Zenit – Lyon 2:0 (kon.) | Valencia – Chelsea 2:2 (kon.) | Liverpool – Neapol 1:1 (kon.)
Genk – Salzburg 1:4 (kon.) | Barcelona – Dortmund 3:1 (kon.) | Slavia – Inter 1:3 (kon.)
RB Lipsko – Benfica 2:2 (kon.) | Lille – Ajax 0:2 (kon.)
konec
Liverpool FC
1:1 (0:1)
SSC Neapol
Středa 27.11.2019, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:1.
    Střely mimo: 4:2.
    Rohy: 10:2.
    Ofsajdy: 0:3.
    Fauly: 15:5. (23:01:18)
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Liverpool se s Neapolí rozchází smírně 1:1.

    Ani jeden z týmů se nemohl v samém úvodu zápasu prosadit do zakončení. Liverpool sice držel balon v prvním poločase častěji, ale o otevření skóre se postarali hosté. Po Meretově výkopu se dostal k míči Giovanni Di Lorenzo, zaváhání Robertsona dokázal potrestat dokonalou přihrávkou na hranici ofsajdu k Mertensovi, který už téměř osamocen dokráčel do vápna, odkud propálil Alissona ke vzdálenější tyči. Jedinou slibnou příležitost Liverpoolu v prvním poločase měl James Milner, ale ve čtvrté minutě nastavení na Mereta prudkou ránou nevyzrál. Již v devatenácté minutě musel hrací plochu opustit Fabinho, kterého nahradil Georginio Wijnaldum.

    Po změně stran se už hrálo téměř jen na jednu branku. Liverpool přikoval soupeře k vápnu a pokoušel se co nejrychleji o vyrovnání. To zaslouženě přišlo v pětašedesáté minutě, kdy si na Milnerův centr od rohového praporku naskočil Dejan Lovren a umístěnou hlavičkou srovnal krok. Anfield hnal hráče v červeném k dalším ofenzivním výpadům, ale Alex Meret už balon ze své sítě tahat nemusel.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Také Koulibaly fauloval ve středu pole v hlavičkovém souboji Van Dijka. Poté si vysloužil žlutou kartu také Allan, který až příliš protestoval proti verdiktu rozhodčího.
     
    90+3
    Virgil Van Dijk se ocitl s balonem u pravé postranní lajny. Ještě se pokusil poslat do šestnáctky nebezpečný centr, ale jako první byl u míče znovu téměř bezchybný Alex Meret.
     
    90+2
    Svého spoluhráče poté přišel bránit kapitán Kalidou Koulibaly, který naopak vidí žlutou kartu za příliš mnoho řečí k hlavnímu rozhodčímu.
     
    90+2
    Ve druhé minutě nastavení inkasuje žlutou kartu Andrew Robertson. Krajní obránce domácího celku nebezpečně postrčil u mantinelu Di Lorenza.
     
    90+1
    Liverpool se snaží zápas rozhodnout v samém závěru. Hendersonův přetažený centr ale neměl šanci Mané hlavou zasáhnout. Rozehrávat budou hosté.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Střelec vyrovnávací branky Dejan Lovren zkoušel centrem oslovit Firmina. Osmadvacetiletý Brazilec se sice prosadil přes Manolase k hlavičce, ale soubojem s hostujícím stoperem se vyvedl z rovnováhy a už nedokázal zakončit přesně.
     
    89
    Nápor Liverpoolu se v samém závěru zvyšuje. Ani další rohový kop ale obhájcům titulu nevyšel podle představ. Domácí se však téměř okamžitě vrátili k balonu.
     
    88
    Alex Oxlade-Chamberlain dokázal vybojoval pro domácí rohový kop. Rozehrávky od rohového praporku se ujal Alexander-Arnold, ale v šestnáctce se domácí neprosadili.
     
    87
    Zhuštěný prostor před vápnem dělá domácím velké potíže. Ani Henderson a ani Alex Oxlade-Chamberlain se neprosadili do zakončení.
     
    86
    Zničehonic se dostali hosté až do pokutového území. S Younesem si narazil Llorente, ale souhru střídajících hráčů zarazil Henderson. Centr z nouze si již v šestnáctce vyřešil Alisson.
     
    85
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Amin Younes.
     
    85
    Trent Alexander-Arnold a Alex Oxlade-Chamberlain si vyměnili balon. Nakonec první jmenovaný odcentrovat do vápna na Maného, který ale neměl proti Meretovi žádnou šanci prosadit se.
     
    84
    Ve středu pole zabojoval o balon Mohamed Salah. Také Wijnaldum předvedl, že má sílu a přetlačil Ruize. Liverpool je i v závěru zápasu více u míče.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Neapolskému týmu se daří držet soupeře dále od svého vápna. Střídající Elmas dokonce získal aut.
     
    82
    Střídající Fernando Llorente se dlouho přetahoval o balon s Van Dijkem, ale právě španělský útočník se dopustil faulu. Oba fotbalisté skončili na trávníku.

    Vít Schück

    Branky: 65. Lovren (Milner) – 21. D. Mertens (Di Lorenzo)

    Karty:   45+3. trenér Klopp (LIV), 90+2. Robertson (LIV) – 90+2. Koulibaly (NEA), 90+4. Allan (NEA)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 15:5.
    Liverpool FC: Alisson – Joe Gomez (57. Oxlade-Chamberlain), Lovren, V. van Dijk, Robertson – J. Henderson (C), Fabinho (19. Wijnaldum), Milner (78. Alexander-Arnold) – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Adrián – Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Shaqiri, Origi, Alexander-Arnold.

    SSC Neapol: Meret – Nikola Maksimović, Manolas, Koulibaly (C), Rui – Di Lorenzo, Allan, P. Zieliński (85. Younes), Ruiz – D. Mertens (81. Elmas), Lozano (72. F. Llorente).
    Náhradníci: Ospina – Callejón, F. Llorente, Elmas, Luperto, Younes, Gaetano.

    Rozhodčí: Del Cerro Grande – Yuste, Alonso (vš. ESP)
    bahis siteleri