Wizards Praha – Pampuch Liberec 4:2 (kon.) | Kladno – Interobal Plzeň B 5:4 (kon.) | Jablonec n/N – Oxyworld Baník Chomutov 9:8 (kon.)
konec
FK GMM Jablonec nad Nisou
9:8 (1:5)
Oxyworld Baník Chomutov
Pátek 25.10.2019, 20:30 • Sportovní hala Jablonec nad Nisou • 2. Futsal liga západ • 5. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Jeden z těch vůbec nejatraktivnější zápasů 5. kola futsalové 2. ligy se odehraje v Jablonci nad Nisou, kde domácí GMM přivítá hosty z Chomutova.
     
    FC Baník Chomutov
    Chomutovští mají v úvodu letošního ročníku hodně těžký los, přesto se ale mohou pyšnit kvalitními výsledky. Hned na úvod sezóny vyzrál Baník na silné Jerigo Plzeň a další body přidal proti Chotěboři. Pak ale přišlo první klopýtnutí, trochu překvapivě na hřišti turnovského nováčka. V posledním kole pak Baník přišel o domácí neporazitelnost v souboji s ústeckým Rapidem. Se šesti body však Chomutovští hnízdí na čtvrtém místě tabulky.
     
    FK GMM Jablonec
    Obhájci bronzových medailí z Jablonce zahájili letošní ročník porážkou s favorizovaným Kladnem, ale od té doby šlape GMM jako hodinky. Výhry nad rezervou Interobalu Plzeň, mladoboleslavským Malibu a libereckým Pampuchem vystřelily Jablonecké dokonce do čela tabulky. Právě v severočeském derby s Pampuchem minulý týden oslnili čistým kontem, což je před soubojem s nejúdernější ofenzivou ligy velké povzbuzení.
     
    Není bez zajímavosti, že na hřišti se budou prohánět hráči dvou nejgólovějších týmů ligy. A co víc, neměli by sházet ani nejlepší kanonýři soutěže. Jablonecký kapitán Petr Mečíř i chomutovský snajpr Danyil Dolechek nasázeli letos už osm branek.
     
    Úvodní sestavy:

    FK GMM Jablonec nad Nisou: Jirák (Vykoukal) – Haunold, Kořínek, P. Mečíř, T. Mazánek, J. Mečíř, Hypius, M. Mazánek, Beníšek

    FC Baník Chomutov: Klíma – Nový (C), Novák, Gedeon, Loukota, Micák, Vlach, Jelínek, Dolechek

    Rozhodčí: Šmíd – Vlašič.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dvacet sekund a mohlo to být 1:0. Petr Mečíř vypálil z úhlu a jeho pokus srazil na tyč jeden z chomutovských obránců.
     
    1
    Haunold připravil střeleckou pozici Petru Mečířovi, ten trefil Klímu do pravé nohy.
     
    2
    Baník Chomutov právě vstřelil branku!
    Jablonec inkasoval trochu paradoxně z vlastní standardky. Hypius, po sraženém pokusu Jana Mečíře, udržel míč ve hře, čímž ale rozjel jen protiútok Baníku. Hosté se ocitli v přečíslení tři na dva, na jehož konci uklidil míč do prázdné brány TOMÁŠ LOUKOTA.
     
    3
    Beníšek z rohu hřiště Milana Mazánka, ten ale minul chomutovskou bránu.
     
    3
    Baník Chomutov právě vstřelil branku!
    Jablonec je v úvodu rozhodně aktivnějším týmem, ale pyká za obří okénka v obraně. Haunold teď před chomutovskou bránou našel jen hráče Baníku, kteří okamžitě pílili dopředu ve třech. Tentokrát to byl DANYIL DOLECHEK, kdo zakončil rychlé přečíslení nechytatelně pro Jiráka.
     
    4
    Hráči GMM působí trochu opařeně, Baník s rychlými góly získal kromě náskoku i dávku herního sebevědomí.
     
    6
    Dvě velké šance Petra Mečíře! Jablonecký kapitán nejprve pálil do tyče a posléze trefil z bezprostřední blízkosti připraveného Klímu.
     
    7
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Sníženo! Vypadalo to, že JAN MEČÍŘ kousek za půlkou ztratí míč, jenže s trochou štěstí rozehrál gólovou akci, kterou sám zakončil. Přes Hypiuse a především hbitého Beníška se mu balón vrátil do velké šanci a Mečíř byl nekompromisní.
     
    8
    Baník Chomutov právě vstřelil branku!
    Další studená sprcha pro Jablonec! Poté, co neproměnili zajímavé příležitosti Beníšek s Milanem Mazánkem, prchli hosté do rychlého protiútoku a ty jsou dnes pro Jablonec smrtelné! Tentokrát uklízel míč ze přesouvajícího se Jiráka LUKÁŠ VLACH.
     
    8
    Petr Mečíř to zkusil dalekonosnou střelou ihned po rozehrávce a trefil tyč!
     
    10
    Další šance Petra Mečíře. Ten nyní zakončoval z ostrého úhlu, Klíma však byl na svém místě.
     
    11
    Jan Mečíř si připravil míč na levačku, jeho ránu přizvedl nad clonící Micák.
     
    12
    Rychlé přečíslení dva na jednoho vzal Tomáš Mazánek na sebe a asi udělal dobře. Aby příště mohl slavit, bude potřeba zpřesnit mířidla.
     
    13
    Baník Chomutov právě vstřelil branku!
    Domácí obrana dnes nevídaně hoří a divoká pasáž jí teď už po čtvrté zlomila vaz. Několikrát to vypadalo, že Jablonečtí půjdou rychle dopředu. Velkými nepřesnostmi ale Baníku opakovaně nabídli šanci a byl to nakonec JIŘÍ NOVÁK, kdo mezi nohama Jiráka procpal míč do sítě.
     
    15
    Beníšek z ostrého trochu vyděsil hostující lavici, balón ale přece jen šel rovnoběžně s brankovou čárou.
     
    16
    Baník Chomutov právě vstřelil branku!
    Zápas se tak trochu mění v jabloneckou katastrofu! Beníšek teď nepřešel přes chomutovského hráče a rázem z toho bylo pro hosty přečíslení dva na nikoho. Přestože se Beníšek snažil, seč mu síly stačily, celou situaci zachránit, DANYILU DOLECHKOVI už ve skórování nezabránil.
     
    17
    Jablonečtí se trápí a kazí jednoduché přihrávky.
     
    18
    Dolechek se dostal do další příležitosti, tentokrát ale neprostřelil jablonecký obranný val.
     
    19
    Žlutou kartu dostává Hypius (FK GMM Jablonec nad Nisou).
     
    19
    Po Hypiusově faulu kopal Nový volný přímý kop z dobré pozice, jeho projektil ale trefil jen připraveného Jiráka.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Úvodních dvacet minut zápasu mezi Jabloncem a Chomutovem se asi nedá hodnotit jinak než jako pohroma domácího celku. Obrana GMM je dnes v jednom ohni, což Chomutov trestá. Čtyřbrankový náskok Baníku už směrem ke druhé půli vypadá hodně slušně.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:32.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    21
    Druhá půle začíná přesně tak jako ta první – tedy střelou do tyče chomutovské brány. Tentokrát ji trefil Jan Mečíř.
     
    21
    Domácí nemají co ztratit, a tak začali druhou dvacetiminutovku v powerplay.
     
    22
    Petr Mečíř teď prověřil pouze zeď vysoko nad chomutovskou bránou.
     
    22
    Jan Mečíř hledal vzduchem Kořínka a skoro se mu to i povedlo. Chyběly centimetry.
     
    23
    Nový se po laciné ztrátě Jabloneckých pokusil trefit prázdnou bránu, to se mu ale nepodařilo.
     
    24
    Teď to trochu smrdělo vlastním gólem domácích, Petr Mečíř srazil Loukotův pokus těsně mimo.
     
    25
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Domácí hra bez brankáře poprvé slaví úspěch! Jan Mečíř z ostrého úhlu procpal míč před bránu na Haunolda, ten sice opět trefil jen tyč, jenže od ní se míč odrazil jen k MILANU MAZÁNKOVI, jenž byl na brankové čáře ze všech nejdůraznější.
     
    25
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Obrovské selhání obránce Micáka! Poté, co Klíma ztlumil střelu TOMÁŠE BENÍŠKA, měl zkušený matador Chomutova míč na noze. Jenže ten se mu skutálel až za brankovou čáru a udělal z Micáka nešťastníka zápasu.
     
    26
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Tak už je to jenom o gól! JIŘÍ HAUNOLD v dresu pro powerplay práskl do balónu z pravé strany a jeho pumelice zapadla do šibenice Klímovy brány.
     
    26
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Tady se teda dějí věci! Už už to vypadalo, že Kořínek prováhal slušnou střeleckou pozici. On však z nelehké pozici vymyslel ještě gólový pas pro TOMÁŠE MAZÁNKA, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Začíná se od nuly!
     
    26
    Žlutou kartu dostává Klíma (FC Baník Chomutov).
     
    28
    Petr Mečíř se z úhlu řítil sám na Klímu, ten ale jabloneckého kanonýra dokázal vyčapat.
     
    29
    Baník Chomutov právě vstřelil branku!
    Tak tohle přesně Baník potřeboval. Hosté z ojedinělé šance opět odskakují. FILIP GEDEON dostal od Milana Mazánka prostor ke střele a trefil se nechytatelně.
     
    30
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Jablonec okamžitě reagoval hrou bez brankáře a okamžitě srovnal na 6:6. Na konci rychlého ťukesu vyzval Kořínek ke skórování JANA MEČÍŘE a ten, byť jen o vlásek, procedil míč za brankovou čáru.
     
    31
    Baník Chomutov právě vstřelil branku!
    Teď se možná jablonecká touha zlomit zápas v úspěšné powerplay nevyplatila. Haunold se dostal pod tlak, ztratil míč a LUKÁŠ VLACH trefou přes celé hřiště poslal Chomutov do vedení 7:6.
     
    32
    Vypadá to, že první inkasovaná branka při hře bez brankáře domácím týmem trochu otřásla. Snadné kombinace jsou teď za nepříznivého stavu zas o něco těžší.
     
    33
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    To jsou doslova gólové hody! Jablonec, jak jinak než v powerplay, vyrovnává. Míč se z pravé strany dostal na levou k TOMÁŠI BENÍŠKOVI, který se do balónu opřel z voleje a jeho bombu zastavila až síť.
     
    34
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Jablonec otáčí takřka prohraný zápas! To, na co si teď troufl Milan Mazánek, bere dech. Jablonecký dlouhán se obtočil kolem bránícího hráče vydal se proti přesile. Balón neztratil a co víc, dokázal ho nasměrovat k volnému JOSEFU HYPIUSOVI, který prakticky z nulového úhlu posunul míč za nechápajícího gólmana Klímu.
     
    35
    Jirák si teď připsal důležitý zákrok proti ráně Nováka.
     
    36
    Gólman Klíma se vysunul na útočnou polovinu, Baník hraje v pěti.
     
    37
    Baník Chomutov právě vstřelil branku!
    Chomutov se bodů z Jablonce nechce vzdát. FILIP GEDEON teď dostal prostor k přízemní střele, která zapadla přesně k tyči jablonecké brány. Je opět vyrovnáno.
     
    38
    Chomutov teď po diskutabilním zákroku mohl přestřelku rozhodnout, Loukota ale Gedeonův centr neposlal do prázdné brány, nýbrž od země nad.
     
    39
    No tak pozor! Dějí se věci! Petr Mečíř byl zastavený na hraně faulu, ten však odpískaný nebyl. To vzrušilo velkou diskuzi mezi gólmanem Klímou a Janem Mečířem. Oba aktéři dostali žlutou kartu, jenže pro Klímu to už bylo podruhé v zápase. Chomutovský gólman tak dostává červenou a Baník dohraje zápas ve třech v poli a s gólmanem amatérem.
     
    39
    Žlutou kartu dostává J. Mečíř (FK GMM Jablonec nad Nisou).
     
    39
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Klíma (FC Baník Chomutov).
     
    39
    Jirák je na lavičce, Jablonec hraje pět na tři!
     
    40
    Haunold zakončoval atypicky hlavou vedle.
     
    40
    Jablonci to v závěru zápasu nelepí.
     
    40
    Jablonec nad Nisou právě vstřelil branku!
    Baník bránil ze všech sil, ale jedenáct sekund před koncem zřejmě přichází jeho zkáza! TOMÁŠ BENÍŠEK z bezprostřední blízkosti snad natřikrát protlačil balón do sítě a vypadá to, že Jablonec neuvěřitelný obrat dotáhne do konce.
     
    Konec zápasu. (22:18:38)

    Jan Kousal


    Hledáme zpravodaje pro tým Oxyworld Baník Chomutov. Více informací zde.

    Branky: 7. J. Mečíř, 25. M. Mazánek, 25. Beníšek, 26. Haunold, 26. T. Mazánek, 30. J. Mečíř, 33. Beníšek, 34. Hypius, 40. Beníšek – 2. Loukota, 3. Dolechek, 8. Vlach, 13. Novák, 16. Dolechek, 29. Gedeon, 31. Vlach, 37. Gedeon

    Karty:   19. Hypius (GJN), 39. J. Mečíř (GJN) – 26. Klíma (BCH)   39. Klíma (BCH)


    FK GMM Jablonec nad Nisou: Jirák (Vykoukal) – Haunold, Kořínek, P. Mečíř, T. Mazánek, J. Mečíř, Hypius, M. Mazánek, Beníšek
    Oxyworld Baník Chomutov: Klíma – Nový (C), Novák, Gedeon, Loukota, Micák, Vlach, Jelínek, Dolechek

    Rozhodčí: Šmíd – Vlašič
    bahis siteleri