Olomouc B – Slovácko B 8:0 (kon.) | Ostrava B – Blansko 1:1 (kon.) | Zlín B – Vrchovina 0:1 (kon.)
Rosice – Frýdek-Místek 0:0 (kon.)
konec
FC Slovan Rosice
0:0 (0:0)
FK Frýdek-Místek
Neděle 11.08.2019, 17:00 • Hřiště FC Slovan • Moravskoslezská fotbalová liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany vše, děkuji vám za pozornost a u dalšího zápasu z MSFL, na viděnou. (18:55:48)
     
    Utkání je u konce. Branku jsme sice neviděli, ale kvalitní podívaná to určitě byla. Utkání nám nabídlo sedm žlutých a jednu červenou kartu, což udělalo závěr zápasu atraktivnější a nervy drásající. Rosice si nakonec vybojovali zasloužený bod, protože Frýdek toho dnes moc nepředvedl a když už, tak vše letělo mimo. Hráčem utkání byl zvolen domácí brankář Jan Zádrapa.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Hýbl (MFK Frýdek-Místek).
     
    90+3
    Nepadne! Přímý kop byl sice zahraný přímo na bránu, ale střela Mozola zavítala pouze do obrané zdi a utkání tak končí 0:0.
     
    90+2
    Pro Frýdek-Místek je tu zřejmě poslední šance přímého kopu, a to z cca 22 metrů! Padne branka?
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Zezula (FC Slovan Rosice).
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice: ze hřiště odchází Selinger, přichází Koláčný.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje tři minuty!
     
    89
    Rosice se dostali do slibného protiútoku, ale obrana nechala hráče hru zahrát na levou stranu, odkud následně přišel centr, ve vápně byl ale připravený Kebísek.
     
    88
    Místo toho aby se hosté vydali dopředu a vstřelili vítěznou branku, tak při útoku faulují a nabízejí tak Rosicím volný kop.
     
    87
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice: ze hřiště odchází Pazourek, přichází Vítámvás.
     
    86
    Střídání v týmu MFK Frýdek-Místek: ze hřiště odchází Varadi, přichází Telnar.
     
    85
    Skóre je stále 0:0! Brankoviště Rosic bylo opět ohroženo, a to dalším centrem, tentokrát však z pravé strany, kde na zadní tyči dorážel Mozol, ovšem jeho blízkou střelu senzačně vyrazil Zádrapa!
     
    84
    Domácí zřejmě dostali pokyn obrany, jelikož z levé strany přilétl další centr z kopaček Frýdku-Místku, ale obrana Rosic se o veškeré nebezpečí postarala.
     
    82
    Do brankoviště Rosic přilétl další centr za obranu, který si tentokrát obrana nepohlídala a Šohaj tak mohl jít sám na bránu. U míče byl však jako první brankář Zádrapa.
     
    81
    Domácí diváci své borce hlasitě podporují a snaží se, aby jejich celek získal cenný bod, ovšem Frýdek-Místek začíná vyvíjet velký tlak.
     
    80

    Střídání v týmu MFK Frýdek-Místek: ze hřiště odchází Šumský, přichází Mozol.
     
    79
    Do vápna Rosic přilétl až ze středu hřiště centr za obranu, na který si pokoušel seběhnout čerstvý Šohaj, ovšem obrana byla proti.
     
    78
    Do konce základní hrací doby zbývá necelých dvanáct minut, dočkáme se nějaké branky, nebo již takto skóre zůstane.
     
    77
    Střídání v týmu MFK Frýdek-Místek: ze hřiště odchází Teplý, přichází Šohaj.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Bialek (MFK Frýdek-Místek).
     
    75
    Hosté faulují a do situace se přidal i brankář Michal Bárta, tudíž byla k vidění i malá strkanice, ze které si nakonec žlutou kartu odnáší Bialek.
     
    73
    Nechci se nějak dotknout hráčů Frýdku-Místku, ale Rosice hrají o dost lepší fotbal, i přesto že jsou tedy v oslabení, pokud nedají gól, tak remízu si jednoznačně zaslouží.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Pazourek (FC Slovan Rosice).
     
    70
    Netrvalo dlouho a Rosice měly k dispozici další tutovku po rohovém kopu, tu ale skoro až na brankové čáře zneškodnila hostující obrana! Každého diváka to snad zvedlo od piva.
     
    69
    Tak to byla další škoda pro domácí! Nejdříve zahrávali rohový kop, ovšem poté nastala střela zpoza vápna, kterou ale Michal Bárta výtečně vyrazil!
     
    67
    I přesto, že hrají Rosice v deseti hráčích, tak se stále drží na polovině hostů a zakládají různé akce, že by právě oni šli do vedení?
     
    65
    Na obou stranách proběhlo střídání, uvidíme jakému týmu to více pomůže a zda Frýdek-Místek využije oslabení Rosic.
     
    63
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice: ze hřiště odchází Malata, přichází Minarčík.
    Střídání v týmu FC Slovan Rosice: ze hřiště odchází Nedvěd, přichází Kirschner.
    Střídání v týmu MFK Frýdek-Místek: ze hřiště odchází Hykel, přichází Visič.
     
    61
    A znovu blbě zahraný rohový kop. Roh směřoval na přední tyč, jenže tam byl opět viditelně připravený jeden z obránců a na gól tedy stále čekáme.
     
    60
    Adam Varadi dokázal volně nacentrovat z pravé strany, ve vápně mu však nikdo ze spoluhráčů nenabíhal, i přesto je tu rohový kop pro Frýdek-Místek.
     
    58
    Frýdek chtěl hned využít oslabení Rosic a Skwarczek se tlačil do zakončení, ovšem jeho rána zpoza vápna branku pouze přelétla.
     
    57
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Moučka (FC Slovan Rosice).
     
    56
    Po žluté kartě Literáka nastal volný kop, ten ale přesně využit nebyl a za malý okamžik se na středu hřiště strhla řada faulů a myslím si, že k vidění bude i červená karta.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Literák (MFK Frýdek-Místek).
    54. Šance domácích
     
    54
    Tak to byla škoda pro Rosice!! Z levé strany přilétl nebezpečný centr, který nejdříve tečoval frýdecký obránce, poté domácí útočník, až nakonec vše ukončil zákrok brankáře Bárty, ovšem rozhodčí tam viděl faul, tudíž by gól Rosic nebyl uznán!
     
    53
    Do velké šance se poprvé ve druhé části probojovali frýdečtí hráči. Varadi chtěl obelhat brankáře pomocí kličky, ale jelikož měl v zádech jednoho z obránců, tak se mu to hold nepovedlo.
     
    51
    Moučka obdržel přesnou přihrávku z levé strany, díky které se dostal až do brankoviště, ovšem k brance byl zády, čehož využil jeden z obránců a o míč ho tak lehce obral.
     
    50
    Rosice tak dostali výhodu přímého kopu, který pronikl až na zadní tyč, kde si míč převzal domácí Jakub Černý, jenže z velké blízkosti branku pouze přestřelil!
     
    49
    David Pazourek bojoval až tak dlouho, než si vybojoval faul pro svůj tým, to se mu momentálně podařilo.
     
    48
    Druhý poločas probíhá zatím stejně jako ten první, ovšem situace co se týče faulů je furt stejně vyhrocená.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:00.
     
    Je konec prvního poločasu, branka k vidění nebyla. Utkání zatím doprovází mnoho faulů na obou stranách, dokazují to i čtyři žluté karty, z toho tři na stranu Rosic. Šance nastaly spíše v úvodu zápasu, od cca 25. minuty jich výrazně ubylo. Uvidíme jak dopadne druhá část, zatím sledujeme vyrovnané klání.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Do brankoviště Rosic přilétl ještě jeden centr, ale na hlavičku Hykla si Zádrapa počíhal.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Malata (FC Slovan Rosice).
     
    45
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty.
     
    44
    Po Kršákově faulu, tu byla pro hosty již několikátá možnost pomocí přímého kopu, jenže ani teď žádné ohrožení domácí branky nepřišlo.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Kršák (FC Slovan Rosice).
     
    43
    Pomalu ale jistě se blíží konec prvního poločasu a branku jsme stále neviděli. Také nám ubyly šance, které jsme viděly pouze v úvodních minutách. Uvidíme zda se ještě dočkáme branky, nebo již skóre zůstane nedotčené.
     
    42
    Hráčům v bílem byl ukončen zajímavý útok, ale Teplý si nedal pozor na své postavení a pomezní sudí mávl ofsajd.
     
    41
    Šumský zahrával přímý kop, který měl zřejmě skončit gólem do šaten, avšak stejně jako domácí, tak i zde je problém s příliš velkou razancí.
     
    39
    Hosté začínají hrát aktivněji a domácí celek značně dostávat pod tlak, jediné co jim chybí je přesná muška.
     
    38
    A znovu centr z levé strany, který již našel na svém konci hlavičkáře, čímž byl Hykel, jenže ani jeho hlavička nesplnila parametry brány.
     
    37
    Když to nejde středem, tak to zkusíme z levé strany. To si teď zřejmě řekl Ožvolda, ovšem ani tento centr branku Rosic nijak zásadně neohrozil.
     
    35
    Hosté zahrávali další rohový kop, který ale branku vůbec neohrozil, páč na přední tyči stál připravený domácí obránce, který hru přesunul na polovinu hostů.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Moučka (FC Slovan Rosice).
     
    32
    Nepadne. Hráči ve žlutém se rozhodli, že situaci rozehrají na krátko, na což rychle zareagoval jeden z obránců a situaci tak uklidil do bezpečí.
     
    31
    Nyní ale přichází po delší době faul ze strany Frýdku-Místku, pro Slovan Rosice je tu další nadějný přímý kop, padne branka?
     
    30
    Po necelých třech minutách nám ani jeden nenabídl žádnou zajímavou akci a míč se spíše drží na středu hřiště, nebo na polovině Rosic.
     
    27
    Domácí se pokoušeli o pozemní přihrávku z levé strany do vápna, jenže na poslední chvíli ji zastavil kapitán hostů Petr Literák a dopředu se zase vrací Frýdek.
     
    26
    Hra pokračuje dále, vepředu jsou momentálně hráči Frýdku-Místku.
     
    25
    Rozhodčí dává malou pauzu na občerstvení.
     
    24
    Za balón se znovu postavil Matěj Hýbl, který to zase zkusil přímo na bránu a tentokrát byl úspěšný, ale jeho radost zneškodnil svým zákrokem Jan Zádrapa.
     
    23
    Po poměrně dlouhém váhání nakonec hlavní sudí Volek situaci pískl a Frýdek bude opět zahrávat zajímavý přímý kop, tentokrát z cca 25 metrů.
     
    21
    Po nevydařeném přímém kopu, založili domácí rychlý protiútok, díky kterému si vybojovali rohový kop, ten ale zavítal přesně do rukavic Michala Bárty.
     
    20
    Frýdek-Místek zahrával zajímavý přímý kop z cca 22 metrů, za který se postavil Hýbl, jenomže jeho přímý kop na bránu letěl příliš vysoko.
     
    19
    Standartky dnes Rosicím moc nejdou, jelikož již potřetí míč přetáhli a brankovištěm tak jen prolétl.
     
    18
    Dominik Moučka chtěl proběhnout dvěma hostujícími obránci, což se mu také podařilo a dokonce pro Rosice vybojoval nadějný přímý kop!
     
    16
    I domácí měli následně rohový kop, ten ale rychle skončil, protože se jeden z útočníků dopustil faulu.
     
    15
    Rohový kop se sice dostal k zadní tyč, tam se ale o přesný pokus žádný z hráčů v bílém nepokusil, dopředu tak mohou domácí Rosice.
     
    14
    Utkání je převážně vyrovnané, ovšem v posledních dvou minutách má převahu hostující celek, který bude mít právě k dispozici rohový kop.
     
    12
    Utkání dnes sleduje poměrně hodně diváků. Domácí svůj stadion takřka zaplnili a k vidění jsou i fanoušci Frýdku, a to především jejich vlajky.
     
    11
    Situace se rázem obrátila. Po volném kopu domácích, nastal přímý kop hostů, který málem udělal ve vápně rozruch. Míč letěl na zadní tyč, kde se do hlavičky dokázal probojovat Skwarczek, ovšem jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    10
    Frýdek-Místek dnes hodně fauluje, dokazuje to i pátý faul v tomto zápase, Rosice tak budou mít k dispozici volný kop.
     
    9
    Frýdek se poprvé dostal na polovinu domácích, ovšem žádná velká akce z toho nebyla. Hýbl hledal ve vápně Hykla, ale celou situaci si pohlídala žlutá obrana.
     
    8
    První rohový kop Rosicím nevyšel podle plánů, páč ho přímo ze vzduchu sbíral brankář Bárta.
     
    7
    Kršák si výtečně poradil s Hýblem na pravé straně, díky čemuž dokázal nacentrovat na přední tyč, kde se do výborné teče položil Drbal, jenže jeho pokus ještě lépe vyrazil Bárta.
     
    6
    Rosice tak měli k dispozici přímý kop, který putoval na zadní tyč, kde se o hlavičku snažil Selinger, jenže míč byl příliš vysoko, tudíž brankovištěm pouze prolétl.
     
    5
    Žlutou kartu dostává Varadi (MFK Frýdek-Místek).
     
    4
    Čtvrtá minuta a další faul. Tentokrát u toho byl hostující Varadi, který tvrdě zfauloval Pazourka a dostává žlutou kartu.
     
    3
    Hra pokračuje dále, ovšem Bialek byl odveden za postranní čáru a vypadá to na krvácení z nosu, hosté tak budou hrát chvilku v deseti.
     
    2
    Před chvílí ležel domácí hráč a nyní je tu faul na hostujícího Bialka, který je momentálně ošetřován a nemůže se zvednout.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí hráči, kteří ihned nakopli míč dopředu, tam ale přišla jakýsi nečekaná srážka a domácí hráč zůstává ležet.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmů již přicházejí na hřiště. Domácí nastupují v žlutých dresech, zatímco hosté v dresech bílých.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Rosice: Zádrapa – Zezula, Kršák, Novák, Moučka, Černý, Pazourek, Malata (C), Selinger, Drbal, Nedvěd
    Náhradníci: Juran – Minárčik, Koláčný, Vítámvás, Sedláček, Foral, Kirschner

    MFK Frýdek-Místek: Bárta – Kebísek, Literák (C), Hýbl, Bialek – Hylek, Šumský, Ožvolda, Skwarczek, – Varadi, Teplý
    Náhradníci: Ciupa – Šohaj, Mozol, Mrkvička, Hajnoš, Visič, Telnar

    Rozhodčí: S. Volek – Z. Kneisl, L. Popelák.
     
    Vzájemná utkání

    2.6.2013 – Rosice – Frýdek-Místek 0:3
    3.11.2012 – Frýdek-Místek – Rosice 2:0
    10.6.2012 – Rosice – Frýdek-Místek 0:5
    29.10.11 – Frýdek-Místek – Rosice 2:1
     
    MFK Frýdek-Místek je známý klub, který však poslední dvě sezóny hraje MSFL. Minulý rok se chtěl Frýdek vrátit do druhé ligy, tam ale překvapivě zavítala brněnská Líšeň, vše rozhodlo poslední kolo, když Frýdek prohrál v Hlučíně 2:1. Pro Frýdek nedopadla dobře ani příprava, z pěti utkání vyhráli pouze jedno, a to nad Jabloncem B. Musíme také podotknou že přípravná utkání byla odehrána na hřištích polských týmů, kteří hrají první nebo druhou ligu. Pro Frýdek začala letošní MSFL dobře. Doma si poradili s Olomoucí B a mohli slavit zaslouženou výhru 3:1.
     
    FC Slovan Rosice po dlouhé době opět postoupili do MSFL, a to z druhého místa, první ovládlo Blansko. Rosice už za sebou mají první úspěšné kolo MOL Cupu a i první kolo MSFL. V pohárovém zápase narazili na slabší Bzenec, který porazili 2:0 a postoupili tak dále. První kolo nové sezóny odehráli na půdě Petřkovic, které minulou sezónu skoro postoupili. Utkání bylo vyrovnané, ovšem rozhodla penalta v 52. minutě, kterou proměnil M. Neumann. Dnes je nečeká o nic lehčí soupeř, jelikož narazí na Frýdek Místek, který by letos rád postoupil, tak uvidíme jak se s tím hráči poperou.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes se podíváme na 2. kolo MSFL ve kterém se představí FC Slovan Rosice – MFK Frýdek-Místek. Rosice své první utkání nezvládli a prohráli v Petřkovicích 1:0, zatímco Frýdek doma převálcoval Sigmu Olomouc B 3:1. Favorit je tedy jasný, ovšem dokáže Frýdek opět vyhrát? Výkop je stanoven na 17:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Gerard Filip

    Branky:

    Karty:   33. Moučka (ROS), 44. Kršák (ROS), 45+1. Malata (ROS), 71. Pazourek (ROS), 90+1. Zezula (ROS) – 5. Varadi (FRM), 55. Literák (FRM), 76. Bialek (FRM), 90+3. Hýbl (FRM)   57. Moučka (ROS)


    FC Slovan Rosice: Zádrapa – Zezula, Kršák, Novák, Moučka, Černý, Pazourek (87. Vítámvás), Malata (C) (63. Minarčík), Selinger (90+1. Koláčný), Drbal, Nedvěd (63. Kirschner)
    Náhradníci: Juran – Minárčik, Koláčný, Vítámvás, Sedláček, Foral, Kirschner

    FK Frýdek-Místek: Bárta – Kebísek, Literák (C), Hýbl, Bialek – Hykel (63. Visič), Šumský (80. Mozol), Ožvolda, Skwarczek, – Varadi (86. Telnar), Teplý (77. Šohaj)
    Náhradníci: Ciupa – Šohaj, Mozol, Mrkvička, Hajnoš, Visič, Telnar

    Rozhodčí: S. Volek – Z. Kneisl, L. Popelák

    Diváci: 450
    thejrc.org