Finsko – Slovensko 8:6 (kon.) | Švýcarsko – Lotyšsko 10:4 (kon.)
konec
Finsko
8:6 (5:2, 1:2, 2:2)
Slovensko
Čtvrtek 12.12.2019, 16:00 • Patinoires du Littora, Neuchatel • Mistrovství světa žen • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké čtvrteční odpoledne přeji všem příznivcům florbalu. Mistrovství světa žen dospělo do vyřazovacích bojů a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na čtvrtfinálový duel mezi Finskem a Slovenskem.
     
    Finsko

    Finky ve skupině A skončily na druhém místě a získaly čtyři body. Rovnou tak postoupily do čtvrtfinále a měly tak den volna na jeho přípravu. Finský tým porazil 14:3 Polsko, poté padl se Švýcarskem 4:7. Skupinu ale zakončily hráčky Finska výhrou 17:0 nad Německem a zajistily si tak jistotu účasti mezi osmi nejlepšími týmy na světě. Dnes proti Slovensku budou favoritkami a uvidíme, zda se jim podaří tuto roli naplnit nebo zda Slovenky své soupeřky zaskočí. Čeká nás zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.
     
    Slovensko

    Slovenky ve skupině B skončily na třetím místě a čekalo je tedy osmifinále play-off. Připsaly si jednu výhru a dvakrát pak prohrály. Nejprve prohrály vysoko se Švédkami, a sice 1:23. Poté přišla výhra 7:5 nad Lotyšskem a základní skupinu pak hráčky Slovenska zakončily prohrou s Českem. I Češky si na svých soupeřkách smlsly a vyhrály bezpečně 19:3. Tyhle výsledky ale nyní slovenské florbalistky hodily za hlavu a v osmifinále proti Dánsku zvítězily 6:3 a dostaly se tak do vytouženého čtvrtfinále. A budou se snažit o postup mezi nejlepší čtyři celky. Ovšem proti Finkám je tedy nečeká nic lehkého.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se naposledy utkaly na mistrovství světa v roce 2017 a tehdy se z výhry radovaly Finky, když Slovenky porazily 6:2. Slovenský tým tak má svému soupeři co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Nieminenová K. (Siltanenová) – Piispaová, Nieminenová S., Hämäläinenová, Manninenová, Karjalainenová, Hoynalaová, Sällströmová, Homiová, Valleniusová, Sundstromová, Pöllänenová, Kauppiová, Lampinenová, Kippiläová, Saarakoskiová, Saariová, Leinová

    Slovensko: Krištofová (Dupčáková) – Ďuriková, Papierniková, Chupeková, Ferenčíková, Klapitová (C), Gáborová, Lencesová, Šidlová, Pudišová, Trošková, Hudáková P., Adamcová, Šponiarová, Belicová, Grossová V., Robová, Grossová K., Hudáková K.

    Rozhodčí: Franzonová, Hedelindová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Finky byly od úvodního vhazování u míčku, ovšem ve středu hřiště o něj přišly a do akce mířily Slovenky. Ty pak zapsaly první šanci, když nebezpečně střílela Paulína Hudáková.
     
    00:57
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenský tým zaskočil ten finský a vede 1:0. Šikovně to udělala Šidlová, která zpětnou bekhendovou přihrávkou našla volnou VIKTÓRII GROSSOVOU a ta poté svižnou střelou propálila finskou brankářku. Asistence: Andrea Šidlová.
    00:57 Viktória GROSSOVÁ - 0:1
     
    01:14
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak to je úvod jako hrom pro slovenské hráčky. PAULÍNA HUDÁKOVÁ z pravé strany prostřelila finskou brankářku a navyšuje vedení – 0:2. Asistence: Alžběta Ďuriková.
    01:14 Paulína HUDÁKOVÁ - 0:2
     
    02:06
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finky ale velmi rychle snižují na rozdíl jediné branky, když se zblízka prosadila OONA KAUPPIOVÁ – 1:2. Asistence: Mia Karjalainenová.
    02:06 Oona KAUPPIOVÁ - 1:2
     
    02:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Nejprve neproměnila trestné střílení Pollanenová, ale nemuselo jí to mrzet. Hned na to z pěkně sehrané akce zakončila zblízka OONA KAUPPIOVÁ a druhým střeleckým příspěvkem tak srovnává na 2:2. Asistence: Meri-Helmi Hoynalaová.
    02:27 Oona KAUPPIOVÁ - 2:2
     
    03:13
    Série branek nyní vystřídala akce Slovenek, která ale nebyla úspěšná. Finky poté utíkají do další rychlé akce.
     
    04:03
    Slovenky se ale nezalekly a opět se dostaly do dobré střelecké pozice, ale Ďuriková zblízka netrefila branku Kristy Nieminenové.
     
    05:46
    Finky ukazují svou sílu a nyní zahrozily opět před brankou Slovenek. Ale ty se ubránily a opět se derou před finskou branku.
     
    06:11
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Slovenky své vedení ztratily, naopak Finky poprvé strhávají vedení na svou stranu, když se svižnou ranou prezentovala MY KIPPILÄOVÁ – 3:2. Asistence: Meri-Helmi Hoynalaová.
    06:11 My KIPPILÄOVÁ - 3:2
     
    07:32
    Slovenský tým se nyní natlačil před brankou Finek, ale střela Ferenčíkové šla mimo tři tyče. Do akce znovu míří finský celek.
     
    08:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Čepice na hrací plochu! OONA KAUPPIOVÁ totiž nyní další přesnou střelou navyšuje vedení finského týmu na rozdíl dvou branek a zároveň zapisuje rychlý hattrick – 4:2. Asistence: Mia Karjalainenová.
    08:15 Oona KAUPPIOVÁ - 4:2
     
    08:43
    Finky jsou rozjeté a znovu se dostaly před branku slovenského týmu, ale Krištofová dokázala zabránit dalšímu pokusu soupeřek.
     
    09:40
    Znovu se musel národní tým Slovenska bránit akci Finska, to se povedlo a Slovenky pak peláší vstříc další útočné akci na druhé straně.
     
    10:17
    Nyní následuje komerční přestávka.
     
    10:44
    Ďuriková zachytila míček a zklidnila hru. Do postupné akce se pak vydal slovenský celek, ale Kristina Hudáková nedokázala zakončit přesně.
     
    11:19
    Sanni Nieminenová si vyběhla za obranu slovenského týmu, její svižná rána ale končí jen u vzdálenější tyče. U míčku jsou tak Slovenky a pokusí se projít na polovinu soupeřek.
     
    12:15
    Karjalainenová udržela míček, rychle si seběhla před branku Krištofové, ale její zakončení k bližší tyčce skončilo nakonec jen vedle ní.
     
    12:45
    Další finský nápor, Slovenky se brání co to jde a snaží se o rychlé kontry. Ovšem zatím se jim nedaří dostat se finským barvám na kontakt.
     
    13:31
    Andrea Šidlová zblízka atakovala Kristu Nieminenovou, ale ta proti její přízemní střela dokázala zakročit a dostala balonek do ruky.
     
    14:15
    Paulína Hudáková zamíchala míčkem, poté však střílela hodně nepřesně.
     
    14:47
    Sanni Nieminenová z otočky poslala míček Manninenové, která poté střelou z první branku Slovenska příliš přestřelila.
     
    15:23
    Paulína Hudáková chytře našla přihrávkou sestru Kristinu, ale druhá jmenovaná podklouzla a k míčku se tedy vůbec nedostala. Nicméně Slovenky stále operují před finskou brankou.
     
    15:48
    Piispaová lobem poslala míček na branku Slovenska, ale ten mezi třemi tyčemi nekončí.
     
    17:03
    Finky mají ponechanou výhodu, pokud se neprosadí, zahrají si přesilovou hru.
     
    17:41
    Vyloučení v týmu Slovensko (Denisa Ferenčíková – 2 min., Držení).
     
    17:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovku Finky využívají a jdou do tříbrankového vedení. Kippiläová našla na levé straně SARU PIISPAOVOU, která pak zametla míček do slovenské branky – 5:2. Asistence: My Kippiläová.
    17:58 Sara PIISPAOVÁ - 5:2
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    První dějství se už jen dohrává. Míček mají na svých hokejkách Finky, které to ještě zkoušejí před Krištofovou, ale už to vypadá, že se spíše nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní Slovenky zaskočily Finky, když velmi brzy vedly 2:0. Ovšem finský tým se dostal k vyrovnání, smazal tak ztrátu a dalšími třemi góly pak šel do tříbrankového náskoku. Uvidíme, co nám nabídne další třetina, která začne přibližně v 16:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Slovenky se prosmýkly do útoku, Ferenčíkové ale sjel míček z čepele a nedostala se tak do žádného zakončení.
     
    21:53
    Kristina Hudáková byla další slovenskou hráčkou, která nedotáhla svou akci do zdárného konce.
     
    22:52
    Slovenky nyní čelily dalšímu finskému útoku, ale dokázaly se ubránit.
     
    23:46
    Kristina Hudáková se dostala zblízka k zakončení, ale její pokus byl sražen mimo. Následně pak mimo pálila i Ferenčíková.
     
    25:00
    Pollanenová se natlačila před branku Krištofové, její táhlá střela ale končí jen vedle její branky. Následně pak jdou do akce Slovenky.
     
    25:37
    Ferenčíková rozehrávala míček, ale finské hráčky ji o něj připravily. Poté se samy Finky dostaly ke střele, ale i ta byla nepřesná.
     
    26:50
    Slovenky se stále nemohou dostat Finkám blíže ve skóre, další jejich pokus skončil mimo a do rychlé akce směřují zase hráčky Finska.
     
    27:14
    Karjalainenová nepřesně vystřelila a balonek získaly Slovenky a otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    28:25
    Od vlastní brankářky zakládaly další akci Finky, ale přes zhuštěnou obranu Slovenek se nakonec nedokázaly procpat před Krištofovou.
     
    29:01
    Trestné střílení pro slovenský tým!
     
    29:01
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Kristina Hudáková byla faulována při šanci a k trestnému střílení se postavila její sestra PAULÍNA HUDÁKOVÁ. Ta nájezd provedla velmi dobře, rozhýbala náhradní brankářku Siltanenovou a z bekhendu pak zakončila do odkryté branky – 5:3. Slovenky tak snižují na rozdíl dvou branek.
    29:01 Paulína HUDÁKOVÁ - 5:3
     
    30:21
    Slovenky by tato branka mohla nakopnout, ale nyní čelí dalšímu finskému útoku.
     
    30:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Jenže záhy přichází další branka Finek. Podruhé se trefuje SARA PIISPAOVÁ, jenž po přesné přihrávce od spoluhráčky pověsila míček do slovenské branky – 6:3. Asistence: Suvi Hämäläinenová.
    30:39 Sara PIISPAOVÁ - 6:3
     
    30:49
    Následuje další komerční přestávka.
     
    31:07
    Šponiarová táhla akci Slovenek, ale Finky se ubránily a hra je přerušena po tom, co je finská svatyně mírně vysunuta ze svého postavení.
     
    32:32
    Ferenčíková si z rohu seběhla až před finskou branku, Krista Nieminenová ale proti jejímu pokusu dokázala úspěšně zakročit.
     
    33:10
    Manninenová švihla do střely a puk končí vedle slovenské branky.
     
    33:46
    Lampinenová neposlala míček skrze Troškovou a akce Finek končí velmi rychle. Do další akce pak jdou zase Slovenky, které by rády do konce druhé části hry zase snížily.
     
    35:38
    Krista Nieminenová zabránila další střele Slovenek, na druhé straně pak zasahovala také Krištofová, jenž dostala míček pod kontrolu.
     
    36:42
    Další útok finského celku, který je znovu hodně nebezpečný před Krištofovou. Ta nakonec nezasahovala, míček srazila mimo obrana.
     
    37:12
    Viktória Grossová vyslala střelu na finskou branku, její pokus však srazila Krista Nieminenová mimo ohrožení své branky.
     
    38:05
    Finky se už nikam v této části hry neženou, jen kontrolují míček a nepouštějí slovenský tým do útočné akce.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:08
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    V poslední minutě prostřední části hry Slovenky snižují na rozdíl dvou branek a také na slovenské straně letí pomylsně čepice na hrací plochu. Po pasu od Viktórie Grossové totiž zakončila jednoruč PAULÍNA HUDÁKOVÁ ke vzdálenější tyči a zapsala tak hattrick – 6:4. Asistence: Viktória Grossová.
    39:08 Paulína HUDÁKOVÁ - 6:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině Slovenky snížily na rozdíl dvou branek, ovšem Finky znovu odskočily. Poté v samotném závěru této části hry se prosadila Paulína Hudáková a zkompletovala tak hattrick. Zároveň pak ještě pro slovenské barvy vykřesala jiskru naděje. Třetí třetina, která může být ještě hodně zajímavá, začne přibližně v 17:33.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Paulína Hudáková se dostala před finskou branku, ale její zakončení bylo nepřesné.
     
    41:11
    Také Finky se ve třetí části hry dostaly ke střele, ale počínaly si podobně, jako před malou chvíli Slovenky.
     
    42:00
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky se dostávají Finkám na dostřel jediné branky! MICHAELA ŠPONIAROVÁ ze středu trefila šibenici finské brány a slovenský tým je zpátky ve hře o postup – 6:5. Asistence: Paulína Hudáková.
    42:00 Michaela ŠPONIAROVÁ - 6:5
     
    43:38
    Finky jsou zaskočené, ale nevěší hlavu. Dostaly se do další šance, ale tu zastavila pozorná slovenská obrana.
     
    45:16
    Hráčky Slovenska se dostaly k další střele, kterou ale zastavila finská obrana.
     
    46:38
    Slovenky se snaží protlačit znovu před branku Finek, ale zatím se jim nedaří vyrovnat. Následně také musejí hrát dobře do obrany, aby Finky znovu neodskočily.
     
    47:49
    Znovu čelí slovenské hráčky další akci soupeřek, dokázaly se nakonec ubránit a další střelu pak za pomoci obrany zastavila Krištofová.
     
    48:19
    Jana Trošková se dostala před branku Finek, její střela ale nekončí za zády Kristy Nieminenové.
     
    49:10
    Finky pokrývají prostor na svém území a nepouštějí Slovenky do žádné nebezpečné střely. Zatím tak své vedení hájí.
     
    49:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nyní finské hráčky znovu svým soupeřkám odskakují. Nezastavitelná OONA KAUPPIOVÁ prostřelila Krištofovou ke vzdálenější tyči a trefila se dnes už počtvrté – 7:5. Asistence: Mia Valleniusová.
    49:18 Oona KAUPPIOVÁ - 7:5
     
    51:34
    Po reklamní pauze hra pokračuje znovu. U míčku jsou Slovenky a jdou do útoku.
     
    53:20
    Slovenkám začíná velmi rychle ubíhat čas. Finky se příliš do útoku netlačí a snaží se bránit své slibné vedení v tomto čtvrtfinále.
     
    54:02
    V rohu bojovala Lampinenová o míček s Troškovou, ale nakonec ho vybojovala Finka a její tým tak jde znovu do útočné akce.
     
    55:21
    Slovenky odevzdaly míček soupeřkám a odcházejí střídat.
     
    55:55
    Finky mají stále míček na svých holích a tlačí se před slovenskou branku. Nepouštějí tak slovenský tým k odvolání brankářky.
     
    57:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    V momentě, kdy už byla slovenská branka prázdná, obrala OONA KAUPPIOVÁ po chybě o míček Ferenčíkovou a poté neměla problém zakončit do zcela prázdné slovenské svatyně – 8:5. Bez asistence.
    57:18 Oona KAUPPIOVÁ - 8:5
     
    57:45
    Znovu je slovenská branka prázdná!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:51
    Slovenky mají míček na hokejkách a míří znovu před finskou branku. Už jim ale moc času na vstřelení tří branek opravdu nezbývá.
     
    59:31
    Hra je přerušena a hned na to si oddechový čas bere slovenská lavička.
     
    59:48
    Katarína Klapitová švihla do míčku, ten ale obrana Finska srazila do bezpečí. Nicméně stále slovenské hráčky operují před Nieminenovou.
     
    59:59
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovenky se ještě dokázaly prosadit, když míček dostala za brankovou čáru PAULÍNA HUDÁKOVÁ. Její gól ještě zkoumala sudí na videu a poté ho uznala, protože padl ještě před sirénou – 8:6. Na výsledku už to ale nic nezmění. Bez asistence.
    59:59 Viktória GROSSOVÁ - 8:6
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Finky se mohly v závěru třetí třetiny obávat o výsledek, nakonec ale ještě soupeřkám odskočily a dokráčely k postupu do semifinále mistrovství světa. Na slovenské straně byla nejlepší hráčkou vyhlášena Paulína Hudáková, na té finské pak Oona Kauppiová. Obě hráčky zaznamenaly hattrick. Kauppiová k němu přidala ještě další dvě branky, Paulína Hudáková pak ještě jednu.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního dne a u dalších online přenosů z florbalu se budu těšit zase na shledanou. (18:03:16)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 3. Kauppiová (Karjalainenová), 3. Kauppiová (Hoynalaová), 7. Kippiläová (Hoynalaová), 9. Kauppiová (Karjalainenová), 18. Piispaová (Kippiläová), 31. Piispaová (Hämäläinenová), 50. Kauppiová (Valleniusová), 58. Kauppiová – 1. Viktória Grossová (Šidlová), 2. Paulína Hudáková (Ďuriková), 30. Paulína Hudáková (TS), 40. Hudáková (Viktória Grossová), 42. Šponiarová (Paulína Hudáková), 60. Paulína Hudáková


    Finsko: Nieminenová K. (Siltanenová) – Piispaová, Nieminenová S., Hämäläinenová, Manninenová, Karjalainenová, Hoynalaová, Sällströmová, Homiová, Valleniusová, Sundstromová, Pöllänenová, Kauppiová, Lampinenová, Kippiläová, Saarakoskiová, Saariová, Leinová
    Slovensko: Krištofová (Dupčáková) – Ďuriková, Papierniková, Chupeková, Ferenčíková, Klapitová (C), Gáborová, Lencesová, Šidlová, Pudišová, Trošková, Hudáková P., Adamcová, Šponiarová, Belicová, Grossová V., Robová, Grossová K., Hudáková K.

    Rozhodčí: Franzonová, Hedelindová
    bahis siteleri