Kladno – Letohrad 5:1 (kon.) | Dobřany – Pardubice 3:2 (kon.) | Kovo Praha – Hr. Králové 0:3 (kon.)
Plzeň – Ústí n/L 4:3 (po pr.) | Kert Park Praha – Karviná 7:2 (kon.)
konec
HC Kert Park Praha
7:2 (2:2, 4:0, 1:0)
HbK Karviná
Sobota 30.11.2019, 16:00 • Kert Park aréna, Praha-Lužiny • CROSSDOCK Extraliga • 16. kolo
     
    Pro dnešek je to ode mne z hokejbalových kolbišť vše. Přeji Vám příjemný večer. Na počtenou se zase někdy těší Richard Wagner. (17:33:02)
     
    Vyrovnanou první třetinu doprovodili domácí výpraskem ve druhé periodě, po které si v klidu dokráčeli pro zasloužené tři body. Karvinou srazily zbytečné chyby v obraně. Dva zásahy si připsali Fejfar se Zvonkem, rozhodující trefu zaznamenal utěšenou střelou Kubeš.
     
    Konec zápasu.
     
    44:49
    Ještě jedna akce Karviné, která ale nevyšla dle představ. Kert Park posléze vyvezl míček k Heczkovi, kde zápas dohrává.
     
    43:52
    Hosté v zajímavé pozici, ale na brankovišti se jim nepovedlo překonat včas zakleknuvšího Petra Mikla.
     
    42:45
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Na Lužinách se dnes bude slavit. Pojistku v podobě sedmého gólu přidává TOMÁŠ FEJFAR, který na brankovišti doklepl střelu Martina Kručka, kterou předtím vyrazil brankář Lukáš Heczko před sebe. Posléze se notně zlobil na obránce před sebou. Oprávněně. Skutečně dělal, co mohl, ale nepokrytí od defenzivy je chybou fatální. Asistence: Martin Kruček a David Šperl.
     
    42:10
    To byla tutovka! Ondřej Farský střílel z pravé strany, ale jeho ránu mířící do klece zastavila horní tyč.
     
    41:28
    Nápor Karviné přinesl dvě nepřesné střely. Nakonec se do míčku opře Zbyněk Sladký, jehož rána od modré k bližší tyči skončila na betonech pozorného Petra Mikla.
     
    40:43
    Tomáš Wróbel tečoval před brankou nahazovaný míček, ale hru dobře přečetl Lukáš Heczko, který si klekl a balonek vykopl.
     
    40:27
    Martin Kruček vystřelil z dobrého místa na středu útočného pásma, ale našel jen připravenou lapačku pozorného Lukáše Heczka.
     
    39:17
    Pražané jsou kompletní. Doufejme, že se nestrhne žádná další potyčka. Karviná se v přesilovce ani nedostala k zakončení.
     
    38:20
    Kert Parku se povedlo vyhodit míček do bezpečí, brankář Petr Mikl si nesáhl na míček. Domácí se brání dobře.
     
    37:15
    Dalimil Zvonek se snažil dorážet za Lukáše Heczka, který pokrýval vyražený míček. Zcela zbytečně ostře do něj ale zajel Zbyněk Sladký, který jej shodil na zem. Zvonkovi se to přirozeně nelíbilo, a tak ho (opět zcela zbytečně a neuváženě) sekl nohy, načež na něj Sladký doslova skočil a sevřel mu hlavu nohama. Bude se vylučovat. Hosté mají přesilovku. Zvonek dostává dvojku za sekání, Sladký s Wróbelem, který pak svého spoluhráče bránil, mají tresty za hrubost.
     
    36:47
    Postavení mimo hru kazí únik Karviné, které se vypracovala z obranného pásma důrazným forčekingem.
     
    36:16
    Ostrou střelu Radovana Dejneky od modré čáry dokázal Lukáš Heczko vyrazit před sebe, kde dorážce zamezil pohotový kapitán hostů Jan Rosůlek.
     
    35:15
    Jan Střecha se prosmýkl obranou a byl sám na brankovišti. Gólman Lukáš Heczko fantasticky zalehl a ukradl mu šanci bryskním zákrokem. Dorážet se snažil David Rozenberg, kterého rychle zpacifikoval Jaroslav Růžička.
     
    35:04
    Přihrávka rukou zastavila akci pražského celku. Vhazování proběhne na středovém kruhu.
     
    34:05
    Což o to, zastřelují se Slezané parádně, ale chtělo by to trefit branku. Kert Park zatím kontroluje hru a drží si své vedení.
     
    33:22
    Agilní Jan Stromko se prodral do zakončení, které ale nakonec neohrozilo Miklovu klec. Míček ji o pár cenťásků minul.
     
    33:01
    Jan Střecha se proběhl po křídle a dostal se až před Lukáše Heczka, kterého nadvakrát nepřekonal. Karvinský brankář si poradil se zakončením i s dorážkou.
     
    32:02
    Jan Čejka se cpal do brejku, ale k zakončení nedošlo. Dvojice defensmanů jeho šanci zhatila.
     
    31:05
    Domácí nápor nakonec nepřinesl gólové zakončení a dopředu šla i Karviná, které ale akci zhatila neprovedená přihrávka z křídla.
     
    30:16
    Zajímavá pozice pro Jiřího Vaniše, jemuž jeho střelu zablokoval stínující Adam Pilch.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední dějství jednoznačně patřilo Kert Parku, který si vybudoval solidní náskok. Nejprve se prosadil utěšenou střelou Kubeš, na kterého navázal domácí kapitán Wróbel. Vzepětí hostující Karviné pak spražil dvěma zásahy Dalimil Zvonek.

    Do třetí patnáctiminutovky půjdou pražští hokejbalisté s výrazným náskokem. V posledním kole ale stejně vysoké vedení soupeře sami smazali. Povede se podobný husarský kousek i Karviné, anebo si Pražané udrží vedení? Ton se začneme dozvídat za zhruba pět minutek.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:45
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Tomu říkám povedená třetina! Na přetahovanou z první části navázal pražský tým už čtvrtým zásahem a získává na své hole pohodlný náskok. Tomáš Wróbel vypálil a míček se orazil k DALIMILU ZVONKOVI, který byl úplně volný u levé tyče z pohledu Lukáše Heczka, který jen ze stoje smutně pozoroval, jak si zmíněný střelec připisuje snadný druhý gól. Stačilo jen balonek zasunout vedle tyče. Asistence: Tomáš Wróbel a Filip Macek.
     
    29:17
    David Šperl na hrací ploše po kontaktu s Janem Stromkem. Hostující hráč dostal dokonce upřímnou pochvalu od domácího Petra Danka za dobré pokrytí, čímž jej vyvedl z obavy, že by jeho zákrok snad mohl být trestán.
     
    28:49
    Domácím přesilovka zatím tolik nevychází. K první pořádné střele se po neslané nemastné kombinaci dostal David Šperl, ale míček letící pod horní tyč chytil do lapačky Lukáš Heczko.
     
    27:32
    Karviné se povedlo vyvézt míček a Jan Diviš dokonce zakončil po výjezdu zpoza branky, ale trefil jen klečícího Mikla. Kert Park se vzápětí vrátil do útoku.
     
    27:06
    Vyloučení v týmu HbK Karviná (Daniel Čapka – 2 min., hákování).
     
    26:44
    Domácí družina přežila nápor svého soupeře a vydala se dopředu. Míček vyvezl Tomáš Wróbel.
     
    25:37
    Petr Mikl na brankovišti zlikvidoval tutovku Tomáše Mikeše. Sportovně se sluší říci, že měl i štěstí, že Mikešovi zakončení nesedlo. To naopak vyšlo náramně Martinu Palovi na levém křídle, ale míček zastavila pohotová vyrážečka gólmana Kert Parku.
     
    24:31
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Tvrdý důraz na brankovišti se vyplatil a na Lužinách se opěvuje tříbrankový náskok! DALIMIL ZVONEK prokázal důraz na brankovišti, kdy dotlačil míček do sítě přes Lukáš Heczka i bránícího Jaroslava Růžičku. Bez asistence.
     
    24:01
    Ostrá rána Lumíra Rosůlka z prostoru mezi modrou a červenou čárou minula Miklovu klec jen o milimetry. Následný odraz od mantinelu zpacifikoval bek Kert Parku.
     
    23:30
    Petr Mikl vyjel nyní hodně z branky a vyplatilo se mu to. Finální zakončení Zbyňka Sladkého zachytil ve své výstroji.
     
    22:30
    Dalimil Zvonek běžel sám na Lukáše Heczka, který jeho brejk vystihl a míček odpravil betony do bezpečí. Výborný zákrok pak doprovodil slovní stížností na své kolegy, kterou musíme z první poloviny výrazně cenzurovat. "K****, do p*** už s váma." To museli slyšet i obyvatelé nedalekého panelového sídliště.
     
    21:32
    Hostům se povedlo nepřesně vystřelit, následně šli do brejku Pražané, ale ti si nepodali ideální nahrávku a míček tak jen odevzdali soupeři.
     
    20:28
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Domácí poprvé vedou o dvě branky a nutno dodat, že zaslouženě. Úvod druhé třetiny patří výhradně jim. Nyní to korunovali kombinací, kterou zakončil střelou z pravého kruhu TOMÁŠ WRÓBEL, na kterého byl tentokrát Lukáš Heczko krátký. Asistence: Jiří Vaniš a Dalimil Zvonek.
     
    19:59
    Filip Macek vypálil od modré, ale Lukáš Heczko jeho střelu vyrazil. To byl první výborný moment karvinského gólmana. O chvíli později totiž dorážel do prázdné branky Tomáš Wróbel, kterému ukradl gól skvělým skokem právě maskovaný muž Slezanů!
     
    19:22
    Jan Stromko nejprve donutil MIkla k vpíchnutí míčku, následně i vystřelil. Domácí gólman míček přikryl lapačkou a zpod ní chtěl vyšťourat balonek Martin Řehůřek. To se nelíbilo jednomu z pražských hráčů a vznikla menší potyčka.
     
    18:38
    Lumír Rosůlek se ocitl zcela volný před brankářem, kterého se snažil pokořit backhandem, ale Petr Mikl jeho úmysl přečetl a připsal si pohodový zákrok.
     
    18:03
    Před branku se dostal po rychlém sprintu a dobrém forčekingu Tomáše Fejfara Jan Čejka, jehož zakončení ale vystihl klekající Lukáš Heczko.
     
    17:09
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Druhý obrat v zápase! Kert Park podruhé vede. Tentokrát se prosazuje dvě minuty po rozehrávce prostřední periody. Jan Střecha našel na modré čáře ONDŘEJE KUBEŠE, jehož parádní dělovka se zastavila až o síťku v Heczkově brance. Asistence: Jan Střecha.
     
    16:33
    Daniel Čapka udělal perfektní manévr na pravém křídle, vyhnul se tak bekovi a postupoval směrem k brance. Zblízka vypálil, ale trefil jen klečícího Petra Mikla.
     
    15:51
    Ondřej Kubeš dostal nabito na modrou čáru, odkud ostře vypálil. Jeho dělovka ale zamířila jen vedle.
     
    15:24
    Radovan Dejneka zamezil hostům v průniku před branku, z následného brejku přišla střela, kterou si pohlídal pozorný Lukáš Heczko.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi a byla velmi vyrovnaná. Oba celky se tlačily dopředu a výsledkem je zasloužená remíza 2:2. Kert Parku patřil zejména úvod a závěr, Slezané dominovali vprostřed hry.

    Získá některý z celků náskok v prostřední části, anebo pojedeme dále ve vyrovnaném stavu? Také Vás to zajímá, že? Tak vydržte u přenosu, za šest minut pokračujeme.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:36
    Jan Čejka nahrával před branku, kde se ocitl Martin Kruček, proti němuž se brankář Karviné převalil, ale domácí střelec nakonec nedokázal trefit balonek ideálně.
     
    14:00
    Stahovačka Jakuba Laurince na Zbyňka Sladkého nevyšla, Karviná se po zdařilém obranném zákroku vydala na zteč.
     
    13:18
    Jan Střecha se propracoval k zakončení, které letělo pod horní tyč. Efektním semaforem jej ale vyrazil svou lapačkou Lukáš Heczko.
     
    12:18
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Také na druhé straně je využita početní převaha a v hlavním městě je znovu srovnáno. Už už jsem chtěl napsat, že domácí družina sice kombinuje hezky, ale chybí tomu lepší pohyb a nabídka do střeleckých pozic. V ten moment ale přišla nahrávka Tomáše Fejfara křížem na JIŘÍHO VANIŠE, který z běhu zametl míček za záda marně skákajícího Heczka. Asistence: Tomáš Fejfar a Martin Kruček.
     
    11:31
    Karviná se dvakrát dokázala dostat ven z pásma a Kert Park nyní dokonce zahrál na zakázané uvolnění. Na Lužiny navíc začal padat nepříjemný déšť s prvky mrznoucího sněhu.
     
    10:40
    Vyloučení v týmu HbK Karviná (Lukáš Zaremba – 2 min., držení protihráče).
     
    10:16
    Karviná právě vstřelila branku!
    Parádní obrat v podání hostujícího družstva! Slezané se prosazují podruhé během jediné minuty a rázem vládne na Kert Parku zcela odlišná nálada. Na levém křídle dostal TOMÁŠ MIKEŠ kousek prostoru, seběhl si blíže k brance a vypálil kolem lapačky Petra Mikla. Jím vypálený balonek zapadl přesně k tyči. Asistence: Ondřej Farský.
     
    09:21
    Karviná právě vstřelila branku!
    Početní převahu se povedlo slezské ekipě využít! Hodně prostoru dostal šutér Lumír Rosůlek, který byl zcela sám na ose hrací plochy. Jeho tvrdou ránu ještě Petr Mikl dokázal vykopnout betonem, ale na dorážku číhajícího JANA DIVIŠE neměl nárok! Asistence: Lumír Rosůlek a Martin Pala.
     
    08:30
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Tomáš Wróbel – 2 min., sekání).
     
    08:30
    Tomáš Wróbel v dobré pozici zakončil a gólman Lukáš Heczko musel rychle klekat. Následně do něj ale na brankovišti nalétl celkem ostře a jde na trestnou.
     
    08:23
    Karviná vyhodila na zakázané uvolnění, hra, která je oboustranně hodně aktivní, se stěhuje před Lukáše Heczka.
     
    07:44
    Na obě dvě strany je vyvíjena útočná snaha, ale obrany pracují na modrých čarách spolehlivě, jako řopíky v příhraničí.
     
    06:31
    Jiří Vaniš se dostal do střely, ale ta byla kvůli ofsajdu nakonec zbytečná. Po buly střílel z hezké pozice Tomáš Fejfar, ale do rány se skvěle položil Jaroslav Růžička.
     
    06:12
    Brejk Kert Parku skončil nepřesnou střelou, na druhou stranu se opět hnala Karviná, ale za brankou přišla v souboji o míček o míček.
     
    05:13
    Tomáš Mikeš dostal nahrávku do volného prostoru na vrcholu brankoviště, ještě před střelou ho ale seběhl obránce, který mu balonek vypíchl. To byla parádní příležitost a ještě lepší obranný zákrok!
     
    04:51
    V rohu útočného pásma zůstal ležet po souboji karvinský hráč. Pomalu se ale zvedl. Evidentně otřesený je doprovázen na střídačku. Věřme, že to nebude nic velkého a Karviná nebude počítat ztráty.
     
    04:30
    Tomáš Mikeš se zjevil před brankou, kde se pokoušel zakončit, ale byl odstaven. Slezané nyní zatlačili na defenzivu pražského celku.
     
    03:07
    Dalimil Zvonek se probil po pravém křídle, posadil si brankáře a hledal nahrávkou před volným koutem branky stojícího Tomáše Wróbela, jemuž ale balonek přeskočil hokejku.
     
    02:32
    Jiří Vaniš vyběhl z rohu pásma a z vrcholu brankoviště zakončoval backhandem, ale na klečícího Heczka si nepřišel.
     
    01:53
    Karviná v útoku, ale domácí defenziva je precizně připravená. Povolila soupeři zatím jedinou střelu od modré, kterou navíc srazila nad ochrannou síť.
     
    01:06
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Tomu říkám ostrý start v podání domácího Kert Parku! Všichni diváci si ještě ani nenašli místo na tribuně a už se třepetá oranžový míček v síti. Zblízka se prosadil TOMÁŠ FEJFAR, kterému nabil Jan Čejka. Lukáš Heczko byl bez šance. Asistence: Jan Čejka.
     
    00:23
    Hosté hned po rozehrávce nahodili míček na Petra Mikla, který balonek v poklidu srazil. Kert Park pak rozjel akci, na jejímž konci málem zakončoval do prázdné Tomáš Wróbel, ale těsně minul klec.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kert Park Praha: Mikl (Koch) – Bošák, Dejneka, Kubeš, Laurinc, Macek, Rozenberg, Šperl (A) – Čejka, Danko, Fejfar, M. Kruček, Poštulka, Střecha, Vaniš, Wróbel (C), Zvonek, Janiurek.
    Trenér: Kuna.

    HbK Karviná: Heczko (Žídek) – Pilch (A), J. Rosůlek (C), Zaremba (A), Sladký, Růžička, Vašek, Dzik – Mikeš, Diviš, Farský, L. Rosůlek, Pala, Vosyka, Řehůřek, Stromko, Čapka, Novák, Krul.
    Trenér: Popek.

    Rozhodčí: Josef Vrba a Tomáš Zbořil.
     
    Příjemného dne přeji,

    sobota v Praze patří hokejbalové extralize. Po pražském Kovu přijdou do akce také hráči Kert Parku, kteří doma na Lužinách přivítají Karvinou.

    O tom, že půjde nepochybně o velmi dramatické střetnutí, nemusíme ani spekulovat. Nabitý prostředek tabulky se po tomto kole zajímavě zamíchá. Družina z Lužin je čtvrtá, její slezský protivník však ze sedmé pozice ztrácí jen tři body.

    V posledním hraném kole si hosté z Karviné poradili s Kovem, které doma přejeli 7:1. To Kert Park svedl tuhou bitvu na půdě druhých Pardubic, které nakonec přetlačil v prodloužení. Hokejbalisté z města perníku vedli již 5:1, ale famózní obrat ze třetí třetiny dovršil Jan Čejka gólem v prodloužení.

    Kdo se bude radovat z lepšího skóre na konci zápasu? To sledujte v našem onlajnu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 2. Fejfar (Čejka), 13. Vaniš (Fejfar, Kruček), 18. Kubeš (Střecha), 21. Wróbel (Vaniš, Zvonek), 25. Zvonek, 30. Zvonek (Wróbel, Macek), 43. Fejfar (Kruček, Šperl) – 10. Diviš (L. Rosůlek, Pala), 11. Mikeš (Farský)


    HC Kert Park Praha: Mikl (Koch) – Bošák, Dejneka, Kubeš, Laurinc, Macek, Rozenberg, Šperl (A) – Čejka, Danko, Fejfar, M. Kruček, Poštulka, Střecha, Vaniš, Wróbel (C), Zvonek, Janiurek.
    Trenér: Kuna.

    HbK Karviná: Heczko (Žídek) – Pilch (A), J. Rosůlek (C), Zaremba (A), Sladký, Růžička, Vašek, Dzik – Mikeš, Diviš, Farský, L. Rosůlek, Pala, Vosyka, Řehůřek, Stromko, Čapka, Novák, Krul.
    Trenér: Popek.

    Rozhodčí: Josef Vrba a Tomáš Zbořil
    bahis siteleri