TK české reprezentace ve skoku na lyžích (kon.)
konec
Tisková konference české reprezentace ve skoku na lyžích

Úterý 12.11.2019, 10:00 • Praha • Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference končí. (10:20:41)
     
    Nový ředitel úseku skoků Lukáš Heřmanský se dnes nemohl dostavit.
     
    Tomáš Vambera (trenér žen): Letní sezona se vydařila. Všechny dívky dokázaly bodovat a Karolína Indráčková dokonce obsadila i šesté místo. Nastavily jsme si úplně jinačí cíle. Zejména pak jiný přístup ke sportu. Cesta nás ale čeká ještě hodně dlouhá a doufejme, že budeme jenom stoupat a neustále půjdeme výš a výš.
     
    David Jiroutek: Sezona má dva cíle – Turné čtyř můstků a mistrovství světa v letech na lyžích. Česťa Kožíšek si prošel operací a byl dva měsíce vyřazen z tréninkového procesu. U Romana Koudelky jsme se pustili do neprobádaných míst, abychom se snažili pracovat na vnitřním svalstvu a na věcech, které jsou doposud neprobádány. U Viktora Poláška to byla práce na výkonnosti v závodech. Víme, že skáče dobře a nepodařilo se nám pořádně zvládat ty závodní stresy. Vrátil se nám po pár letech i Vojta Štursa, za což jsem velice rád. Člověk si musí projít nějakou cestu zpátky. Snad bude několik vrcholů a u Vojty to začíná fungovat více a více.
     
    Jan Baier: Vrací se zimní závody FIS. Na začátku Liberce proběhne FIS Cup mužů a s výhledem na další sezonu je rezervován termín světového poháru mužů. Od 16. do 18. srpna bude memoriál Jiřího Rašky a na třetí záříjový víkend je plánováno letní Grand Prix do Liberce.
     
    Jan Baier o nových partnerech: Tím prvním je firma 4F. To je polská firma zabývající se oblečením. Ode dneška můžete vidět reprezentaci v tomto oblečení. Smlouva je podepsána na celý olympijský cyklus, tři roky. Sponzoruje nás i firma Transdev. Nebudeme už mít partnera BWT. Podle regulí FIS nemůžeme mít sponzora stejného, jako je i výrobce lyží.
     
    Jakub Janda: Došlo ke změnám, přijali jsme nového ředitele úseku a z Německa se vrátil také František Vaculík. Ten jezdí po klubech a vytváří koncept. Do kompetence trenérů nezasahuji. Máme také novou značku oblečení a nového sponzora. Snad jsme klukům dodali potřebný komfort z hlediska materiálu i zázemí. Poslední tréninky byly vynikající. Přes léto se nám zapsal velmi dobře Viktor Polášek a Čestmír Kožíšek se vrátil po zranění. Chválím ale také ženský tým, který v létě podával výborné výsledky.
     
    Jsou zde přítomny i členky ženského týmu Karolína Indráčková a Štěpánka Ptáčková.
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Přítomni jsou trenér David Jiroutek, předseda svazu Jakub Janda i kompletní A tým skokanů.
     
    Dobrý den, vítáme Vás u on-line přenosu z předsezonní tiskové konference české reprezentace ve skoku na lyžích, která začne v prostorách Mamaison Hotel Riverside Prague v 10 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Radek Barkman

    bahis siteleri