Barcelona – Sparta 2:1 (kon.)
konec
Barcelona
2:1 (1:1)
Sparta Praha
Středa 20.11.2019, 15:00 • SH SCA, Minsk • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Pěkný den všem fanynkám a fanouškům futsalu! Zveme vás ke sledování zápasu elitní fáze futsalové Ligy mistrů, kde v běloruském Minsku poměří síly pražská Sparta s věhlasnou Barcelonou.
     
    Futsalisté Sparty odletěli do dějiště konání elitní fáze Ligy mistrů skupiny D již v úterý, aby se mohli kvalitně připravit na tři velice těžké duely. Mimo Barcelony čeká svěřence Beniho Simitčiho střetnutí s domácím celkem Stalitsa Minsk a také ukrajinský Prodexim Cherson.
     
    AC Sparta Praha, která funguje v podobném složení jako FC Benago Zruč nad Sázavou, je momentálně v dobrém psychickém rozpoložení. V pátečním zápase VARTA futsal ligy přehrála Sparta v derby jasně Slavii a vede celou soutěž. Když se ohlédneme za působením Simitčiho týmu v úvodní skupině Ligy mistrů, tak Pražané dokázali porazit rumunskou Csíkszeredu 7:3, následně maltský St. Andrews 5:1 a nakonec i polský Bielsko-Biala s Čechem Janem Janovským v sestavě 4:1.
     
    FC Barcelona vede taktéž domácí Ligu Nacional o bod před Movistarem. V posledním odehraném zápase porazili Katalánci Catgas Santa Coloma 6:3. Dvakrát se gólově prosadili Adolfo a Ferrao. Také Barcelona vyhrála úvodní skupinu Ligy mistrů, když dokázala porazit ruskou Tyumen 1:0, kazachstánský Ayat 7:1 a litevský celek Vytis 8:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Barcelona: Juanjo (Didac Plana) – Aicardo, Lozano (C), Ferrao, Marcênio – Povill, Roger, Daniel Shiraishi, Dyego, Adolfo, Mario Rivillos, Joselito, Arthur

    AC Sparta Praha: Vahala (Plecitý, Cristiano) – Kocić, Novák, Wilde, Grbeša – Rick, A. Brahimi, Amadeu, Seidler, Drahovský (C), Křivánek, Hora

    Rozhodčí: Galante, Malfer (oba ITA) – Farkas (HUN).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O první pokus se snažil Grbeša, jeho střela ale byla zblokovaná, Sparta ale nadále pokračuje v ofenzivní snaze.
     
    1
    Tentokrát se sparťanskému hráči povedlo již zaměstnat Juanja, který si připisuje první úspěšný zákrok.
     
    2
    Lozano tentokrát v dobré defenzivní práci zblokoval pokus Sparty, která je na začátku duelu aktivnějším celkem.
     
    2
    Tihomir Novak se dopustil nedovoleného zákroku, postiženým byl Aicardo, rozehrávat bude moci Barcelona.
     
    3
    Lozano ohrozil Vahalu, který musel vytáhnout dobrý zákrok, Barcelona zůstane u míče, jelikož bude rozehrávat rohový kop.
     
    3
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak to je parádní začátek střetnutí pro Pražany! TOMÁŠ DRAHOVSKÝ nestrávil na palubovce příliš mnoho času a hned skóruje! Wilde mu připravil pozici, ze které se slovenský reprezentant nemýlil a posouvá Spartu do vedení – 0:1. Asistence: Wilde.
     
    4
    Barcelona ale zvyšuje obrátky, střely Ferraa a Aicarda ale skončily mimo branku Vahaly, který si tak na malou chvíli mohl oddechnout.
     
    4
    Po rohu Marcênia se do zakončení prokousal Ferrao, brankář Vahala dokázal znovu spolehlivě zasáhnout.
     
    5
    Na opačné straně se po bloku Seidlera dopředu hnal Drahovský, Juanjo tentokrát dokázal míč vytěsnit na rohový kop, ten rozehrál Novak, Sparta ale naskytnutou výhodu využít nedokázala.
     
    7
    O slovo se přihlásil také bývalý hráč Barcelony ve službách Sparty Wilde, branku Juanja ale netrefil.
     
    7
    Hra se znovu přesunula před Vahalu, kterého se snažil ohrozit Daniel Shiraishi, člen druhé čtyřky Barcelony, jeho projektil ale nemířil mezi tři tyče branky Ondřeje Vahaly.
     
    7
    První akumulovaný faul si připsali také hráči španělského celku, Dyego po nepřesně rozehraném rohovém kopu musel faulovat Gabriela Ricka.
     
    8
    Další střela Barcelony, tentokrát z futsalky Adolfa, který se dokázal ve víkendovém ligovém duelu dvakrát prosadit, v tomto případě ale střelec katalánského týmu netrefil branku.
     
    10
    Hra se na chvíli uklidnila, ale ne na dlouho, jelikož se o vyrovnání snažili krátce po sobě Aicardo a Ferrao, zakončení ani jednoho z nich ale netrefilo zařízení, což je zatím problémem katalánského celku, Barcelona si vytváří střelecké pozice, avšak jen málo střel zamíří na Vahalovu branku.
     
    11
    Až nyní si futsalisté Barcelony připsali střelu na Vahalu, konkrétně to byl Aicardo, brankář české reprezentace se ale zaskočit nenechal a pokus vyrazil do bezpečí.
     
    13
    V krátkém časovém sledu se Sparta dostala k exekuci dvou rohových kopů, obrana Barcelony ale mohla zůstat relativně v klidu, Pražané si totiž žádnou výhodnou střeleckou pozici nevypracovali.
     
    14
    Amadeu nedovoleně zastavil Dyega, druhý akumulovaný faul pro svěřence Beniho Simitčiho.
     
    14
    K exekuci přímého kopu se postavil sám postižený Dyego, jeho projektil dokázal vytěsnit dalším zákrokem Vahala!
     
    16
    Adolfo se hnal po pravé straně směrem na Vahalu, ten mu dokázal dobře zmenšit úhel a míč vyrazil do zámezí.
     
    17
    V defenzivní práci dobře zaúřadoval Gabriel Rick, který zamezil Barceloně v dalším postupu směrem k Vahalovi.
     
    17
    Po dlouhém Vahalově výhozu se do zakončení vytáčel Seidler, nedokázal ale udržet rovnováhu a pod tlakem obránce Barcelony nedokázal důrazněji zakončit.
     
    18
    Tihomir Novak (SPA) musel zastavit Ferraa za cenu faulu, po kterém mu italský sudí ukazuje žlutou kartu. Ferrao se dobře obtočil a mířil k Vahalovi, Novak tedy musel zatáhnout za záchrannou brzdu.
     
    18
    Aicardo se postavil k rozehrávce přímého kopu, jeho tvrdý projektil dokázal Vahala skvěle vyrazit!
     
    19
    Sparta pokračuje v koncentrovaném výkonu a dobře brání vlastní polovinu, nyní se dostal ke střele Aicardo pouze z velké vzdálenosti, Vahala si připsal další úspěšný zákrok.
     
    20
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Dyego se nejprve prosadil přes Wildeho a nepříjemnou střelou protáhl Vahalu, ten ještě dokázal míč vyrazit na roh, po něm se ale k míči znovu dostal DYEGO a nechytatelnou střelou do levého horního rohu Vahalovy branky vyrovnal – 1:1. Asistence: Ferrao.
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Sparťanští futsalisté se dostali již ve třetí minutě zásluhou přízemní střely kapitána Tomáše Drahovského do vedení. Ondřej Vahala v brance Sparty poté dlouho držel čisté konto, až v závěru první půle ho ale překonal Dyego. Do kabin tak oba celky odchází za nerozhodného stavu. Druhý poločas začne přibližně v 15:54.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    21
    Amadeu se na ose hřiště dostal k zajímavé střele, k jeho smůle ale zamířil míč o kousek vedle branky Juanja.
     
    22
    Úvodní momenty druhého poločasu nám nabídly aktivní podívanou, kterou zakončil tvrdou ranou Daniel, jeho bombu na vzdálenější tyč dokázal přesouvající se Vahala vyrazit!
     
    23
    Barcelona mířila po ztrátě Sparty dopředu v přečíslení tři na jednoho, bránící Rick ale společně s Vahalou dokázali uhájit branku Sparty, tohle se dalo vyřešit mnohem lépe!
     
    23
    Michal Seidler (SPA) fauloval unikajícího Daniela a od sudího obdržel žlutou kartu!
     
    24
    Adolfo ale z následného přímého kopu nedokázal trefit Vahalovu branku.
     
    24
    O chvíli později to zkoušel po levé straně Marcênio, jeho střela mířila mezi Vahalovy nohy, gólman Pražanů je ale dokázal rychle přitisknout k sobě a míč za svá záda nepustil.
     
    25
    Wilde vypíchl hráčům Barcelony míč a mířil dopředu, dobře ho ale zvládl zakřižovat kapitán Lozano, u míče bude pokračovat španělský tým.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Ferrao (Barcelona).
     
    27
    Drahovský se ocitl na chvíli nikým nehlídán na pravém křídle, rychle proti němu však vystartoval Juanjo, který mu zmenšil úhel a znemožnil kapitánu Sparty vystřelit na branku.
     
    27
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Španělský celek se dostává do vedení. AICARDO si dobře narazil s jedním ze svých spoluhráčů a následně vypálil na Vahalu, ten ještě dokázal jeho první střelu vyrazit, na dorážku byl ale již krátký – 2:1. Bez asistence.
     
    29
    Pražané musí být aktivnější dopředu, nyní však v přechodu do útoku ztratili míč. Dyego na nic nečekal a ihned ho posílal tvrdou střelou zpět na branku Sparty, Pražané dokázali míč zblokovat.
     
    29
    Další střelu Joselita kryje Vahala.
     
    30
    Za obranu Sparty si zaběhl Adolfo, to však neuniklo pozornosti Vahaly, který dokázal hráči Barcelony znepříjemnit situaci a následnou střelu vyrazil do zámezí.
     
    31
    Wilde se na okamžik objevil volný těsně před Juanjem. Brazilec sice stačil zakončit, jeho pokus však zamířil vedle. Navíc ho po odehrání dohrál brankář Barcelony a Wilde se jen těžko zvedal z palubovky.
     
    32
    Pražané se snaží najít skulinu v obraně španělského celku, zatím to jde ale pouze velice těžko. Nyní zkoušel střílet Seidler, jeho pokus byl zblokován.
     
    33
    Drahovský fauloval postupujícího Adolfa, druhý akumulovaný faul pro Spartu ve druhém poločase.
     
    34
    Faul také na druhé straně, nyní byl postiženým právě Drahovský, nedovoleným zákrokem se prezentoval kapitán Barcelony Lozano. Druhý akumulovaný faul také pro Barcelonu.
     
    35
    Ferrao se uvolnil na hranici malé penalty ke střele a tvrdou ranou orazítkoval tyč za Vahalou! Sparta stále drží naději na dobrý výsledek.
     
    36
    Daniel Shiraishi (BAR) obdržel žlutou kartu za zdržování hry.
     
    36
    Ferrao mířil znovu do brejku, dobře se stihl vrátit Novak, který následně inkasoval tvrdou ranou do hlavy od Vahaly, který nenasměroval svůj odkop příliš šťastně, balón následně zamířil za postranní čáru.
     
    37
    Michal Seidler se snažil vybojovat míč v souboji s Danielem Shiraishim, pomohl si však nedovoleným zákrokem, třetí akumulovaný faul pro Spartu.
     
    37
    Aicardo z následného přímého kopu trefil pouze boční síť. Na druhé straně ale zahrozil Drahovský, kterého na hraně faulu obral o míč Lozano, rozhodčí ale faul neodpískali. Poté si trenér Sparty Beni Simitči vyžádal oddechový čas.
     
    38
    Sparta zkouší power-play, v brankářském dresu Wilde!
     
    38
    Pražané na chvíli přišli o míč, nyní ale již znovu kombinují na útočné polovině.
     
    38
    Aicardo se snažil trefit přes celé hřiště prázdnou bránu, nepovedlo se mu to, do branky se ale musí vrátit Ondřej Vahala.
     
    39
    Kocić se pokusil prostřelit Juanja z levé strany, brankář Barcelony si ale připsal úspěšný zákrok.
     
    40
    Wilde znovu na palubovce v brankářském dresu, Sparta mačká Barcelonu, větší šance ale stále nepřichází.
     
    40
    Poslední šance pro Spartu, vše na sebe vzal nakonec Amadeu, z nepříliš výhodné pozice ale netrefil branku Barcelony.
     
    Konec zápasu.
     
    Pražané předvedli kvalitní výkon, nakonec ale kousek k remíze chyběl. Aicardo ve 28. minutě poslal Barcelonu do vedení a katalánský celek už dokázal náskok udržet až do konce. Sparťané se ale nemají za co stydět a zítra se představí v dalším duelu s domácím týmem Stalitsa Minsk. (17:20:04)

    Martin Kamenik

    Branky: 20. Dyego (Ferrao), 27. Aicardo – 3. Drahovský (Wilde)

    Karty:   26. Ferrao (BAR), 36. Shiraishi (BAR) – 18. Novak (SPA), 23. Seidler (SPA)


    Barcelona: Juanjo (Didac Plana) – Aicardo, Lozano (C), Ferrao, Marcênio – Povill, Roger, Daniel Shiraishi, Dyego, Adolfo, Mario Rivillos, Joselito, Arthur
    Sparta Praha: Vahala (Plecitý, Cristiano) – Kocić, Novak, Wilde, Grbeša – Rick, A. Brahimi, Amadeu, Seidler, Drahovský (C), Křivánek, Hora

    Rozhodčí: Galante, Malfer (oba ITA) – Farkas (HUN)