Boston – San Jose 5:1 (kon.) | Carolina – Calgary 2:1 (kon.) | Toronto – Washington 3:4 (po pr.)
Pittsburgh – Philadelphia 7:1 (kon.) | NY Rangers – Tampa 4:1 (kon.) | Detroit – Edmonton 3:1 (kon.)
Nashville – Chicago 3:0 (kon.) | Dallas – Minnesota 6:3 (kon.) | Anaheim – Winnipeg 7:4 (kon.)
konec
New York Rangers
4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Tampa Bay Lightning
Středa 30.10.2019, 00:30 • Madison Square Garden, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (03:49:09)
     
    Československá stopa v utkání:
    Libor Hájek (NYR)
    0+0, 3 střely, čas na ledě 21:43
    Filip Chytil (NYR) 1+0, 3 střely, čas na ledě 17:27
    Erik Černák (TBL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:32
    Ondřej Palát (TBL) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:22.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Filip Chytil (NYR) 1+0
    2. Alexandar Georgijev (NYR) 29 zák., 1 gól, 96,7%
    3. Adam Fox (NYR) 1+0.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 42 – 30 (14:11, 14:11, 14:8)
    Zablokované střely soupeře: 15 – 10
    Trestné minuty: 9 – 13
    Využité přesilové hry: 1/4 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 46% – 54%
    Bodyčky: 20 – 21.
     
    Lightning tak pokračují v hodně rozpačitém rozjezdu do sezóny. Po třetí prohře z posledních čtyř zápasů jim na Východě patří desáté místo, zatímco Rangers díky čtvrté výhře uhájili třináctou příčku.
     
    Je dobojováno! Rangers se na konci pětizápasové domácí série rozloučili se svými fanoušky jedním z nejlepších výkonů v sezóně. Newyorčané si proti Tampě vytvořili spoustu šancí a jen kvůli skvěle chytajícímu Vasilevskému nezvítězili mnohem větším rozdílem. Nebezpečné byly zejména první dvě formace, za které nejprve vyrovnal solidně hrající Kakko a posléze vítězným gólem skóre otočil Filip Chytil, jenž po návratu z farmy rovněž podal excelentní výkon. Tampa dohrávala bez zraněných Maroona s Hedmanem a dlouho si nevytvořila žádnou větší šanci na vyrovnání. Tu měl tři minuty před koncem až Sergačjov, který ale trefil tyč a v domácím protiútoku už nezabránil gólové dorážce Foxe. Talentovaný obránce dal svůj první gól v kariéře, na který střelou do prázdné branky ještě navázal Ryan Stome.
     
    Konec zápasu.
    59:12 Ryan STROME - 4:1
     
    59:12
    Rangers právě vstřelili branku!
    Ještě jedna radost pro Newyorčany! Point vystřelil hodně nepřesně a Stamkosovi pak utekl puk u levého mantinelu. Projíždějící RYAN STROME si jej s díky přivlastnil a pohodlně jej zpoza červené čáry dopravil do nikým nehlídané branky Lightning. Bez asistence.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:37
    Vasilevskij zmizel na střídačce, zatímco si Stamkos rukavicí stáhl vysoko letící puk a střelou z levého kruhu vyprášil Georgijevovi lapačku!
     
    58:12
    Bolts se složitě prokousávali přes zahuštěné střední pásmo. Puk nakonec skončil na střídačce Rangers, kde se už pomalu začíná slavit cenná výhra nad silným soupeřem.
    57:24 Adam FOX - 3:1
     
    57:24
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí se štěstím přežili soupeřovu šanci a z protiútoku podle všeho rozhodli o svém vítězství! Lindgren rozehrál na Kreidera, který zaútočil po pravé straně. Andrej Vasilevskij jeho střelu vyrazil pouze na ADAMA FOXE a ten z dorážky uklidil puk do mezery mezi nohama přesunujícího se brankáře. Jednadvacetiletý obránce se tak dočkal prvního gólu v NHL! Asistence: Chris Kreider, Ryan Lindgren.
     
    57:08
    Chybělo málo a bylo vyrovnáno! Sergačjov vystřelil švihem od modré čáry a puk se zastavil až o tyč za již překonaným Georgijevem.
     
    56:45
    Ondřej Palát potáhl kotouč po levém mantinelu. Poté dokonce objel domácí branku, ale na pravé straně mu kotouč utekl od hokejky.
     
    56:02
    Brendan Lemiex nabral úctyhodnou rychlost, ovšem Shattenkirk jeho vynucenou zadovku překazil. Protiakce Lightning rovněž neměla dlouhého trvání.
     
    55:42
    Stamkos rozdal puk před levý kruh, kde si Killorn přehodil puk na bekhend. Střela tak neměla příliš razance a Georgijev ji po zákroku betonem definitivně zastavil lapačkou.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 30. Kakko (R. Strome, Panarin), 53. Chytil (Bučněvič), 58. Fox (Kreider, R. Lindgren), 60. R. Strome – 16. Kučerov (B. Point, Stamkos)


    New York Rangers: Georgijev (H. Lundqvist) – DeAngelo, Skjei, Trouba (A), Hájek, Fox, R. Lindgren – Kakko, R. Strome, Panarin – Bučněvič, Chytil, Kreider (A) – Fast (A), B. Howden, Lemieux – Br. Smith, L. Andersson, Haley.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Coburn, Hedman, Černák, McDonagh (A), Shattenkirk (A), Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), T. Johnson, Killorn – Joseph, Gourde, Verhaeghe – Witkowski, Paquette, Maroon.

    Rozhodčí: StPierre, Morton – T. Gawryletz, Fournier

    Diváci: 17 196
    thejrc.org