Florida – Tampa 6:3 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 3:1 (kon.) | St. Louis – Dallas 1:2 (kon.)
Edmonton – Arizona 2:4 (kon.) | Calgary – Winnipeg 2:0 (kon.) | Anaheim – San Jose 4:1 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Arizona Coyotes
Středa 25.09.2019, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:43:01)
     
    Československá stopa v utkání:
    Do hry nezasáhl žádný český ani slovenský zástupce.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Adin Hill (ARI) 38 zák., 2 góly, 95,0%
    2. Jujhar Khaira (EDM) 0+1
    3. Michael Grabner (ARI) 1+0.
     
    Střely na branku: 40 – 33 (9:12, 16:5, 15:16).
     
    Je dobojováno! Arizona slaví v rámci pre-season třetí vítězství za sebou. Po výhrách nad Los Angeles a Anaheimem udolala také domácí Edmonton, kterému dnes nebyla nic platná ani střelecká převaha. Kojotům pomohl vynikající výkon brankáře Hilla a zároveň mnohem lepší efektivita střelby. Oilers prohrávali od třinácté minuty a přesto, že ve třetí třetině usilovně snažili o vyrovnání, odešli z tohoto klání poraženi.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Oiles navíc budou dohrávat ve čtyřech. Za hrubost vůči Ekmanu-Larssonovi musel odjet za katr domácí obránce Kris Russell.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:38
    Hosté v plném počtu.
     
    58:35
    Na konci početní výhody si Hill vychutnal také Darnella Nurse a jeho střelu z osy kluziště. O výhře Coyotes už asi není pochyb.
     
    58:01
    Až teď zahrozilo i na druhé straně. Z levého kruhu jmenovitě zakončoval James Neal, nicméně Adin Hill svůj tým podržel.
     
    57:22
    Arizona tohle oslabení zvládá výborně a dělá mílové kroky směrem k vítězství. O další zakončení během hry ve čtyřech se postaral Crouse.
     
    56:55
    Brad Richardson s Michaelem Grabnerem byli v minulé sezóně postrachem všech přesilovkových jednotek. Na své gólové hody z oslabení ale nenavázali, prvně jmenovaný z protiútoku nevyzrál na Koskinena..
     
    56:38
    Asi poslední šance Edmontonu na zdramatizování zápasu. Za vysokou hůl ve tváři McDavida dostal dvouminutový trest Michael Bunting.
     
    55:42
    Dnes trochu nevýrazný Leon Draisaitl mířil o chloupek přesněji, ale Hill jeho pokus z rohu kluziště za svá záda nepustil.
     
    55:12
    Na druhé straně dvakrát střílel James Neal, který v prvním případě trefil Richardsona a v tom druhém mířil jen vedle branky.
     
    54:22
    A další práce pro Mikka Koskinena, který je v posledních minutách v poměrně velké permanenci. Střelou od modré jej nyní vyzkoušel Oliver Ekman-Larsson.
     
    54:05
    Po buly mezi Sheahanem a Stepanem se Jordan Gross odhodlal k dalšímu zakončení, se kterým si už musel poradit finský gólman ve službách Oilers.
     
    53:51
    Darnell Nurse srazil Grossovo nahození a puk skončil až v ochranné síti lemující Kiskinenovo brankoviště.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 28. Nugent-Hopkins (Khaira), 51. Shehan (J. Archibald) – 13. Crouse, 24. Buntnig, 51. Grabner (Hinostroza, Ekman-Larsson), 53. Stepan (Capobianco, Keller)


    Edmonton Oilers: Smith (41. Koskinen) – Russell, Larsson (A), Nurse, Klefbom, Benning, Persson – Cave, Archibald, Khaira, Neal, Sheahan, Draisaitl, Chiasson, Kassian, Russell, Gagner, Nugent-Hopkins (A), McDavid (C).
    Arizona Coyotes: Hill (Kuemper) – Hjalmarsson (A), Chychrun, Ekman-Larsson (C), Demers, Capobianco, Gross – Keller, Hinostroza, Richardson, Stepan (A), Chaput, Hayton, Fischer, Grabner, Bunting, Crouse, Kessel, Pederson.

    Rozhodčí: StLaurent, Lee – B. Gawryletz, Shewchyk.

    Diváci: 15 976
    thejrc.org