Galatasaray – Rizespor 2:0 (kon.)
konec
Galatasaray Istanbul
2:0 (2:0)
Çaykur Rizespor
Pátek 01.11.2019, 18:30 • Türk Telekom Stadyumu, Istanbul • Turecká Superliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu desátého kola turecké Superligy. Od osmnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi týmy Galatasaray Istanbul a Çaykur Rizespor!
     
    Galatasaray Istanbul

    Obhájci titulu na tom nejsou po devíti odehraných kolech vůbec dobře. Na kontě mají pouze tři výhry a v tabulce jim patří až sedmá příčka, ze které ztrácí na vedoucí Alanyaspor pět bodů. V minulém kole svěřenci Fatiha Terima odehráli třaskavý duel na hřišti městského rivala Beşiktaş Istanbul a kvůli gólu z 69. minuty prohráli 0:1. Opět se tak prokázalo, že Galatasaray tlačí bota v ofenzivě, která s devíti zásahy patří mezi nejslabší v soutěži. Nejlepším týmovým střelcem je se třemi góly Ryan Babel, zatímco hvězdný kolumbijský útočník Falcao skóroval pouze jednou.
     
    Çaykur Rizespor

    Ani hostům úvod sezóny příliš nevyšel. Tým s druhou nejpropustnější obranou v soutěži vyhrál v prvních osmi kolech jen dvakrát a zabředl ke chvostu tabulky. Minulý týden si Rizespor ale výrazně polepšil, když v poměru 2:0 porazil Ankaragücü a rázem poskočil ze sestupového pásma na třináctou příčku, ze které paradoxně ztrácí na svého dnešního favorizovaného soupeře jen dva body. Velice dobré výkony prozatím podává brazilský záložník Fernando Boldrin, který vstřelil čtyři z celkových deseti branek svého týmu. O dalších pět se pak podělilo balkánské duo Braian Samudio a Dario Melnjak.
     
    Vzájemné zápasy

    11.05.2019 Rizespor – Galatasaray 2:3
    08.12.2018 Galatasaray – Rizespor 2:2
    18.02.2017 Rizespor – Galatasaray 1:1
    17.09.2016 Galatasaray – Rizespor 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Galatasaray Istanbul: Muslera – Özbayraklı, Luyindama, Çalık, Nagatomo – Mor, Lemina, Seri, Bayram, Babel – Andone.
    Náhradníci: Kocuk – Bilhanda, Donk, Durmaz, Mariano, N'Zonzi, Taşdemir.

    Çaykur Rizespor: Akkan – Morozjuk, Talbi, Abarhoun, Melnjak – Umar, Diomandé, Boldrin, Attamah, Vetrih – Çağlayan.
    Náhradníci: Çetin – Akkaynak, B. Albayrak, Alici, De Pauw, Güçtekin, Ovacıklı.

    Rozhodčí: Bitigen – Uyarcan, Narinç.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v kompletně bílých, zatímco domácí v tradičních žlutočervených dresech.
     
    3
    První tři akce vždy skončily odmávaným ofsajdem. V tom posledním se ocitl Nizozemec Babel, kterého zdobí růžový účes.
     
    4
    Babelův tečovaný centr přistál na čele trochu překvapeného Andoneho, od kterého se míč odrazil přesně do náruče Gökhana Akkana.
     
    5
    Christian Luyindama na pravém křídle nevyzrál na Melnjaka. Ten získal pro hosty odkop od branky, přestože se míč odrazil do autu právě od něj.
     
    6
    Ismaël Diomandé na půlící čáře fauloval Bayrama. Hned od úvodu je na trávníku hodně emocí.
     
    7
    Babelův další centr odvrátil Melnjak jenom na další domácí fotbalisty. Do práce tak musel Akkan, který si pohlídal dalekonosnou střelu Nagatoma.
     
    9
    Poprvé se i Rizespor usadil na útočné polovině. Na dlouho to ale nebylo, protože balón ztratil s šestkou hrající Attamah.
     
    10
    Náznak rychlého protiútoku znegovala nepřesná přihrávka na Andoneho. Hosté se snaží rozehrát, jenže je trápí aktivní napadání Galatasaraye.
     
    11
    Domácím se aktivita vyplatila, hned po zisku míče ale přišla i jeho ztráta, protože Babelův pas do druhé vlny letěl do prostoru nikoho.
     
    12
    Emre Mor si došel pro faul v klidném středu hřiště. Domácí tak mají před sebou postupný útok do zformované obrany.
     
    13
    Spolupráce mezi Leminou a Andonem nevyšla. Znovu byl máván ofsajd, kterých za prvních třináct minut bylo už více než dost.
     
    14
    Další nepřesnost Babela napravil jeden z jeho spoluhráčů, který okamžitě ukopl míč do zámezí. Po autu Melnjaka se hosté rovněž k ničemu nezmohli.
     
    15
    Galatasaray právě vstřelil branku!
    Domácí se po čtvrthodině hry zničehonic dostávají do vedení! Ömer Bayram dostal vhozený míč na levou stranu, kde ze stoje dobře odcentroval na přední tyč. Tam se snažil situaci vyřešit MONTASSAR TALBI, jenže si v souboji s Andonem nechtěně počínal jako rozený zakončovatel, když hlavou překonal bezmocného Akkana.
    15. Montassar TALBI - 1:0
     
    17
    Další velký problém pro Rizespor! Za hru rukou je nařízena penalta!
     
    18
    Galatasaray právě vstřelil branku!
    S istanbulským klubem to už v osmnácté minutě vypadá velice dobře! Míč si na penaltový bod postavil RYAN BABEL, který si zkušeně počkal na Akkanův skok k levé tyči a v pohodě zakončil na druhou stranu.
    18. Ryan BABEL - 2:0
     
    19
    Aminu Umar sledoval nakopávajícího spoluhráče a nikoliv obrannou linii Galatasaraye, která jej vystavila do postavení mimo hru.
     
    20
    Amedej Vetrih zleva centroval do vápna, kde měl k dispozici hned tři spoluhráče, jenže nenašel ani jednoho z nich.
     
    22
    Oğulcan Çağlayan v rychlostním souboji neporazil Luyindamu, který poslal míč na roh.
     
    23
    Centr zprava domácí tým odvrátil a pak přežil i střelu z dálky od Boldrina, která byla pro Musleru naprosto snadným soustem.
     
    24
    Obránci Galatasaray nespěchali s rozehrávkou a Christian Luyindama nakonec musel pod tlakem napadajících soupeřů vsadit až na malou domů.
     
    25
    Po druhém gólu se hosté snaží vzchopit. Kvůli hodně nepřesné střele z dálky však bude vykopávat Muslera.
     
    26
    Další střela z delší vzdálenosti už byla zajímavější! Zkoušel to Boldrin a Muslera měl co dělat, aby skokem k tyči skákavý pokus vyrazil.
     
    27
    Diomandé po ubráněném rohu přenášel hru k pravé postranní čáře, jenomže Fernando Boldrin byl přistižen v ofsajdu, ve kterém bylo hned pět hostů zároveň.
     
    28
    Umar rozdal míč více doleva, Çağlayan ale nebyl v ideálním úhlu pro střelu a nepřesným centrem pak nechal vyniknout domácí obranu.
     
    29
    Fernando Muslera si pohlídal neadresný centr z pravého křídla. Jeho spoluhráči se v posledních minutách nechali hodně uchlácholil dvougólovým vedením.
     
    30
    Držení míče: 61% – 39%.
     
    31
    Morozjuk nastavil stoličku Babelovi, na kterého byl odpískán faul, a tak následuje standardní situace.
     
    32
    Hosté si s centrovaným balónem poradili. Mor pak ještě hodně otravoval Umara, ale ten se vyvaroval jakékoliv chyby u vlastního vápna.
     
    33
    Hra je na malou chvíli pozastavena. Ahmet Çalık má nějaké zdravotní problémy a už se o něj stará domácí realizační tým.
     
    34
    Pro obránce Galatasaraye si dokonce přišla nosítka. Domácí budou bránit standardní situaci v oslabení o jednoho muže.
     
    35
    Muslera nekompromisně vyboxoval míč po nákopu Boldrina. Zároveň nehezky trefil do hlavy i Vetriha, který zůstává dost otřesený.
     
    36
    Boldrin vytloukl bloky a získal pro hosty roh. Na trávník se mezitím vrátil Vetrih i Çalık, se kterým to přitom nevypadalo dvakrát dobře.
     
    37
    Rizespor z výhody rohového kopu nic nevytěžil a po nedovoleném zákroku Umara na Mora už budou hrát domácí fotbalisté.
     
    38
    Boldrin je zatím jednoznačně nejaktivnějším hráčem svého týmu. Nyní tahal míč po pravé straně, ale Mario Lemina jej důrazně odzbrojil.
     
    39
    Babel dostal průnikový pas za obranu a zleva běžel víceméně sám na Akkana. Byl mu ale máván ofsajd a nizozemský fotbalista se po souboji s gólmanem navíc trochu zranil.
     
    40
    Ismaël Diomandé se ocitl úplně sám na hranici velkého vápna. Střela byla dvakrát tečovaná, ovšem Luyindama nakonec zvládl zakopnout balón do bezpečí.
     
    41
    Aminu Umar neměl čas na zpracování nákopu a pak neúspěšně napadal Şenera Özbayraklıho, který z nastalé situace šikovně vybruslil.
     
    42
    Babelův centr z levého křídla přežila hostující defenziva bez újmy. Galatasaray se po vysvobozujícím odkopu musel vrátit na vlastní polovinu.
     
    43
    Diomandé doběhl Umara, jenže ho u postranní čáry zezadu dost zbytečně fauloval. Je z toho standardní situace a navíc i žlutá karta.
     
    44
    Samozřejmě to byl Babel, který znovu centroval, ale Akkan se zvládl natáhnout po balónu, který prodloužil až za opačnou postranní čáru.
     
    45
    Bayram vystřelil jen do dobře postaveného protihráče. Navíc se dodatečně pískala ruka Babela, který k němu balón sklepával.
     
    45+1
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45+2
    Mykola Morozjuk bránil Bayrama, od kterého inkasoval smolný úder ramenem do obličeje. O faul se nejednalo a vhazovat bude Ryan Babel.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Rizespor přijal roli outsidera a od prvních minut se zatáhl do hlubokého bloku. Všechno podstatné se stalo mezi patnáctou a osmnáctou minutou, kdy si nejprve Talbi dal výstavní vlastanec. Hned při další akci došlo ke sražení centru rukou a penaltovému kopu, který s přehledem proměnil nejlepší střelec domácího týmu Ryan Babel. Galatasaray posléze dost polevil a nechal se zatlačit. Muslera každopádně musel řešit jen jednu střelu zpoza vápna od Boldrina.
     
    Statistiky 1. poločasu:
    Střely na branku: 3 – 2
    Střely mimo branku: 0 – 1
    Držení míče: 58% – 42%
    Rohové kopy: 0 – 3
    Ofsajdy: 3 – 3
    Fauly: 7 – 10
    Žluté karty: 0 – 1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Ismaël Diomandé, přichází Bariş Alici.
     
    47
    Vetrih potáhl za rameno předním běžícího Bayrama, který s sebou švihl na zem a vybojoval pro úřadujícího mistra standardní situaci.
     
    48
    Po snadno ubráněném rohu absolvoval Mor několikátý souboj s Umarem a nakonec z toho vytěžil další roh.
     
    49
    Právě po centru Mora se balón nějakou dobu potuloval před Akkanem, ale nakonec šel od Maria Leminy do zámezí.
     
    50
    Ryan Babel si v prostoru mezi střídačkami dobře pokryl míč před dotěrným Alicim a domácí mohou pokračovat v hodně rovžáném postupném útoku.
     
    51
    A byl to právě Babel, který čepoval do vápna další z mnoha centrů. Stopeři Rizesporu si však věděli rady.
     
    52
    Şener Özbayraklı vypustil souboj s Umarem, protože si zjevně natáhl sval. Na zemi každopádně zůstává i hostující gólman Akkan.
     
    53
    Aminu Umar natáhl krok po levé straně a vynikající průnikovou vyslal na zteč Daria Melnjaka. Ten se zleva řítil na Musleru, ovšem tomu se střela s trochou štěstí zastavila mezi nohama.
    53. Dario Melnjak (RIZ)
     
    54
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Şener Özbayraklı, přichází Mariano.
     
    55
    Realizační týmy obou týmů se rozhodně nenudí. V péči lékařů je opět Gökhan Akkan, který zřejmě bude muset rovněž střídat.
     
    56
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Gökhan Akkan, přichází Tarik Çetin.
     
    57
    Babel nezpracoval přihrávku do pokutového území. Galatasaray u míče zůstal, přestože je o několik desítek metrů dále hostující brance.
     
    58
    Hra je po změně stran hodně rozkouskovaná. Teď se nehraje kvůli drobnému faulu u půlící čáry.
     
    59
    Dario Melnjak sklepl míč na Umara, který mu ho okamžitě vrátil, nicméně střela z levého okraje velkého vápna proletěla vedle bližší tyče.
     
    60
    Ryan Babel zlostně rozhodil rukama po dosti přísně odpískaném faulu Çalıka a vykoledoval si za to žlutou kartu.
     
    61
    Nařízenou standardní situaci z pravé strany zrealizoval Boldrin, jenže Bayram nepustil centrovaný balón ani na úroveň bližší tyče.
     
    62
    Držení míče: 63% – 37%.
     
    63
    Ömer Bayram mizerně přihrál na jednoho z hostů, jenže Rizespor míč zase okamžitě odevzdal. O chvíli později neprošel centr Mariana.
     
    64
    Babelova sražená přihrávka z levého kraje pokutového území byla sražená na Bayrama, kterému střela z první moc nesedla a Çetin si připsal snadný zákrok.
     
    64
    Oğulcan Çağlayan by se byl býval dostal do úniku, kdyby se předním nezjevil Abarhoun. Toho navíc fauloval a dokonce za to dostal žluté napomenutí.
     
    65
    Pokus o rychlou kombinační akci na malém prostoru ztroskotal na nepřesnosti Boldrina, od kterého šel balón do dlaní domácího gólmana Muslery.
     
    66
    Marianův prudký centr z pravé strany letěl do malého vápna, ale tam se zrovna vynacházel pouze připravený Tarik Çetin.
     
    67
    Hráči Galatasaraye si jsou vědomi náskoku a nikam se bezhlavě neženou. Nutno říct, že si ze hry nevytvořili ještě žádnou šanci, přestože už nějakou dobu vedou 2:0.
     
    68
    Už poněkolikáté byl malou chvíli ošetřován Babel, který bude s největší pravděpodobností brzo střídat, aby byl fit na blížící se zápas Ligy mistrů s Realem Madrid.
     
    69
    Hodně tvrdý střet mezi Talbim a Andonem. Oba hráči šli fifty fifty po volném míči a nakonec musí být znovu povolány realizační týmy.
     
    71
    Bariş Alici potáhl míč po pravé straně a přihrál do pokutového území, kde ale zaúřadoval solidně hrající Luyindama.
     
    72
    Pár vteřin po předchozí kolizi se Talbi a Andone potkali znovu. Tentokrát to bylo s faulem hostujícího autora prvního gólu, který dostal žlutou kartu.
     
    74
    Luyindama přečetl pas za domácí obranu a poté přihlížel trochu ukvapené střele z dálky od Andoneho, kterého Çetin velmi snadno vychytal.
     
    75
    Christian Luyindama fauloval a nabídl Boldrinovi standardní situaci, kterou Muslera v pohodě vyřešil u levé tyče.
     
    76
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Ryan Babel, přichází Jimmy Durmaz.
     
    77
    Teď už to domácí fotbalisté s opatrností ve středu hřiště přehnali natolik, že si od vlastních fanoušků vyslechli nespokojený pískot.
     
    78
    První zákrok pro střídajícího brankáře Çetina, jehož rukavice prudkou střelou zpoza vápna provětral Emre Mor. O nic vážného se ale nejednalo.
     
    80
    Domácí díky aktivnímu napadání hned dvakrát získali míč poblíž vápna a pokračují v kolotoči krátkých přihrávek na jistotu.
     
    81
    Morozjuk v souboji dvou pětapadesátek ustřelil balón Nagatomovi, takže Galatasaray může šetřit další desítky vteřin.
     
    82
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Oğulcan Çağlayan, přichází Miguel Samudio.
     
    82
    Jeden z domácích šikovně sklepl míč z prvního doteku na Emreho Mora, který napřahoval z nějakých čtrnácti metrů, ale jemná teč obrana přesměrovala míč nad branku.
     
    83
    Marianův centr byl Andonem prodloužen k vzdálenější tyči, kde byl chvíli volný Durmaz. Melnjak mu ale stihl dát do cesty nohu a zabránil jakémukoliv zakončení.
     
    85
    Ani teď se domácím nepovedlo vstřelit definitivní pojistku. Po rohu Mora z bezprostřední blízkosti hlavičkoval Andone, ale Çetin díky ideálnímu postavení pohotově zasáhl levou rukou.
    85. Florin Andone (GAL)
     
    87
    Střídání v týmu Galatasaray Istanbul: ze hřiště odchází Emre Mor, přichází Adem Büyük.
     
    88
    Morozjuk se provinil proti regulím v křídelním prostoru. Za Mora vzal rozehrávku standardní situaci na sebe Bayram, nicméně hostující defenzivu ničím nepřekvapil.
     
    89
    Místo nějakého závěrečného tlaku Rizesporu se hraje pouze před Çetinem, v jehož vápně došlo k faulu čerstvého Büyüka na Attamaha.
     
    90
    Kvůli mnoha zdravotním neduhům na obou stranách je nad rámec druhého poločasu přidáno dalších šest minut.
     
    90+1
    Jean Michaël Seri nakopl míč na Andoneho, který však byl o krok v ofsajdu. Na druhé straně z posledních sil zabral Umar, jenže byl čistě zastaven těsně před branami pokutového území.
     
    90+2
    Hlavní sudí Bitigen ponechal Galatasarayi výhodu, na jejímž konci ale byla pouze sražená střela Adema Büyüka.
     
    90+3
    Další pokus zpoza šestnáctky byl pro změnu zablokován na rohový kop, s jehož rozehrávkou Bayram nijak nespěchá.
     
    90+4
    Klíčový hlavičkový souboj zvládla obrana Rizesporu a domácí se pak dobrovolně vrátili až k Muslerovi, což náročné turecké publikum zrovna nekvitovalo.
     
    90+5
    Jeden z hostů ještě zkusil vykřesat jiskřičku naděje z dvaceti metrů, jenže o kousek minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Galatasaray si po prohře s Beşiktaşem spravil chuť a díky dvěma gólům v rozmezí několika málo minut jednoduše zvítězil v poměru 2:0 nad Rizesporem. Pro hosty je to malinko krutá porážka, první gól byl totiž vlastní a ten druhý přišel hned vzápětí, kdy po trefené ruce proměnil penaltu Babel. Hosté se poměrně rychle zmátořili, větší šanci si ale vytvořili jen jednu a Melnjak ji navíc proměnit nedokázal. Domácí v kontrolovaném závěru rovněž skóre nezměnili, ale i tak mohou slavit posun na páté místo se ztrátou dvou bodů na vedoucí Alanyaspor.
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku: 7 – 3
    Střely mimo: 2 – 3
    Držení míče: 64% – 36%
    Rohové kopy: 4 – 3
    Ofsajdy: 3 – 3
    Fauly: 13 – 18
    Žluté karty: 1 – 3.
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (20:31:14)

    Michal Břuchanský

    Branky: 15. Talbi (vla.), 18. Babel (pen.)

    Karty:   60. Babel (GAL) – 43. Diomandé (RIZ), 64. Çağlayan (RIZ), 72. Talbi (RIZ)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:18.
    Galatasaray Istanbul: Muslera – Özbayraklı (54. Mariano), Luyindama, Çalık, Nagatomo – Mor (87. Büyük), Lemina, Seri, Bayram, Babel (76. Durmaz) – Andone.
    Náhradníci: Kocuk – Bilhanda, Donk, Durmaz, Mariano, N'Zonzi, Taşdemir, Inan, Fígúlí, Büyük.

    Çaykur Rizespor: Akkan (56. Çetin) – Morozjuk, Talbi, Abarhoun, Melnjak – Umar, Diomandé (46. Alici), Boldrin, Attamah, Vetrih – Çağlayan (82. Samudio).
    Náhradníci: Çetin – Akkaynak, B. Albayrak, Alici, De Pauw, Güçtekin, Ovacıklı, Samudio, Ščepovič, Durak.

    Rozhodčí: Bitigen – Uyarcan, Narinç
    bahis siteleri