásmu se snaží usilovně napadat Sochůrkovu branku, leč k samotnému vystřelení Středočechům vždy malý kousek chybí.
     
    04:07
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Dominik Šteiner – 2 min., držení hole).
     
    03:05
    Po vyrovnání početních sil se Kobra stále drží u kotouče. Nemůže jej ale vyhodit z vlastního obranného pásma. Ve středním totiž stojí připravená obrana Kolína, která blokuje jakýkoliv pokus o výhoz Pražanů.
     
    02:41
    Hosté v plném počtu.
     
    02:09
    O další výjezd Kolína se zpočátku postaral Černý. Ten ovšem nedokázal přejít přes střední pásmo. Přesto Kolínští stále bojovali o volnou pozici před brankovištěm Sochůrka.
     
    01:43
    Hra se ovšem záhy otočila a rychlý brejk Kozlů musel hasit Lukáš Sochůrek.
     
    01:10
    Kolínští se pokusili vyhodit kotouč před střední pásmo. Hokejkou si jej ale stáhl k sobě Dominik Šteiner, který velmi rychle nasměroval hru Kobry zpět před kolínskou svatyni.
     
    00:49
    Svou první přesilovku zahájila Kobra velmi aktivně. V podstatě s jejím počátkem se drží před kolínskou bránou a snaží se prověřit Sejpala z mnoha různých pozic.
     
    00:41
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Jiří Kysela – 2 min., podrážení).
     
    00:04
    Prvního buly se zmocnili hráči Kolína. Ti se s pukem stáhli k vlastnímu gólmanovi, kam si ale také rychle najeli útočící hráči Kobry.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Sochůrek (Ondrík) – Mrkvička, Šteiner, Knesl, Semrád, Drahorád, Tondr – Bříška, Plíhal, Hrubý, Hlinka, Smejkal, Šeba, Slanina, Petrov, Mucha.

    SC Kolín: Sejpal (Martínek O.) – Březina, Jelínek, Havelka, Krejsa, Nutil, Křeček – Procházka, Martínek R., Kysela, Netušil, Kozák, Němec, Beran, Pilný, Černý, Hladík..
     
    Oba týmy přistupovaly úplně jinak ve skladbě týmu pro nadcházející sezonu. Zatímco Kolín udržel svou stávající kostru týmu, kterou doplnil jen dvěma hráči – Michalem Procházkou, jehož hostování se změnilo v přestup, a Jiřím Kyselou, navrátilcem po jednom roce působení právě na Kobře. Jinak si vzal na zkoušku pět juniorů z kolínské líhně, kteří budou bojovat o nové angažmá. Kdežto Kobra pro nový druholigový ročník posílila velmi mohutně. Před novou sezonou přivítala hned devět nováčků, díky kterým by jistě chtěla zaútočit na Chance ligu. A ve skupině střed bude jistě jedním z největších favoritů.
     
    Zdravím vás u prvního přípravného duelů týmů HC Kobra Praha a SC Kolín, který bude hostit zimní stadion v pražském Braníku. Oba týmy také jistě budou bojovat o čelní tabulkové pozice v druhé lize, skupině střed.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 11. Slanina (Drahorád), 22. Hrubý (Slanina), 26. Drahorád (Semrád), 37. Tondr (Plíhal), 39. Mucha (Hrubý, Drahorád) – 39. Kysela (Procházka)


    HC Kobra Praha: Sochůrek (Ondrík) – Mrkvička, Šteiner, Knesl, Semrád, Drahorád, Tondr – Bříška, Plíhal, Hrubý, Hlinka, Smejkal, Šeba, Slanina, Petrov, Mucha.
    SC Marimex Kolín: Martínek O. (Sejpal) – Březina, Jelínek, Havelka, Krejsa, Nutil, Křeček – Procházka, Martínek R., Kysela, Netušil, Kozák, Němec, Beran, Pilný, Černý, Hladík.

    Rozhodčí: Čáp – Hnát, Horký
    bahis siteleri