Kazachstán – Španělsko 0:1 (kon.) | Lotyšsko – Polsko 0:1 (kon.) | Ukrajina – Finsko 0:2 (kon.)
Česko – Litva 2:0 (kon.) | Rusko – Srbsko 1:0 (kon.) | Wales – Belgie 1:0 (kon.)
Ázerbájdžán – Slovensko 2:1 (kon.) | Island – Lucembursko 3:0 (kon.) | Norsko – Kypr 2:1 (kon.)
Turecko – Anglie 2:3 (kon.) | Černá Hora – Faerské ostrovy 3:0 (kon.) | Sev. Irsko – Malta 0:0 (kon.)
Irsko – Arménie 1:0 (kon.)
konec
Turecko
2:3 (1:1)
Anglie
Pátek 06.09.2019, 19:45 • Kocaeli Stadium, Kocaeli • Kvalifikace ME U21 • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Krásný den všem fanouškům juniorského mezinárodního fotbalu! V rámci kvalifikace na mistrovství Evropy budeme sledovat utkání mezi Tureckem a Anglií. Duel startuje v Istanbulu od 19:45!
     
    ANGLIE U21

    Pro mladé naděje anglického celku jde o první utkání kvalifikační skupiny. Důvodem je účast na červnovém evropském šampionátu, které pro Albion dopadl nepostupem ze skupiny. Anglie padla s Francií (1:2) a Rumunskem (2:4). S Chorvatskem na závěr skupiny jen remizovala (3:3).

    Nominace Anglie

    Brankáři: Aaron Ramsdale (Bournemouth), Ellery Balcombe (Viborg, DEN), Nathan Trott (Wimbledon)
    Obránci: Jonathan Panzo (Cercle Brugge, BEL), Ben Godfrey (Norwich), Steven Sessegnon (Fulham), Trevoh Chalobah (Huddersfield), Max Aarons (Norwich), Marc Guehi (Chelsea U23), James Justin (Leicester), Ben Wilmot (Swansea)
    Záložníci: Grady Diangana (W.B.A), Tom Davies (Everton), Morgan Gibbs-White (Wolves), Phil Foden (Manchester City), Omar Richards (Reading), Oliver Skipp (Tottenham), Todd Cantwell (Norwich)
    Útočníci: Eberechi Eze (QPR), Mason Greenwood (Manchester United), Rhian Brewster (Liverpool U23), Eddie Nketiah (Leeds), Reiss Nelson (Arsenal)
     
    TURECKO U21

    Turci odehráli již tři kvalifikační duely a aktuálně jsou za Kosovem na druhém fleku. Hned v prvním utkání talentovaní turečtí mladíci porazili Albánii (2:1), ale poté už přišly jen ztráty. Stalo se tak opět proti Albánii (2:2) a naposledy přišla i prohra, s aktuálně prvním Kosovem (1:3).
     
    Úvodní sestavy:

    Turecko: Bayındır – Müldür, Türkmen, Tagır, Sertel – Özcan, B. Özdemir – Kutucu, Kökcü, Sinik – Dervişoğlu
    Náhradníci: Dadakdeniz – Dursun, Oktay, Ö. Özdemir, Berişbek, Özkaçar, Yüksel, Saglam, Üner

    Anglie: Ramsdale – Aarons, Guehi, Panzo, Sessegnon – Davies, Chalobah, Gibbs-White – Foden, Nketiah, Nelson
    Náhradníci: Balcombe – Godfrey, Richards, Skipp, Cantwell, Justin, Brewster, Eze, Greenwood

    Rozhodčí: Godinho – Teixera, Jesus (POR)..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Aktivněji začali anglický celek, který si zatím na útočné polovině přihrává a domácímu celku moc nechce půjčit míč.
     
    4
    Anglie právě vstřelila branku!
    Krásná branka hned na startu utkání pro anglický tým! Phil Foden odcentroval z levé strany před branku, kde byl osamocen EDDIE NKETIAH. Ten si na míč počkal a placírkou jej poslal mezi nohy brankáře.
    4. Eddie NKETIAH - 0:1
     
    6
    Turecko se hned po inkasované brance pokoušelo odpovědět, ale směrem dopředu z toho nic nebylo. Hraje tak opět Anglie.
     
    9
    Kombinace v útoku Anglie nevyšla, střelec branky Nketiah se na pravé straně dostal do ofsajdu. Pokračovat se bude výkopem od branky Bayındıra.
     
    10
    Pokračuje se obstřelováním domácí branky, Albion hraje mnohem lépe a Turecko se pouze a jen brání.
     
    12
    Nyní se celek z Ostrovů dostával již do vápna, kde jeden z hráčů mohl zakončovat. To se mu ale nepovedlo, pískal se totiž další ofsajd.
     
    13
    V protiakce šel do útoku po pravé straně jeden z domácích, který za potlesku tribun vybojoval rohový kop.
     
    14
    Přímo roh nevyšel, ale postupná kombinace před vápnem již o něco nebezpečnější byla. Ke střele ovšem nedošlo, a tak má Ramsdale míč ve svých rukavicích.
     
    15
    Hodně blízko byla následně druhá branka utkání! Eddie Nketiah šel po pravé straně až do vápna, kde nakonec zakončoval. Trefil ovšem jen bránícího hráče, střílet šlo mnohem dříve!
     
    16
    Hodně blízko byli následně domácí v protiakci! První rána byla na penaltě zablokovaná, dorážka Sinika šla poté jen těsně vedle branky.
     
    18
    Angličané posílali centrovaný míč z pravé strany do vápna, ale ten byl zablokován. K míči se tak dostali domácí, kteří jdou do protiakce.
     
    20
    V posledních sekundách začali o něco více kousat domácí Turci, kteří jsou hnáni velice solidně zaplněným stadionen.
     
    22
    Anglický tým je nadále pod menším tlakem, ale to spíše tím ze strany fanoušků. Turecko vydává stoprocent, hosté hru tak klidní kombinací na vlastní polovině.
     
    24
    Turecko šlo po levé straně do útoku, ale celou akci ukončil u lajny šlapákem obránce Aarons. Domácí celek tak bude rozehrávat na útočné polovině.
     
    25
    Turecko právě vstřelilo branku!
    A zasloužený vyrovnávací branka je na světě! DOĞUKAN SINIK dostal přihrávku do běhu a osamocen se řítil na Ramsdalea. Počkal si na jeho pohyb a menším lobem jej překonal.
    25. Doğukan SINIK - 1:1
     
    27
    Hned po rozehře se do sebe po faulu pustili hráči obou celků. Takové souboje budou častějí, především domácí jsou povahově horké hlavy.
     
    29
    Domácí celek se nebojí a chce jít do vedení. Z dálky to zkoušel hrdina posledních sekund Sinik. Jeho rána z dálky šla nakonec jen těsně vedle branky.
     
    30
    Po faulu před brankou Turecko rozehráli hosté rychlou akci. Míč se dostal na levou stranu vápna, odkud přihrával na penaltu Sessegnon. Balon byl ovšem obranou odehrán.
     
    31
    V protiakci se k míči dostal Dervişoğlu, kterému se u pravého rohového praporku povedlo vybojovat rohový kop.
     
    32
    Ani domácí celek ale nic v útoku nevymyslel a po pravé straně šli do útoku hosté. Aarons posílal přízemní centr na penaltu, ale ani tentokráte se Nketiah do zakončení nedostal.
     
    34
    Sledujeme parádní juniorský fotbal, kdybychom to takhle nazvali. Hraje se aktivně na obě strany a především atmosféra utkání skvěle napomáhá.
     
    35
    Nyní muselo lehce zatrnout domácímu celku. Steven Sessegnon totiž udělal před vápnem kličku a po zemi zakončoval. Jeho pokus ale naštěstí pro Turky skončil jen vedle branky.
     
    37
    Anglie se snaží hrát aktivně a na míči, ale turecké družstvo skvěle napadá a hraje hodně nepříjemně pro hosty. Protiakce jsou zatím dosti nebezpečné.
     
    38
    Akci domácího celku po pravé straně musel zachránit ve vápně poslední obránce Chalobah. Turecko má k dispozici další rohový kop.
     
    39
    Dokonce přišel střelecký pokus. Jeden z domácích se na hranici vápna otáčel, ale neměl moc času si vše připravit. Přízemní rána šla jen do rukavic brankáře Ramsdalea.
     
    40
    První žlutá karta utkání. Davies ukončoval protiakci domácího kapitána skluzem zezadu. Zde nemohl nic jiného defenzivní záložník Anglie čekat.
     
    41
    Berkay Özcan se následně objevil na hřišti, nejspíše jej bolí kotník po inkriminovaném zákroku Daviese. Za pomoci doktorů opouští hřiště a jeho pokračování v utkání je ve hvězdách.
     
    43
    Naprosto parádní energie jde z fanoušků tureckého týmu, kteří jsou opravdu slyšet, poskakují a utkání je hrozně baví. Mezitím si anglický tým vybojoval rohový kop.
     
    44
    Centrovaný míč z levé strany letěl na hranici malého vápna, ale tam byl pozorný a připravený Bayındır. Ten na nic nečeká a hned rozjíždí protiakci.
     
    45
    Obránce Sertel se rychle dostal po levé straně až do vápna, kde hledal lépe postaveného spoluhráče. Tomu se ale nepovedlo i díky obrannému zákroku na hraně ideálně zakončit.
     
    45+1
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Berkay Özcan, přichází Muhayer Oktay.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi velice solidních pětačtyřicet minut, které nabídlo parádní mládežnický fotbal. Anglie šla do vedení hned ve čtvrté minutě po brance Eddieho Nketiaha a vypadalo to, že uvidíme jednoznačnou záležitost. Domácí ovšem začali hrát velice nebezpečně a brzy se dočkali vyrovnávací branky Doğukana Sinika. Následně byly oba celky nebezpečné a do druhé půle je vše otevřené.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned na startu poločasu se na levé straně pokoušel prosadit Sessegnon, ale kombinace hostujícího celku nakonec nevyšla podle představ.
     
    47
    Turci se dostali do první akce druhého poločasu po pravé straně, kde se jim ale nic vymyslet nepovedlo. Pokračovat se bude odkopem od branky Anglie.
     
    49
    Následně se domácí celek hnal do útoku, ale těsně před vápnem byl odpískáný ofsajd. Pokračuje se tak rozehrávkou hráčů Albionu.
     
    51
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Naprosto neuvěřitelná branka tureckého týmu, která znamená aktuální vedení! Na roh z pravé strany si na první tyčce naběhl MERT MÜLDÜR, který míč do branky dostal parádní patičkou!
    51. Mert MÜLDÜR - 2:1
     
    54
    Anglie se logicky chtěl vrátit do utkání srovnávací trefou. Centrovaný míč z pravé strany do brankoviště ovšem neprošel a bránící Turci míč odehráli.
     
    55
    Následoval rohový kop z levé strany, který ale skončil jen v rukavicích pozorného brankáře. Ten s rozehrávkou tolik nespěchá.
     
    56
    Anglie se snaží hrát z obrany, ale při každém dotyku s míčem slyšíme sborový pískot. To je něco, co turečtí fanoušci opravdu umí a libují si v tom.
     
    58
    Hráči v bílých dresech vědí, že nyníá musejí pořádně zabrat. O to se pokouší, ale bránící hráči Turecka jsou připraveni postarat se o překvapení.
     
    59
    Albion se nyní pokoušel na pravé straně vápna, ale ke střeleckému pokusu nakonec nedošlo. Uvidíme první střídání.
     
    59
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Steven Sessegnon, přichází Mason Greenwood.
     
    61
    Hra pokračovala dalším rohovým kopem hostujícího celku, ale ten nebyl nikterak přesný. Míč skončil nad brankou po nepovedeném zakončení.
     
    63
    Zatím není vůbec vidět Nelson, který je považován za velkého talenta. Středem hřiště postupoval, ale jeden z domácích jej taktickým faulem skolil.
     
    65
    Anglie vybojovala rohový kop, ale ten nic nepřinesl. Ke střele se dostal až Gibbs-White, ale ten svým zakončením nakonec pálil jen vedle branky Turecka.
     
    67
    V posledních chvilkách sledujeme obléhání domácí branky, přecijen Turci už nemaji moc kam pospíchat. Anglie se ale zatím do nějaké velké šance nemůže dostat.
     
    69
    Další pokus před šestnáctkou poslali na branku hosté, ale obětavá obrana Turecka míč nepropustila. Pokračuje se tedy dalším rohovým kopem.
     
    70
    Neuvěřitelně rychlý kontr turecké jednadvacítky. Domácí to ale nakonec nezakončili ideálně, centr z pravé strany na zadní tyčku se do branky nedostal.
     
    71
    Další nebezpečná akce. Dervişoğlu dostal centr na první tyčku, kde se mu povedlo prsy míč zpracovat, ale zakončit zblízka ideálně již ne.
     
    72
    Střídání v týmu Turecko: ze hřiště odchází Doğukan Sinik, přichází Hüseyin Atakan Üner.
     
    73
    Nyní si Turci pohráli s hostující defenzívou, která působila dosti laxně. Nakonec z toho byla technická rána z hranice vápna, ale jeden z obránců míč nakonec zablokoval.
     
    74
    Anglie právě vstřelila branku!
    Z ničehonic přichází branka a také vyrovnání stavu! EDDIE NKETIAH dostal parádní přihrávku do vápna, kterou zužitkoval přesným zakončením a druhou trefou v duelu.
    74. Eddie NKETIAH - 2:2
     
    75
    Anglie právě vstřelila branku!
    Tak toto je neuvěřitelné! Jakoby si Angličané řekli, že nyní začnou hrát. Hned po rozehrávce se totiž dostal REISS NELSON po levé straně do vápna a po laxním zákroku brankáře otáčí stav utkání během jedné minuty.
    75. Reiss NELSON - 2:3
     
    78
    Turecko se následně hned dostalo do útoku a povedlo se mu zázračně vstřelit další branku. Ta ale tentokráte nebyla uznána pro ofsajd. Anglie nadále vede.
     
    79
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Reiss Nelson, přichází Rhian Brewster.
     
    80
    Další branka anglické reprezentace visela ve vzduchu! Phil Foden si naběhl do vápna a přihrával z pravé strany na vzdálenější tyčku. Spoluhráči na trefení prázdné branky chyběly milimetry.
     
    81
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Morgan Gibbs-White, přichází Ben Godfrey.
    Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Berat Ayberk Özdemir, přichází Ilker Yüksel.
     
    84
    Utkání se dostává do posledních minutek a Anglie svou aktivitou klidní hru. Uvidíme, jak tomu bude i v následujících minutách.
     
    85
    Hüseyin Atakan Üner šel po pravé straně do otevřené obrany a ve vápně se zbavil jednoho hráče. Poté zakončoval, ale jeho rána skončila jen na bránícím hráči.
     
    86
    Menší zdržování a větší pískot se nyní snesl na obránce Aaronse, který je dalším žlutě potrestaným hráčem dnešního utkání.
     
    88
    Anglie útočila a hned po ztrátě míče udělala taktický faul, čímž nedovolila tureckému mužstvu projít do útoku. Pokračuje se tedy rozehrou z hloubi hřiště.
     
    89
    Čekají nás poslední minutky tohoto napínavého duelu. Turci se prokombinovali až před vápno, kde ale jeden z hráčů míč nezpracoval ideálně.
     
    90
    Phil Foden mohl jasným dílem přiřknout tři body pro hostující celek. Jeho první rána byla zblokovaná, ta druhá šla nakonec jen vedle branky. Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+2
    Anglie se nikam moc nežene a domácímu publiku se to úplně nelíbí. Každopádně Turecko možná už nemá ani sílu, nyní neuhlídalo střelu z dvaceti metrů. Bayındır ovšem dobrým zákrokem vyráží.
     
    90+3
    Eddie Nketiah dostal centr na pravou stranu, kde se pokoušel vyběhnutého brankáře jen obstřelit. Míč ale neměl razanci a hattrickem mladého útočníka to neskončilo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je za námi parádní kvalifikační utkání mezi Anglií a Tureckem. Hosté šli do vedení ve čtvrté minutě, ale své vedení ztratili. Nakonec si jej ale po dvou slepených brankách za sebou vzali zpátky a mají první tři body. Hvězdou utkání se stal dvougólový Eddie Nketiah.

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 11:7.
     
    Z mé strany to je vše. Díky za pozornost! (21:42:10)

    David Panuška

    Branky: 25. Sinik, 51. Müldür – 4. Nketiah, 74. Nketiah, 75. Nelson

    Karty:   40. Davies (ENG), 86. Aarons (ENG)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 3:8. Rohy: 5:9. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 11:7.
    Turecko: Bayındır – Müldür, Türkmen, Tagır, Sertel – Özcan (45+1. Oktay), B. Özdemir (81.Yüksel) – Kutucu, Kökcü, Sinik (72. Üner) – Dervişoğlu
    Náhradníci: Dadakdeniz – Dursun, Oktay, Ö. Özdemir, Berişbek, Özkaçar, Yüksel, Saglam, Üner

    Anglie: Ramsdale – Aarons, Guehi, Panzo, Sessegnon (59. Greenwood) – Davies, Chalobah, Gibbs-White (81. Godfrey) – Foden, Nketiah, Nelson (79. Brewster)
    Náhradníci: Balcombe – Godfrey, Richards, Skipp, Cantwell, Justin, Brewster, Eze, Greenwood

    Rozhodčí: Godinho – Teixera, Jesus (POR).
    bahis siteleri