Island – Slovensko 1:0 (kon.)
konec
Island
1:0 (0:0)
Slovensko
sk Pondělí 02.09.2019, 20:45 • Laugardalsvöllur, Reykjavík • Kvalifikace mistrovství Evropy - ženy
Předzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:43:20)
     
    Strely na bránu: 9:2.
    Strely mimo: 5:1.
    Rohy: 5:1.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 15:9.
     
    Slovenkám sa nevydaril vstup do kvalifikácie a po prehre 0:1 si z Islandu neodvezú ani bod. Je však nutné uznať, že Islanďanky zvíťazili zaslúžene. Väčšina zápasu sa odohrávala na slovenskej polovici a Slovenky sa často bránili len odkopmi, pričom sa do streleckých situácií dostali len sporadicky. I tak ale bojovali o bod a v závere ho mohli i vybojovať, jedinú slovenskú gólovú príležitosť v zápase však nepremenila Hmírová. Rozhodujúci gól zápasu tak strelila islandská útočníčka Jensenová a Island má vďaka tomuto gólu po svojich dvoch úvodných dueloch v kvalifikačnej skupine F na konte už šesť bodov. Slovenky majú o jeden odohraný zápas menej a v ďalšom zápase ich čakajú na začiatku októbra Lotyšky.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Záverečnú strelu zápasu napokon vyslala po rýchlom protiútoku Islandu spoza slovenskej šestnástky Eiríksdóttirová, s jej pokusom do stredu brány však Korenčiová nemala žiadne problémy.
     
    90+3
    Slovenky majú zrejme posledný útok zápasu. Za dlhým autovým vhadzovaním do šestnástky sa drala jedna z našich hráčok, Jónsdóttirová ju ale čisto odtlačila od lopty a tú nechala dokotúľať sa za bránkovú čiaru.
     
    90+2
    Domáca obranná štvorica si loptu posúvala na vlastnej polovici, až kým neprišiel nákop Viggósdóttirovej na Jensenovú do ofsajdu.
     
    90+1
    Slovenky sa usadili pri šestnástke Islandu, ich kombináciu ale ukončil faul Škorvánkovej na Ástu Árnadóttirovú. Brankárka domáceho tímu si dáva s rozohrávkou poriadne načas...
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90
    Albertsdottirovej center od rohovej zástavky tentokrát chytila brankárka Korenčiová. Tá okamžite rozohrala dopredu na svoje spoluhráčky.
     
    89
    Albertsdottirovej center bol príliš vysoký pre všetky hráčky v pokutovom území, v pokračovaní tejto akcie však získali domáce hráčky vďaka zablokovanému centru Thorvaldsdóttirovej ďalší rohový kop.
     
    88
    Bartovičová zablokovala center Islanďaniek z pravej strany na rohový kop.
     
    88
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Alexandra Bíróová, prichádza Valentína Šušolová.
     
    86
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Klaudia Fabová, prichádza Veronika Sluková.
     
    86
    Slovenky vystihli rozohrávku Islandu a po prihrávke od Škorvánkovej sa úplne sama medzi stopérkami domáceho tímu ocitla Hmírová. Jej strela po zemi skončila tesne mimo domácu bránu. To bola najväčšia slovenská šanca zápasu!
     
    85
    A v následnom súboji pred islandskou šestnástkou faulovala slovenská kapitánka Škorvánková Gunnarsdóttirovú. Islanďanky sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    84
    Horváthovej center odhlavičkovala Ásta Árnadóttirová do autu. Zľava potom prišiel po rýchlej kombinácii center Šurnovskej, ten však jedna z obrankýň Islandu odhlavičkovala.
     
    83
    Našťastie to však platí i pre Islanďanky, ktoré si neporozumeli pri akcii na pravom krídle. Slovenky budú mať navyše po faule Viggósdóttirovej na Škorvánkovú priamy kop.
     
    82
    Túto útočnú akciu Islandu ukončila chytením centru Gísladóttirovej brankárka Slovenska Korenčiová. Ani tentokrát ale jej spoluhráčky v poli loptu dlho neudržali.

    Michal Sadlek

    Branky: 65. Jensenová

    Karty:   21. Haršányová (SVK)


    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 15:9.
    Island: S. Sigurdardóttirová – Á. Árnadóttirová, Viggósdóttirová, I. Sigurdardóttirová, Gísladóttirová – Jónsdóttirová, Gunnarsdóttirová (C) – Gudmundsdóttirová (55. Eiríksdóttirová), Brynjarsdóttirová (80. Thorvaldsdóttirová), Fridriksdóttirová (63. Albertsdottirová) – Jensenová
    Náhradníci: Thrainsdóttirová, Rúnarsdóttirová – Gunnlaugsdóttirová, Vilhjálmsdóttirová, Vidarsdóttirová, Eiríksdóttirová, Jóhannsdóttirová, Albertsdottirová, Kristjansdóttirová, Thorvaldsdóttirová, G. Árnadóttirová

    Slovensko: Korenčiová – Hollá, Haršányová, Bartovičová, Horváthová – Bíróová (88. Šušolová), Škorvánková (C) – Hmírová, Mikolajová, Vojteková (67. Šurnovská) – Fabová (86. Sluková)
    Náhradníci: El-Dahaibová – Šušolová, Fischerová, Košíková, Zdechovanová, Šurnovská, Sluková

    Rozhodčí: Velevačkosková – Milanovová, Izeiriová (všetky Severné Macedónsko)
    bahis siteleri