Ústí n/L – Kladno 2:6 (kon.) | Most – Karviná 3:2 (kon.) | Kert Park Praha – Sudoměřice 9:0 (kon.)
Letohrad – Pardubice 2:6 (kon.) | Plzeň – Hr. Králové 5:4 (2:1 po s.s.)
konec
SK Hokejbal Letohrad
2:6 (0:2, 1:2, 1:2)
HBC Pardubice
Sobota 09.11.2019, 16:00CROSSDOCK Extraliga • 13. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokejbalu! Česká Extraliga má na programu další zápasy, proti sobě se představí SK Hokejbal Letohrad a HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice.
     
    Mírným favoritem tohoto zápasu budou hráči Pardubic, kteří se po devíti kolech nacházejí na průběžné druhé pozici, přičemž na vedoucí Kladno ztrácejí pouze čtyři body. Autosklo doposud nasbíralo přesně dvacet bodů, nicméně svůj zápas desátého kola mají ještě k dobru. Pardubice letos prohrály pouze ve dvou případech, dalších sedm zápasů přineslo výhru. O poznání hůře je na tom Letohrad, který v současné době okupuje šestou pozici tabulky. Domácí celek tohoto zápasu má na své kontě čtrnáct bodů, přičemž se mu podařilo čtyřikrát vyhrát a pětkrát prohrát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování dopadlo lépe pro hostující hráče, kteří se ihned dostali do vlastního pásma. Následná rozehrávka putovala pouze na hokejku soupeře.
     
    01:05
    Domácí se poprvé natlačili přes branku soupeře, kde si dělal prostor ke střele Krejsa. Zakončení jsme nakonec neviděli, poté celou situaci ještě dohrál Faltus.
     
    02:08
    Do protiútoku se pokoušel dostat domácí útočník Faltus, který nakonec nahazoval od pravého hrazení. Míček putoval vedle branky, na opačné straně se daleko nedostal Bílý.
     
    03:01
    Ihned po vhazování to velice nebezpečným způsobem zkoušel jeden z domácích, který si nakonec na brankáře nepřišel. Letohrad má zatím více ze hry.
     
    04:10
    První vážnější zákrok si připsal také domácí brankář Novák, kterém use povedlo vyrazit hrací předmět k pravému hrazení. Jeho celek navíc pořádně zazlobil.
     
    05:04
    Před branku se dostal Halbrštát, kterému se nepovedlo zakončit dle představ. Pardubice vyhodily daleko na druhou stranu, o zakázané uvolnění se ale nejedná.
     
    06:02
    Halbrštát tentokráte uspěl na vhazování, načež po jeho nahrávce sympaticky zakončoval Krejsa. Stárek si v krátkém časovém sledu připsal dva zákroky.
     
    07:11
    Autosklo se nyní usadilo v útočném pásmu, kde se do zakončení pokoušel prodrat Förstl. To se sice nepovedlo, následné vhazování skončilo v lapačce Nováka.
     
    08:05
    Od levého mantinelu se pokoušel vypálit domácí Krejsa, který nakonec úplně minul branku. Letohrad se tak dostal do šance, nyní je u míče soupeř.
     
    09:04
    Domácí to zkoušeli velice opatrnou rozehrávkou, která byla navíc velice přesná. Do kombinace se zapojil také Cvejn, jenž nahazoval podél mantinelu.
     
    10:02
    Pardubice se málem dostaly do vedení, jenomže zmatek před brankou nakonec neskončil míčkem za ležícím brankářem.
     
    11:04
    V krátkém časovém sledu přišlo na řadu další zakázané uvolnění, hra se tak vrátí před hostující branku. Na vhazování se za domácí celek staví Halbrštát.
     
    12:38
    Hosté sice dopravili míček do sítě, jenomže ještě předtím jeden z domácích posunul branku.
     
    12:38
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (Miroslav Věchet – 2 min., zdržování hry).
     
    12:53
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Přesilová hra je bleskovým způsobem využita! Pardubice se totiž dostaly do útočného pásma, kde rozjely celkem dlouhou kombinaci. Nakonec měl u levého kruhu nabito PETR FILIP, který svůj pokus poslal za brankáře soupeře.
    Asistence: Jan Bílý, Pavel Kubeš.
    12:53 Petr FILIP - 0:1
     
    13:12
    Pardubice právě vstřelily branku!
    V krátkém časovém sledu se hosté dočkali další branky! Domácímu brankáři se nepovedlo udržet hrací předmět pod sebou, naopak ho vyrazil přímo před sebe, kde se nejlépe zorientoval LUKÁŠ VLASÁK, který dopravil míček za brankáře.
    Asistence: Filip Förstl.
    13:12 Lukáš VLASÁK - 0:2
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, který nám přinesl dvě branky Pardubic. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, nicméně o trochu aktivnější byl Letohrad, který několikrát zaměstnal brankáře soupeře. Pardubice se směrem dopředu dlouho hledaly, nakonec se střelecky prosadily ke konci třetiny.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny tentokráte dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned nahazoval do pásma soupeře, kde se k míčku včas dostal Vlasák.
     
    16:02
    Autosklo poté operovalo u své branky, odkud to zkoušelo velice pomalou rozehrávkou. Vzdušnou nahrávku si pohlídal Faltus, který poté spolupracoval s kolegou.
     
    17:05
    Sám na sebe to vzal Krejsa, který musel zakončovat jednou rukou. To pochopitelně nepřineslo nic nebezpečného, hostující brankář si připsal snadný zákrok.
     
    17:33
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Zničehonic se hosté dostávají do tříbrankového vedení! Pardubice se totiž velice snadným způsobem dostaly do pásma, kde si na přihrávku do předbrankového prostoru seběhl JAN BÍLÝ, který svižným zakončením překonal brankáře.
    Asistence: Miroslav Blažek, Zdeněk Král.
    17:33 Jan BÍLÝ - 0:3
     
    19:20
    Na pořadu dne je první zakázané uvolnění prostřední třetiny, postaral se o to hostující obránce Bucek. Hra se tak přestěhuje zpět do obranného pásma Autoskla.
     
    20:02
    Na vhazování se opět postavil aktivně hrající Halbrštát, kterému se nepovedlo uspět. Navíc za nahozením pelášil Kohoutek, který prohrál v souboji o míček.
     
    21:07
    Do přečíslení uháněl domácí Krejsa, který naprosto zbytečně zmatkoval. Nakonec jsme nesledovali nesledovali zakončení, ani nahrávku na volného Faltuse.
     
    22:05
    Věchet se dostal ke svému prvnímu dnešnímu pokusu, kterým trefil pravý beton brankáře. Na opačné straně se při rozehrávce dostal pod tlak obránce Bucek.
     
    22:13
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Lukáš Vlasák – 2 min., sekání).
     
    23:07
    Po jednom ze soubojů u hrazení skončil na zemi jeden z hostujících hráčů, který si to namířil na střídačku. Tento zápas dost možná pro něj předčasně skončil.
     
    24:04
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Máme tu čtvrtý přesný zásah hostujícího celku! Ten se velice snadným způsobem dostal na opačnou polovinu, kde si do střelecké pozice doběhl PAVEL KUBEŠ, který bez většího váhání pohodlně překonal domácího brankáře.
    Asistence: Roman Krejčí, Petr Filip.
    24:04 Pavel KUBEŠ - 0:4
     
    25:04
    Menší zdravotní problémy měl také domácí brankář, který po souboji zůstal ležet na zemi. O nic vážného se nejednalo, už se opět pokračuje ve hře.
     
    25:20
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Adam Bucek – 2 min., držení protihráče).
     
    26:10
    Letohrad uspěl na vhazování, načež jsme sledovali tvrdé zakončení do Faltuse. Ten si ani tentokráte nepřišel na brankáře, kterému se povedlo střelu vyrazit.
     
    27:03
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí domácí Palcer, jehož pokus byl sražen vysoko nad branku. Bylo to s tečí protihráče, vhazovat se bude v útočné třetině.
     
    27:13
    Málem to bylo o pět branek! Blažek pelášil proti jedinému protihráči, míček si natáhl na bekhend, kterým pořádně prověřil domácího brankáře.
     
    28:31
    Letohrad právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom se domácí dočkali čestného zásahu! Vše začalo úspěšným vhazováním, po kterém jsme sledovali krátkou kombinaci, na jejíž konci byl LUKÁŠ LAJČIAK, který zamířil velice přesným způsobem.
    Asistence: Miroslav Věchet, David Hejtmánek.
    28:31 LAJČIAK - 1:4
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám pro změnu přinesla další tři přesné zásahy. Pardubice si přichystaly další dvě branky, jenomže na konci druhé třetiny se domácím povedlo snížit na rozdíl tří branek.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se ihned nastěhoval do pásma soupeře, kde jsme nesledovali žádný pokus o zakončení.
     
    31:05
    Až poté si k pravému kruhu seběhl domácí Krejsa, který ránou zápěstím o kousek minul hostující branku. Poté se rozhodl uklidnit situaci hostující Bucek.
     
    32:07
    Zdálo se, že Letohrad zahrál na zakázané uvolnění, nicméně sudí nechali pokračovat ve hře. To vedlo k protiútoku, jenomže Kubešovi utekl míček od hokejky.
     
    33:02
    Další útočný výpad Pardubic táhl středem hrací plochy Förstl, který místo střely ještě zkoušel nahodit podél hrazení, což hrálo do moci domácímu celku.
     
    34:07
    Krejčí v tísni dokázal nahodit míček za branku soupeře, což vedlo k zisku útočné třetiny. Nakonec to nebezpečně zkoušel Förstl, který si na brankáře nepřišel.
     
    35:07
    Následně to na sebe zkoušel vzít Bogdány, jenomže ani on se nedostal k ničemu nebezpečnějšímu. Vzápětí Autosklo vyhodilo přes všechny čáry – icing.
     
    35:42
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Hosté odskakují zpět na rozdíl čtyř branek! Obrana Letohradu si totiž nedokázala pohlídat náběh v podání PAVLA KUBEŠE, který najednou uháněl sám na brankáře. Nakonec jsme sledovali přesné zakončení přesně pod lapačku domácího strážce tyčí.
    Asistence: Filip Förstl.
    35:42 KUBEŠ - 1:5
     
    36:48
    Letohrad právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu tady máme další branku! Tentokráte chybovali hosté, kterým se nepovedlo přesně rozehrát. Naopak se k hracímu předmětu dokázal dostat FILIP FALTUS, který ránou švihem nedal hostujícímu brankáři sebemenší šanci.
    Asistence: Jiří Krejsa.
    36:48 FALTUS - 2:5
     
    37:02
    Do protiútoku se pokoušel uhánět domácí Lajčiak, který se z pravé strany chtěl natlačit před hostujícího brankáře, jenomže včasným zákrokem ho obral soupeř.
     
    37:35
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (Josef Hejtmánek – 2 min., pozdní dohrání).
     
    38:05
    Kubeš se pokoušel procedit nahrávku od pravého hrazení, jenomže i přesto trefil pouze hokejku soupeře. Pardubicím se tato přesilová hra zrovna moc nedaří.
     
    39:08
    I další kombinaci táhl po pravém křídle Kubeš, který operoval o pravého kruhu. Místo zakončení jsme sledovali přihrávku podél mantinelu na Blažka.
     
    40:02
    Letohradu se tentokráte nepovedlo založit rychlou protiakci, místo toho jsme sledovali nástřel, který přinesl další zakázané uvolnění tohoto zápasu.
     
    40:42
    Vyloučení v týmu HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice (Lukáš Vlasák – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (Jakub Cvejn – 2 min., hrubost).
     
    41:35
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Tak přeci jenom je tu šestý přesný zásah Autoskla! Nejprve se před brankáře dostal Filip, jenomže míček mu přeskočil před hokejku. Nakonec jeho nahrávka putovala k lépe postavenému JANU BÍLÉMU, který i tentokráte prostřelil brankáře.
    Asistence: Petr Filip, Roman Krejčí.
    41:35 Jan BÍLÝ - 2:6
     
    42:08
    Hráči Pardubic jsou navíc i nadále o něco aktivnější, naopak domácí se už delší dobu nedostali do ničeho nebezpečnějšího.
     
    44:21
    Vypadá to, že nám dnešní utkání žádnou další branku už nepřinese. Před malým momentem si do palebné pozice dokráčel Bílý, který ale nevyzrál na brankáře.
     
    44:24
    Vyloučení v týmu SK Hokejbal Letohrad (Filip – 2 min., držení protihráče).
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Pardubic, které svého soupeře porazily poměrem 6:2. I poslední perioda nám přinesla celkem vyrovnanou záležitost, nakonec jsme viděli další tři přesné zásahy. O vítězství Autoskla rozhodlo lepší proměňování vyložených šancí, jinak jsme sledovali maximálně vyrovnanou záležitost. (17:40:08)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 29. Lajčiak (Věchet, Hejtmánek), 37. Faltus (Krejsa) – 13. Filip (Bílý, Kubeš), 14. Vlasák (Förstl), 18. Bílý (Blažek, Král), 25. Kubeš (Krejčí, Filip), 36. Kubeš (Förstl), 42. Bílý (Filip, Krejčí)


    SK Hokejbal Letohrad:
    HBC Pardubice:
    bahis siteleri