Poruba 2011 – Chomutov 4:5 (kon.) | Kadaň – Litoměřice 2:6 (kon.) | Prostějov – Benátky n/J 3:4 (po pr.)
Sokolov – Slavia 3:5 (kon.) | Frýdek-M. – Motor ČB 2:4 (kon.) | Vsetín – Přerov 1:2 (0:2 po s.n.)
Třebíč – Ústí n/L 1:2 (kon.) | Havířov – Jihlava 3:1 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
1:9 (0:3, 0:2, 1:4)
BK Mladá Boleslav
Sobota 30.11.2019, 13:00 • DRFG arena • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 2. kolo
Partner:
     
    Na začátku třetí třetiny přidali dva mladoboleslavské góly Patrik Král a Oskar Haas, pro něhož to byla také třetí branka v tomto utkání. Po jedné nevyužité přesilovce na každé straně se v početní výhodě trefili domácí. Jediná branka Komety jde na konto Patrika Ulbrichta. Bruslaři však ještě během posledních čtyř minut ukázali, kdo byl dnes lepším týmem a Patrik Král s Jakubem Pecou přidali další dva góly.
    Ode mě je to vše, z Brna se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (15:02:29)
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Po levém křídle se přes střední pásmo až před Šatného dostal Otava. Byl však ve špatné střelecké pozici, a tak se rozhodl branku objet. To už jej ale dobruslili hráči hostujícího mužstva, kteří si kotouč pohotově přebrali a v posledních sekundách zápasu se ještě vydávají na druhou stranu.
     
    58:39
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    JAKUB PECA dostal do mezikruží přihrávku zpoza branky a střelou bez přípravy poslal puk k levé tyčce. Asistence: Jindřich Plíšek.
     
    58:18
    Bruslaři se snaží tlačit před Schnattingera, ale jsou vyhnáni mezi modré čáry. Z tohoto prostoru zakládají další ofenzivní akci.
     
    56:49
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Vojtěchu Polákovi s PATRIKEM KRÁLEM se přečíslení před Schnattingerem nepovedlo úplně podle představ, dostali ale šanci na nápravu a po dalším vybídnutí od Matěje Gardoně už tato dvojice zakončuje k odkryté levé tyči. Asistence: Vojtěch Polák, Matěj Gardoň.
     
    55:32
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brankář Šatný si z Brna nulu neodveze. Čtyři a půl minuty před koncem třetí části zápasu využívají domácí přesilovou hru. Po přihrávce z mezikruží se z předbrankového prostoru střelou po ledě prosazuje PATRIK ULBRICHT. Asistence: Adam Boltvan, Martin Pigl.
     
    54:34
    Hostující obránce Křepelka dostává dvouminutový trest za podrážení. V signalizované výhodě se v gólově šanci ocitli Sever, jenž z pravého kruhu pálil za přemisťujícího se brankáře.
     
    53:57
    Hosté v plném počtu.
     
    53:42
    Kometa se natlačila do mladoboleslavského brankoviště a Šatnému zde nadělala velké problémy. Hostující gólman ale ve svém brankovišti působí velice sebevědomě a se všemi nebezpečnými pokusy si poradil.
     
    53:01
    Z vrcholu pravého kruhu zamířil Pigl. Fajmonův pokus od modré byl ještě před brankou tečován. Oba tyto střelecké pokusy skončily na zadním mantinelu.
     
    52:37
    Z pravého kruhu pálil po kombinaci brněnského týmu Sever. Jeho střela končí ve výstroji gólmana Šatného.
     
    52:18
    Mladá Boleslav se dostala z pásma, ale puk až k Schnattingerově bráně nevyhodila. Kometa je tak rychle zpět.
     
    51:57
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Polák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:46
    Bruslaři opět volí známou taktiku a tlačí se do brankoviště. Schnattinger prostor okolo levé tyče uhlídal.
     
    49:35
    Po návratu Horkého na led se Kometa na pár okamžiků přestěhovala do útočného pásma a donutila Šatného po delší době zasahovat. Hostující brankář měl sice mezi zákroky dlouhou pauzu, i tak však dokázal bez problémů zasáhnout.
     
    48:49
    Domácí v plném počtu.
     
    48:23
    Královu střelu z pravého kruhu vyrazil Schnattinger na druhou stranu brankoviště, kde už byl na dorážku připravený Hruška. Také jeho pokus domácí gólman pokryl. K další střele se na modré čáře dostal obránce Hrouda. Jeho rána skončila na prvním bránícím hráči.
     
    47:52
    Až nyní se domácí tým osvobozuje.
     
    47:19
    Gardoň se chystal na levém křídle obejít Němce s Otavou, jenže to se mu nepodařilo. Kometa se pokusila vyhodit a tento kotouč zachytil na modré čáře Rajgl. Mladá Boleslav se tak stále drží před brněnskou brankou.
     
    46:49
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Horký – 2 min., sekání).
     
    46:42
    Herní tempo se na rozdíl od předešlých minut zvolnilo. Aktivnější jsou však stále hosté. Na Gardoňovu střelu z mezikruží Schnattinger dobře viděl, zastavuje ji betony a puk přikrývá lapačkou.
     
    44:00
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Vojtěch Vochvest vyslal ze středního pásma své spoluhráče do přečíslení dva na jednoho. OSKAR HAAS těsně před brankovištěm nahrával svému kolegovi, ale byla to právě tato přihrávka, která už po doteku Schnattingerovy výstroje skončila v bráně. Hostující útočník tak přidává svou dnes už třetí branku. Asistence: Vojtěch Vochvest.
     
    42:48
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté přesilovou hru přece jen využívají, a to z akce, která byla velmi podobná těm předchozím. PATRIK KRÁL se prosazuje střelou po ledě, kterou domácí brankář přes chaos v předbrankovém prostoru neměl šanci vidět. Asistence: Sebastian Jasečko, Jakub Hruška.
     
    42:38
    Mladá Boleslav se stále tlačí do brankoviště. Haas to zkoušel kolem levé tyče, Strnádek pak kotouč nakonec zvedl, ale ani jemu se nepodařilo Schnattingera překonat.
     
    41:43
    Křepelka rychlým tempem nabruslil před Schnattingera a v jeho bezprostřední blízkosti také zakončoval mezi betony. Domácí brankář byl v tomto souboji úspěšný.
     
    41:30
    Rajglova rána od modré přeletěla horní tyčku brněnské branky a domácí celek podél mantinelu vyhazuje.
     
    41:14
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Schnattinger – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Nekvapil.
     
    40:31
    Hostující celek se usadil v pásmu a okamžitě načal přihrávkový kolotoč. Od modré nakonec pálil Gardoň. Stejný hráč se snažil prosadit také při druhé útočné vlně hostujícího celku, ale v obou případech branku přestřelil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina zná jen jednoho střelce, a tím je hostující Oskar Haas. Domácí se snažili hned od začátku druhého dějství nahrnout do pásma a napravit tak svůj herní projev z první třetiny, ale byli to opět hosté, kdo se prosadil. Kometa si vytvořila svůj první větší tlak až po polovině utkání, ale ve svých šancích troskotala na zatím bezchybném gólmanovi Mladé Boleslavi.
    Třetí třetina začne cca v 14:27.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:09
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hostům se opět podařilo vstřelit branku v poslední minutě třetiny. OSKAR HAAS získal puk mezi kruhy útočného pásma a zamířil pod břevno. Kotouč se od horní tyčky brněnské brány odrazil a dopadl až za Schnattingerova záda. Asistence: Bez asistence.
     
    38:54
    Domácí v plném počtu.
     
    37:45
    Nyní už Polák útočné pásmo získal a Mladá Boleslav začala s kombinací. Ještě předtím, než se ale hosté dostali do zakončení, napadli Brněnští rozehrávku mezi kruhy a sami se vydali ohrozit bránu soupeře.
     
    37:25
    Domácím se daří držet puk dál od vlastní branky.
     
    36:54
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Fajmon – 2 min., hákování).
     
    36:50
    Haas objel brněnskou branku a zakončil k pravé tyči. Zde stál pozorný Schnattinger a kotouč zastavil.
     
    35:47
    Přesilová hra Brna sice skončila, ale až nyní se domácí dostali k nebezpečné kombinaci. Horký s Harmimem dostali puk před brankoviště, kde mohli oba zakončovat za rozpohybovaného brankáře. O to se také domácí útočníci pokusili, ale hostující brankář byl vždy úspěšnější.
     
    35:12
    Hosté v plném počtu.
     
    34:30
    Bruslaři se osvobozují. Do této chvíle se Brnu dařilo držet před Šatným, domácí si ale nedokázali vytvořit žádné velké gólové příležitosti.
     
    33:12
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Rajgl – 2 min., napadení).
     
    32:49
    Kometa mohla snížit z pohledných akcí Severa. Nejprve zakončoval zpoza branky k zcela odkryté pravé tyči. Jeho další střela pak šla z vrcholu pravého kruhu a taktéž mířila do prázdné části mladoboleslavské brány.
     
    32:21
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Gólmanem vyražený puk se ocitl zpátky ve hře a po několika přihrávkách na pravém křídle a v předbrankovém prostoru se dostal až k OSKARU HAASOVI, který z hranice modrého půlkruhu zamířil nad ležícího brankáře. Asistence: Jindřich Plíšek, Jakub Peca.
     
    31:58
    Schnattinger vůbec neviděl na Jasečkovu střelu od modré. Brněnské gólman zasáhl proti této ráně na poslední chvíli.
     
    30:54
    Brno se poprvé v zápase, pokud nepočítáme přesilovou hru v první třetině, usadilo v útočném pásmu. Před brankovištěm udělali domácí hráči velký zmatek, nejaktivnějším střelcem je Horký, ale na Šatného se mu zatím vyzrát nepodařilo.
     
    30:26
    Boltvan zakončoval od levé tyče. Šatný byl na jeho pokus připraven a vyrazil jej před sebe. Kotouč se následně dostal na vrchol levého kruhu, kde už čekal Němec. Jeho ránu z první ukrývá gólman Mladé Boleslavi ve výstroji.
     
    29:15
    Právě jednoho takového nenápadného nahození mohl využít hostující Polák. Ten totiž kotouč zachytil v mezikruží před Schnattingerem a ze vzduchu jej zametl ke levé tyči. Domácí brankář velice pohotově zasáhl, když se natáhl přes celé brankoviště a do trajektorie puku vložil levou nohu.
     
    28:26
    Oba celky teď spíš nahazují do útočného pásma. Hra se přelévá z jedné strany na druhou.
     
    26:58
    Hraje se okolo obranné modré čáry domácího týmu. Kometa se totiž snaží dostat ven, ale na kraji středního pásma čekají Mladoboleslavští, kterým se vždy povede dostat puk zpět do Schnattingerovy blízkosti.
     
    25:19
    Domácí sice vyhráli vhazování před svým brankářem, ale k puku se velice rychle dostali hosté. Jasečkova střela od modré byla v mezikruží ztečována vedle branky, ale Jasečko to zkusil znovu, když se k němu kotouč opět dostal. Tentokrát Schnattinger zasahoval betonem.
     
    24:26
    U Schnattingerovy levé tyče se objevil hostující Peca, jenž natáhl hokejku po letícím puku a snažil se jej usměrnit vedle pravé brusle domácího brankáře. Byl však ve velice nevýhodné pozici a tento manévr se mu nepovedl.
     
    23:29
    Gardoň byl po přechodu do útoku těsně bráněn Fajmonem. Ten jej také zvedl až k mantinelu, kde vyhrál souboj a kotouč posunul na čekajícího Pigla.
     
    22:33
    Mladoboleslavští vybojovali puk za vlastní brankou a pokouší se rozehrát. Kometa hraje velice důrazně a hráči v černém se nemohou dostat za modrou čáru.
     
    21:41
    Moravec získal puk ve vlastním pásmu a nahrál Hruškovi až za modrou čáru. Hostující útočník však na středovém kruhu neprošel přes bránícího Nesvadbu.
     
    21:12
    Němec objel branku a zakončil z otočky na levém kruhu. Šatný zasahuje pravým betonem.
     
    20:17
    Kometa nyní začala aktivněji, když vyhrála první buly druhé třetiny a dostala se před Šatného. Od modré nejprve pálil Fajmon. Zblokovaná střela se mu vrátila, a tak ke skórování vybídl Pigla na vrcholu levého kruhu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Jasně lepším týmem byla v první třetině hostující Mladá Boleslav. Po celou dobu úvodních dvaceti minut se držela v útoku a Kometa výrazněji zahrozila pouze v přesilové hře. Mladoboleslavské obraně se také dařilo hasit ojedinělé brejky domácích.
    Za hosty se dvakrát trefil Matěj Gardoň a jednou Vojtěch Polák. Hostující celek po první třetině vede zaslouženě 3:0.
    Druhá třetina začne cca v 13:43.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:18
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Běží poslední minuta první třetiny a MATĚJ GARDOŇ dostal pobídku od Patrika Krále. Gardoň se dostal do brejku, který z hranice brankoviště zakončil střelou mezi betony. Asistence: Patrik Král, Vojtěch Polák.
     
    17:48
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hostující celek přece jen navyšuje své vedení. Matěj Gardoň nabídl kotouč Patriku Královi, který si zrovna po pravém křídle najížděl do útoku. Král z vrcholu pravého kruhu vystřelil na vzdálenější tyč, k níž vložil svou hokejku VOJTĚCH POLÁK, a lehkou tečí tak poslal puk za přemísťujícího se gólmana. Asistence: Patrik Král, Matěj Gardoň.
     
    16:59
    Domácím se nepodařilo v útočné třetině setrvat, a tak mohou na druhé straně zahrozit Mladoboleslavští. Ani těm se ale nyní nedaří dostat ke střele.
     
    16:15
    Sever rychlým přechodem přes celé kluziště získal útočné pásmo a bez přípravy také vystřelil. Šatný tuto bezprostřední ránu nečekal, ale dokázal rychle zakročit. Kometa se snaží udržet v blízkosti soupeřova brankoviště.
     
    15:52
    Fajmon získal puk ve vlastním pásmu a zpoza branky rozehrává. Bruslaři tento čas využívají k tomu, aby vystřídali.
     
    14:43
    Mladá Boleslav hraje opět v pěti, což znamená, že se znovu nastěhovala do útočné třetiny. Hosté na nic nečekali a okamžitě po přechodu modré čáry otestovali Schnattingerovu pozornost střelou z prostoru mezi kruhy.
     
    14:12
    Hosté v plném počtu.
     
    12:53
    Fajmon od modré čáry trefuje levou tyč mladoboleslavské brány.
     
    12:23
    Domácí v plném počtu.
     
    12:12
    Fajmona při zakončení v brejku podrazil gólman hostujícího celku Šatný. Ten tak dostává menší trest, který za něj odpyká Gardoň.
     
    11:49
    I při hře čtyři na čtyři jsou hosté aktivnější. Po vhazování ve svém pásmu už jsou zpět před gólmanem Komety a začínají s kombinací.
     
    11:19
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Haas – 2 min., hákování).
     
    11:11
    Dlouhou mladoboleslavskou kombinace přes celý prostor útočného pásma zakončil z mezikruží Polák. Schnattinger má puk ve své moci a přerušuje hru.
     
    10:23
    Do individuální šance se dostával Sever, toho však v mezikruží útočné třetiny zastavili Kredl s Rajglem. Následná ofenziva Mladé Boleslavi skončila faulem domácího obránce. Máša dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    10:07
    Schnattinger na Královu střelu z mezikruží vůbec neviděl a měl teď velké štěstí, že střela hostujícího útočníka byla ztečována k pravé tyči.
     
    09:00
    Stále se hraje před Schnattingerem a puk je v moci hostujícího celku. Brno se osvobodilo jen na chvíli, když Nekvapil vyhodil kotouč středem kluziště.
     
    08:20
    Haasův pokus z vrcholu levého kruhu tečoval na hranice brankoviště hostující kapitán Plíšek. Schnattinger má puk mezi levou rukou a tělem a hra je přerušena.
     
    07:51
    Bruslaři už se dostali před Schnattingera a hned dvěma prudkými střelami z mezikruží zahrozili. Ani jedna rána ale netrefila prostor mezi třemi tyčemi a hosté musí se svou kombinací začít od začátku.
     
    06:46
    Mladá Boleslav se snaží dostat do útočné třetiny. Kotouč je na hokejkách hostujících hráčů, ti se však nemohou dostat přes brněnskou obranu.
     
    06:32
    Lehké nahození Jasečka od modré konči u pravé tyče Schnattingerovy brány. Domácí gólman přikrývá puk lapačkou.
     
    05:56
    Sever bez problémů přešel ze středního pásma před Šatného, přitom prokličkoval hostující obranou. Střela zápěstím na levou tyč zamířila mimo. Bruslaři po této akci domácí týmu pouze vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    05:39
    Hroudovu střelu od modré domácí brankář vytěsnil vedle sebe a do útoku se tak dostávají Brněnští.
     
    04:57
    Gardoňovu střelu z větší vzdálenosti tečoval na pravém kruhu Král. Schnattinger už se přesouval ke své pravé tyči na zákrok vyrážečkou, ale kotouč nakonec brankovou konstrukci úplně minul.
     
    03:47
    Kometa se snažila rychle vyrovnat, ale střely domácího celku gólmana Šatného nijak neohrozily. Na druhé straně se musel mít na pozoru Schnattinger, jelikož Kredlova rána z pravého kruhu nebezpečně zamířila mezi jeho betony.
     
    02:42
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři zůstali u Schnattingerova brankoviště a postupnými dorážkami z prostoru před gólmanem dostali kotouč až za jeho záda. Gólovou trefu si z pozice u levé tyče připisuje MATĚJ GARDOŇ. Asistence: Vojtěch Polák.
     
    02:36
    Hostující obránce Jasečko se ocitl sám před Schnattingerem. Jeho střelu z bezprostřední blízkosti zastavily gólmanovy betony. Následné dorážky mířily vedle.
     
    01:30
    Mladoboleslavští pálili vedle, na druhé straně se proti dvěma hráčům soupeře vydal Šalé. Jeho cesta skončila na pravém kruhu útočného pásma, kde jej hostující přesila zastavila.
     
    00:47
    Hraje se převážně ve středním pásmu. Oba celky chtějí vzít úvodní útočnou iniciativu na sebe, ale přes bránící hráče se dostanou jen na kruhy a nezakončí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Schnattinger (Bizoň) – Fajmon, Máša, Ulbricht, Eich, Němec – Nesvadba, Nekvapil, Heinrich, Otava, Šalé, Sever, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.

    BK Mladá Boleslav: Šatný (Král J.) – Moravec, Křepelka, Vochvest, Jasečko, Rajgl, Hrouda – Sypecký, Kredl, Gardoň, Peca, Pavlík, Polák, Hruška, Král P., Haas, Strnádek, Plíšek.

    Rozhodčí: Mejzlík – Krejčí, Berger.
     
    Zatímco Kometa se v prvním kole představila na ledě Litvínova, kde nakonec prohrála 2:3, tak hosté ze středu v pátek přehráli Třinec vysoko 5:1.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky mládežnického hokeje. Dnes nás v rámci 2. kola nadstavbové části “O pořadí v play-off” čeká duel mezi domácí Kometou Brno a hostující Mladou Boleslaví.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 56. Ulbricht (Boltvan, Pigl) – 3. Gardoň (Polák), 18. Polák (Král, Gardoň), 20. Gardoň (Král, Polák), 33. Haas (Plíšek, Peca), 40. Haas, 43. Král (Jasečko, Hruška), 44. Haas (Vochvest), 57. Král (Polák, Gardoň), 59. Peca (Plíšek)


    HC Kometa Brno: Schnattinger (Bizoň) – Fajmon, Máša, Ulbricht, Eich, Němec – Nesvadba, Nekvapil, Heinrich, Otava, Šalé, Sever, Horký, Pigl, Harmim, Boltvan.
    BK Mladá Boleslav: Šatný (Král J.) – Moravec, Křepelka, Vochvest, Jasečko, Rajgl, Hrouda – Sypecký, Kredl, Gardoň, Peca, Pavlík, Polák, Hruška, Král P., Haas, Strnádek, Plíšek.

    Rozhodčí: Mejzlík – Krejčí, Berger
    bahis siteleri