Peter Benko - Jakub Štáfek Vítěz: Jakub Štáfek (KO) (kon.) | Michal Martínek - Viktor Pešta Vítěz: Michal Martínek (TKO) (kon.)
Attila Végh - Karlos Vémola Vítěz: Attila Végh (KO) (kon.)
konec
Michal Martínek - Viktor Pešta

Vítěz: Michal Martínek (TKO)

Sobota 09.11.2019, 22:00Oktagon MMA
Předzápasové kurzy
     
    Vítěz: Michal Martínek (TKO) (22:05:37)
     
    Ani tento duel netrval nikterak dramaticky dlouho. Michal Martínek měl od úvodních vteřin výrazně navrch, přičemž svého soupeř několikrát velice slušně trefil, což bylo zlomové. Pešta sice byl na nohou, jenomže poté přišel zdravotní problém, kvůli kterému musel předčasně ukončit zápas. Michal Martínek si tak drží pás těžké váhy!
     
    Zápas skončil.
     
    02:49
    Nicméně je konec! Viktor Pešta není schopen pokračovat v duelu, vypadá to na problém s čelistí. Vítězem se tak stává Michal Martínek.
     
    02:30
    Tentokráte se Peštovi povedlo včas ustoupit, nicméně záhy Martínek opět zaskočil svého soupeře tvrdou pravačkou.
     
    01:45
    Další tvrdá zadní, která našla Peštovu bradu. Ten si zatím příliš neví rady, jeho soupeř je o poznání aktivnější.
     
    01:14
    Pešta byl lehce přitlačen k pletivu, nicméně poté zkusil kombinaci, která mu zas tak nevyšla. Michal Martínek vyslal další slušnou pravačku.
     
    00:56
    Poté přišel velice tvrdý úder v podání Martínka, který pořádně otřásl soupeřem.
     
    00:20
    Začali jsme hodně aktivně, nicméně Peštova levačka o kousek minula hlavu soupeře.
     
    Začalo 1. kolo
     
    Michal Martínek – Viktor Pešta

    Hlavním předzápasem je duel mezi Michalem Martínkem a Viktorem Peštou, ve kterém se bude zápasit o titul v těžké váze. Ten doposud drží právě prvně jmenovaný bijec, který si tak vyzkouší úvodní obhajobu pásu. Martínkova bilance čítá sedm vítězství a pouze jednu porážku, která přišla v posledním duelu v rámci UFC Dana White Contender Series. Právě tento zápas byl zlomem mezi posunem do UFC a setrváním v Oktagonu, Martínek si tak na další šanci na přestup do nejprestižnější organizace bude muset počkat. Blackbeard má hned 71% vítězství skrze TKO, dosavadní titul těžké váhy si vysloužil soubojem proti Danu Dittrichovi. Dnešním soupeřem mu bude veterán UFC Viktor Pešta, který je pasován do role velkého favorita tohoto duelu. Pešta má za sebou přesně dvacet profesionálních duelů, ve kterých hned patnáctkrát dokázal uspět. V rámci UFC zápasil například s Derrickem Lewisem nebo Alexejem Olejnikem, zkušenosti tak budou na straně Viktora Pešty. Ten se zároveň pokusí navázat na své dvě výhry v řadě, nejprve se mu povedlo porazit Ivana Vitasoviće, posléze také Mike Kylea.
     
    Dlouho očekávaná událost je tady! Oktagon 15 přináší vůbec nejatraktivnější kartu ve své historii, kterou okoření bitva století, ve které se proti sobě představí Karlos Vémola a Attila Végh. Tento zápas je hlavním hřebem tohoto turnaje, ještě před tím se dočkáme dalších velice zajímavých duelů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:00.

    David Suchý

    thejrc.org