Kayserispor – Rizespor 1:0 (kon.)
konec
Kayserispor
1:0 (1:0)
Çaykur Rizespor
Pondělí 09.12.2019, 18:00 • Kadir Has Şehir Stadı • Turecká Superliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Turecká Superliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Kayserispor a Çaykur Rizespor.
     
    Kayserispor

    Fotbalisté Kayserisporu se po třinácti odehraných kolech nacházejí na samotném chvostu tabulky, tedy na poslední pozici. Kayserispor doposud nasbíral sedm bodů, na mimosestupové pozice v tuto chvíli ztrácí už pět bodů, avšak svůj zápas čtrnáctého kola má ještě k dobru. Domácí celek tohoto zápasu dokázal letos naplno bodovat pouze v jediném duelu, další čtyři zápasy přinesly nerozhodné výsledky. Kayserispor uhrál jedinou remízu proti pátému Fenerbahce, nicméně od té doby uplynuly další tři kola, ve kterém se tomuto celku nepovedlo bodovat.
     
    Çaykur Rizespor

    Na opačné straně stojí Rizespor, který si prozatím vede o něco lépe. Çaykur totiž okupuje dvanáctou pozici tabulky, navíc se v případě vítězství klidně může vyškrábat na desátou příčku. Hostující tým tohoto zápasu má totiž na svém kontě sedmnáct bodů, stejný počet bodů má také jedenáctý Gaziantep. Çaykur se v posledních zápasech drží na dobré vlně, z posledních pěti duelů vyhrál hned ve třech případech, naposledy tomu bylo v posledním kole, ve kterém se Çaykuru povedlo na vlastním stadionu zdolat Konyaspor výsledkem 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Kayserispor: Lung – Miguel Lopes, Poulain, Kula, Subaşı – Dja Djedjé, Henrique, H. H. Acar – B. Mensah, Kravec, Alkurt.
    Náhradníci: Arikan, Çipe – Abdennour, Aktas, B. Rienstra, Civelek, Demir.

    Çaykur Rizespor: Akkan – Ovacıklı, Abarhoun, Talbi, Melnjak – Attamah, Durak – Samudio, Vetrih, Umar – Çağlayan.
    Náhradníci: Görgen – Akkaynak, Acer, B. Albayrak, M. Çelik, Diomandé, Chatziisaias, Güçtekin, Ščepovič, Topçu.

    Rozhodčí: Aydınus – Taşçıoğlu, Bayık.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Následoval dalekonosný nákop na pravou stranu, kam si nabíhal také hostující Samudio. Çaykur si vybojoval rohový kop, který rozehraje Durak.
     
    4
    Jeho nabídka plachtila směrem od branky, nakonec se za pokutovým územím dostal k balónu kolega Melnjak, jehož další centr skončil u brankáře Lunga.
     
    5
    Rizespor se sice radoval z úvodní branky, avšak ta nakonec kvůli ofsajdu neplatí. Nutno dodat, že se obránce Abarhoun skutečně nacházel v ofsajdu.
    5. Neuznaná branka hostů.
     
    6
    Branka skutečně tedy neplatí, stav tedy zůstává naprosto totožný. Lung tak neinkasoval, v současné době se sám postará o provedení odkopu od branky.
     
    7
    Po levém křídle si to namířil vpřed Alkurt, avšak při snaze o manévr kolem Ovacikliho narazil do protihráče, následovalo šikovné přenesení hry křížem.
     
    8
    Domácí hráči se opět celkem snadným způsobem dostali až na útočnou polovinu. Lopesovi se v tandemu povedlo najít Mensaha, který mířil do náruče.
     
    9
    Hostující brankář Akkan si tak připsal další snadnou práci, po které se rozhodl pro dalekonosný odkop na opačnou stranu, kde se k míči dostal Caglayan.
     
    9
    Kayserispor právě vstřelil branku!
    Domácí hráči se dostávají do kýženého vedení! V hlavičkovém souboji kraloval domácí Subasi, který tak nastartoval akci svého celku, po které se do pokutového území dostal Mensah, jenž ještě našel lépe postaveného ARŤOMA KRAVECE, jenž zamířil do prázdné branky.
    9. Arťom KRAVEC - 1:0
     
    10
    Celou situaci ještě musel projednat hlavní sudí u videa, který branku skutečně uznává. Ve hře bylo totiž nedovolené hraní v souboji ve vzduchu.
     
    11
    Na kýženou branku jsme tak nemuseli čekat zrovna dlouho, do vedení se dostává Kayserispor. Rizespor to bude mít v současné době hodně složité.
     
    12
    Ihned po rozehrávce jsme sledovali nákop z kopačky Ovacikliho, který se na opačné straně snažil najít některého ze svých spoluhráčů, což se nepovedlo.
     
    13
    Nicméně hra je přerušena, na zemi totiž skončil jeden z domácích hráčů. Chvíli se hrát nebude, nicméně na vážnější zdravotní problém to nevypadá.
     
    14
    Jeden z hostujícího realizačního týmu inkasoval žlutou kartu, po které následovala druhá žlutá. Hodně vypjatý začátek tohoto zajímavého duelu.
     
    15
    Už se opět pokračuje ve hře. Do kombinace Rizesporu se zapojil také brankář Akkan, který bez delšího váhání zkoušel roztáhnout hru na Melnjaka.
     
    16
    Útočnou akci domácích bleskovým způsobem narušil Lopes, který špičkou kopačky poslal míč ven z hrací plochy. Kayserispor bude moci vhazovat.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím přinesla jedinou branku. Kayserispor stále vede, nicméně soupeř je o něco málo aktivnější.
     
    22
    Posléze to na sebe zkoušel vzít Umar, který se sice dostal přes protihráče, avšak poté ho dokázal zastavit Henrique. Rizespor tak bude alespoň vhazovat.
     
    23
    Posléze si do volného prostoru seběhl Ovacikli, kterému centr nevyšel dle představ. Míč totiž proletěl vysoko nad brankou, Lung tak nemusel zasahovat.
     
    24
    Acar si v souboji pomáhal rukama, nicméně sudí nechal pokračovat ve hře. To vedlo k zakončení od Alkurta, který mířil vysoko nad branku soupeře.
     
    25
    Následně se Durakovi povedlo úspěšně přenést hru na pravou stranu, kde číhal Samudio, avšak tento druhý jmenovaný hráč se nacházel pouze v ofsajdu.
     
    26
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl domácí Dja Djedjé, kterému se povedlo vybojovat standardní situaci. Bude to ale hodně daleko od branky Caykuru.
     
    27
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Pedro Henrique, přichází Emre Demir.
     
    28
    Faulovaný Dja Djedjé nakonec musel na malý moment za postranní lajnou, jeho celek tak bude chvíli hrát v početní nevýhodě, což se zanedlouho změní.
     
    29
    Nakonec musel střídat někdo úplně jiný. O pár vteřinek později totiž skončil na trávníku Henrique, který byl odnesen na nosítkách do útrob stadionu.
     
    32
    Çaykur Rizespor si vyzkoušel další rohový kop, po kterém se vrhal do zakončení Attamah, avšak jeho pokus skončil pouze na jednom z protihráčů.
     
    33
    Je za námi zhruba třetina zápasu, v posledních minutách nesledujeme zrovna atraktivní podívanou. Kayserisporu se ale daří odrážet útoky soupeře.
     
    34
    Nahrávka do tandemu směřovala na Mensaha, který se ihned poté pokusil ohrozit branku soupeře, nicméně jeho projektil vyletěl vysoko nad břevno.
     
    35
    Rizespor to tak musel zkoušel od svého pokutového území. Talbi celkem dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec se mu nabídl Umar, po jehož nahrávce pálil kousek vedle Vetrih.
     
    36
    Ani tentokráte si brankář Lung nepřipsal zákrok, naopak mu odkop od branky trval celkem dost dlouho, u sudího mu to ale nakonec přeci jenom prošlo.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Amedej Vetrih (Çaykur Rizespor).
     
    40
    Velice sympaticky to před malým momentem zkoušel domácí zadák Lopes, který vypustil z pravé nohy jedovatou ránu, kterou dokázal Akkan zneškodnit.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    V krátkém časovém sledu zahrávali hosté dva rohové kopy. Po tom druhém se penalty dožadoval obránce Abarhoun, avšak bez kýženého výsledku.
     
    44
    Sudí hodně razantně domluvil jednomu z domácích hráčů, kterému se nelíbilo posouzení předchozí situace. Nakonec jsme nic nebezpečného neviděli.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou. Jako první se do vedení dostal Rizespor, avšak jeho branka nakonec nebyla uznána. Regulérnost trefy se zkoumala také na druhé straně, avšak tentokráte se domácí mohli radovat. Jednobrankové vedení navíc vydrželo až do poločasového hvizdu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Joseph Larweh Attamah, přichází Marko Ščepovič.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali odkop od domácí branky, přičemž si Lung vybral Alkurta, který se nedostal přes jednoho z protihráčů.
     
    49
    Posléze to nákopem mezi obránce zkoušel Kula, kterému se sice povedlo najít Kravece, avšak druhý jmenovaný nevyzrál na hladovou smečku protihráčů.
     
    50
    Ven z branky se vydal hostující Akkan, který místo míče trefil pouze hlavu Kravece. Ten se před brankářem dostal k hlavičce, jenž putovala vysoko nad.
     
    51
    Aby toho nebylo málo, tak velice důležitý obranný zákrok předvedl hostující Ovacikli, který ve skluzu odvrátil míč před Kravecem, jenž se chystal ke střele.
     
    52
    Kayserispor si tak mohl vyzkoušel rohový kop z levé strany, kde se k míči postavil Mensah. Jeho polovysoká nabídka se stala snadnou kořistí Talbiho.
     
    53
    Za pokutovým územím měl hodně prostoru na zakončení Dja Djedjé, kterému to nakonec spíše uškodilo. Jeho rána pravou nohou nebyla vůbec dobrá.
     
    54
    Po delší době se do útočení zapojil také Caykur, nicméně nabídka od Samudia přinesla velice slabý pokus Ščepoviče, který našel pouze rukavice brankáře.
     
    55
    Kousek od středového kruhu byl hodně podezřelým způsobem poslán na zelený pažit domácí Lopes, který se hodně zlobí na hlavní rozhodčího zápasu.
     
    56
    Rizespor si nakonec vybojoval rohový kop, který se snášel směrem k brance. Lung spadl po souboji s Umarem, domácí zakládají rychlou protiakci.
     
    57
    Umar vletěl do protihráče hodně agresivním způsobem, pochopitelěn se jednalo o faul. Na zemi se ocitl Acar, na řadu přijde standardní situace pro domácí.
     
    58
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Abdullah Durak, přichází Ismaël Diomandé.
     
    59
    Mensah se nedokázal protáhnout kolem dvojice protihráčů, naopak se na druhé straně dostal k centru Ovacikli, který našel pouze pozorného Poulaina.
     
    60
    V tuto chvíli to bude hodně zajímavé. Rizespor si totiž vybojoval standardní situaci z nebezpečné vzdálenosti od branky, zcela určitě to bude na přímý pokus.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stále čekáme na druhý přesný zásah. Kayserispor stále nepustil svého soupeře k ničemu nebezpečnějšímu.
     
    64
    Tutovka pro domácí! Zničehonic obrana Rizesporu zapomněla na Alkurta, který se hnal sám na brankáře, avšak ten zakročil nohou.
     
    67
    Do rozhozené obrany se dokázal dostat Lopes, který poté v pokutovém území hledal Alkurta, jehož zakončení hlavou výrazně minul branku soupeře.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Mohamed Abarhoun (Çaykur Rizespor).
     
    69
    Akkan tak mohl zůstat ledově klidným, míč totiž proletěl výrazně vedle branky. Naopak jsme sledovali přízemní rozehrávku na osamoceného Talbiho.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Hasan Hüseyin Acar (Kayserispor).
     
    70
    Ke spolupráci se nabídl také Umar, který se manévrem pokoušel zbavit Poulaina, jenž s tímto úmyslem počítal. Çaykur Rizespor se dostává k náporu.
     
    71
    Na řadu přišla standardní situace pro domácí. Rozehrávky se ujal středopolař Acar, který svůj centr poslal přímo do rukavic brankáře Akkana.
     
    72
    Hezká kombinace ve středu hrací plochy měla přinést finální nahrávku na Caglayana, avšak s tímto úmyslem počítal také Poulain, který včas zakročil.
     
    73
    Lungovi se odkop od branky zrovna moc nepovedl, jeho snaha o přenesení hry k postranní lajně nakonec skončila za čárou, Ovacikli tak bude moci vhazovat.
     
    74
    Celkem nevýrazný Vetrih předvedl velice kvalitní zpracování neposedného míče, poté se sám snažil z kroku odcentrovat, avšak trefil pouze hruď Lopese.
     
    75
    Na dlouhou nohu to měl domácí Mensah, kterému se tak nepovedlo výrazněji ohrozit obranu soupeře. Na druhé straně zakončoval vedle Caglayan.
     
    76
    Lung opět mohl odkopávat od své branky. Jeho nabídka opět směřovala k levé autové lajně, kde se do vzduchu dostával Alkurt, který prodlužoval za sebe.
     
    80
    Çaykur Rizespor se na delší časový úsek usídlil na polovině soupeře, kde nakonec nepřesně rozehrával Talbi, který nahrávkou našel pouze nohu Kuly.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Orhan Ovacıklı (Çaykur Rizespor).
     
    81
    Střídání v týmu Çaykur Rizespor: ze hřiště odchází Miguel Samudio, přichází Atakan Akkaynak.
     
    82
    U postranní lajny si navíc splnil obrannou povinnost Lopes, kterému se nepovedlo rozvinout rychlou protiakci. Kayserispor začíná být hodně pasivní.
     
    83
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Yasir Subaşı, přichází Aymen Abdennour.
     
    84
    Kousek za pokutovým územím se snažil proniknout Umar, avšak ten narazil pouze do jednoho z protihráčů. Domácí se i tentokráte dokázali ubránit na jedničku.
     
    85
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Rizespor stále marně usiluje o vyrovnání, v posledních minutách ale svého soupeře zatlačil.
     
    86
    Střídání v týmu Kayserispor: ze hřiště odchází Ziya Alkurt, přichází .
     
    87
    Vyrovnávací branku měl na noze hostující Ščepovič, avšak ten prudkou ránu poslal pouze doprostřed branky.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi ještě není zdaleka rozhodnuto, navíc budeme moci počítat s nastaveným časem.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Silviu Lung (Kayserispor).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+2
    Na útočnou polovinu se povedlo proniknout Mensahovi, jehož sražená nahrávka se snášela do branky, avšak na poslední chvíli zakročil Akkan.
     
    90+3
    Následný rohový kop se snesl do náruče brankáře Akkana, který ihned vyhodil balón do strany, odkud vyváží míč na druhou stranu Melnjak.
     
    90+4
    Vypadá to, že nám tento zápas žádnou další branku nenabídne, domácí se nacházejí daleko od své branky.
     
    90+5
    Neskutečné! Lung luxusním zákrokem vychytal jednoho z protihráčů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí hubeným vítězstvím Kayserisporu, který svého soupeře porazil poměrem 1:0. I ve druhém dějství byla k vidění celkem vyrovnaná podívanou, nicméně hostující celek stále narážel na pozornou obranu soupeře. Až ke konci zápasu si Rizespor přichystal sympatický tlak, avšak vyrovnávací branku se mu nepovedlo vsítit.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 7:11. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 8:6. (20:06:56)

    David Suchý

    Branky: 9. Kravec (B. Mensah)

    Karty:   69. H. H. Acar (KAY), 89. Lung (KAY) – 37. Vetrih (RIZ), 68. Abarhoun (RIZ), 81. Ovacıklı (RIZ)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 7:11. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 8:6.
    Kayserispor: Lung – Miguel Lopes, Poulain, Kula, Subaşı (83. Abdennour) – Dja Djedjé, Henrique (27. Demir), H. H. Acar – B. Mensah, Kravec, Alkurt.
    Náhradníci: Arikan, Çipe – Abdennour, Aktas, B. Rienstra, Civelek, Demir.

    Çaykur Rizespor: Akkan – Ovacıklı, Abarhoun, Talbi, Melnjak – Attamah (46. Ščepovič), Durak (58. Diomandé) – Samudio (81. Akkaynak), Vetrih, Umar – Çağlayan.
    Náhradníci: Görgen – Akkaynak, Acer, B. Albayrak, M. Çelik, Diomandé, Chatziisaias, Güçtekin, Ščepovič, Topçu.

    Rozhodčí: Aydınus – Taşçıoğlu, Bayık
    bahis siteleri