Česko U16 – Slovensko U16 6:0 (kon.)
konec
Česko U16
6:0 (1:0, 1:0, 4:0)
Slovensko U16
Čtvrtek 12.12.2019, 15:30 • Miškovec • Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Zdravím hokejové fanynky a fanoušky, v maďarském Miškovci dnes začíná Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky. České hokejistky do 16 let získaly na všech pěti předešlých ročnících zlaté medaile a letos budou chtít přidat šestý triumf.

    Turnaj je specifický v tom, že našimi soupeři jsou starší výběry. Letos to ale už stoprocentně neplatí, neboť Slovenky pošlou do hry poprvé tým U16. Maďarky i Polky ovšem nasazují tradičně U18. V daném složení nicméně platí svěřenkyně zkušeného trenéra Romana Heindla za hlavní favoritky.
     
    Nominace českého týmu na turnaj:

    Brankářky:
    Michaela Hesová (Sparta Praha), Barbora Hromádková (Litoměřice).

    Obránkyně:
    Eliška Hotová (Příbram), Anežka Hračová (Uničov), Tereza Mašková (Cheb), Beáta Narovcová (Vimperk), Anna Vaníčková (Žebrák), Karolína Veverková (Klášterec nad Ohří), Nikola Rožnovjáková (Kroměříž).

    Útočnice:
    Barbora Bartáková, Markéta Mazancová (obě Příbram), Lucie Gruntová, Adéla Vrhelová (obě Klášterec nad Ohří), Adriana Dubová (Chrudim), Adéla Šapovalivová (Beroun), Tereza Pištěková (Lvi 2009), Andrea Trnková (Choceň), Dominika Malicka (Třinec), Viktorie Jílková (Rokycany), Natálie Brichová (Kutná Hora), Aneta Dýcková (Vlašim), Michaela Solařová (Strakonice).
     
    Úvodní sestavy:

    Česko U16: Hesová (Hromádková) – Hračová, Veverková, Rožnovjáková, Maškova, Vaníčková, Narovcová, Hotová, Solařová – Bartáková, Gruntová, Šapovalivová, Trnková, Dubová, Malická, Mazancová, Jílková, Pištěková, Vrhelová, Dýcková, Brichová

    Slovensko U16: Debnárová (Macková) – Nemčeková, Nilabovičová, Giertlová, Janeková, Belková, Živčáková – Cengelová, Dobiášová, Ruščinová, Čorňáková, Glosíková, Štrbáková, Benáková, Donovalová, Jancóová, Gálisová, Klapicová, Nagyová.
     
    Stadionem zní hymny obou celků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu vyznělo lépe pro slovenský celek, který se ihned pokoušel o úvodní akci zápasu, avšak ta skončila ještě před modrou čárou.
     
    00:58
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Andrea Trnková – 2 min., hákování).
     
    01:25
    Slovensko uspělo na vhazování, avšak poté se puk přeci jenom dostal do středního pásma. O rozehrávku se tak pokoušela Janeková, která zavezla touš do pásma.
     
    02:11
    Češky se pokoušely zaútočit ve vlastním oslabení, nicméně Debnárová si připsala pohotový zákrok. Přesilová hra slovenského celku není zrovna povedená.
     
    03:04
    Jako první se k volnému touši dostala Šapovalivová, která o mantinel poslal puk do bezpečnějšího prostoru. Hesová stále čeká na první těžší zákrok.
     
    04:14
    Po pravém křídle to zkoušela na sebe vzít Glosíková, avšak touš jí ujel daleko od hokejky. Ani Česku se nepovedlo proniknout před brankářku soupeře.
     
    04:24
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Adriana Dubová – 2 min., napadení).
     
    05:13
    Ve vlastním oslabení se povedlo zaútočit Jílkové, která se ale neprohnala kolem smečky protihráček. Slovenskému celku se nedaří ani druhá přesilová hra.
     
    05:55
    Vyloučení v týmu Slovensko U16 (Sarah Nilabovičová – 2 min., hákování).
     
    06:14
    Maškové utekl puk daleko od hokejky, čehož se pokusila využít napadající Štrbáková. Posledně jmenovaná hráčka alespoň dostala pukl z obranného pásma.
     
    07:22
    S rozehrávkou vypomohla také Hesová, která pouze přihrála do tandemu na Vaníčkovou. Ta pelášila po levém křídle, kde se její formace usadila v pásmu.
     
    08:14
    Velice nebezpečně si před malým momentem počínala Dubová, která se prohnala až před brankářku. Debnárová dokázala střelecký pokus vyrazit betonem.
     
    08:52
    Vyloučení v týmu Slovensko U16 (Natália Nagyová – 2 min., podrážení).
     
    11:10
    Česko dlouhou dobu obléhalo pásmo soupeřek, avšak ani v jednom případě jsme nesledovali žádnou nebezpečnou střelu, naopak se Belkové povedlo vyhodit.
     
    12:06
    O puk ještě usilovala Mašková, která dokázala velice přesně přihrát podél hrazení. Vzápětí se ke střele dostala Trnková, jejíž pokus krotila Debnárová nadvakrát.
     
    13:04
    Přetahovaná u pravého hrazení nakonec vyzněla pro české barvy, nicméně střela od modré čáře skončila pouze na pozorně hrající Živčákové, od které se puk odrazil do bezpečí.
     
    14:00
    Tady moc nechybělo! Slovenská obrana si totiž nepohlídala Malickou, která najednou střílela z pravého kruhu, avšak branku o kousek minula.
     
    15:01
    Zcela evidentní ofsajd českých hráček, které se tak musí vrátit zpět do středního pásma. Slovensko se pouze brání, avšak zkouší rozjíždět rychlé protiútoky.
     
    15:03
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Nahozeným kotoučem to zkoušela Hračová, která trefila pouze jednu z protihráček. K odraženému puku se jako první dostala ANETA DÝCKOVÁ, která zamířila velice přesně.
    Asistence: Anežka Hračová.
    15:03 Dýcková - 1:0
     
    16:11
    Zatím nejaktivněji působí Šapovalivová, která se před malým momentem dostala za modru čáru, odkud vyzkoušela pozornost slovenské brankářky
     
    17:07
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Dominika Malicka – 2 min., hákování).
     
    19:22
    Slovensku se v první periodě vůbec nedaří. Soupeřky v krátkém časovém sledu podruhé vyhodily přes všechny čáry, další útočnou snahu tak rozjíždí Nilabovičová.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám přinesla jedinou branku. O tu se postaral český výběr, který tak zužitkoval svůj drtivý nápor. Česko mělo v úvodní periodě mnohem více ze hry, naopak slovenský celek se většinu času pouze bránil. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina.
     
    Střely na branku: 14 – 4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro český celek, konkrétněji se dokázala prosadit Gruntová, která ihned napálila puk do opačného pásma.
     
    21:07
    Následně Cengelová pouze prodloužila k zadnímu hrazení, kde se jako první zjevila Hračová. Útočná snaha českého celku skončila ještě před středovým kruhem.
     
    22:04
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali hned tři střelecké pokusy Česka. Debnárová byla ve všech případech pozorná, na řadu tak přijde další vhazování.
     
    23:01
    Hodně prostoru měla před modrou čárou Hračová, která zkoušela ještě nahodit na teč. Debnárová tentokráte nezasahovala, nápor českých hráček stále trvá.
     
    23:02
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Lucie Gruntová – 2 min., podrážení).
     
    24:11
    Ihned po přejetí modré čáry to zkoušela Dobiášová, která mířila pod břevno branky. Hesová si s tímto pokusem poradila, puk totiž schovala na svém hrudníku.
     
    25:06
    Jako první se k volnému touši dostala Nilabovičová, avšak poté se důrazným způsobem natlačila před branku Šapovalivová, která nevyzrála na brankářku.
     
    25:24
    Sama před brankářkou zůstala Malicka, avšak její střela skončila na Debnárové. Po kratší době další vyložená šance českého výběru!
     
    26:17
    Na opačné straně slušná příležitost také pro Slovensko. Přihrávka totiž směřovala mezi kruhy, odkud Ruščinová pálila pouze do výstroje brankářky Hesové.
     
    27:06
    Nedůraz v pásmu Slovenska se pokusila potrestat Pištěková, která se přes levou stranu dostala až před branku, avšak nahrávka pod sebe nebyla zrovna přesná.
     
    28:03
    Před Hesovou se utvořil velký závar, avšak puk nakonec nepřešel přes brankovou čáru. Skóre se tak nemění, navíc česká brankářka raději přikryla touš.
     
    28:46
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Český výběr se dostává do dvoubrankového vedení! BARBORA BARTÁKOVÁ si řekla o nahrávku, poté se neohroženě dostala až mezi kruhy, odkud vyzkoušela pozornost Debnárové. Ta vyrážela pouze před sebe, nicméně na dorážku už nedosáhla.
    Asistence: Tereza Mašková.
    28:46 BARTÁKOVÁ - 2:0
     
    30:00
    Je za námi přesně polovina zápasu, zatím se to pro Česko vyvíjí celkem dobře. Před malým momentem se náš výběr dostal do dvoubrankového vedení.
     
    31:14
    Sama na sebe to vzala Vrhelová, která zkoušela zakončit z velké vzdálenosti. Jednalo se o hodně slabé nahození, které navíc skončilo na noze protihráčky.
     
    32:06
    Benáková uspěla u pravého hrazení, načež se sama dostala do zakončení. To pouze prosvištělo vedle české svatyně, následuje rychlý protiútok.
     
    33:01
    Solarová vypomohla své spoluhráčce s rozehrávkou, nicméně ta byla hodně kostrbatá. Dobiášová navíc vystihla nahrávku na modré čáře, odkud nahodila zpět za branku.
     
    33:12
    Šapovalivová se dostala mezi soupeřky, navíc rychlostním způsobem zamířila až k levému kruhu, odkud vyzkoušela pozornost brankářky Debnárové.
     
    34:11
    Při nahození za slovenskou branku to zavánělo icingem, nicméně sudí nechal pokračovat ve hře. Debnárová tak musela po chvíli tasit další důležitý zákrok.
     
    35:07
    Bartáková se velice hezky protáhla až k levému kruhu, odkud zkusila vypálit pod ruku Debnárové. Ta s tímto úmyslem počítala a střelu vyrazila vedle branky.
     
    36:54
    Celkem dlouho operovala s hracím předmětem Dubová, které se nepovedlo nahrát zrovna nejpřesněji. Celou situaci musela hasit Hesová, která podržela svůj celek.
     
    37:41
    Konec druhé třetiny se výhradně odehrává v pásmu Slovenek. Navíc jsme sledovali celkem nebezpečné nahození z hole Maškové, která nakonec mířila vedle.
     
    38:15
    Tyč! Debnárovou tentokráte zachránila branková konstrukce, následovat bude vhazování po levici slovenské brankářky.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám opět přinesla jedinou branku. I tentokráte se z ní mohlo radovat Česko, které se díky přesné trefě Bartákové dostalo do dvoubrankového vedení. Druhá třetina nabídla o něco vyrovnanější partii, i Hesová si totiž připsala několik ostrých zákroků.
     
    Střely na branku (celkem): 31 – 9.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro český celek, který se ihned dostal do šance. Bartáková se prohnala přes pravé křídlo, třetí gól ale nepřidala.
     
    41:08
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Hezká akce českého výběru končí třetím přesným zásahem! Ve středním pásmu vybojovala kotouč Trnková, která nabrala rychlost, díky které se dostala k levému kruhu. Z této pozice vyslala přihrávku na lépe postavenou ADRIANU DUBOVOU, která z jedničky mířila velice přesně.
    Asistence: Andrea Trnková.
    41:08 DUBOVÁ - 3:0
     
    42:14
    První formace českého výběru zůstala v útočném pásmu, avšak žádné další zakončení jsme už neviděli. Vzápětí se Janekové povedlo vyhodit do bezpečí.
     
    43:07
    Po delší době se útočné třetiny dostalo také Slovensko. Zpětná nahrávka na modrou čáru měla najít hokejku Belkové, avšak tento úmysl včas přečetla Pištěková.
     
    44:02
    Právě Pištěková zkusila nahrávku křížem, avšak puk skončil pouze u jedné z protihráček. Sledujeme celkem dost nepřesností, a to z hokejek obou celků.
     
    44:09
    Gruntová měla na hokejce čtvrtou branku, však v tomto případě trefila pouze přesouvající se Debnárovou. Puk zůstal někde ve výstroji slovenské brankářky.
     
    45:22
    Složitou rozehrávku vymyslela Belková, která pořádně zahnala své spoluhráčky. Slovensko se přesto dostalo za modrou čáru, což bylo ale naprosto vše.
     
    46:00
    Vyloučení v týmu Slovensko U16 (Sarah Nilabovičová – 2 min., hákování).
     
    47:11
    Šapovalivová přihrávala pouze na brusle své spoluhráčky, avšak soupeřkám se nepovedlo vyhodit. Nakonec se do zakončení dostala právě druhá jmenovaná.
     
    47:40
    Debnárová si připsala další solidní zákrok, tentokráte proti ráně od levého kruhu.
     
    48:04
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Až po uplynutí přesilové hry přichází další zásah Česka! Trestuhodně příliš prostoru měla ANDREA TRNKOVÁ, která si to neohroženým způsobem namířila až mezi kruhy, odkud přesným zakončením o brankovou konstrukci překonala Debnárovou.
    Asistence: Markéta Mazancová, Adriana Dubová.
    48:04 TRNKOVÁ - 4:0
     
    49:02
    Průběh třetí třetiny má zatím jednoznačný scénář. Česko i nadále svírá svého soupeře, který se v poslední periodě ještě nedostal k ohrožení svatyně.
     
    50:02
    U zadní tyče se o pátý přesný zásah snažila Šapovalivová, která nenašla skulinku ve výstroji Debnárové. Na řadu tak přijde další vhazování, tentokráte z pravé strany.
     
    51:24
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Další luxusní souhra přináší další branku českého výběru! Slovenská obrana absolutně zapomněla na na dvojici protihráček, která doslova vymíchala brankářku Debnárovou. Ta byla v tuto chvíli naprosto bez šance, ANDREA TRNKOVÁ totiž mířila přesně.
    Asistence: Markéta Mazancová.
    51:24 TRNKOVÁ - 5:0
     
    51:24
    Oddechový čas pro Slovensko.
     
    53:20
    Vyloučení v týmu Slovensko U16 (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    53:38
    Česko U16 právě vstřelilo branku!
    Festival přesných zásahů pokračuje! Česku se totiž povedlo uspět na vhazování, po kterém jsme sledovali kombinaci. Nakonec Gruntová vracela zpět před branku na BARBORU BARTÁKOVOU, před kterou číhala prázdná svatyně.
    Asistence: Lucie Gruntová.
    53:38 BARTÁKOVÁ - 6:0
     
    55:25
    Další útočný výpad skončil u pravého kruhu, jenomže Slovensko se stále nedostalo z vlastního pásma. Poslední perioda opravdu přináší jednostrannou záležitost.
     
    56:03
    Přetahovaná u pravého hrazení nakonec vyzněla pro české barvy, avšak poté celkem nepřesně nahrávala Gruntová, které se nepovedlo najít jednu ze spoluhráček.
     
    57:29
    Dobiášová se hezkým způsobem dostávala do zakončení, avšak pokus o střelu zastavila jedna z protihráček. Konec tohoto zápasu se pomalu a jistě blíží.
     
    59:10
    Už nám nějakou to dobu probíhá poslední minuta zápasu. Slovensko se ještě snaží s výsledkem něco udělat, avšak pevná obrana soupeřek nepřipouští žádné šance.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vysokým vítězstvím Česka, které svého soupeře porazilo poměrem 6:0. Poslední perioda tohoto duelu měla nejjasnější průběh, přičemž jsme neustále sledovali pouze jednu polovinu hrací plochy. Český výběr nakonec přidal další čtyři přesné zásahy, svému soupeři nedal žádnou šanci.
     
    Střely na branku (celkem): 46 – 12. (17:53:45)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 16. Dýcková (Hračová), 29. Bartáková (Mašková), 42. Dubová (Trnková), 49. Trnková (Mazancová, Dubová), 52. Trnková (Mazancová), 54. Bartáková (Gruntová)


    Česko U16: Hesová (Hromádková) – Hotová, Hračová, Vaníčková, Veverková, Mašková, Narovcová, Solařová – Bartáková, Gruntová, Malicka – Dubová, Mazancová, A. Trnková – Brichová, Dýcková, Pištěková – Jílková, Šapovalivová, Vrhelová.
    Slovensko U16: Debnárová (Macková) – Nemčeková, Nilabovičová, Giertlová, Janeková, Belková, Živčáková – Cengelová, Dobiášová, Ruščinová – Čorňáková, Glosíková, Štrbáková – Benáková, Donovalová, Jancsóová – Gálisová, Klapicová, Nagyová.

    Rozhodčí: Kormos – Mokrai, Herczeg
    bahis siteleri