Bohemians – Střešovice 10:2 (kon.) | Hattrick Brno – Pardubice 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Black Angels 13:5 (kon.)
Královské Vinohrady – Liberec 5:3 (kon.) | Sparta – Vítkovice 2:1 (po pr.) | Chodov – Ostrava 7:6 (2:1 po s.n.)
Česká Lípa – Otrokovice 3:4 (po pr.)
po prodl.
ACEMA Sparta Praha
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
1. SC TEMPISH Vítkovice
Pondělí 28.10.2019, 18:00 • UNYP Arena, Praha • Livesport Superliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Krásný večer všem florbalovým fanouškům! Vítáme vás u on-line přenosu z utkání české Superligy mezi ACEMA Sparta Praha a 1. SC TEMPISH Vítkovice. Zápas začíná v 18:00 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Šlágr 9. kola nejvyšší tuzemské florbalové soutěže se odehraje v pražské Libni, kde proti sobě nastoupí domácí Sparta a ostravské Vítkovice. Zejména hráči pražského celku mají svým moravským protějškům co vracet, Tempish totiž v minulé sezóně v semifinále Superligy přehrál Spartu 4:0 a postoupil tak do Superfinále.

    Utkání je podle favoritů vyrovnané a ani jeden celek by tak do zápasu neměl vstupovat jako favorit. Statistiky se ale kloní na stranu domácí Sparty, ta je zatím v tabulce na slušném druhé místě, ani jednou v sezóně zatím neprohrála.

    Vítkovice se naopak poslední dobou trápí. V říjnu se hráčům modro-bílého celku povedlo získat pouze čtyři body za výhru nad Chodove, a prohru v prodloužení s Otrokovicemi. Hráči moravské části Ostravy ve zbývajících dvou utkáních odehraných v desátém měsíci podlehli Mladé Boleslavi a poměrně nečekaně i pražskému nováčkovi Black Angels.

    Pondělní utkání odřídí Přemysl Bališ a Peter Varga.

    POSLEDNÍ 3 VZÁJEMNÉ ZÁPASY:

    24.03.2019 Sparta – Vítkovice 2:5
    30.03.2019 Vítkovice – Sparta 4:3 po prodloužení
    31.03.2019 Vítkovice – Sparta 7:1
     
    ACEMA SPARTA PRAHA – 2. místo, 22 bodů, skóre 49:31

    Sparta zažívá parádní vstup do nové sezóny. Po osmi odehraných kolech ani jednou neprohrála, celkově navíc ztratila pouze dva body za dvě výhry v prodloužení se Střešovicemi a zeleno-bílými Bohemians.

    Spartu ty nejtěžší zápasy ale teprve čekají, s žádným z týmů z první čtyřky se totiž zatím ještě nesetkala. Utkání s Vítkovicemi by tak opravdu měl ukázat, jak na tom libeňští florbalisté jsou.

    Sparta získává body zejména díky funkční obraně. Ta obdrží v průměru na zápas necelé čtyři branky. Hráči Sparty navíc patří k těm nejdisciplinovanějším z ligy, za celou sezónu zatím museli bránit pouze jedenáct soupeřových přesilovek.

    BRANKÁŘI:

    1. Martin Beneš (8 zápasů, 80.25% úspěšnost zákroků)

    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI:

    1. Marek Zouzal (6 + 5)
    2. Matěj Čermák (3 + 7)
    3. Lukáš Ujhelyi (3 + 6)

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    29.09.2019 Hattrick Brno – Sparta 3:5
    07.10.2019 Sparta – Bohemians 7:6 po prodloužení
    13.10.2019 Střešovice – Sparta 4:5 po prodloužení
    20.10.2019 Sparta – Pardubice 6:3
    26.10.2019 Liberec – Sparta 6:11
     
    1. SC TEMPISH VÍTKOVICE – 4. místo, 15 bodů, skóre 48:37

    Obhájci titulu z moravské části Ostravy si svůj start do nové sezóny představovali určitě jinak. Vítkovice se zatím nachází až na čtvrtém místě, za celý říjen navíc dokázaly vyhrát pouze jednou, když tím nejtěsnějším způsobem porazily Chodov.

    Velkou komplikací pro Vítkovice je zranění reprezentačního útočníka Adama Delonga. Ten si vážně poranil koleno a ze hry bude minimálně několik měsíců, přidává se tak na marodku k Jakubu Hubálkovi a Janu Jastřembskému.

    BRANKÁŘI:

    1. Petr Gurkovský (3 zápasy, 80,95% úspěšnost zákroků)
    2. Lukáš Souček (3 zápasy, 80,00% úspěšnost zákroků)
    3. Maciej Bogdański (2 zápasy, 72,73% úspěšnost zákroků)

    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI:

    1. Adam Delong (6 + 6)
    2. Jiří Besta (8 + 3)
    3. – 4. Marek Bräuer (7 + 3)
    3. – 4. Lukáš Hájek (5 + 5)

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    29.09.2019 Česká Lípa – Vítkovice 7:8 po prodloužení
    05.10.2019 Black Angels – Vítkovice 6:5
    12.10.2019 Vítkovice – Chodov 3:2
    21.10.2019 Mladá Boleslav – Vítkovice 6:3
    26.10.2019 Otrokovice – Vítkovice 5:4 po nájezdech
    Do nominace na nadcházející Euro Floorball Tour se nominovala čtveřice vítkovických hráčů.

     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát přímo z pražské Libně, kde za více než hodinu začne utkání mezi domácí Spartou a Vítkovicemi. Přejeme příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Nový) – Ježek, Bartoš, Garčar (C), Kozák, Marvánek, Zeman – Juha, Ujhelyi, Zouzal – Velc, Pažák, Burian – Lang, Kocián, Čermák – Čáp, Hurt, Řehák.

    1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček (Gurkovský) – Hrubý, Kuczera, Jan Šebesta, Nehera, Rýpar, Herblich – Firda, Sladký (C), Gattnar – Řezanina, Hájek, Hatala – Bräuer, Besta.

    Rozhodčí: Bališ, Varga.
     
    Pro teprve sedmnáctiletého Michaela Řeháka se jedná o jeho premiérový start v Superlize. Gratulujeme a přejme hodně štěstí do dnešního zápasu.
     
    Hráči za hlasitého potlesku slušně naplněných tribun nastupují na hrací plochu, domácí sparťané nastoupí klasicky v rudých dresech, hosté z moravské části Ostravy přijeli v modré.
     
    Hráči se staví na úvodní buly, zápas za chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Na úvodním buly byl úspěšnější sparťanský kapitán Milan Garčar. Jeho zadovka na sparťanskou polovinu hřiště ale byla až moc vysoká a skončila mimo vyhrazenou hrací plochu.
     
    00:31
    Průniková přihrávka Milana Garčara nebyla přesná, před brankou stojící Matěj Čermák se míčku nedostal.
     
    00:50
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak tohle je parádní start do utkání pro hostující Vítkovice. Kapitán Tomáš Sladký našel dobrou průnikovou přihrávkou na levé straně volného MARKA BRÄUERA. Ostravský střelec střelou z první zkušeně poslal míček pod víko sparťanské branky a skóroval tak. Asistence: Tomáš Sladký.
    Marek BRÄUER - 0:1
     
    01:35
    Nátlak před vítkovickou brankou hostující defenzíva bez větších problémů ustála, po nepřesné přihrávce jsou opět u míčku hráči v modrém.
     
    02:26
    Vítkovice kombinují na vlastní polovině, sparťané poctivě brání a hostující hráče do ničeho nepouští.
     
    Spartě se proti Vítkovicím dlouhodobě nedaří. Z posledních sedmi zápasů vyhrála pouze jeden, když ve třetím kole loňské sezóny překvapivě po gólech Kareše, Zouzala a Marvánka zvítězili 5:4.
     
    03:22
    Už to vypadalo, že Vítkovice půjdou do útoku. Jan Šebesta se ale nakonec na poslední chvíli rozhodl pro přihrávku zpět pod sebe.
     
    03:42
    Další nadějná šance Vítkovic! Lukáš Řezanina přihrávkou od levého mantinelu našel na ose hřiště úplně volného Lukáše Hájka, ten z příklepu z první ale nakonec trefil pouze před sebou stojícího obránce. Odražený míček končí u hráčů v modré, ti tak budou pokračovat v útoku.
     
    03:52
    Šimon Kuczera se rozhodl pro střelu z dálky, jeho nahození ale letělo vysoko nad brankou Martina Beneše.
     
    04:55
    Po nepřesní sparťanské kombinaci se opět k míčku dostávají Vítkovice, které pokračují v kombinaci na své polovině hřiště.
     
    05:25
    Průniková přihrávka od Marka Bräuera nenašla před sparťanskou brankou nikoho z jeho Vítkovicích spoluhráčů. Míček skončil v rukou Martina Beneše.
     
    05:42
    Závar před hostující brankou ukončuje Lukáš Souček přilehnutím míčku.
     
    06:22
    Šimon Kuczera se pokusil uvolnit od svého obránce podběhnutím sparťanské branky, domácí obránce mu ale nakonec dokázal vypíchnout míček.
     
    07:13
    Sparťanská obrana zkušeně zdvojila Marka Bräuera, ten tak svou urychlenou přihrávkou do středu hřiště našel pouze jednoho z hráčů v rudém.
     
    07:58
    Vítkovice po hrubce ve sparťanské rozehrávce získávají míček a pokračují v poklidné kombinaci na vlastní polovině.
     
    Do nominace národního týmu se vešla rovnou čtveřice vítkovických hráčů. Krom obránce Jana Šebesty si s lvem na hrudi zahraje i Jiří Besta, Marek Bräuer a Josef Rýpar.
     
    08:59
    Po nepřesné vítkovické přihrávce ne levé křídlo se k míčku dostávají sparťané, ani oni ale nevyvíjí žádnou větší útočnou aktivitu.
     
    09:27
    Kapitán Milan Garčar poslal do nadějné střelecké pozice z levé strany Lukáše Ujhelyiho, ten svou střelou k bližší tyči vítkovického gólmana nepřekvapil, Lukáš Souček totiž předvedl další povedený zákrok.
     
    10:01
    Dalekonosné nahození Marka Zouzala hostující branku neohrozilo, do útoku teď navíc půjdou Vítkovice.
     
    10:24
    Matěj Čermák si při pokusu o zisk míčku na soupeřově polovině počínal nedovoleným způsobem, na vyloučení to tentokrát nebude, Vítkovice ale budou mít možnost v poklidu rozehrát.
     
    10:57
    Milan Garčar na pravé straně poslal do úniku Lukáše Ujhelyiho, ani napodruhé ale nedokázal prostřelit zatím bezchybně chytajícího Lukáše Součka.
     
    11:57
    Adam Kocián nepřesnou přihrávkou našel úplně volného hostujícího útočníka Šimona Kuczeru, ten z první ale trefil pouze před sebou stojícího obránce.
     
    12:31
    Sparťanští fanoušci se prezentují na poměry české Superligy povedeným malovaným choreem s podobiznou sparťanské helmy. .
     
    13:00
    Jeden z hostujících hráčů parádní přihrávkou pod sebe našel na levé straně palubovky v nadějné střelecké pozici volného Rostislava Gattnara, ten svou střelou ale trefil pouze nohu před sebou stojícího obránce.
     
    13:29
    Michal Zeman šikovně prokličkoval kolem dvou vítkovických obránců a ze střední vzdálenosti vystřelil švihem. Jeho trefa nakonec těsně minula levou tyč ostravské branky.
     
    14:15
    Lukáš Hájek přihrávkou z pravého rohu hřiště našel uprostřed domácí poloviny volného Šimona Kuczeru, ten si ale nedokázal míček ideálně zpracovat a ke střele se tak nakonec ani neprocpal.
     
    14:32
    Do zakončení z osy hřiště se dostal sparťanský Jan Marvánek, jeho trefu doprostřed branky ale bez větších problémů schoval do náruče Lukáš Souček.
     
    15:20
    Sparta kombinuje na polovině Vítkovic, přes dobře bránicí hostující obranu se ale florbalisté v rudém dresu složitě dostávají do střeleckých pozic.
     
    15:29
    Milan Garčar ani Lukáš Ujhelyi nedokázali prostřelit val z lidských těl postavený před vítkovickou brankou. Napodruhé se navíc míček odrazil k jednomu z moravských hráčů.
     
    Sparta v letošním ročníku florbalové Superligy zatím ani jednou neprohrála. Z osmi zápasů vyhrála šest v základní hrací době a další dva po prodloužení či nájezdech, ty nejtěžší zápasy ale pražské florbalisty teprve čekají.
     
    16:33
    Zdlouhavý vítkovický útok po nepřesné přihrávce po levé straně končí sražením míčku do zámezí. Do útoku teď tak půjdou sparťané.
     
    16:56
    Jan Šebesta se nedovoleným způsobem dvakrát sápal po pohyblivém Michalu Pažákovi. Sparta stupňuje svůj tlak na vítkovickou branku.
     
    17:18
    Nenápadná střela domácího kapitána Milana Garčara z osy hřiště vypadla Lukáši Součkovi z rukou přímo před hůl sparťanského centra, ten se ale nakonec díky dobré obranné práci jednoho z hostujících hráčů do zakončení nedostal.
     
    18:20
    Trefa Lukáše Hájka z pravé strany hřiště proletěla těsně vedle vzdálenější levé tyče sparťanské branky.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    19:19
    Jiří Besta se šikovně uvolnil kolem dvou sparťanských obránců, ten třetí ho už ale dokázal vytlačit do rohu hřiště a zpomalit tak postup vítkovického útoku.
     
    19:31
    Střela Marka Bräuer a z nadějně vypadající standardní situace sparťanskou branku neohrozila, míček totiž letěl těsně nad břevnem klece Martina Beneše.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:38.
     
    První třetina je za námi. Utkání je zatím velmi vyrovnané, lehce navrch mají Vítkovice, které těží zejména z rychlých brejků na sparťanskou branku. Po dvaceti minutách hry tak vedou o jeden gól.

    Parádní vstup do utkání zažily hostující Vítkovice. Už po padesáti sekundách hry našel Tomáš Sladký volného Marka Bräuera, který trefou pod víko sparťanské branky poslal ostravský tým do jednobrankového vedení. Po zbytek prvního dějství oba celky hráli se zajištěnou obranou a nepouštěli se do žádných riskantních ofenzivních výpadů.

    Střely: 3:4.
     
    Hráči jsou zpět na hrací ploše, druhá třetina začne už za chvíli.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    I při úvodním buly druhé třetiny byl úspěšnější sparťanský kapitán Milan Garčar. Hráči v rudém ale nedlouho potom po nepřesné přihrávce na levé křídlo ztrácejí míček v prospěch hostujících Vítkovic.
     
    21:08
    Sparta kombinuje na vlastní polovině, přes dobře bránicí vítkovickou defenzívu se zatím jen marně snaží dostat do nějaké střelecké pozice.
     
    21:38
    Do nadějné střelecké pozice se po nakrátko rozehraném volném úderu Sparty do zakončení dostal Michal Zeman, jeho zakončení doprostřed branky ale zastavil nohou jeden z obětavých vítkovických obránců.
     
    22:21
    Lukáš Hájek se na pravé straně hřiště procpal do zakončení bekhendem, do žádné nadějnější střelecké pozice se ale přes silově dobře založenou sparťanskou defenzívu dostat nedokázal. Jeho nerazantní střela tak skončila sražená lýtkem jednoho z obránců.
     
    22:54
    Milan Garčar teď doslovně vytlačil jednoho z moravských florbalistů mimo hrací plochu, tohle bylo na hranici pravidel, dvouminutový trest za to ale tentokrát ještě nebude.
     
    23:24
    Střelu Jana Marvánka z pravé strany dokázal vítkovický gólman Lukáš Souček zlikvidovat zákrokem vlastním tělem.
     
    23:50
    Rozhodčí má ruku nahoře, Sparta bude hrát přesilovku.
     
    24:11
    Sparta dlouze kombinuje v početní výhodě, do žádné nadějnější střelecké pozice se ale zatím nevypracovala.
     
    24:18
    Šimon Hatala (Vítkovice) před vlastní brankou sekl Michala Zemana do ruky, za což ho rozhodčí poslal na dvě minuty na trestnou alvici.
     
    Velkou slabinou Sparty jsou přesilové hry. Hráči z Prahy zatím dokázali ze 13 dvouminutových trestů soupeře gólově potrestat svého soka pouze dvakrát, s 15,38% úspěšností přesilových her je tak Sparta nejméně úspěšným týmem v celé lize.
     
    24:59
    Sparta kombinuje před brankou Vítkovic, zatím ale bez jediné střely.
     
    25:20
    Sparťanské gólové radosti ukončuje rozhodčí, po střele kapitána Milana Garčara míček do vítkovické sítě dorazil Dominik Bartoš. Rozhodčí gól ale neuznal kvůli faulu, které vstřelené brance předcházel.
     
    26:18
    Hosté v plném počtu.
     
    26:40
    Vítkovický nápor na sparťanskou branku končí nepřesnou střelou z bezprostřední blízkosti branky Martina Beneše, která proletěla těsně vedle levé tyče.
     
    27:24
    Jakub Burian šikovně vyřešil nepříjemnou situaci v obraně, když se jako poslední hráč ocitl s míčkem napadaný jedním z vítkovických obránců, dokázal se ale šikovně uvolnit a do střelecké pozice vyslat Matyáše Velce. Ten trefou z první od levého mantinelu moravskou branku ale nakonec minul.
     
    28:12
    Sparťané se snaží napadat vítkovickou rozehrávku, zatím ale bez výsledku.
     
    Velkou komplikací pro Vítkovice je zranění reprezentačního střelce Adama Delonga. Ten si poranil koleno a vypadá to, že do žádného zápasu v nejbližších týdnech nezasáhne.
     
    29:00
    Sparta po nepřesné rozehrávce Vítkovic získává míček a kombinuje na vlastní polovině.
     
    29:33
    Josef Rýpar doslova zalehl rychlého Matěje Čermáka, Sparta bude rozehrávat standardní situaci na polovině svého ostravského soupeře.
     
    29:50
    Dalekonosná trefa Jana Marvánka neměla potřebné gólové kvality, chyběla jí zejména přesnost. Míček totiž letěl nad břevnem ostravské klece.
     
    30:31
    Sparta teď má herně navrch, svou území převahu ale nedokáže přetavit v žádnou větší šanci.
     
    30:47
    Šimon Hatala si za vítkovickou brankou odtlačil od míčku Matěje Čermáka, do útoku tak opět půjdou florbalisté v modrém.
     
    31:27
    Střelu Marka Bräuera z pravé strany nedokázal udržet Martin Beneš v rukavicích, jeden z clonících vítkovických hráčů se ale při střele svého spoluhráče dopustil nedovoleného zákroku. Sparta tak bude rozehrávat od vlastní branky.
     
    31:55
    Sparta kombinuje na vlastní polovině, vítkovičtí hráči napadají hodně vysoko a nechávají za sebou tak volné mezery, které sparťanští útočníci vyplňují náběhy do volného prostoru.
     
    32:31
    Sparťané po nepřesné přihrávce o mantinel přicházejí o míček, Vítkovice opět kombinují na vlastní půlce a nevyvíjí žádné větší útočné snažení.
     
    33:00
    Marek Bräuer nesobecky z nadějné střelecké pozice po dobré průnikové přihrávce z obrany prodloužil míček ještě na volného Tomáše Sladkého, ten ale přesouvajícího se Martina Beneše nepřekonal.
     
    Sparta v letošní sezóně spoléhá zatím zejména na dobrou defenzívu. Hráči s rudým "S" na hrudi zatím obdrželi pouze 31 branek, což činí průměr méně než čtyř inkasovaných gólů na zápas.
     
    34:06
    Hrubku ve sparťanské obraně musel řešit Jan Marvánek, když za pět minut dvanáct vypíchl míček do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky.
     
    34:50
    Vítkovická kombinace končí nepřesným zpracováním Lukáše Hájka, který o míček nakonec přišel. Do útoku se teď tak podívají sparťané.
     
    35:24
    Sparta kombinuje na vlastní polovině, Vítkovice pokračují v dobré obraně a svého pražského oponenta takřka do ničeho nepouští.
     
    35:47
    Tak to byla šance! Po nepřesné přihrávce hostujícího kapitána Tomáše Sladkého se sparťané ve čtyřech vydali do rychlého brejku, Jakub Burian našel na levé straně volného Josefa Juhu, který útok horším zpracováním sice trošku přibrzdil, nakonec ale parádní přihrávkou dokázal najít na druhé straně hřiště úplně volného Marka Zouzala. Sparťanský střelec z první trefil pravou tyč vítkovické branky.
     
    37:02
    Sparta kombinuje na vlastní polovině, rozehrávka, kterou řídí kapitán Milan Garčar, se ale zatím odehrává pouze na domácí polovině hřiště.
     
    37:44
    Obrovské chyby ve sparťanské rozehrávce teď málem využili hostující hráči, Marek Bräuer ihned po zisku míčku našel přihrávkou do strany dobíhajícího Lukáše Hájka, který z první vystřelil. Svou trefu ale zamířil pouze do prostoru, kde už klečel připravený sparťanský gólman Martin Beneš.
     
    38:35
    Vítkovice kombinují na vlastní polovině a vůbec nespěchají do útoku. Napadání Sparty není tak důrazné, aby donutilo hostující hráče vyjít ze své komfortní zóny.
     
    Hráčům Vítkovic se v říjnu nedaří. Ze čtyř zápasů získali pouze čtyři body za domácí výhru nad Chodovem a prohru v prodloužení s jihomoravskými Otrokovicemi. Hráči modro-bílého celku padli ve zbývajících dvou zápasech s Mladou Boleslaví a poměrně překvapivě i s pražskými Black Angels.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    39:45
    Do nadějné střelecké pozice z pravé strany se dostal sparťan Marek Zouzal, ani ten ale nedokázal překonat zatím skvěle chytajícího Lukáše Součka.
     
    Dnešní utkání sleduje 420 diváků.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 19:15.
     
    Už i druhá třetina je minulostí. Stav se zatím nezměnil, Sparta má herně lehce navrch, nedokáže svou územní převahu ale přetavit v žádnou větší šanci.

    V druhé třetině branka k vidění nebyla, Sparta sice vsítila po pěti minutách hry branku, tu nakonec ale rozhodčí kvůli faulu neuznal. Blízko ke skórování měl blízko i Marek Zouzal, ten ale trefil pouze pravou tyč vítkovické branky.

    Střely ve druhé třetině: 8:3.
     
    Hráči už jsou připravení na herní ploše, třetí třetina začne už za chvíli.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Třetí třetina je už chvilku po svém startu přerušena, Milan Garčar si totiž podle rozhodčí na úvodním buly počínal nedovoleně.
     
    40:12
    Vítkovice kombinují na vlastní polovině, napadání Sparty se nezměnilo ani ve třetím dějství dnešního zápasu. Hráči v modrém tak stále mají dost času na pořádně zpracování a přípravu na přihrávku.
     
    41:12
    Už přes minutu je míček v držení vítkovických, ti ale po zatlačení k pravému mantinelu trojicí sparťanských hráčů přicházejí o míček.
     
    41:34
    Michael Řehák parádním nahození našel hůl Michala Pažáka, ten z první ale poslal míček pouze vedle pravé tyče vítkovické branky.
     
    42:00
    Lukáš Hájek (Vítkovice) teď neudržel nervy na uzdě a surově poslal Jana Marvánka k zemi. Tohle bude minimálně dvouminutový trest.
     
    42:00
    Společně s Lukášem Hájkem se ale na trestnou lavici i Jan Marvánek (Sparta). Ten si navíc odpyká osobní desetiminutový trest, na trestnou lavici si sedne i Michael Řehák, ten se už ale za dvě minuty vrátí do hry.
     
    43:27
    Sparta má v držení míček, zatím se ale nepouští do žádných větších útočných výpadů.
     
    44:00
    Oba týmy v plném počtu.
     
    44:01
    Marek Zouzal si za brankou svého vítkovického soupeře počínal nedovoleným způsobem, což rozhodčí posoudil jako faul.
     
    44:37
    Vítkovice kombinují na vlastní polovině, žádnou větší útočnou aktivitu ale zatím nevyvíjí.
     
    Sparťané patří k nejdisciplinovanějším hráčům z celé soutěže. Florbalisté z Libně zatím hráli v početní nevýhodě v letošní sezóně celkově pouze 22 minut, to je zatím nejméně z celé ligy.
     
    45:57
    Vítkovice pokračují v kombinaci na vlastní polovině, dnešní utkání pojaly oba celky zejména defenzivně.
     
    46:24
    Trefu jednoho z vítkovických hráčů od pravého mantinelu srazil sparťanský obránce tělem do zámezí.
     
    46:53
    Dalekonosná trefa Jakuba Buriana nenaděla Lukáši Součkovi větší problémy, hostující gólman bez problémů vyrazil míček nad vlastní branku.
     
    46:59
    Tak tohle je pro Spartu nepříjemné! Jakub Burian (Sparta) si za vlastní brankou pomohl sekáním soupeře, rozhodčí ho za to poslal na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    47:46
    Střelu Lukáše Řezaniny ze středu hřiště srazil jeden ze sparťanských hráčů nohou do rohu kluziště, tam navíc získává míček Sparta, která tak odsekne trochu toho času zbývajícího do konce vlastního oslabení.
     
    48:22
    Hráči Vítkovic kombinují na polovině Sparty, zatím bez ale nějaké výrazné šance.
     
    48:49
    Tomáš Sladký parádní přihrávkou přes celou šířku hřiště našel ne druhé straně herní plochy úplně volného Jiřího Bestu, ten z nadějné pozice z první ale minul tři tyče pražské klece.
     
    48:59
    Domácí v plném počtu.
     
    49:00
    Další šance Vítkovic! Jan Šebesta zpoza branky našel v bezprostřední blízkosti domácího brankoviště volného kapitána Vítkovic Tomáše Sladkého, ten už ale neodkázal míček dotlačit za záda dobře chytajícího Martina Beneše.
     
    Poutavou florbalovou kariéru má za sebou sparťanský kapitán Milan Garčar. Odchovanec střešovického Tatranu si ve své kariéře zkusil dvě angažmá ve skandinávském Švédsku, na sklonek své kariéry se vydal do Sparty, kde mimo hraní za A-tým trénuje i mládežnické kategorie.
     
    50:37
    Sparta kombinuje na vlastní polovině, jen těžko se ale dostává přes zataženou vítkovickou obranu.
     
    51:09
    Po faulu na Lukáše Ujhelyiho bude Sparta zahrávat nadějně vypadající standardní situaci.
     
    51:15
    Josef Juha z otočky trefil pouze nohu jednoho z vítkovických obránců, Sparta ale přesto může pokračovat ve svém útočném snažení.
     
    51:37
    Sparta kombinuje na vlastní polovině, Vítkovice se snaží domácí rozehrávku aktivně napadat, zatím ale bez žádného většího úspěchu.
     
    52:00
    Matěj Čermák si nedokázal v levém rohu hřiště pokrýt míček a přišel o něj. Do útoku tak půjdou Vítkovice.
     
    52:21
    Další velká šance Sparty! Michal Zeman se na pravé straně hřiště uvolnil a razantní trefou rozezněl bližší pravou tyč vítkovické branky.
     
    52:30
    Po faulu na Milana Garčara bude Sparta zahrávat trestné střílení!
     
    52:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    MILAN GARČAR si pohrával s brankářem, nakonec si ale míček přehodil na bekhend a jednoduchou trefou k pravé tyči vyrovnání stav dnešního utkání! Bez asistence.
    52:30 Milan GARČAR - 1:1
     
    53:17
    Sparta kombinuje na vlastní polovině, hráči v rudém jsou zřejmě rádi i za bod, který obdrží po vypršení základní hrací doby a tak se do útoku příliš neženou.
     
    53:49
    Kristián Kozák se šikovně prosmýkl vítkovickou obranou a našel na levé straně volného Lukáše Ujhelyiho, ten z první ale trefil pouze nohu jednoho z obránců, od kterého se míček odrazil mimo vyhrazenou hrací plochu.
     
    54:35
    Vítkovice kombinují na vlastní polovině, ze sparťanů napadá pouze Matěj Čermák.
     
    55:11
    Závar před sparťanskou brankou, ani jeden ze tří vítkovických hráčů v bezprostřední blízkosti klece Martina Beneše, ale nedokázal procpat míček za záda zkušeného gólmana.
     
    55:48
    Lukáš Ujhelyi se šikovně uvolnil přes Jiřího Bestu a vystřelil, jeho trefu k bližší levé tyči ale dokázal Lukáš Souček dobrým zákrokem eliminovat.
     
    56:12
    Po dlouhé přihrávce takřka přes celé hřiště se do zakončení z otočky dostal Lukáše Hájek, Martina Beneše ale překonat nedokázal.
     
    56:32
    Jan Šebesta dobrou přihrávkou zpoza branky našel před sparťanským brankovištěm volného Lukáše Hájka, ten ale z bezprostřední blízkosti domácí klece nedokázal skórovat.
     
    57:43
    Oba týmy se teď pouští do zběsilých útočných výpadů, je možné, že se dnešní zápas rozhodne ještě před koncem základní herní doby.
     
    58:12
    Jan Šebesta šikovnou přihrávkou našel volného Šimona Kuczeru, ten ze střední vzdálenosti ale pálil pouze do míst, kde už klečel připravený Martin Beneš.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    59:21
    Marek Bräuer se pokusil míč z otočky poslat před sparťanskou branku, tam ale nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    Florbalisté z moravské části Ostravy patří k těm netrestanějším z celé ligy. Celkově totiž Vítkovice hrály bez jednoho hráče už 34 minut.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Prodloužení začne přibližně v 19:46.
     
    Třetí třetina je u konec. Spartě se podařilo vyrovnat, po krátké pauze se tak bude rozhodovat v prodloužení.

    Vyrovnávací gól Sparty přišel až sedm minut před koncem zápasu ,když Milan Garčar zkušeně proměnil střelou bekhendem trestné střílení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Po nedovoleném zákroku Josefa Rýpara bude Sparta rozehrávat ze středového kruhu.
     
    60:15
    Sparta to zkouší bez brankáře!
     
    Velkým sparťanským talentem je teprve sedmnáctiletý Matěj Čermák. Ten si svůj vstup do seniorského florbalu nemohl představovat lépe, po osmi odehraných zápasech má totiž na svém kontě už deset bodů a patří k nejproduktivnějším hráčům svého týmu.
     
    60:57
    Střelu Josefa Juhy z osy hřiště srazil jeden z vítkovických obránců do rohu. Sparta přesto bude pokračovat v útoku.
     
    61:32
    Sparta kombinuje v těsné blízkosti branky soupeře, zatím ale bez výsledku.
     
    61:54
    Proti dalekonosné střele Jana Marvánka se musel Lukáš Souček blýsknout parádním zákrokem, nerozhodný stav utkání ale dokázal uhájit.
     
    62:21
    Šimon Kuczera svou dalekonosnou trefou přes celou délku hřiště těsně minul prázdnou sparťanskou branku.
     
    62:53
    Sparta pokračuje ve svém obléhání vítkovické branky.
     
    63:20
    Dalekonosná trefa Jana Marvánka letěla těsně vedle pravé tyče vítkovické branky. Do klece se vrací Martin Beneš, teď budou bez brankáře hrát naopak Vítkovice.
     
    63:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto! LUKÁŠ UJHELYI po sražené střele Lukáše Hájka trefuje přes celé hřiště prázdnou branku Vítkovic a získává tak pro Spartu tak bonusový bod.
    63:44 Lukáš UJHELYI - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. Sparta dokázal zvrátit nepříznivý vývoj utkání a natáhnout tak svou sérii vítězství na devět zápasů.

    Velkým sparťanským talentem je teprve sedmnáctiletý Matěj Čermák. Ten si svůj vstup do seniorského florbalu nemohl představovat lépe, po osmi odehraných zápasech má totiž na svém kontě už deset bodů a patří k nejproduktivnějším hráčům svého týmu.

    V druhé třetině branka k vidění nebyla, Sparta sice vsítila po pěti minutách hry branku, tu nakonec ale rozhodčí kvůli faulu neuznal. Blízko ke skórování měl blízko i Marek Zouzal, ten ale trefil pouze pravou tyč vítkovické branky.

    Vyrovnávací gól Sparty přišel až sedm minut před koncem zápasu, když Milan Garčar zkušeně proměnil střelou bekhendem trestné střílení.

    Rozhodovat se tak muselo až v prodloužení, po čtyřech minutách hry vítěznou branku Sparty vstřelil svou přesnou trefou přes celou délku hřiště do prázdné branky Vítkovic Lukáš Ujhelyi.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO:

    Střely: 17:12.
    Hráči utkání: Michal Zeman (Sparta) a Jiří Besta (Vítkovice).
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (19:55:26)

    Libor Kokoška


    Hledáme zpravodaje pro tým ACEMA Sparta Praha. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 53. Garčar (TS), 64. Ujhelyi – 1. Bräuer (Sladký)


    ACEMA Sparta Praha: Mart. Beneš (Nový) – Ježek, Bartoš, Garčar (C), Kozák, Marvánek, Zeman – Juha, Ujhelyi, Zouzal – Velc, Pažák, Burian – Lang, Kocián, Čermák – Čáp, Hurt, Řehák.
    1. SC TEMPISH Vítkovice: Souček (Gurkovský) – Hrubý, Kuczera, Jan Šebesta, Nehera, Rýpar, Herblich – Firda, Sladký (C), Gattnar – Řezanina, Hájek, Hatala – Bräuer, Besta.

    Rozhodčí: Bališ, Varga

    Diváci: 420
    bahis siteleri