Jekatěrinburg – Jaroslavl 4:1 (kon.) | Ufa – N.Novgorod 5:1 (kon.) | Minsk – Soči 2:1 (po pr.)
Spartak Moskva – CSKA Moskva 3:9 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Lokomotiv Jaroslavl
Úterý 01.10.2019, 16:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (18:18:36)
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 29 – 42
    Trestné minuty: 8 – 8
    Vhazování: 25 – 23
    Zblokované střely: 19 – 11
    Hity: 7 – 8
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář – 60 minut, vítězství, 1 obdržená branka, úspěšnost zákroků – 97,62%

    Jakub Nakládal – 0+0, 4 střely na bránu, čas na ledě – 21:32.
     
    Je konec! Avtomobilist naprosto opanoval poslední třetinu a bere zasloužené vítězství 4:1. V početní výhodě se po chytré přihrávce Macka trefil Nigel Dawes, jenž otřel svou střelu ještě o tyč a Alexandr Lazušin neměl šanci. Při druhé brance domácího týmu v této periodě ovšem předvedl obrovskou hrubku. Nepohlídal si totiž vůbec bližší tyč, kam Alexej Vasilevskij namířil svou střelu. To se navíc stalo těsně před koncem, a tak už to Lokomotiv ani nezkoušel bez gólmana.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Brooks Macek si najížděl na krosovou přihrávku, a kdyby si ho Dawes všiml, bylo by vymalováno. Nigel Dawes ale poslal přihrávku jen do území nikoho.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
    57:55 Alexej VASILEVSKIJ - 4:1
     
    57:55
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    A s největší pravděpodobností je rozhodnuto, jelikož domácí střílí čtvrtý gól v dnešním utkání! ALEXEJ VASILEVSKIJ to zkusil na bližší tyč, kde si to Alexandr Lazušin nepohlídal a na tomto gólu má tedy velký podíl. Asistence: Georgij Bělousov a Peter Holland.
     
    57:27
    Georgij Bělousov zavezl kotouč do útočného písma, kde ho stále drží. Následně posílal pas na Hollanda, ovšem ten nedokázal trefit letící kotouč.
     
    56:52
    Wow, nyní si ani trochu nerozuměli Jakub Kovář a Alexej Vasilevskij a měli obrovské štěstí, že jejich chyba neskončila gólem v jejich síti!
     
    56:25
    Oddechový čas pro hosty.
     
    55:46
    Hosté předvedli nyní rychlý přechod do útočného pásma, ovšem o puk přišli. Nemusí jim to však vadit, jelikož nakonec se bude vhazovat v útočném pásmu.
     
    55:20
    Další střela v podání hostujícího týmu, ale tentokrát nemusel domácí brankář ani zasahovat. Pokus byl totiž jen sražen do ochranné sítě.
     
    55:02
    Anton Lander měl puk na své holi na vrcholku kruhu, tak vypálil. Jakub Kovář ale střelu viděl a bez problémů ji zastavil. Je před námi poslední komerční pauza.
     
    54:28
    První útočná lajna domácího týmu bojovala o puk v útočném pásmu, načež ho získala v tom středním. Jaroslavl to ale vše zvládla a už je zase u kotouče.
     
    54:14
    Navíc, pokud bude Lokomotiv takto nepřesný, nebude mít ani nárok na snížení. Pokus o dlouhou přihrávku totiž skončil jen na zakázaném uvolnění.
     
    53:45
    Daniil Valitov bojoval v útočném pásmu o kotouč, ale proti přesile nakonec neměl nárok. Přesto konec utkání se nám začíná blížit mílovými kroky.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 6. I. Višněvskij (Kučerjavenko), 19. Sexton (Holland), 46. Dawes (Macek, Dacjuk), 58. Alexej Vasilevskij (Bělousov, Holland) – 35. Kovalenko (Kronwall, Apalkov)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – I. Višněvskij, Gurkin, Mamkin, D. Bodrov, Trjamkin, Alexej Vasilevskij, Valitov – Dawes, Dacjuk, Macek – Sexton, Bělousov, Holland – Platt, Litovčenko, Obidin – Chripunov, Kučerjavenko, Ovčinnikov – A. Garejev.
    Lokomotiv Jaroslavl: Lazušin (Konovalov) – Nakládal, Savčenko, Rafikov, M. Osipov, N. Averin, Kronwall, Afanasjev – Lander, Sannikov, Alexejev – S. Da Costa, Denisenko, Rattie – Kajumov, Ivanov, Kovalenko – Apalkov, Iljenko, Kudrjavcev – Kraskovskij.

    Rozhodčí: Rogačjov, Ščeňjov – Zacharov, Maximovskij

    Diváci: 5545
    thejrc.org