FC Košice – Púchov 0:0 (kon.) | Slovan Bratislava U21 – Ružomberok B 0:0 (kon.) | Poprad – Žilina B 0:1 (kon.)
L. Mikuláš – Trebišov 1:1 (kon.) | KFC Komárno – Petržalka 0:0 (kon.) | B. Bystrica – Dubnica 3:3 (kon.)
Skalica – Bardejov 3:0 (kon.)
konec
FK Poprad
0:1 (0:1)
MŠK Žilina B
sk Sobota 05.10.2019, 15:00 • NTC Poprad • MONACObet liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Napriek zvýšenému tlaku Popradu v druhom polčase sa domácim nepodarilo vyrovnať, prípadne otočiť duel. Žilina hrala v defenzíve veľmi koncentrovanie a vedenie 0:1 si udržala. Jediný gól zápasu teda zaznamenal Paur. (16:54:41)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Petráš (MŠK Žilina B).
     
    90+4
    Tak Poprad ešte v závere robí všetko, čo môže. Gallovič odcentroval z pravej strany, Horváth zasiahol hlavičkou a následne sa tam ešte ďalší hráč skĺzal, no netrafil loptu do siete.
     
    90+3
    Grešák dostal loptu na ľavej strane a posúval ju centrom do pokutového územia. Jeho pokus nenašiel žiadnych hráčov v tmavomodrom.
     
    90+2
    V stopercentnej šanci sa ocitol Dragan Andrić, ktorý už bol takpovediac sám pred bránkou a rozhodne mal páliť. Napokon prihrával a urobil zle!
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu nadstavujú štyri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Roland Gerebenits, prichádza Bernard Petrák.
     
    89
    Na žilinskej striedačke sa chystá ešte ďalšie striedanie. Hostia sú momentálne v držaní lopty a sú s ňou na útočnej polovici.
     
    88
    Junior sa pred pokutovým územím pokúsil o narážačku so spoluhráčom, no veľmi mu nevyšla. Potom do protiútoku vyštartovali štyria Žilinčania. Celú situáciu dokázal zvládnuť sám Pajer, ktorého nastrelil Rusnák a následne trafil do brankára Maleca.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Kurminowski (MŠK Žilina B).
     
    87
    V súboji jedného proti jednému dokázal uspieť Suľa proti Acostovi, ktorého kľučky neboli dostačujúce.
     
    86
    Prihrávka Juniora ešte došla na kopačku Zekuciu, ktorý sa pokúsil centrovať z ľavej strany pred bránku, no nenašiel spoluhráča.
     
    85
    Tibor Slebodník chcel ďalej pokračovať v hre, no ešte predtým atakoval žilinského futbalistu. Za svoje konanie dostáva tiež žltú kartu.
     
    84
    Lukáš Horváth sa previnil nedovoleným zákrokom a dostáva zaň žltú kartu.
     
    83
    Jančakova prudká prihrávka z pravej strany smerovala pred bránku, kde sa už ukazoval Andrić, ale na loptu si nesiahol.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 390 divákov.
     
    82
    Ďalšiu štandardku získali domáci futbalisti. Tentokrát to bolo z ľavej strany, centroval opäť Grešák, ale jeho priamy center skončil okamžite v rukách Petráša.
     
    81
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Vahan Bičachčian, prichádza Peter Chríbik.
     
    80
    Štandardku zahrával Grešák, ktorý dokázal mäkkým centrom pred päťku nájsť Dragana Andrića. Jeho hlavičku famóznym spôsobom zneškodnil brankár Petráš.
     
    79
    Andrić mohol unikať po pravom krídle, atakoval ho však nedovoleným spôsobom Luka Lochoshvili a dostal aj žltú kartu. Poprad má štandardku.
     
    77
    Roland Gerebenits sa pokúsil o tvrdú delovku spoza vápna, ale nakoniec minul bránku. Rozohrávať budú domáci.
     
    75
    Šikovne to urobil španielsky útočník Enzo Acosta, ktorý si v šestnástke hruďou spracoval loptu a z otočky pálil. Petráš končekmi prstov vytlačil strelu.
     
    74
    Kamil Zekucia najprv myslel, že vystrelí, potom našiel prihrávkou na ľavé krídlo Grešáka, no ten sa zamotal a o loptu prišiel.
     
    73
    Andrić chcel po pravej strane ihriska vysúvať Acostu. Poprad získal aut a pokračoval v hre. Jančak si potom v kombinácii s Acostom nerozumel a domáci prišli o loptu.
     
    72
    Na pravej strane získal žilinský tím štandardku. Priama strela na bránu z veľkej z vzdialenosti napokon presná nebola, rozohrávať teda bude Malec.
     
    70
    Po rohovom kope si domáce mužstvo vytvorilo ďalšiu možnosť. Letiacu loptu pred bránku Slebodník do siete upratať nedokázal, zakročili hostia.
     
    69
    Domáci si dokázali vytvoriť ďalšiu príležitosť. Prudká prihrávka pred bránku od Grešáka našla v malom vápne kopačky Enza Acostu, no ten zblízka vystrelil vedľa.
     
    68
    Odkopnutá lopta z obrannej polovice z kopačky Kopasa smerovala priamo ku Malecovi a Poprad môže znovu rozohrať.
     
    67
    Popradčania ohrozili žilinskú bránku opäť. Spoza pokutového územia tvrdo vypálil Kamil Zekucia, ale len priamo do stredu bránky.
     
    66
    Grešák rozohrával rohový kop, hostia dokázali odhlavičkovať. Strelecká pozícia sa naskytla pre Enza Acostu, ktorý pálil spoza šestnástky, no namieril to mimo.
     
    65
    Veľké príležitosti na strane Popradu! Najprv sa dokázal uvoľniť v šestnástke Slebodník, ktorý to zblízka napálil do Petráša. Z dorážky potom neuspel Grešák, keďže jeho delovka letela vedľa.
     
    64
    Andrić chcel na útočnej polovici vysúvať Slebodníka, no kombinácia týchto dvoch napokon nebola vôbec úspešná.
     
    63
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Denis Jančo, prichádza Tibor Slebodník.
     
    62
    Striedanie v tíme MŠK Žilina B: z ihriska odchádza Jakub Paur, prichádza Matúš Rusnák.
     
    61
    Na žilinskej striedačke sa chystá prvé striedanie. Hostia majú k dispozícii momentálne rohový kop.
     
    60
    Prvú žltú kartu v tomto stretnutí inkasuje Dávid Gallovič, po ktorého zákroku viedli domáci futbalisti rozsiahle diskusie s hlavným arbitrom, no neuspeli.
     
    59
    Pajerovi sa ukazoval na pravej strane ihriska Enzo Acosta, ktorý sa hneval na čiarového rozhodcu, ktorý odmával ofsajd.
     
    57
    Enzo Acosta sa na pravej strane chcel uvoľniť cez protihráčov, radšej však posunul Gallovičovi, ktorého strelu zastavil jeden zo Žilinčanov.
     
    56
    Denis Jančo si prebral loptu od Juniora a pokúsil sa vypáliť spoza pokutového územia. Jeho ďaleká strela bola priveľmi vysoká.
     
    55
    Popradčania si spracovali loptu v strede poľa a vzápätí ju posunuli dozadu na brankára Maleca. Chcú začať postupnou rozohrávkou.
     
    54
    Gerebenits rozbehol akciu po ľavej strane a chcel posunúť loptu Suľovi, no veľmi mu to nevyšlo. Žilina však získala rohový kop, ktorý rozohrala nakrátko.
     
    53
    Žilinskí futbalisti zahrávali štandardku a podarilo sa im dostať loptu do pokutového územia, kde už však na ňu nik nesiahol.
     
    52
    Do týchto chvíľ sa z oboch strán hrá veľmi disciplinovane, zatiaľ nemusel hlavný rozhodca ešte použiť žltú alebo červenú kartu.
     
    51
    Verdikt hlavného rozhodcu sa domácim futbalistom nepáči. Junior zasiahol Gona, napokon však hlavný rozhodca usúdil, že to faul nebol a prisúdil loptu Popradu.
     
    50
    Vykopnutú loptu z obrannej polovice sa na hranici šestnástky podarilo zachytiť Bičachčianovi, ktorý sa však do zakončenia už nedostal.
     
    49
    Po pravom krídle hľadal Paur Kurminowskeho. Celkom sa mu to aj podarilo, lenže Kurminowski vybehol do ofsajdu a čiarový rozhodca si to všimol.
     
    48
    Dawid Kurminowski prudko vybehol za loptou na útočnej polovici. Pajera sa však nezbavil na prvý pokus, potom pálil, ale iba veľmi nepresne.
     
    47
    Po ľavom krídle chcel prenikať Suľa, ďaleko sa mu však prejsť nepodarilo. V hre môže pokračovať po aute Popradčania.
     
    46
    Cez polčasovú prestávku sa ani jeden z trénerov nerozhodol urobiť zmeny v zostavách. Oba tímy pokračujú v pôvodných zloženiach, výkop majú domáci.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Máme za sebou úvodný polčas stretnutia, v ktorom síce boli oveľa aktívnejší domáci futbalisti, no jedno zaváhanie dokázal využiť Paur, ktorý otvoril skóre v nadstavenom čase.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    MŠK Žilina B dáva gól!
    Šošoni idú do vedenia v stretnutí. Zlyhanie v popradskej defenzíve vo vlastnej šestnástke dokázal využiť JAKUB PAUR, ktorý sa ocitol pri lopte blízko pred bránkou a zblízka prekonal ležiaceho Maleca.
     
    45+1
    Rozhodcovia v prvom polčase nadstavujú jednu minútu.
     
    45
    V šestnástke spadol Zekucia, ale bolo to nezavinené. Po útočnom faule domácich získavajú rozohrávku futbalisti Žiliny.
     
    44
    Po pravej strane prebehol dopredu veľmi rýchly Jančak, ktorý vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    43
    Grešák z ľavej strany mal v šestnástke na výber troch svojich spoluhráčov, nakoniec to nedopadlo vôbec dobre a nevybral si ani jedného.
     
    42
    Zekucia vyrazil do ostrého súboja s Paurom, ktorý sa po súboji okamžite zvalil na zem. Ako rýchlo spadol, tak rýchlo sa však aj postavil.
     
    41
    Nebezpečne popradskú bránu dokázal nečakane ohroziť Miroslav Gono. Napriahol na hranici vápna a prudko pálil k žrdi. Malec sa hodil po lopte a zlikvidoval.
     
    40
    Hlavný rozhodca reagoval na avízo od čiarového rozhodcu, ktorý odmával ofsajdové postavenie popradského hráča.
     
    38
    Poprad mal k dispozícii štandardku. Jančo centrom na hranicu vápna chcel niekoho hľadať, no nepodarilo sa mu to. Žilinčania rázne odkopli.
     
    37
    Enzo Acosta dokázal na pravej strane prejsť cez jedného hráča, svojimi ďalšími kľučkami však už neprekabátil Luku Lochoshviliho.
     
    36
    Viacero domácich hráčov nepochopilo rázny krok Zekuciu, ktorý agresívne odkopol loptu cez celé ihrisko a nenašiel nikoho.
     
    35
    Popradčania vyrazili dopredu, Zekucia ešte dokázal horko-ťažko prihrať loptu Jančovi, ktorý vypálil spoza pokutového územia a namieril to mimo brány.
     
    34
    Paur najprv naznačil strelu z pravej strane a potom ponúkol loptu Vahanovi Bičachčianovi. Hráč Žiliny napriahol tesne za vápnom a vypálil tvrdo a len tesne nad!
     
    33
    Paur sympaticky vrátil loptu späť Popradčanom po predchádzajúcom zákroku na Ananga, ktorého si prišiel skontrolovať aj hlavný rozhodca.
     
    32
    Acosta dokázal svojimi pohybmi zmiasť Suľu a podarilo sa mu jemne odcentrovať pred päťku. Vo vzduchu kraľovali futbalisti Žiliny.
     
    31
    Na ľavej strane sa ukazoval voľný Grešák. Loptu napokon dostal pridlhú a nedokázal z nej vyťažiť.
     
    30
    Anang predviedol rýchlu výmenu lopty spoločne s Bičachčianom, Žilinčania sa presunuli pred šestnástku, ale zakončiť nakoniec nedokázali.
     
    28
    Grešák dokázal preniknúť cez Ananga, ktorý spadol. Následný center Grešáka mal zrejme nájsť Janča, ale bol pridlhý.
     
    27
    Z pravej strany nasmeroval loptu pred bránku Benson Anang. Brankár Malec si postrážil priestor a nedovolil dorážať.
     
    26
    Po dlhšej dobe sú s loptou na vlastných kopačkách futbalisti Žiliny, ktorí sa aktuálne snažia niečo rozvinúť na útočnej polovici. Podarilo sa to Paurovi, ktorý odcentroval na Kurminowskeho, no jeho hlavička nebola nebezpečná.
     
    25
    Center Suľu po ľavej strane mal smerovať ku Farskému, ktorý však nedokázal byť dostatočne rýchly. Rozohrávať môže brankár Malec.
     
    24
    Zekucia potiahol loptu po ľavej strane a dokázal centrom v šestnástke nájsť Dragana Andrića, ktorý z prvej hlavičkoval. Namieril to však priamo do stredu bránky a tú strážil Petráš.
     
    23
    Žilinčania vyrazili do protiútoku, ktorý ťahal po ľavej strane Suľa, Popradčania ho dokázali zastaviť.
     
    22
    Pred Popradčanmi sa otvárala príležitosť na prečíslenie, ktorú však pokazil Jančo. Potom centroval Jančak, ale jeho ďaleký center zachytil iba brankár Petráš.
     
    21
    Postupne iniciatívu v týchto minútach preberajú futbalisti Popradu. Jančo chcel vysúvať po krídle Acostu, pred ním však zasiahol Lochoshvili a odkopol za postrannú čiaru.
     
    20
    Žilinčania výrazne podcenili svoju rozohrávku. Centrovať mohol spoza bránky Gallovič, aj sa mu to podarilo, no Andrićova hlavička bola nepresná.
     
    19
    Spoza pokutového územia sa pokúsil vypáliť Andrić, bránu však prestrelil.
     
    18
    Prudko loptu z obrannej polovice odkopol Pajer, Andrić ju predlžoval hlavičkou ďalej, ale nemal tam už spoluhráčov.
     
    17
    Ďalší nepríjemný zákrok utrpel Bičachčian, Poprad chcel urýchlene pokračovať v hre autovým vhadzovaním, no hlavný rozhodca prišiel skontrolovať hráča Žiliny.
     
    16
    Enzo Acosta sa na pravej strane zbavil protihráča elegantným spôsobom a napokon sa aj z ostrého uhla pokúsil vypáliť. Mieril však vedľa.
     
    14
    Acosta sa pokúšal na pravom krídle niečo vymýšľať v súboji jeden na jedného proti Samuelovi Suľovi. Žilinský futbalista uspel a nedovolil Acostovi preniknúť dopredu.
     
    13
    Zekucia šiel do tvrdého súboja s Paurom. Obaja šli do sklzu a nepríjemne sa nohami narazili. Obaja potrebujú rýchle ošetrenie.
     
    12
    Enzo Acosta hľadal nakopávanou loptou Andrića, ktorý sa ukazoval v pokutovom území, ale pred ním zasiahol žilinský hráč.
     
    11
    Zekucia si musel dávať pozor na rozbehnutého Paura, ktorý sa ukazoval na hranici vápna. Domáci futbalista hlavičkou usmernil loptu na Maleca.
     
    10
    Zekucia sa snažil pri bránkovej čiare nakopnúť Bičachčiana, aby získal pre Poprad rohový kop. Nevyšlo mu to, rozohrávať môže brankár Petráš.
     
    9
    Kurminowski prebehol okolo Horvátha a ukazoval sa mu pred šestnástkou Gono. Títo dvaja Žilinčania si napokon veľmi nerozumeli.
     
    7
    Nebezpečne vyzerala individuálna akcia Dawida Kurminowskeho, ktorý prebehol s loptou k šestnástke a odtiaľ prudkou prízemnou strelou vypálil. Malec si stihol ľahnúť a rukou vyraziť strelu.
     
    7
    Zekucia chcel z autového vhadzovania hľadať Andrića. Pred ním však dokázal zasiahnuť Anang a nedovolil domácemu futbalistovi pokračovať v hre.
     
    6
    Grešáka v súboji rukou do tváre zasiahol Jakub Paur. Rozhodne to však nebolo úmyselné, Grešák je trochu otrasený, ale v hre by mal pokračovať.
     
    5
    Do zakončenia sa po Jančovej prihrávke dokázal predrať Andrić. Chcel skôr ešte možno nájsť Grešáka, ale ten bol vzdialený od smerovanej lopty.
     
    4
    Jančo chcel vytvoriť kombináciu s Andrićom na útočnej polovici, cez dvojicu protihráčov sa im to veľmi nepodarilo.
     
    3
    Andrić v hlavičkovom súboji v strede poľa proti Anangovi neuspel, k lopte sa teda dostali hostia a pokračujú v hre postupnou rozohrávkou.
     
    2
    Po pravom krídle bežal za nakopnutou loptou Jančo, no nedostihol ju. Po viacerých súbojoch o loptu ju napokon získali futbalisti Žiliny.
     
    1
    Úvodný výkop mali k dispozícii futbalisti Žiliny. O nákop dopredu sa pokúsil Paur, na hranici šestnástky však už získali loptu domáci.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávnik už nastupujú oba celky. Popradčania v tmavomodrých dresoch a Žilinčania v svetložltých.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Malec (C) – Jančak, Pajer, Horváth, Zekucia, Gallovič, Junior, Jančo, Acosta, Grešák, Andrić
    Náhradníci: Knurovský, Slebodník, Maslo, Luberda, Legnani, Maťaš, Zošák

    MŠK Žilina B: Petráš – Anang, Kopas, Lochoshvili, Suľa, Gono, Farský, Paur (C), Kurminowski, Gerebenits, Bičachčian
    Náhradníci: Vajs, Šušolík, Krkoška, Petrák, Rusnák, Nagy, Chríbik

    Rozhodca: Somoláni – Benko, Ralbovský.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 12. kola 2. ligy, v ktorom uvidíme aj stretnutie medzi FK Poprad a MŠK Žilina B. Zápas sa začína o 15:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Podtatranci sa viezli na trojzápasovej vlne víťazstiev, v ktorej zdolali lídra tabuľky Dubnicu 3:2, Petržalku 1:3 a posledný Trebišov 2:0. Vďaka tomu si upevnili momentálnu tretiu pozíciu v tabuľke, na ktorej majú 24 bodov a skóre 20:10 a na lídra z Dubnice strácajú šesť bodov. Poprad však v poslednom kole zakopol na bardejovskom trávniku, kde s domácim Partizánom prehral 1:0.

    Žilinčania sú na tom tabuľkovo tiež dobre a majú aj dobrú formu, z posledných piatich zápasov vyhrali štyri. Naposledy dokázali doviesť do úspešného konca stretnutie proti Podbrezovej, ktorú doma zdolali jasne 4:1, predtým si poradili so Slovanom Bratislava B 2:5. V tabuľke im aktuálne patrí piate miesto so ziskom 21 bodov a skóre 29:21.

    V minulej sezóne sa odohrali dva stretnutia medzi Žilinou B a Popradom. V prvom 2. septembra 2018 sa zrodila remíza 1:1 a následne 5. apríla 2019 zdolali doma Podtatranci Žilinčanov najtesnejším rozdielom 1:0.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky: 45+1. Paur

    Karty:   60. Gallovič (PPD), 84. Horváth (PPD), 85. Slebodník (PPD) – 79. Lochoshvili (ZIN), 87. Kurminowski (ZIN), 90+4. Petráš (ZIN)


    FK Poprad: Malec (C) – Jančak, Pajer, Horváth, Zekucia, Gallovič, Junior, Jančo, Acosta, Grešák, Andrić
    Náhradníci: Knurovský, Slebodník, Maslo, Luberda, Legnani, Maťaš, Zošák

    MŠK Žilina B: Petráš – Anang, Kopas, Lochoshvili, Suľa, Gono, Farský, Paur (C), Kurminowski, Gerebenits, Bičachčian
    Náhradníci: Vajs, Šušolík, Krkoška, Petrák, Rusnák, Nagy, Chríbik

    Rozhodčí: Somoláni – Benko, Ralbovský

    Diváci: 390
    bahis siteleri