Spišská N. Ves – Trnava 5:2 (kon.) | Martin – Bratislava Capitals 1:7 (kon.) | Pov. Bystrica – Skalica 3:4 (kon.)
Topoľčany – Levice 3:1 (kon.) | Dubnica – Žilina 2:0 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
1:7 (0:3, 1:3, 0:1)
iClinic Bratislava Capitals
sk Pátek 01.11.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Peter Oremus (tréner Bratislava Capitals): "Martin odohral v predchádzajúcich kolách dobré zápasy. Vedeli sme, že tu bude odpor, čo sa aj potvrdilo. Síce sme strelili góly, v bránke nás ale podržal Hamerlík. Naša koncentrácia počas celého zápasu bola takisto taká, ako sme si povedali ráno pred stretnutím. Takýmto spôsobom sa musíme uberať. Boli tu momenty, ktoré by sa nemali stávať, s herným prejavom som ale spokojný. Je to naša práca, pre domácich je výsledok možno krutý, my sa z neho tešíme."

    Ernest Bokroš (tréner HK VITAR Martin): "Chcem sa poďakovať divákom za to, ako sa zachovali k celému tímu. Aj napriek výsledku, chlapcov podržali. Kabína je veľmi smutná, všetci sú sklamaní z výsledku. Naozaj sme chceli v dnešnom stretnutí ukázať čo najlepší výkon. Musíme si ale priznať tvrdú realitu, že nás súper vyškolil v efektivite, bol silnejší v osobných súbojoch. Zvládal náročné súboje v rohoch. Vieme, že pokiaľ nám súper odskočí gólovo, ťažko sa takéto stretnutie dobieha. Boli sme si toho vedomí, pre martinského diváka sme ale stretnutie chceli odmakať, hlavne v posledných minútach. Divákom sa chcem ešte raz poďakovať za podporu hráčom po takomto výsledku."

    Tibor Varga (útočník Bratislava Capitals): "Je príjemné byť opäť v Martine. Naposledy som tu pôsobil počas nešťastného štvrťfinále s Košicami, ktorým sme podľahli. Veľa sa ale toho našťastie nezmenilo. Žije to tu hokejom, ľudia sa takisto nezmenili, chodia na hokej. Škoda Martina, že pôsobí v prvej lige aj keď je to náš súper. Určite má na to, aby pôsobil o úroveň vyššie. Vedeli sme, že to dnes bude náročné stretnutie. Diváci hnali svojich dopredu, potrebovali sme streliť úvodný gól. To sa podarilo, vyhrávali sme po prvej tretine 0:3 a i v ďalších minútach sme boli mimoriadne efektívni. Súpera máme dobre rozobraného, špeciálne sme sa na tento duel nepripravovali. V súťaži pôsobíme už dosť dlho na to, aby sme vedeli, čo máme hrať. Bol to zápas ako každý iný. Emócie patria ku každému duelu. Mužstvá proti vám väčšinou bojujú a potom tam niečo občas vznikne. Zatiaľ máme vo vzájomných zápasoch s Martinom navrch, dôležité ale bude naše postavenie pred vyraďovacími súbojmi. Vyhrávať teda musíme proti každému súperovi, líderskú priečku si chceme udržať. Staráme sa sami o seba, ak nebudeme prehrávať, prvú priečku nám nikto nevezme. Je to iba o nás, na druhých sa pozerať nemusíme. Som príjemne prekvapený, čo sa týka atmosféry na štadióne. V súťaži na zápasy veľa fanúšikov nechodí, v rámci doteraz odohraných stretnutí to bola najlepšia atmosféra i najvyššia divácka návštevnosť v sezóne. Každý z nás si to užíval, človeku sa lepšie hrá aj keď diváci fandia skôr domácim hráčom."

    Michal Murček (útočník HK VITAR Martin): "Inkasované góly v úvode zápasu nás mrzia. Stretnutie s takýmto kvalitným súperom sa následne veľmi ťažko doháňa. Po hernej stránke to nebolo ani také zlé, góly, ktoré sme inkasovali nás ale zrazili na kolená. Ich, naopak nakopli. Tím ako Bratislava toho vie následne využiť. V zápase sme doplatili na nízku efektivitu. Príležitostí sme mali dosť, góly sme ale nestrelili. Snažili sme sa bojovať, či nám to vyšlo, nech posúdia iní. Ľuďom, čo prišli na štadión v hojnom počte chceme poďakovať. Povzbudiť nás po takomto prehratom zápase, to sa naozaj nevidí často. Do druhej tretiny sme chceli mať takisto iný vstup. Po viac ako minúte je ale stav 0:5 a hneď je to o niečo ťažšie. Mnohé góly, ktoré nám súper strelil, boli z kategórie šťastnejších, zlepenejších. Neboli to výstavné kusy. Je však potrebné sa zo stretnutia poučiť, niekedy je takáto prehra lepšia ako prehrať 1:2. Súper berie body tak, či tak. Nás to môže nabudiť do ďalších zápasov i do lepších výkonov. Zvykáme si na systém, oni takisto. Inkasovať v úvodných dvoch tretinách, v každej tri góly je pre tím ťažké. Ak by sme po prvej tretine prehrávali o gól, dá sa s tým niečo robiť. Aj ušmudlané, škaredé góly ale platia, na to sa vyhovárať netreba, veľmi nás to mrzí. Atmosféra dnes ale bola úžasná. Ťažko sa na to hľadajú slová. Prehrať doma 1:7 a byť vytlieskaní fanúšikmi, to sa nevidí. Klobúk dolu, aspoň za seba môžem povedať, že som to ešte vo svojej kariére nezažil. Bolo to od nich veľmi pekné. Doslova debakel 1:7 a ľudia zostali na tribúnach a tlieskali. Verím, že nás budú podporovať aj naďalej a naše výkony ako aj výsledky budú lepšie. Potom sa už nebudeme musieť hanbiť. Ďalšie zápasy určite nebudú jednoduché. Liga sa, čo sa týka kvality, posunula oproti uplynulému ročníku, výrazne vyššie. Síce som tu uplynulú sezónu nepôsobil, čo však viem od hráčov, je to výrazne odlišné oproti tomu, čo bolo v predchádzajúcom ročníku. Tímy sa posilnili o hráčov z Extraligy, tímy ako Topoľčany či Dubnica túžia po úspechu. V súťaži nie je jednoduché stretnutie, ani v prípade tímov z dolných priečok. Dnes sa dá prehrať s ktorýmkoľvek tímom. Treba zbierať body. Verím, že pôjdeme hore a aktuálne štvrté miesto nám dlho nezostane. Určite sa chceme posunúť a mať pred play-off čo najvýhodnejšiu pozíciu. Počas reprezentačnej prestávky si chceme oddýchnuť, nabrať nové psychické a fyzické sily. Je potrebné pustiť sa do boja." (22:06:17)
     
    Martin dnes nestačil na Bratislavu, ktorej podľahol 1:7. Góly: 25. Paulíny (Videlka, Šimon) – 3. Martinelli (Buc, Varga), 10. Šálka (Vašaš, Smolka), 14. Slovák (Holovič, Selleck), 21. Varga (Hudec), 22. Varga (Buc, Martinelli), 36. Buc (Varga, Hudec), 60. Hudec (Kalináč, Hudec).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    HC Bratislava Capitals dáva gól! Martin Kalináč našiel nepokrytého DENISA HUDECA, ktorý využil rozhodenosti domácej obrany a po ľade prekonáva brankára. Druhú asistenciu si pripisuje Sebastián Hudec.
     
    59:06
    Brezniak v závere skúsil prienik. Skončil na brániacom Jurigovi.
     
    58:34
    Paulínyho strela preletela popred bránku. Hamerlík sa puku nemusel ani len dotknúť.
     
    58:02
    Tibor Varga minul odkrytú bránku. Bol v dobrom postavení.
     
    57:40
    Biro sa musí vrátiť po vyhodený puk. Nikam sa ale neponáhľa.
     
    57:15
    Paulíny to skúšal dostať popod betóny brankára. Nevyšlo to ani na tento pokus.
     
    56:40
    Oravec zasiahol pred Surovkom. Nebezpečenstvo pre domácu bránku trvá.
     
    56:10
    Nauš s Videlkom sa vo vlastnom oslabení dokázali takmer presadiť. Nechýbalo im veľa.
     
    55:45
    Martin Šimon (MAR) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    54:46
    Pokus Tibora Vargu. Pridával sa k nemu aj Hudec.
     
    54:21
    Zakončenie Surovku so zákrokom Gavaliera. Domáci sa ubránili.
     
    53:47
    Videlkov pokus spôsobil prerušenie hry. Vhadzovanie pred bránkou domáceho tímu.
     
    53:09
    Dvořák rozbieha ďalšiu akciu domáceho tímu. Zápas sa už ale viac-menej len dohráva.
     
    52:34
    Petrinec na opačnej strane takisto zakončil vedľa bránky. Slovák sa ešte pokúša získať puk.
     
    51:49
    Videlka zakončil do betónu brankára. Akcia domáceho tímu ešte pokračuje.
     
    51:27
    Paulínyho pokus skončil vedľa bránky. Domáci ešte skúšajú šťastie v útočnom pásme.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 25. Paulíny (Videlka, Šimon) – 3. Martinelli (Buc, Varga), 10. Šálka (Vašaš, Smolka), 14. Slovák (Holovič, Selleck), 21. Varga (Hudec), 22. Varga (Buc, Martinelli), 36. Buc (Varga, Hudec), 60. Hudec (Kalináč, Hudec)


    HK VITAR Martin: Gavalier (Bernát) – Dvořák, Matejka – Šimon, Themár – Burzík, Oravec – Rešetár, Rusina – Brezniak, Murček, Poliaček – Jurášek, Rudzan, Paulíny – Videlka, Nauš, Langhammer – Dírer, Babka, Pokrivčák
    iClinic Bratislava Capitals: Hamerlík (Mega) – Martinelli, Biro – Bača, Petrinec – Juriga, Hudec S. – Danišovský – Varga T., Buc, Varga R. – Selleck, Slovák, Holovič – Hudec D., Kalináč, Surovka – Šálka, Smolka, Vašaš

    Rozhodčí: Purgat – Číž, Hajnik, Findura

    Diváci: 2141
    ocianews.com