Cracovia – Košice 5:3 (kon.)
konec
Comarch Cracovia
5:3 (1:2, 2:0, 2:1)
HC Košice
sk Sobota 24.08.2019, 15:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Tatranský pohár je však najstarším hokejovým turnajom na Slovensku a druhým najstarším hokejovým turnajom v Európe. Tento rok sa píše jeho 72. kapitola.
    Počet účastníkov a systém turnaja je rovnaký ako minulý rok. Šesť mužstiev je rozložených do dvoch skupín, v skupine odohrá zápas každý s každým. Na základe získaných bodov sa v posledný deň turnaja odohrajú tri zápasy: o konečné 5. miesto, o bronz a finále.

    Skupina A: HK Poprad, Les Aigles de Nice, HK Dukla Ingema Michalovce
    Skupina B: HC Košice, DVTK Jegesmedvék Miškolc, Comarch Cracovia

    Program turnaja:
    Štvrtok 22. 8. 2019
    1. 15:00 | Les Aigles de Nice – HK Dukla Ingema Michalovce 1:2
    2. 19:00 | HC Košice – DVTK Jegesmedvék Miškolc 4:2
    Piatok 23. 8. 2019
    3. 15:00 | DVTK Jegesmedvék Miškolc – Comarch Cracovia 3:2
    4. 19:00 | HK Poprad – HK Dukla Ingema Michalovce 2:3 s.n.
    Sobota 24. 8. 2019
    5. 15:00 | Comarch Cracovia – HC Košice
    6. 19:00 | HK Poprad – Les Aigles de Nice
    Nedeľa 25. 8. 2019
    7. 11:00 | 3. mužstvo sk. A vs. 3. mužstvo sk. B (o piate miesto)
    8. 15:00 | 2. mužstvo sk. A vs. 2. mužstvo sk. B (o tretie miesto)
    9. 19:00 | 1. mužstvo sk. A vs. 1. mužstvo sk. B (o prvé miesto)

    Posledných päť víťazov Tatranského pohára
    67. ročník, 2014, HK Poprad
    68. ročník, 2015, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    69. ročník, 2016, Pelicans Lahti (Fínsko)
    70. ročník, 2017, HC Košice
    71. ročník, 2018, HK Poprad

    K sledovaniu prenosov zo zápasov Tatranského pohára 2019 ste srdečne pozvaní. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý vám bude z popradského zimného štadióna prinášať všetky priame prenosy. Pekný športový zážitok!
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z prvého zápasu tretieho hracieho dňa na 72. ročníka Tatranského pohára. Stretnutie medzi Comarch Cracovia Krakov a HC Košice začne o 15:00.

    Cracovia Krakov
    Poľský účastník Tatranského pohára sa radí medzi stálice najvyššej poľskej súťaže. Poľskú najvyššiu hokejovú súťaž dokázal Krakov vyhrať naposledy v sezóne 2016/17 a 2015/16. V minulej sezóne Krakov postúpil do finále, v ktorom podľahol Tychy 4:2 na zápasy. Cracovia v príprave na novú sezónu odohrala zatiaľ tri prípravné zápasy. Šiesteho augusta podľahla AZ Havířov 3:2, zdolala Poprad 1:2 a 15. augusta si poradila s Havířovom výhrou 4:2. Pre Krakov to bude historicky druhá účasť na Tatranskom pohári. Naposledy sa tento tím zúčastnil Tatranského pohára v roku 2009. Cracovia vstúpila do tohto ročníka Tatranského pohára prehrou s Miškovcom 3:2.

    HC Košice
    Niekoľkonásobný majster slovenskej extraligy príde na Tatranský pohár už po 32. krát. Košice majú na konte spolu (aj pod hlavičkou VSŽ) už 10 víťazstiev na Tatranskom pohári, naposledy ho vyhrali v roku 2017. Vedenie HC Košice sa po vcelku neúspešnej sezóne 2018/19 rozhodlo odvolať trénera Šimíčka a na jeho miesta angažovalo Petra Draisaitla, otca hviezdy NHL Leona Draisaitla. Do kádra stihlo cez leto pribudnúť niekoľko zaujímavých mien ako Martin Bučko, Pavel Klhufek, Andrej Košarišťan, Juraj Majdan, Martin Bellueš, Branislav Rapáč či Juraj Bezúch. Tím posilnil aj slovinský obranca Jurij Repe či český zadák David Ružička. Košičanom vyšiel úvodný zápas, zdolali Miškovec 4:2.
     
    Úvodné zostavy:

    Comarch Cracovia Krakov: Kopřiva (Kowalówka) – Kruczek (C), Bychawski, Jáchym, Ježek, Musiot, Gula, Rompkowski, Gosztyla – Bepierszcz (A), Kalinowski, Barta – Kapica, Vachovec, Mikula – Drzewiecki, Domagala, Kamiński – Brynkus, Bryniczka, Dziurdzia

    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) – Bučko, Repe (C), Michalčin, Cibák, Růžička, Maňák, Boldižár Majdan, Klhůfek, Bezúch – Rapáč, Bortňák (A), Belluš – Milý, Suja (A), Jokeľ – Kover, Eliáš, Havrila

    Rozhodca: Kalina, Korba – Šoltés, Wolf.
     
    Na ľad nastupujú oceliari v tmavomodrých dresoch. Krakov hrá dnes v červenobielych farbách.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:11
    Úvodné vhadzovanie stretnutia síce vyhrali hokejisti Cracovie, s pukom však šli do obranného pásma a musia čeliť košickému napádaniu.
     
    00:44
    V strednom pásme sa puku ujal Klhůfek a okamžite ho nahodil do útočnej tretiny, keďže oba tímy striedajú.
     
    01:18
    Rapáč prišiel o puk pri mantineli v súboji s Mikulom. Cracovia dostala puk preč z obranného pásma.
     
    01:18
    Vo veľkej šanci sa po dobrej krížnej prihrávke medzi kruhy ocitol Aleš Ježek, ktorý mal pred sebou už iba Košarišťana, no netrafil priestor bránky!
     
    02:11
    Na modrú čiaru prekorčuľoval s pukom Oliver Jokeľ, ktorému sa podarilo aj strelecky svoju akciu zakončiť, no mieril to mimo bránky.
     
    02:30
    Lapačku gólmana Kopřivu preveril Jakub Suja, ktorý vyskúšal pozornosť českého brankára strelou z ľavého kruhu.
     
    02:54
    Šikovne to urobil Kover, ktorý sa otočil s pukom do hry na ľavom kruhu a z otočky zakončoval. Nedokázal však nájsť priestor bránky.
     
    03:38
    Bezúch korčuľoval za nahodeným pukom do útočného pásma, no v rohu klziska sa mu nepodarilo uspieť v súboji s Musiotom.
     
    04:35
    Kapica prenikol dopredu po pravom krídle, jeho útočný pohyb bol zastavený za pravým kruhom, kde bol puku zbavený.
     
    05:34
    Nahodený puk od modrej čiary z hokejky Repeho bol ešte tečovaný vysokou hokejkou, čo avizoval hlavný rozhodca, puku sa však prvý dotkol hráč Cracovie a hra sa teda prerušiť nemusela.
     
    05:53
    Lapačku brankára Kopřivu preveril aj strelou spoza ľavého kruhu obranca a kapitán oceliarov Jurij Repe. Jeho strelecký pokus mieril priamo do lapačky gólmana Krakova.
     
    06:06
    Po Michalčinovej strele sa pokúšal dorážať puk pred bránkou Havrila, čo sa mu cez klbko protihráčov veľmi nepodarilo.
     
    07:02
    Za nahodeným pukom korčuľoval do útočného pásma Barta, prvý pri puku však boli košickí hokejisti, ktorí sa snažia rozvíjať nový útok.
     
    07:22
    Presilová hra pre Košice. Hráčska lavica Cracovie dostáva menší trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    07:49
    Rapáčov nahodený puk po mantineli sa nepodarilo Bellušovi zachytiť, puk mieril preč z ľadovej plochy smerom do stredného pásma.
     
    08:21
    Od modrej čiary vypálil tvrdo Michalčin. Jeho delovka však bola zblokovaná a Cracovia sa bezpečne oslobodila vyhodením puku.
     
    09:11
    Na krížnu prihrávku od Růžičku nedokázali jeho spoluhráči veľmi reagovať. Teda lepšie povedané síce reagovali, ale o puk skoro prišli.
     
    09:36
    Krakov je už v tejto chvíli v plnom počte a prvá košická presilovka teda ostala nevyužitá.
     
    10:19
    V súbojoch o puk v rohu klziska boli úspešnejší hokejisti Cracovie, ktorým sa však novú útočnú akciu založiť nepodarilo, puk stratili v strednom pásme.
     
    10:44
    Šikovnou prihrávkou chcel niekoho nájsť Drzewiecki, jeho prihrávka vyletela do vzduchu a potom si Krakovčania prihrali rukou, a to sa pískalo.
     
    11:23
    Košice dali gól!
    Oceliari otvárajú skóre stretnutia! Klhůfek si prevzal puk za bránkou, dostal sa k zadnému mantinelu, odkiaľ našiel prihrávkou pred bránkovisko JURAJA BEZÚCHA a ten z prvej dotlačil puk za Kopřivu.
    Asistencie: Pavel Klhůfek, Juraj Majdan.
     
    12:42
    Z obranného pásma posielal puk preč Repe, no veľmi si so svojimi spoluhráčmi nerozumel, a tak sa píska zakázané uvoľnenie.
     
    13:08
    Po pravom krídle s pukom vyštartoval Lukasz Kamiński, ktorému sa podarilo vystreliť z kruhu, no mieril to len vedľa bránky.
     
    13:44
    Kraków dal gól!
    Cracovia vyrovnáva stav stretnutia! Košarišťan ostal na istý moment zmätený, od modrej čiary došlo k strele LUKASZA KAMIŃSKEHO, ktorú brankár Košíc dobre nevidel a puk mu prepadol do bránky.
    Asistencie: Mateusz Ropmkowski, Adam Domagala.
     
    15:00
    V útočnom pásme si nerozumeli Milý s Jokeľom, o puk však ešte zabojovali a získali ho v rohu klziska.
     
    15:19
    Košice dali gól!
    A práve po predchádzajúcej situácii získali Košičania puk, OLIVER JOKEĽ si ho spracoval na ľavom kruhu a odtiaľ strelou švihom namieril popri Kopřivovej lapačke.
    Asistencie: Juraj Milý, Jakub Suja.
     
    16:10
    Po ľavom krídle prenikol korčuliarsky Kover, vyskúšal to strelou spoza hráča a puk mieril priamo na Kopřivu, ktorý bol pripravený a dokázal do hrude zachytiť puk.
     
    16:55
    Hráči Cracovie iba nahodili puk do útočného pásma a vo väčšom počte odišli striedať. Košičania to urobili podobne.
     
    17:45
    Suja sa v strednom pásme šikovne dokázal zbaviť Musiota, ktorého si obhodil po mantineli, prenikol k ľavému kruhu a strelecky zakončil. Kopřiva bol pripravený.
     
    18:28
    V dobrej gólovej šanci sa ocitol Bortňák po strele Cibáka od modrej čiary. Kopřiva nevedel, kde sa nachádza puk, ale stihol potom dobre zakročiť.
     
    19:08
    Rapáč zaviezol puk do útočnej tretiny, následne ho na svoju hokejku získal Klhůfek a vypálil z kruhu. Kopřiva bol pripravený.
     
    19:47
    V prvej tretine sa nevylučovalo často, je to azda len druhé vylúčenie. Dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou dostáva Branislav Rapáč.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry boli o niečo výraznejší hokejisti Košíc. V priebehu 12. minúty poslal oceliarov do vedenia Bezúch, o dve minúty na to vyrovnal Kamiński, v 16. minúte však Koičanov znovu potešil Jokeľ.
    Druhá tretina sa začne približne o 15:34.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:25
    Cracovia začína druhú tretinu ešte so skrátenou presilovkou, zatiaľ to však nevyzerá príliš na presilovku poľského tímu, Košice majú dianie pod kontrolou.
     
    21:30
    Na ľavý kruh si zbiehal Aleš Ježek, ku ktorému aj smerovala krížna prihrávka, no nepodarilo sa mu ju spracovať, lepšie povedané bola tečovaná.
     
    21:42
    O päť sekúnd sa začne košická presilovka. Na dve minúty za nedovolené bránenie je vylúčený Damian Kapica.
     
    22:06
    Delovka na hokejku veľmi nesadla Bezúchovi. Tečovať pomalý puk sa snažil ešte Majdan, no tiež mu to veľmi nevyšlo.
     
    22:48
    V obrannom pásme sa puku ujal Jáchym a odstrelil ho bezpečne preč cez všetky čiary. Košičania musia začať spoza Košarišťana.
     
    23:30
    Delovka z hokejky Martina Belluša z ľavého kruhu smerovala priamo na betóny gólmana Kopřivu, ktorý sa vyznamenal dôležitým zákrokom.
     
    24:05
    V strednom pásme posunul puk Bepierszcz na hokejku Damiana Kapicu, ktorý vyskúšal Košaršiťanovu pozornosť strelou z kruhu, košický gólman bol pripravený.
     
    24:19
    Na odraz puku od mantinelu si musel dať pozor brankár Kopřiva, nakoľko sa puk veľmi zvláštne a nepravidelne odrazil pred bránku. Gólman Cracovie stihol ešte včas hokejkou zasiahnuť.
     
    25:00
    O puk v útočnom pásme zabojoval Maňák, ktorý ako obranca netradične ponaháňal rozohrávku Cracovie a celkom to bolo aj užitočné.
     
    25:31
    Presilová hra pre celok oceliarov. Mateusz Rompkowski dostáva dve minúty za držanie.
     
    26:18
    Košičania získali hneď od úvodu presilovky útočné pásmo, ale na chvíľu boli vo štvorici, keďže Majdan prišiel o hokejku a musel teda ísť urýchlene striedať.
     
    27:10
    Cracovia získala puk na svoje hokejky a ihneď sa oslobodila vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    27:53
    Od modrej čiary nahadzoval puk na bránku kapitán Repe. Strela skončila na jednom z protihráčov a Kopřiva teda nemusel zasahovať.
     
    28:43
    Spomedzi kruhov sa k zakončeniu prepracoval Juraj Bezúch, ktorého strelecký pokus však skončil iba na chráničoch protihráča.
     
    29:04
    Vo veľkej gólovej príležitosti sa ocitol Juraj Majdan, ktorý si nakorčuľoval pred bránku, dostal dobrú prihrávku od Klhůfeka, no sám pred Kopřivom stroskotal!
     
    29:34
    Po ľavom krídle dopredu vyšliapol Lukasz Kamiński, ktorému sa podarilo vystreliť z ľavého kruhu, no mieril to mimo priestoru bránky.
     
    30:12
    Puk si na pravom kruhu na hokejku spracoval Damian Kapica, ktorý vypálil, no nepodarilo sa mu prekonať pozorného Košarišťana.
     
    30:23
    Presilovka pre celok Cracovie. Dve minúty za podrazenie dostáva David Růžička.
     
    30:52
    Rozohrávku hráčov Cracovie zastavil ešte v ich obrannom pásme aktívny Bezúch, o puk však veľmi rýchlo prišiel, keďže mu takpovediac odskočil od hokejky.
     
    31:21
    Na útočnej modrej čiare ostal sám osamotený Domogala, ktorý si spracoval dlhú prihrávku, pripravoval si palebnú pozíciu, ale správny moment premárnil.
     
    31:47
    Zakončenie od modrej čiary z hokejky Bartlomieja Bychawskeho skončilo vo výstroji gólmana Košarišťana, ktorý nedovolil dorážať.
     
    32:24
    Záver presilovej hry Krakovu veľmi nevyšiel. Na ľavom kruhu manévroval s pukom Bepierszcz, vhodnú prihrávku alebo strelu však vymyslieť nedokázal.
     
    32:40
    Kraków dal gól!
    Cracovia vyrovnáva stav stretnutia. Pred bránkou sa s pukom ocitol MATEUSZ BEPIERSZCZ, ktorý zakončil dôrazne a prekonal Košarišťana.
    Asistencia: Michal Barta.
     
    33:25
    Zo stredného pásma iba poľahky tečoval puk do útočnej tretiny Maňák a vyslal spoluhráčov, aby korčuľovali za nahodeným pukom.
     
    34:05
    Drzewieckemu nevyšla prihrávka na Domogalu, ktorý korčuľoval za strateným pukom. Po tuhých súbojoch ho napokon vybojovali Košičania.
     
    35:33
    Rapáč vykorčuľoval dopredu po pravom krídle a šikovnou zadovkou medzi kruhy našiel Eliáša, ktorý strelecky zakončil, no namieril to len priamo do Kopřivu.
     
    35:59
    Presilová hra pre Cracoviu. Dve minúty za nedovolené bránenie dostáva Cibák.
     
    36:12
    Úvod presilovej hry Krakovu príliš nevychádza. Oceliarom sa už na dvakrát podarilo úspešne vyhodiť puk von cez celé klzisko.
     
    36:48
    Kraków dal gól!
    Cracovia využíva presilovú hru a dostáva sa do vedenia. ONDREJ MIKULA s tým ani veľmi nepočítal. Spracoval si prihrávku pri zadnom mantineli a chcel prihrávať pred bránku. Jeho prudká prihrávka však mierila na Repeho korčuľu a od nej sa puk odrazil do brány.
    Asistencie: Michal Vachovec, Miloslav Jáchym.
     
    37:22
    Košičania po inkasovanom góle rozhodne nepristupujú k zápasu zodpovedne. Medzi kruhmi teraz ostal úplne voľný Bepierszcz, ktorý vyskúšal Košarišťana prudkou strelou.
     
    38:34
    V ďalšej vhodnej streleckej pozícii sa ocitol znovu Bepierszcz, ktorý mal čas na prípravu, vystrelil z ľavého kruhu, ale mieril iba priamo na pripraveného Košarišťana.
     
    38:43
    Košičania majú príležitosť na vyrovnanie. Michal Vachovec dostáva dve minúty za zovretie puku.
     
    39:18
    Od modrej čiary napriahol Růžička. Jeho tvrdú delovku príklepom dokázal bezpečne zastaviť gólman Miloslav Kopřiva.
     
    39:46
    Vo vhodnej pozícii na zakončenie sa ocitol Juraj Majdan, no nedokázal sa napokon strelecky presadiť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry gólovo patrila hokejistom Cracovie Krakov. V priebehu 33. minúty dokázal vyrovnať Bepierszcz a laxnosť Košičanov potrestal v priebehu 37. minúty Mikula. Cracovia teda po dvoch tretinách vedie 3:2.
    Tretia tretina sa začne približne o 16:34.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:08
    Košičania vstupujú do tretej tretiny ešte so skrátenou presilovou hrou. Začínajú spoza Košarišťana.
     
    40:35
    Košický prvý útok už smeroval na bránku, Majdan s Klhůfekom a Bezúchom zakombinovali, ale do zakončenia sa neprepracovali.
     
    41:22
    Kapica prenikal do útočného pásma, no nemohol v akcii pokračovať, keďže čiaroví rozhodcovia odpískali ofsajd.
     
    41:36
    Sujovi sa podarilo ešte udržať útočné pásmo, no potom Košičania vyšli z tretiny a previnili sa ofsajdom.
     
    42:17
    Cracovia sa už veľmi namáhať nemusí. Jednogólové vedenie je síce veľmi zradné, ale sú to práve Košičania, ktorí musia hrať na plné obrátky.
     
    42:50
    V obrannom pásme posunul Bychawski puk po mantineli. Oceliari aktívne napádajú rozohrávku súpera a nedovoľujú mu vyjsť z tretiny.
     
    43:30
    Po osi ihriska prenikal dopredu Juraj Bezúch, ktorý vymýšľal kľučky medzi kruhmi, no obrancovia Krakova mu nedovolili preniknúť až pred bránku.
     
    44:21
    Košickým hokejistom v tejto chvíli rozohrávka vôbec nevyšla, skončilo sa to zakázaným uvoľnením.
     
    44:59
    Košice dali gól!
    Košice dorovnávajú na 3:3. Výbornou prihrávkou našiel Jokeľ v medzere medzi kruhmi JURAJA MILÉHO, ktorý si spracoval puk, prišiel pred bránku a blafákom na forhend si vychutnal Kopřivu.
    Asistencie: Jakub Suja, Oliver Jokeľ.
     
    45:34
    Do útočného pásma vyrazil dopredu Bepierszcz, ktorý však nemal podporu od spoluhráčov a nedokázal sám nič vymyslieť.
     
    46:02
    Košičania sú s pukom za vlastnou bránkou. Růžička počkal za Košarišťanom, keďže jeho spoluhráči práve striedali a to isté vykonávali aj hokejisti Krakova.
     
    46:17
    Presilová hra pre tím HC Košice. Aleš Ježek dostáva dve minúty za vyhodenie puku.
     
    47:13
    Košičanom úvod početnej prevahy, respektíve jej prvá polovica príliš nevychádza. Východniari sa nevedia usadiť v pásme.
     
    47:40
    Šikovne to vymyslel Juraj Majdan, ktorý sa medzi kruhmi otočil smerom do hry a snažil sa prekvapiť Kopřivu. Jeho prízemné zakončenie však smerovalo vedľa bránky.
     
    48:22
    Od modrej čiary sa pokúšal strieľať Michalčin, no obetavý Mikula jeho strelu dokázal zblokovať smerom na ochrannú sieť.
     
    49:00
    Do útočného pásma sa s pukom predieral aktívny Jakub Suja. S pukom sa dostal však len po útočnú modrú čiaru a tam jeho pohyb skončil.
     
    49:32
    Mikula krížnou prihrávkou cez stredné pásmo našiel Kapicu, ktorý prekorčuľoval po krídle, šiel poza bránku a hľadal spoluhráčov.
     
    49:55
    Presilová hra pre celok Košíc. Krakov dostáva dve minúty za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    50:23
    Košičanom úvodná časť početnej prevahy veľmi nevychádza. Dvakrát sa podarilo Krakovu vyhodiť puk preč z obranného pásma.
     
    50:52
    Košičanom sa podarilo usadiť v pásme a od modrej čiary došlo k strele z hokejky Růžičku, ktorá skončila v pohotovej lapačke brankára Kopřivu.
     
    51:22
    Vo vlastnom oslabení dokázal šikovne vytiahnuť puk von z obrannej tretiny Michal Barta, ktorý sa prepracoval dopredu po pravom krídle a z kruhu zakončil. Košarišťan pre istotu podržal u seba.
     
    51:53
    Ľahučký puk z hokejky Klhůfeka spoza modrej čiary Kopřiva zachytil do svojej lapačky a pre istotu podržal až do prerušenia hry.
     
    52:24
    Prihrávku Eliáša z pravej strany nedokázal jeho spoluhráč zachytiť. Puku sa ujali hokejisti v červenobielych dresoch a posunuli ho preč z obranného pásma.
     
    52:58
    Krížnu prihrávku na pravý kruh si síce spracoval Bepierszcz, vystreliť už však nedokázal.
     
    53:36
    V útočnom pásme nabíjal Bepierszcz na hokejku Filipa Drzewieckeho, ktorý sa rozhodol vypáliť, no jeho delovka presná nebola.
     
    54:08
    Na modrej čiare si puk zastavil Cibák a urýchlene ho poslal na bránku. Kopřivovi nik neclonil, a tak brankár Cracovie bezpečne zachytil puk do svojej výstroje.
     
    54:17
    Presilová hra pre Cracoviu Krakov. Juraj Milý dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    55:04
    Cracovii táto presilová hra veľmi nevychádza. Košičania sa bránia zodpovedne a každý získaný puk odstreľujú preč.
     
    56:06
    Prienik do útočného pásma v záverečných sekundách presilovky Krakovu nevyšiel, musia začať opäť z hĺbky obranného pásma.
     
    56:28
    Kraków dal gól!
    Cracovia strieľa štvrtý gól a ide do vedenia v zápase! Peknú prihrávku z pravého kruhu z hokejky Mikulu zužitkoval MILOSLAV JÁCHYM, ktorý z prvej trafil cez bezmocného Košarišťana.
    Asistencie: Ondrej MIkula, Michal Vachovec.
     
    57:27
    V obrannom pásme sa s pukom zamotal Bepierszcz, potom však dokázal predviesť dobrý sólo únik, ktorý zakončiol blafákom na bekhend, ale Košarišťan to ustál!
     
    58:22
    Vachovecovi nakorčuľoval do útočného pásma Kapica, ktorý sa ocitol medzi kruhmi, prihrávka mu však skĺzla z čepele.
     
    58:43
    Košarišťan sa zrejme čoskoro bude pýtať z bránky, to by však Košičania mali na dlhší čas získať útočné pásmo.
     
    59:05
    V tejto chvíli už brankár Košarišťan korčuľuje na striedačku a oceliari začínajú svoju powerplay.
     
    59:32
    Puk poslal bekhendom preč cez všetky čiary Gula, napokon to mierilo tesne vedľa bránky.
     
    59:59
    Kraków dal gól!
    Len deväť desatín sekundy pred koncom riadneho hracieho času sa MATEUSZOVI BEPIERSZCOVI podarilo zaknihovať víťazstvo v tomto zápase vďaka presnej strele zo stredného pásma.
    Bez asistencie.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine sme videli zaujímavé vyvrcholenie tohto zápasu. Najprv v 45. minúte vyrovnal Milý, no Cracovia bola o niečo vpred a v závere svojho súpera zrazila na kolená. V 57. minúte skóroval Jáchym a pár desatín pred koncom tretej tretiny skóroval a spečatil výhru Bepierszcz. Skupina B sa teda po tomto výsledku poriadne zamotala, každý tím má na konte po jednom víťazstve a rozhodovať zrejme budú pomocné body získané v samostatných nájazdoch.
     
    V pomocných samostatných nájazdoch zvíťazili Košičania a získavajú pomocný bod do tabuľky, ktorý môže byť rozhodujúci.

    Najlepší hráči tohto zápasu:

    Krakov: Lukasz Kamiński
    Košice: Oliver Jokeľ (17:12:10)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 14. Kamiński (Rompkowski, Domagala), 33. Bepierszcz (Barta), 37. Mikula (Vachovec, Jáchym), 57. Jáchym (Mikula, Vachovec), 60. Bepierszcz – 12. Bezúch (Klhůfek, Majdan), 16. Jokeľ (Milý, Suja), 45. Milý (Jokeľ, Suja)


    Comarch Cracovia: Kopřiva (Kowalówka) – Kruczek (C), Bychawski, Jáchym, Ježek, Musiot, Gula, Rompkowski, Gosztyla – Bepierszcz (A), Kalinowski, Barta – Kapica, Vachovec, Mikula – Drzewiecki, Domagala, Kamiński – Brynkus, Bryniczka, Dziurdzia
    HC Košice: Košarišťan (Škorvánek) – Bučko, Repe (C), Michalčin, Cibák, Růžička, Maňák, Boldižár – Majdan, Klhůfek, Bezúch – Rapáč, Bortňák (A), Belluš – Milý, Suja (A), Jokeľ – Kover, Eliáš, Havrila

    Rozhodčí: Kalina, Korba – Šoltés, Wolf
    bahis siteleri