Rizespor – Ankaragücü 2:0 (kon.)
konec
Çaykur Rizespor
2:0 (1:0)
MKE Ankaragücü
Pátek 25.10.2019, 19:30 • Çaykur Didi Stadyumu, Rize • Turecká Superliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z předehrávky devátého kola turecké Superligy. Od devatenácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Rizesporem a Ankaragücü!
     
    Çaykur Rizespor

    Domácí vstoupili do probíhající sezóny velice dobře, když z prvních čtyř zápasů urvali osm bodů za dvě výhry a dvě remízy. Od patnáctého září však Rizespor ani jednou nebodoval a čtyřikrát za sebou prohrál, když postupně nestačil na Gaziantep, Başakşehir, Trabzonspor a naposledy v divokém poměru 2:5 na Alanyaspor. Svěřenci trenéra İsmaila Kartala
    se tak rychle propadli tabulkou na sestupové šestnácté místo, z něhož se v případě dnešního vítězství můžou bodově dotáhnout až na devátou příčku. Nejlepším týmovým střelcem je se střemi zásahy Fernando Boldrin.
     
    MKE Ankaragücü

    Svěřenci hlavního kouče Metina Diyadina jdou do dnešního zápasu v roli outsidera, přestože jsou na tom v tabulce o něco málo lépe. S bilancí dvou výher, tří remíz a tří porážek nalezneme Ankaragücü na třináctém místě, nicméně od sestupového pásma jej dělí jediný bod. Mužstvo z Ankary orámovalo předchozí reprezentační přestávkou porážkou 1:3 v Sivassporu, po které urvalo alespoň bod za bezbrankovou remízu s Beşiktaşem. Ankaragücü má po osmi odehraných kolech nejslabší ofenzivu. Na kontě má jen šest branek, o které se s největší části podílel třígólový Jamajčan Dever Orgill.
     
    Vzájemné zápasy

    04.05.2019 Ankaragücü – Rizespor 2:2
    30.11.2018 Rizespor – Ankaragücü 1:1
    16.02.2018 Ankaragücü – Rizespor 2:4
    17.09.2017 Rizespor – Ankaragücü 1:4.
     
    Úvodní sestavy:

    Çaykur Rizespor: Akkan – Morozjuk, Abarhoun, Talbi, Melnjak – Durak, Vetrih, Attamah – Boldrin, Çağlayan, Samudio.
    Náhradníci: Çetin – Akkaynak, B. Albayrak, Alici, De Pauw, Diomandé, Güçtekin, Ovacıklı, Umar, Nakoulma.

    MKE Ankaragücü: Çelikay – Kitsiou, Kulušić, Pazdan, Pinto – Faty, Kubalas – H. Kaya, Parlak, Sak – Orgill.
    Náhradníci: Bekleviç – Akan, Arik, Aygören, Y. Ayhan, Karabulut, Karayel, Önal, Sadajev.

    Rozhodčí: Gençerler – Ok, Bozdoğan.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se zhostili hosté, kteří nastupují ve žlutých, zatímco domácí v kompletně modrých dresech.
     
    2
    Miguel Samudio si na levé straně narazil s Vetrihem. Pak ale byl dobře dostoupený a ve finále nedostal čas ani prostor na centr.
     
    3
    Morozjuk dával z pravé strany prudký centr, který se nakonec ukázal být jako střela, se kterou měl brankář Korcan Çelikay nemalé problémy.
     
    4
    Od začátku se hraje ve velmi sympatickém tempu. Po zásahu Duraka budou hosté vhazovat prostřednictvím Steliose Kitsioua.
     
    5
    Vetrih udělal obrovskou chybu v rozehrávce. Přespříliš dlouhou přihrávku přes osu hřiště mu vystihl rozběhnutý İlhan Parlak, jehož šanci zlikvidoval až zákrok Akkana.
    5. İlhan Parlak (ANK)
     
    6
    Dobrou minutu si domácí přihrávali v klidném středu hřiště. První odvážnější přihrávka se navíc stala snadnou kořistí pro Ankaragücü.
     
    7
    A znovu se Rizespor hodně pomalu sunul vstříc Çelikayovi. Uspávací akce skončila nepřesnou přihrávkou do vápna od Daria Melnjaka.
     
    8
    Znovu zkažená nahrávka v protiútoku od Melnjaka, která měla směřovat za obranu, ale zastavila se o nohu Michała Pazdana.
     
    10
    Abdullah Durak si přivodil menší zranění, když ukopával míč od kopačky Pinta. Domácí kapitán musí podstoupit rychlé ošetření.
     
    11
    Hra je zatím plná osobních soubojů a nepřesností. Po neúspěšné domácí akci na levém křídle vhazuje Kitsiou.
     
    12
    Hosté nevyvezli míč do bezpečí a po jeho ztrátě se musel činit jeden z obránců, který odhlavičkoval centr Fernanda Boldrina.
     
    13
    Teď už se hosté pěkně a plynule prokombinovali až na levou stranu, odkud po zemi odcentroval Mehmed Sak, jenže İlhan Parlak bez přípravy pálil vedle pravé tyče Akkanovy brány.
    13. İlhan Parlak (ANK)
     
    14
    Boldrin roztáhl hru doprava, kde měl situaci pod palcem Morozjuk, ale centrovaný balón letěl jen do dlaní hostujícího gólmana.
     
    15
    Podobná situace také na druhé straně, kde zprava centroval Kaya, ovšem na zadní tyči důležitý osobní souboj zvládl Mykola Morozjuk.
     
    16
    Miguel Samudio natáhl krok u levé postranní čáry. Kalušić se s ním ale dobře vrátil a odkopem do autu rychlou akci Rizesporu přerušil.
     
    17
    Hosté vysunuli aktivní obranu až k půlící čáře a hráči Rizesporu tak rozjíždějí stagnující akci pod velkým tlakem.
     
    18
    Stelios Kitsiou výborně přenesl hru nalevo, kde si Pinto vzal míč od Parlaka, ale z delší vzdálenosti vypálil hodně nepřesně.
     
    19
    Fernando Boldrin dobře načasoval přihrávku před rozběhnutého Vetriha, který z jedničky střílel z ostrého úhlu, ale trefil jenom místo, kde zrovna operoval Çelikay.
     
    20
    Mehmed Sak si chtěl narazit s Orgillem, který ale byl těsně bráněn a míč ztratil. Hosté se tak musí vrátit až na svou vlastní polovinu.
     
    21
    Znovu byl Dever Orgill tvrdě atakovaný už během přebíraní míče a z nouze posunul míč až k brankáři Akkanovi.
     
    22
    Vetrih s Melnjakem vtrhli do pokutového území, ovšem defenziva Ankaragücü zvládla zablokovat obě následné domácí střely.
     
    23
    Samudio nezpracoval přihrávku od Attamaha a tím domácí tlak skončil. Na druhé straně Orgill hledal před brankou jednoho ze spoluhráčů, ale ani ten neměl klid na zakončení.
     
    24
    Alihan Kubalas odhlavičkoval na rohový kop, který je pro Rizespor vůbec první v utkání.
     
    25
    Hosté roh ubránili a prozatím i střelu Mohameda Abarhouna, která byla jednoznačně sražená rukou Kubalase. Uvidíme, zda do hry vstoupí videorozhodčí!
     
    26
    Hlavní sudí Gençerler se opravu šel podívat k obrazovce a rychle rozhodl o tom, že se bude kopat penalta!
     
    27
    Žlutou kartu dostává Alihan Kubalas (MKE Ankaragücü).
     
    28
    Rizespor právě vstřelil branku!
    Domácí se v osmadvacáté minutě dostávají do vedení! Míč si na penaltový bod postavil MIGUEL SAMUDIO, který sice neumístil svůj kop k tyči, ale stejně mu to na otevření skóre stačilo, protože Çelikay skákal na opačnou stranu.
    28. Miguel SAMUDIO - 1:0
     
    29
    Domácí radost trošičku kalí vynucené střídání. Ze hry odchází zraněný Abdullah Durak, na jehož místo kráčí Ismaël Diomandé.
     
    30
    Sakovi se hrubě nevyvedl centr z levé strany. Balón mu sjel na vnější nárt a pak se snesl daleko za koncovou čáru. Následuje odkop od Akkanovy brány.
     
    31
    Samudio byl na pravém okraji pokutového území zdvojený, a tak domácí berou zavděk alespoň zisk rohového kopu.
     
    32
    Fernando Boldrin kopal na přední tyč, kde zasáhl jeden z obránců. Celá situace se tak opakovala, ale Çelikay měl všechno plně pod kontrolou.
     
    33
    Oğulcan Çağlayan prováhal ideální okamžik na centr. Na levém křídle se sám zahnal a proti přesile obránců nevybojoval ani možnost autového vhazování.
     
    34
    Pinto parádním centrem objevil na zadní tyči Parlaka, ale ten ani ve své třetí šanci neuspěl. Hlavičku poslal jen na prostředek brány, kde stál připravený Akkan.
     
    35
    Attamah zkazil průnikovou přihrávku a hra se mohla rychle otočit na druhou stranu. Skutečnost ale byla jiná, Pinto ve středovém kruhu rodící se brejk zastavil.
     
    36
    Stelios Kitsiou potáhl míč středem a těsně před vápnem ho posunul více napravo ke Kubalasovi. Ten šel do střely z úhlu, ale míč netrefil vůbec dobře a Akkan zasahovat nemusel.
     
    37
    Hodně přisný faul střídajícího Diomandého, který překřížil cestu Fatymu a na první pohled mu balón čistě uzmul. Hvizd se přesto ozval a na programu bude přímý kop.
     
    38
    İlhan Parlak si vzal dlouhý rozběh, jenže střelu z třiceti metrů poslal jenom na tribunu za brankou Rizespru. Hostující útočník zatím nemá svůj den.
     
    40
    Dario Melnjak se už dostal s balónem za levou postranní čáru, takže místo posunu k velkému území se bude jen vhazovat z rukou Kitsioua.
     
    41
    Hosté ubránili roh a během pár vteřin se sami dostali ke standardní situaci, protože rychlý protiútok faulem zastavoval Montassar Talbi.
     
    42
    Akkan vystartoval z branky a vyboxoval nákop Tiaga Pinta. Míč se pak do vápna ještě vrátil, ale i v tomto případě si ho vzal domácí gólman.
     
    43
    Miguel Samudie zleva předložil míč Melnjakovi, který to zkoušel bez přípravy z hranice velkého vápna, ovšem Çelikayovu branku o pořádný kus přestřelil.
     
    44
    Další neúplně povedená chvilka pro Melnjaka, kterého zradilo zpracování rutinní přihrávky ve středu hřiště a daroval tak hostům vhazování.
     
    45
    Ankaragücü ale propadlo a dopředu upaloval právě Dario Melnjak, kterého stíhal jenom Michał Pazdan a srazil balón na roh.
     
    45+1
    V první ze dvou nastavených minut domácí z rohového kopu nic nevymysleli. Pak ale nalezli na rozehrávku soupeře a už jsou znovu v útoku.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který měl dva hlavní hrdiny. Jedním z nich byl hostující útočník İlhan Parlak, který spálil dvě velké šance a o to více pak litoval situace z osmadvacáté minuty, kdy Kubalas zablokoval střelu Abarhouna horní končetinou a nařízenou penaltu proměnil Miguel Samudio. Rizespor měl optickou převahu, což ale bylo dáno někdy přehnaným držením míče ve středu hřiště. Ankaragücü naopak spoléhalo na rychlé brejky.
     
    Statistiky 1. poločasu:
    Střely na branku: 2 – 2
    Střely mimo: 2 – 4
    Držení míče: 63% – 47%
    Rohové kopy: 5 – 0
    Ofsajdy: 0 – 0
    Fauly: 8 – 4
    Žluté karty. 0 – 1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu MKE Ankaragücü: ze hřiště odchází Hasan Kaya, přichází Aydın Karabulut.
     
    47
    Morozjuk byl zahnán k praporku, kde o balón nejprve přišel, ale Parlak s ním později nešikovně vyběhl do autu. S ubráněním rohového kopu však hosté problémy neměli.
     
    48
    Mykola Morozjuk byl zezadu postrčen Mehmedem Sakem, který hodně podrážděně reagoval na odpískaný faul. Obešlo se to však bez karetního trestu.
     
    50
    Průnik Morozjuka byl zastaven na hranici vápna Pazdanem a Sakem, do kterého hodně tvrdě zajel Çağlayan a vyfasoval naprosto zaslouženou žlutou kartu.
     
    51
    Pinto si došel pro faul, který byl odpískán Diomandému. Domácí se před rozehrávkou ale zatáhli a Ankaragücü bude muset dobývat zformovanou obranu.
     
    52
    Fatyho nákop neprošel přes první překážku, kterou byl Attamah. Následoval rychlý brejk, ze kterého se ale rovněž stal jenom postupný útok.
     
    52
    Úvod druhé půle je hodně nervózní. Za skluz na Samudia byl dodatečně potrestán žlutou kartou hostující obránce Ante Kulušić.
     
    53
    Diomandé roztáhl hru na Boldrina, který zprava vracel míč na osu hřiště. Samudiovi byl míč ukopnut na Diomandého, z jehož tečované střely resultuje roh.
     
    54
    Na rohy vede domácí tým už 7:0. Nyní ho zrealizoval Boldrin a míč se nakonec do vápna dostal hned třikrát. O nějakou opravdovou šanci se ale nejednalo ani jednou.
     
    55
    Dever Orgill se ze všech sil natahoval po balónu, aby ohrozil Çelikaye nějakou tou hlavičkou. K té se sice dostal, ale míč letěl vedle brány.
     
    57
    Samudiův drzý průnik skončil faulem na jeho osobu, i když s tímto výrokem provinilec Ricardo Faty vůbec nesouhlasí.
     
    58
    O rozehrávku standardní situace z pravé strany se postaral Boldrin. Centrem na přední tyč našel Samudioa, jehož nebezpečnou hlavičku Çelikay vyrazil i s následnou dorážkou. Ty pak přišly ještě další dvě, ale hráči ve žlutém je zablokovali.
    58. Několikanásobná možnost Rizesporu!
     
    60
    Rizespor právě vstřelil branku!
    Další šance už končí gólem a domácí pravděpodobně dělají rozhodující krok k vítězství! Velkou zásluhu na této trefě má Joseph Larweh Attamah, který ideálně sladil průnikovou přihrávku s náběhem FERNANDA BOLDRINA a ten už se sám před Çelikayem nemýlil.
    60. Fernando BOLDRIN - 2:0
     
    62
    Také dnešní smolař İlhan Parlak se ocitl za obranou. Akkan mu ale balón sebral a navíc už byl máván ofsajd.
     
    63
    Boldrin nezvládl zpracování míče a nebylo mu tak nic platné, že byl nějakou dobu úplně sám v pokutovém území. Hodně odvážným obranným zákrokem jej odzbrojil Mehmed Sak.
     
    64
    Dobrý první dotek neměl také Diomandé, před kterým se naskytla příležitost vystřelit z dálky. Míč sebrali hosté, jejichž akce ale neměla dlouhého trvání.
     
    65
    Attamah zajel do jednoho z protihráčů a nabídl hostům z Ankary standardní situaci.
     
    67
    Na pravé straně u velkého vápna hlavičkoval Ricardo Faty, ale míč poslal jen nad branku domácích. Následuje tak pouze odkop od Akkanovy branky.
     
    69
    Fernando Boldrin nabral rychlost a dral se dopředu, ale zastavil ho obranný zákrok jednoho z hostujících fotbalistů. Ti tak otáčejí hru.
     
    70
    Korcan Çelikay odkopl balon od svého zařízení a poslal ho na spoluhráče, kteří míří znovu před branku Akkana. Pokusí se tak o kontaktní branku, která by je ještě mohla vrátit do hry.
     
    71
    Další závar před domácí brankou, hosté se však neprosadili. A i kdyby ano, stejně byli v ofsajdové pasti.
     
    73
    Z pravé strany zahrávali hosté standardní situaci, míč se dostal do pokutového území, kde si dobře vyskočil brankář Akkan a poté ho rychle rukou rozehrál spoluhráčům.
     
    74
    Boldrin se uvolňoval uprostřed hřiště, ale nedostal se až před branku hostů. Později se to už povedlo, místo střely ale zvolil přihrávku a z akce nebylo nic.
     
    75
    Hostující Kitsiou ve snaze získat míč podkopl soupeře a dostává za to žlutou kartu.
     
    77
    Do dobré příležitosti se dostali domácí hráči, Samudio střílel na hostující branku, míč se odrazil na levou stranu, kde ho Boldrin minul.
     
    78
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Miguel Samudio, přichází Aminu Umar.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, domácí mají stále bezpečný náskok a navíc hrozí dalšími akcemi. Zápas tak mají pod kontrolou.
     
    82
    Boldrin vyslal levačkou kousek před velkým vápnem slibnou střelu. Tu ale zvedl tak, že skončila těsně nad břevnem hostující branky.
     
    83
    Joseph Larweh Attamah si pohrál s míčem na ose hřiště, poté ho poslal po zemi na Boldrina, jenž ale byl obsazen obranou hostů.
     
    84
    Nyní se Boldrin dostal do pokutového území, ovšem proti jeho náznaku střely zakročila obrana Ankaragücü.
     
    85
    Hosté se dostali do zajímavé akce, kterou ale zastavil ofsajd. Hráčům Ankaragücü se to ale vůbec nelíbí a směrem k postrannímu sudímu se zlobí. Nic naplat, ofsajd to byl.
     
    86
    Hra byla chvíli pouze ve středu hřiště, poté se hosté dostali blíže domácí brance, ale se zakončením to už bylo horší.
     
    86
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Fernando Boldrin, přichází Nill De Pauw.
     
    86
    Střídání v týmu MKE Ankaragücü: ze hřiště odchází Tiago Pinto, přichází Alper Önal.
     
    88
    Hosté v další slibné akci selhali a na druhou stranu se dostávali zase hráči Rizesporu. Avšak jejich střela po zemi končí mimo tři tyče.
     
    89
    Oğulcan Çağlayan si drze naběhl do pokutového území a z pravé strany pak nechal vyniknout hostujícího brankáře, který vleže vyrazil míč do bezpečí.
     
    90
    Nastavovat se budou ještě tři minuty navíc.
     
    90+1
    Střídání v týmu MKE Ankaragücü: ze hřiště odchází Stelios Kitsiou, přichází Ahmet Can Arik.
     
    90+2
    Domácí mají míč a směřují před branku hostů. Aminu Umar se poté dostal k přízemní střele, která však nekončí gólem. To ovšem domácí mrzet nemusí.
     
    90+3
    Hosté se ještě dostali na polovinu domácích, ale sudí už kouká na hodinky a zřejmě pak už duel ukončí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí ve druhé půli přidali druhou branku a svůj dvougólový náskok tak uhájili až do konce. Dokráčeli tak na svém hřišti ke třem bodům. Hosté naopak odjedou bez zisku jediného bodu. Ač se v závěr snažili se zápasem ještě něco udělat, na body ani na vstřelenou branku to nebylo. Gökhan Akkan tak udržel čisté konto a zastavil všechny hostující pokusy.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 20:11.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Děkuji za pozornost a zase někdy u fotbalu na počtenou. (21:26:15)

    Michal Břuchanský

    Branky: 28. Samudio (pen.), 60. Boldrin (Attamah)

    Karty:   50. Çağlayan (RIZ) – 27. Kubalas (ANK), 52. Kulušić (ANK), 75. Kitsiou (ANK)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 20:11.
    Çaykur Rizespor: Akkan – Morozjuk, Abarhoun, Talbi, Melnjak – Durak (29. Diomandé), Vetrih, Attamah – Boldrin (86. De Pauw), Çağlayan, Samudio (78. Umar).
    Náhradníci: Çetin – Akkaynak, B. Albayrak, Alici, De Pauw, Diomandé, Güçtekin, Ovacıklı, Umar, Nakoulma.

    MKE Ankaragücü: Çelikay – Kitsiou (90+1. Arik), Kulušić, Pazdan, Pinto (86. Önal) – Faty, Kubalas – H. Kaya (46. Karabulut), Parlak, Sak – Orgill.
    Náhradníci: Bekleviç – Akan, Arik, Aygören, Y. Ayhan, Karabulut, Karayel, Önal, Sadajev.

    Rozhodčí: Gençerler – Ok, Bozdoğan
    bahis siteleri