Plzeň – Hämeenlinna 5:4 (po pr.) | Färjestad – Banská Bystrica 6:1 (kon.) | Luleå – Augsburg 2:3 (1:2 po s.n.)
Mnichov – Ambri-Piotta 3:0 (kon.) | EC-KAC – Tappara 3:2 (kon.) | Zug – Rungsted Seier Capital 5:2 (kon.)
Biel – Frisk Asker 2:1 (kon.) | Belfast Giants – Liberec 5:4 (kon.)
konec
Belfast Giants
5:4 (2:2, 2:1, 1:1)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 29.08.2019, 20:30 • SSE Arena, Belfast • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (23:21:39)
     
    Tygři se nechtěně stali součástí největšího překvapení prvního hracího dne CHL a v Belfastu nezískali ani bod!

    Nutno ale říct, že si dnešní prohru zasloužili. Nadšeně a agresivně hrající severoirský celek se díky dnešnímu vítězství nachází na nejvyšší příčce tabulky skupiny C. Také druhý zápas totiž skončil překvapením, Augsburg vyhrál v Lulee 3:2 po nájezdech. Liberci nepomohly ani dvě trefy Hudáčka, skvělé zákroky debutujícího Peterse a trefa při závěrečné power-play.
     
    Střely na branku v zápase:
    Belfast 43:25 Liberec.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Jenže domácí hokejisté uspěli na vhazování, čímž dělají obrovský krok k zisku tří bodů. Kotouč se nachází za brankou Justina Peterse.
    59:32 Jakub VALSKÝ - 5:4
     
    59:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak pozor, přece jenom tu máme zápletku! Michal Birner nabil Šmídovi, jehož dělovku po zákroku Owena zblízka dorazil do sítě JAKUB VALSKÝ. Asistence: Ladislav Šmíd, Michal Birner.

    Tygři si berou oddechový čas a pokusí se o vyrovnání.
     
    58:27
    Severočeši hrají v šesti, Valského pokus zpoza kruhů vyrazil Owen rukávem do rohu, hosté zůstávají na kotouči a v tlaku.
     
    57:55
    Mullen má kotouč na holi za vlastní pokladnicí. Do konce třetí části zbývají jen dvě minuty a pro Belfast už to vypadá velice dobře.
     
    57:06
    Giants už se soustředí výhradně na defenzivu a čekají na obranné modré čáře. S tím si Augustovi svěřenci zatím nevědí rady.
     
    56:20
    Domácí už jsou kompletní. Hudáček se pěkně uvolnil na modré čáře, další klička už nicméně úspěch neslavila a liberecká akce byla udušena v rohu kluziště.
     
    55:46
    Filippiho velice nepřesná přihrávka na Šmída zůstala nezachycena. Tygři tak udělali práci za svého soupeře a sami se připravili o útočné pásmo.
     
    55:16
    Liberečtí byli znovu vypuzeni mimo ofenzivní zónu. Navíc se jim nedaří přejít přes střední třetinu, což Belfastu významně hraje do karet.
     
    54:51
    Tomáš Filippi dostal nabito křížem do pravého kruhu, Owen si proti jeho dělovce připisuje včasný přesun a úspěšný zákrok.
     
    54:27
    Domácí vyhodili kotouč daleko od svého obranného pásma a mohou v klidu vystřídat.
     
    54:01
    Přesilovka pro Tygry! Dupuy si jde sednout za sekání.
     
    53:28
    Ward si troufl na střelu bekhendem. Liberec měl velké štěstí, zachránila jej totiž horní tyčka! Český celek je ještě teoreticky stále ve hře.
     
    52:53
    Z pravého kruhu to zkusil bez přípravy Ben Lake, jehož dělovka prosvištěla okolo libereckého břevna až do zadního mantinelu.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 2. Farnham (Smotherman), 12. Wronka, 24. Ward (Mullen), 40. Hamilton (Mullen, Smotherman), 45. Ward (Mullen) – 8. Hudáček, 17. Knot (Lenc), 32. Hudáček (Šmíd), 60. Valský (Šmíd, Birner)


    Belfast Giants: Owen (Murphy) – Leonard (A), Mullen, Forsberg, Raine (A), Swindlehurst, Pelech (C), Garside – Hamilton, Lake, Wronka – Reddox, Ward, Farnham – Smothermann, Dupuy, Long – Hook, Morgan, Garside.
    Bílí Tygři Liberec: Peters (Schwarz) – Šmíd (A), Hanousek, Derner, Knot, Havlín, Kolmann – Birner (A), Bulíř, Hudáček – Marosz, Filippi, Lenc – Krenželok, Jelínek (C), Zachar – Ordoš, Musil, Valský – Vlach.

    Rozhodčí: Rohatsch (Německo), Sewell – Dalton, Fraley (všichni Velká Británie).
    ocianews.com