Barys – Spartak Moskva 3:0 (kon.) | Jekatěrinburg – Omsk 3:2 (po pr.) | Ufa – Kunlun 3:2 (kon.)
N.Novgorod – Nižněkamsk 3:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Vladivostok 4:2 (kon.) | Soči – Petrohrad 0:1 (kon.)
konec
HK Soči
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
SKA Petrohrad
Úterý 17.09.2019, 18:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u dnešního utkání v rámci KHL mezi HK Soči a Petrohradem. Úvodní buly je naplánováno na 18:30.
     
    HK Soči

    Soči nepatří rozhodně mezi největší favority na zisk Gagarinova poháru, ale letošní sezónu nezačalo vůbec špatně. Po šesti odehraných zápasech má na kontě totiž sedm bodů a patří mu v současnosti páté místo, pouhý bod za Petrohradem. Soči má zatím mírně záporné skóre, když vstřelilo patnáct branek, ale inkasovalo jich sedmnáct. V posledním utkání se hokejistům Soči zadařilo. Ukázali totiž naprosto bezchybnou obranu. K vítězství jim tak stačila jediná branka, kterou na hřišti Spartaku Moskva vstřelili a připsali si dva.

    Nejproduktivnější hráči:
    Nikita Tochickij – 5 bodů (2+3)
    Mate Stromvall – 5 bodů (1+4)
    Andrej Altybarmakjan a Robeert Rosén – 4 body (2+2)

    Brankáři:
    Dmitrij Šikin – 6 zápasů, 3 vítězství, úspěšnost zákroků – 92,7%, průměr obdržených branek – 2,02.
    Ilja Proskurjakov – 2 zápasy, 0 výher, úspěšnost zákroků – 25%, průměr obdržených branek – 45,38.
     
    SKA Petrohrad

    To s Petrohradem je to naopak, jelikož ten se považuje za jednoho z nejvážnějších kandidátů na zisk Gagarinova poháru. Sezónu ale začal možná trochu za očekáváním. Po šesti zápasech má na kontě osm bodů a patří mu průběžné třetí místo za CSKA Moskva a Viťazem Čechov. Celkové skóre je nulové, jelikož SKA šestnáct branek sice vstřelil, ale také inkasoval. Také Petrohrad v posledním kole vyhrál, ale byly to nervy až do posledních vteřin. Vítěznou branku proti Jokeritu totiž vstřelil nějakou půl minutku před koncem utkání v přesilové hře.

    Nejproduktivnější hráči:
    Vladimír Tkačov – 6 bodů (3+3)
    Jori Lehtera – 5 bodů (4+1)
    Sergej Plotnikov a David Rundblad – 5 bodů (1+4)

    Brankáři:
    Alexej Melničku – 1 zápas, 1 výhra, úspěšnost zákroků – 88,9%, průměr obdržených branek – 2,00.
    Pjotr Kočetkov – 5 zápasů, 3 výhry, úspěšnost zákroků – 89,6%, průměr obdržených branek – 2,41.
     
    Československá stopa v utkání

    Ani v jednom týmu nepůsobí český nebo slovenský hokejista.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Šikin (Proskurjakov) – Ellis, Gordejev, J. Alexandrov, Bertilsson, A. Petrov, Pogorišnyj, K. Vorobjov – Archipov, R. Rosén, Strömwall – Krikunov, Lugin, Collins – Starkov, Točickij, Altybarmakjan – Tomilin, Kapustin, Orlovič-Grudkov – Šmeljov.

    SKA Petrohrad: Melničuk (Kočetkov) – Zubarev, Rundblad, Dyblenko, Zub, Galeňuk, Rukavišnikov, Zemčonok – S. Plotnikov, Lehterä, Tkačov – Jakupov, Byvalcev, Barabanov – Děrgačov, Koskiranta, Kuzmenko – Kemppainen, V. Tichonov, Podkolzin – Ketov.

    Rozhodčí: Bondar, Fatejev – Gorděnko, Sjusujev.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    A už se hraje! Domácí hokejisté dnes nastupují v modrých dresech, zatímco ti hostující v bílých. Soči se ihned vydalo s kotoučem do útočné třetiny.
     
    00:50
    Alexej Byvalcev měl hned velkou šanci v úvodu utkání! Dostal krásný pas na modou a šel sám na gólmana. Toho chtěl překonat střelou do horních pater branky, ale Dmitrij Šikin jeho pokus lapil.
     
    01:25
    Petrohrad se ihned pokoušel o další útok, ale nebyl úspěšný. Na druhou stranu aniS oči se s kotoučem moc daleko nedostalo.
     
    01:58
    Dmitrij Šikin nyní nemusel zasahovat, jelikož až k němu střela neprošla. Tak zaútočili domácí. Andrej Altybarmakjan vypálil od modré, ale jeho rána neprošla.
     
    02:20
    Zatím se hra přesouvá ze strany na stranu a nevidíme nějaký atraktivní hokej. Oba týmy totiž většinou ztratí kotouč už ve středním pásmu.
     
    02:54
    Soči se sice s pukem dostalo až do útočného pásma, ale nebylo to vůbec k ničemu. Hostující hráči totiž kotouč získali a mohou se hnát do útoku.
     
    03:01
    A ten mohl být úspěšný! Vladimir Tkačov poslal krásnou křižnou přihrávku na Sergeje Plotnikova, jenže proti jeho pokusu se stihl domácí brankář přesunout a puk vyrazit!
     
    03:43
    Domácím se nyní nedaří založit nějaký útok. Dvakrát to zkusil dlouhou, ale dvakrát z toho bylo jen zakázané uvolnění.
     
    03:49
    Vyloučení v týmu HK Soči (Dmitrij Lugin – 2 min., sekání).
     
    04:40
    Máme za sebou necelou minutu početní výhody v podání hostujícího celku. Ten sice byl v útočném pásmu a Dmitrij Šikin musel jednou zasahovat, nebylo to však nijak nebezpečné pro brankáře.
     
    05:09
    Navíc Soči se krátce na to dostalo ke kotouči a poslalo puk až přes všechny čáry ke gólmanovi Petrohradu. Docela dobré oslabení v podání Soči.
     
    05:49
    Dmitrij Lugin je na ledě!
     
    06:00
    Morgan Ellis si dojel pro puk ve svém obranném pásmu. Díky tomu se Soči drží na puku, zatím však se založením útoku čeká na lepší příležitost.
     
    06:34
    A ta se naskytla. Soči se rychlým přechodem do útočné třetiny dostalo ke střele, jenže Alexej Melničuk nemusel zasahovat, jelikož střela byla zblokována.
     
    07:11
    Host se pokoušeli o rychlý útok, ale zastavilo je jen ofsajdové postavení. Před námi je první komerční přestávka dnešního duelu.
     
    07:31
    Vasilij Podkolzin to zkoušel vzít na sebe! Jeho spoluhráč před brankou byl obsazený, tak si hráč Petrohradu najel před branku a zkoušel to bekhendem. Dmitrij Šikin byl ovšem připraven.
     
    08:00
    Nyní jsme viděli několik nepřesných nahrávek na obou stranách. Nakonec kotouč zakotvil u domácích hráčů, kteří mohou něco vymyslet.
     
    08:27
    Jenže nevymysleli. Měla přijít asi nějaká průniková přihrávka, jenže ta nebyla vůbec přesná, takže u puku jsou nyní zase hostující hráči.
     
    09:11
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A hosté se nakonec jako první dnes prosazují, takže jdou do vedení! Vladimir Tkačov udržel v těžké pozici kotouč a dostal se až před branku. Poté naservíroval puk přesně na hokejku JORIHO LEHTERY, jenž měl před sebou odkrytou část branky, jednoduchá práce. Asistence: Vladimir Tkačov a Sergej Plotnikov.
    09:11 Jori LEHTERÄ - 0:1
     
    09:50
    Petrohrad navíc hraje s pukem i nadále. Soči se zatím v tomto zápase nemůže dostat do útoku, na`tož do nějaké gólové příležitosti.
     
    10:39
    A znovu Soči ukazuje svou nemohoucnost v založení akce. Kotouč totiž přelétl všechny čáry a domácímu týmu je pískáno jen zakázané uvolnění.
     
    11:10
    Petrohrad se snaží využít výhody, kdy Soči už má hráče na hřišti celkem dlouho. Alexej Byvalcev nakonec vypálil, ale Dmitrij Šikin kotouč viděl a chytil.
     
    11:39
    Robert Rosén mohl z ničeho nic srovnat! Dostal totiž průnikovou přihrávku a jel sám na gólmana. Toho zkoušel překonat střelou do šibenice, ale Alexej Melničuk předvedl zákrok lapačkou!
     
    12:02
    Dmitrij Šikin už ale musel být pozorný na druhé straně, kam se velmi rychle dostal Petrohrad. Přišel další zákrok a následuje další komerční přestávka.
     
    12:19
    V podání domácích hokejistů je to zatím opravdu bezmoc. Znovu jen vyhodili kotouč, který byl naštěstí pro ně tečován, takže z toho není icing.
     
    12:57
    Teď už se konečně Soči hnalo do rychlého přečíslení, ale nepřišla ani střela, takhle to nepůjde. Hosté se stihli vrátit a domácímu hráči kotouč odebrat.
     
    13:45
    Malte Strömwall se zkoušel natlačit před branku, ale jeho soupeř odvedl dobrou práci a odstavil ho i s kotoučem. Soči znovu ani nevystřelilo.
     
    14:12
    Vyloučení v týmu HK Soči (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    16:12
    Domácí se dokázali ubránit a skóre zůstává nezměněné.
     
    18:45
    Zubov zblokoval střelu protihráče do ochranné sítě.
     
    19:02
    Ohlášena poslední minuta první části.
     
    19:15
    Melničuk raději schoval volně jedoucí puk pod lapačku a přerušil hru. Udělal asi to nejlepší co mohl, protihráči byli hodně rychle u něj.
     
    19:50
    Domácí se ještě na chvíli vydali do útoku, ale Melničuka už neprověřili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Hosté potvrzují roli favorita a do kabin odchází s jednobrankovým vedením. Úplně snadné to ale neměli, R. Rosén byl hodně blízko srovnání, ale Petrohrad podržel Melničuk.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Hosté si nejprve špatně přihráli v útoku, situace se otočila, ale domácím se vedlo na druhé straně stejně.
     
    21:00
    Už to vypadalo, že Šikin bude muset zasáhnout, ale soupeři ujel puk z hokejky.
     
    21:20
    Domácí u kotouče, avšak za svojí bránou.
     
    21:30
    Vhazovalo se v útočném pásmu Petrohradu, po vyhraném buly pálil bez přípravy jeden z jeho hráčů, ale mimo tři tyče.
     
    22:25
    Melničuk sebral puk ze vzduchu, pak chtěl rozehrát, ale svůj záměr si nakonec rozmyslel a vhazovat se bude po jeho levici.
     
    23:00
    Hosté si až příliš dlouho přihrávali v útoku, o kotouč nakonec přišli sami špatnou přihrávkou.
     
    23:25
    Domácí se provinili icingem, po buly se puk vznesl do vzduchu a skončil v lapačce Šikina, takže se bude vhazování opakovat.
     
    24:18
    Ellis střílel od modré, ale trefil pouze nohu protihráče.
     
    24:40
    Další rána ze stejného místa a tentokrát už Melničuk raději schoval puk pod lapačku.
     
    25:50
    Na ledě toho moc k vidění není, žádný z týmů si ve druhé části ještě nevytvořil větší příležitost.
     
    26:27
    Teď se Petrohradu sice povedlo zabránit icingu, avšak jeho hráči stejně vzápětí o kotouč přišli.
     
    27:40
    Ale tohle už byla dobrá možnost, Lehterä odvedl kus velké práce a vybídl ke skórování Rukavišnikova, ten ale trestuhodně z dobré pozice ranou z voleje přestřelil.
     
    28:37
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Alexandr Barabanov – 2 min., hákování).
     
    28:40
    Ihned po buly hosté vyhazují.
     
    29:17
    Petrohradu se dlouho nedařilo vyhodit puk znovu, ale pak mu to soupeř docela usnadnil.
     
    30:06
    Krikunov poprvé prověřil v přesilovce Melničuka střelou k bližší tyči, brankář hostů se ale stihl přesunout a puk zastavit svým betonem.
     
    30:37
    Petrohradští hrají v plném počtu, ale musí se ještě bránit.
     
    31:35
    Hosté byli až příliš rychlý a provinili se ofsajdem.
     
    32:15
    Zemčonokův pokus od modré Šikin vyrazil do rohu kluziště.
     
    32:58
    Krátký tlak hráčů Petrohradu končí, puk je v jejich pásmu.
     
    33:30
    Šikin schoval puk do výstroje a přerušil hru.
     
    33:55
    Ketov v tísni mířil mimo domácí svatyni, Šikin se přesto natáhl a puk schoval do lapačky.
     
    34:29
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Alexej Byvalcev – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:52
    Krikunov chtěl střílet skrz protihráče, ale záměr se mu nezdařil.
     
    35:21
    Hosté dvakrát za sebou vyhodili až k bráně soupeře.
     
    35:32
    Ofsajd nyní zastavuje útočnou snahu Soči.
     
    35:42
    Vyloučení v týmu HK Soči (Sergej Šmeljov – 2 min., podrážení).
     
    36:30
    Hosté jsou kompletní a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    36:49
    Ale byli to domácí, kdo vyrazil v přečíslení dva na jednoho, Altybarmakjan to zkusil sám, ovšem Melničukovi se podařilo puk vytěsnit mimo svoji bránu. To byla dobrá možnost.
     
    37:26
    Hosté si dlouho přihrávali v útoku, nakonec letí tečovaný puk do ochranné sítě.
     
    37:42
    Také domácí tým je kompletní.
     
    37:53
    Puk poté vyhodit už v situaci 5/5, což má za následek icing.
     
    38:50
    Kuzmenko se s vypětím sil přeci jen dostal v útoku k zakončení, ale Šikin zasahovat nemusel, puk skončil na zadním mantinelu.
     
    39:02
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:46
    Soči se ještě v závěru provinilo icingem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední perioda žádnou branku nepřinesla a neviděli jsme ani žádný pohledný hokej. Jednou velkou možnost si vytvořila obě mužstva, avšak to bylo v podstatě vše. Hosté spíš jen brání svůj těsný náskok a předváděná hra jim zřejmě vyhovuje.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:56
    Barabanov se dostal k odraženému puku, ale pak střílel jen do obránce.
     
    42:30
    Zemčonok jen tak lehce plácl do puku namísto tvrdé rány, puk tak jen projel kolem brány a Šikin neměl moc práce.
     
    43:48
    Tohle už byla prudší rána, kterou na druhé straně na Melničuka vyslal Krikunov, hostující brankář však dobře viděl a puk schoval do náruče.
     
    44:35
    Byvalcev tvrdou ránou od modré neuspěl, Šikin své betony dal k sobě včas.
     
    46:00
    Docela dlouho se hraje bez přerušení, avšak k vidění nejsou ani střelecké pokusy.
     
    46:43
    Až teď je hra přerušena kvůli icingu Soči.
     
    47:20
    Zemčonok to dvakrát zkoušel od modré, nejprve bránu minul, podruhé trefil přímo lapačku připraveného Šikina.
     
    47:50
    Podkolzin střílel z otočky pouze do protihráče.
     
    48:00
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Andrej Zubarev – 2 min., držení).
     
    48:40
    Hosté vyrazili do útoku a Ketov jen o kousek minul soupeřovu bránu svojí střelou švihem.
     
    49:20
    Soči tahle přesilovka vůbec nejde, ještě ani jednou nevystřelilo.
     
    49:50
    Petrohrad vyrazil do přečíslení dva na jednoho, Zubarev místo přihrávky střílel, ale Šikin podržel svůj tým a puk lapil.
     
    50:00
    Hosté přečkali i tohle oslabení a hrají v plném počtu.
     
    50:36
    Plotnikov se snažil dorážet před Šikinem, ale ten měl puk dobře pohlídán a za svá záda jej nepustil.
     
    50:49
    Tečovaný puk letí kamsi do hlediště.
     
    51:30
    Týmy si teď puk doslova vyměňují, znovu je tu spíš taková nudná část duelu.
     
    52:00
    Hosté ale mohou být spokojeni, neboť kotouč drží daleko od své brány, k ještě větší jistotě by potřebovali jeden vstřelený gól.
     
    52:49
    Petrohrad rychle zajel do útoku, ale tam si hráči špatně přihráli a o touš přišli.
     
    53:24
    Domácí vyhodili na icing, nyní se pro změnu často přerušuje.
     
    53:55
    Petrohradu se nadále daří hrát s pukem daleko od Melničuka.
     
    54:02
    A je tu další icing Soči.
     
    54:21
    Kemppainen zakončoval z ostrého úhlu bekhendem, Šikin se překvapit nenechal a utěsnil volný prostor u své levé tyče.
     
    55:03
    Hosté se museli vymanit ze sevření a vyhodili puk tak šikovně, že to nebylo zakázané uvolnění.
     
    55:32
    Obrovská šance Soči na srovnání, jeho hráči jeli ve třech proti jedinému obránci a přesto to gól není. Melničuk výborně zasáhl proti střele soupeře zápěstím a puk vyrazil.
     
    56:30
    Hosté se celkem zbytečně lehce zbavují puku vyhozením ven z pásma, ten sice nekončí na icingu, ale soupeř může lehce znovu zaútočit.
     
    57:04
    Ofsajd Petrohradu, Soči má necelé tři minuty na to, aby aspoň vyrovnalo.
     
    57:43
    Melničuk zachytili nahození ze středního pásma, poblíž nebyl nikdo z protihráčů a hostující gólman se tak rozhodl rozehrát.
     
    58:02
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:05
    Skrumáž před Melničukem poté, co brankář schoval puk do lapačky a přerušil hru.
     
    58:05
    Kdo čekal oddechový čas domácího mužstva, musí být zklamán. Hra pokračuje.
     
    58:18
    Tak co nyní, Petrohrad vyhodil puk jen na icing.
     
    58:18
    Ano, teď už si kouč domácího celku oddechový čas vyžádal.
     
    58:18
    Branka Soči zůstává prázdná, domácí to zkouší v šesti.
     
    58:40
    Domácí si zatím jen přihrávají v pásmu.
     
    59:02
    Dvě velmi nebezpečné střely domácích se neujaly, už běží poslední minuta.
     
    59:26
    Stromwall střílel na vzdálenější tyč, ale minul.
     
    59:45
    Domácí srdnatě brání, už jen čtvrt minuty.
     
    Konec zápasu.
     
    Ani třetí dějství žádnou branku nepřineslo. Domácí měli několik hodně slibných možností na srovnání, ale Melničuk byl dnes stoprocentní a žádný puk za svá záda nepustil. Také jeho protějšek podal velmi dobrý výkon, ale přeci jen jednou kapituloval. Jeden gól byl pro tento mač nakonec ten rozhodující.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 16 – 27
    Zblokované střely: 7 – 13
    Zásahy brankářů: 26 – 16
    Úspěšnost zásahů: 96,3 % – 100 %
    Vyhrané buly: 25 – 35
    Vyloučení: 3 – 3
    Využití: 0 – 0
     
    Československá stopa v utkání

    Do dnešního zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Od nás je pro dnešek vše, děkujeme za pozornost a přejeme příjemný zbytek úterního večera. (20:52:43)

    Petr Frömel

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 10. Lehterä (Tkačov, S. Plotnikov)


    HK Soči: Šikin (Proskurjakov) – Ellis, Gordejev, J. Alexandrov, Bertilsson, A. Petrov, Pogorišnyj, K. Vorobjov – Archipov, R. Rosén, Strömwall – Krikunov, Lugin, Collins – Starkov, Točickij, Altybarmakjan – Tomilin, Kapustin, Orlovič-Grudkov – Šmeljov.
    SKA Petrohrad: Melničuk (Kočetkov) – Zubarev, Rundblad, Dyblenko, Zub, Galeňuk, Rukavišnikov, Zemčonok – S. Plotnikov, Lehterä, Tkačov – Jakupov, Byvalcev, Barabanov – Děrgačov, Koskiranta, Kuzmenko – Kemppainen, V. Tichonov, Podkolzin – Ketov.

    Rozhodčí: Bondar, Fatejev – Gorděnko, Sjusujev

    Diváci: 9207
    bahis siteleri