Bordeaux – Štrasburk 0:1 (kon.) | Lyon – Rennes 0:1 (kon.) | Saint-Étienne – PSG 0:4 (kon.)
konec
Olympique Lyon
0:1 (0:0)
Stade Rennes
Neděle 15.12.2019, 17:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Rennes, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. I druhý poločas nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou, nicméně o trochu aktivnější bylo Rennes, které se dostalo do kýženou vedení krátce před nastaveným časem. Lyon dnes nepodal zrovna přesvědčivý výkon, navíc za celý zápas dokázal proniknout do jediné stoprocentní šance. (19:01:40)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:15.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Mohlo být hotovo! Hostující Traoré si seběhl na finální nahrávku, následně pronikl až před brankáře, avšak Lopes ještě podržel svůj celek.
     
    90+4
    Jenomže Lyonu se nedaří proniknout na útočnou polovinu, soupeř totiž neúnavně napadá rozehrávku. Domácímu celku se na vyrovnávací branku krátí čas.
     
    90+3
    Tentokráte se Bourigeaudovi nepovedla rozehrávka standardní situace, míč totiž doplachtil daleko vedle domácí branky. Lopes tak musí s rozehrávkou spěchat.
     
    90+1
    K taktickému zákroku sáhl domácí Caqueret, kterému sudí sečetl všechny předchozí fauly. Logickým vyústěním je udělení žluté karty.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o sedm minut.
     
    90
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Rafael, přichází Maxwel Cornet.
    89. Eduardo CAMAVINGA - 0:1
     
    89
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Hosté to přeci jenom dokázali, to bude těžké sousto pro Lyon! Teprve sedmnáctiletý EDUARDO CAMAVINGA se fantastickým způsobem prokličkoval až do pokutového území, kde měl hodně prostoru na zakončení. Rána pravou nohou nakonec stačila na překonání Lopese.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě můžeme počítat s delším nastavením, ve druhém dějství se nehrálo několik minut.
     
    88
    Lyon se díky postupné kombinaci dostal na útočnou polovinu, kde to Tete zkoušel překvapivým sólem přes řadu protihráčů, nicméně pouze fauloval Morela.
     
    85
    Najednou vidíme zvýšené tempo v podání obou celků. Hunou navíc opět centroval do pokutového území, kde Caqueret poslal míč do rukavic brankáře Lopese.
     
    84
    Šance také pro Lyon! Nejprve doprostřed branky pálil Aouar, poté se k dorážce dostal Traoré, jehož přízemní ránu dokázal Mendy zneškodnit.
     
    83
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází Romain Del Castillo.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Joris Gnagnon (Stade Rennes FC).
    81. Niang v šanci trefil pouze Rafaela.
     
    81
    Rafael zachránil svůj celek od pohromy! Hunou totiž poslal finální nahrávku na Nianga, který z malého vápna trefil pouze nohu Rafaela, od které se míč dostal nad branku.
     
    80
    Morel se pokoušel odcentrovat do pokutového území, kde Traoré ještě pod sebou hledal Nianga, jehož lehká teč směřovala celkem daleko vedle branky.
     
    79
    Na vlastní polovině si s rozehrávkou poradil Rafael, který do ní zapojil také znuděného brankáře Lopese, který předvedl dalekonosný odkop od své branky.
     
    78
    Do vzdušného souboje se pouštěl domácí Traoré, kterému se povedlo odklidit hrací předmět, po kterém kousek od středového kruhu fauloval Da Silva.
     
    77
    Rafael skolil dalšího hráče, tentokráte se jedná o hostujícího Nianga. Ten leží kousek za postranní lajnou, další útočná snaha Rennes se obejde bez něj.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Benjamin Bourigeaud (Stade Rennes FC).
     
    75
    Při napadání si pomohl nedovoleným zákrokem Terrier, který skolil k zemi střídajícího Gnagnona. Sudí pískl do své píšťalky, standardní situace pro Rennes.
     
    74
    Aby toho nebylo málo, tak další zpětná nahrávka od Hunoua směřovala do moci brankáře Mendyho, avšak ten pořádně zaměstnal kolegu Camavingu, který si poradil.
     
    73
    Rennes tak v krátkém časovém sledu střídalo hned dvakrát. Krátce poté se do kombinace zapojil také Mendy, který poslal hrací předmět na pravou stranu.
     
    72
    Zraněný Maouassa nakonec skutečně musel střídat, vypadalo to na nějaký problém při dopadu. Hostující hráč nakonec odjel na vozíku do útrob stadionu.
     
    71
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Faitout Maouassa, přichází Joris Gnagnon.
     
    70
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Clément Grenier, přichází Adrien Hunou.
     
    69
    Už se nehraje celkem dlouho dobu, na hrací ploše totiž zůstal jeden z hostujících hráčů. K dispozic jsou také nosítka, navíc se bude zcela jistě střídat.
     
    64
    Olympique je v posledních minutách hodně pasivní, do bránění se navíc zapojil také ofenzivně laděný Traoré, který raději prodlužoval centr až do zámezí.
     
    63
    Ze vzdálenosti devětadvaceti metrů rozehrával volný kop Bourigeaud, který to zkoušel stříleným centrem, jenž si ho na hranici malého vápna našel Denayer.
     
    62
    Tohle by mohla být šance na vedoucí branku. Kousek před pokutovým územím zatáhl soupeře za dres Tousart, což značí velice nebezpečnou standardku.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, stále čekáme na první trefu tohoto zajímavého duelu. Lyon tahá za kratší konec, domácí navíc už dvakrát museli střídat.
     
    60
    Traoré se to snažil vzít sám na sebe, nicméně jeho zakončení nebylo zrovna nebezpečné. Mendy si připsal snadný zákrok, po kterém vyhodil míč do strany.
     
    59
    Hosté jsou v posledních minutách výrazně aktivnější. Po volném kopu se na levém křídle dostal k centru Raphinha, který neodcentroval přes pozorného Teteho.
     
    58
    O rozehrávku se staral hostující zadák Morel, který se snažil u postranní lajny najít Silikiho, avšak tento záměr se povedlo přečíst Tetemu, který odrazil atak.
     
    57
    Netrvalo dlouho a Raphinha mohl rozehrávat další rohový kop. Míč se snášel směrem od branky, nakonec doputoval na hlavu Andersena, který zažehnal nebezpečí.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Joachim Andersen (Olympique Lyon).
     
    56
    Na pravou stranu si dokázal seběhnout Traoré, který upadl v pokutovém území. Dle sudího v tom bylo hraní míče, nicméně dost možná se bude zkoumat video.
     
    55
    Po delší době se divákům připomněl hostující Raphinha, který si ještě ke spolupráci vybral svého útočného parťáka Nianga, jenž vybojoval rohový kop.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Bertrand Traoré (Olympique Lyon).
     
    53
    Poprvé v tomto duelu se do zakončení dostal Dembélé, který zhruba z pětadvaceti metrů od branky trefil protihráče, kterým byl obránce Maouassa.
     
    52
    Do útočné snahy se zapojil také obránce Maouassa, který si to pro změnu namířil podél levé autové lajny, kde ho nakonec čistým způsobem obral Traoré.
     
    51
    Grenierovi se málem nepovedlo ustát souboj s Caqueretem, na poslední chvíli se mu přeci jenom podařilo odehrát míč, díky čemuž vybojoval autové vhazování.
     
    50
    Andersen nerozehrál zrovna nejpřesněji, navíc jeho nahrávku dokázal vystihnout Niang, jehož pokus o přelobování Lopese skončil daleko za brankou soupeře.
     
    49
    Z vlastní poloviny rozehrával volný kop domácí Andersen, který byl před malým momentem faulován. Nedovoleným zákrokem si totiž pomohl Bourigeaud.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali dalekonosný nákop na hostující poloviny, kde se dokázal prosadit Dembélé, který navíc prodlužoval za sebe.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Memphis Depay, přichází Martin Terrier.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první dějství, které nám přineslo naprosto vyrovnanou záležitost. V úvodu utkání bylo o něco aktivnější Rennes, které především zlobilo na pravé straně, nicméně poté se Lyonu povedlo vyrovnat hru, načež se i domácí celek prezentoval několika slušnými útoky, které ale úvodní branku nepřinesly.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Ono to skutečně vypadá, že nám první poločas žádnou branku nepřinese. Lyon sice častěji drží míč na kopačkách, nicméně daleko od svatyně Rennes.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává M'Baye Niang (Stade Rennes FC).
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    44
    Konec prvního poločasu se nese v hodně opatrném duchu, už delší dobu čekáme na něco nebezpečnějšího.
     
    43
    Kousek od vlastního pokutového území se povedlo zasáhnout Maoussaovi, který na jistotu odklízel za postranní lajnu, což Lyonu přinese autové vhazování.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    Aouar se sice protáhl kolem protihráče, jenomže kolem sebe mu scházela podpora spoluhráčů. Proto následovala nahrávka naslepo, kterou si našel Traoré.
     
    40
    Hodně zvláštně zasahoval hostující Da Silva, který se snažil odklidit míč, jenomže při tomto počínání trefil Dembélého, jenž to pořádně schytal do obličeje.
     
    36
    Sledovali jsme další dlouhou kombinaci, při které Bourigeaud ještě patičkou nahrával za sebe na Traorého, kterému na pomoc rychle přispěchal Camavinga.
     
    35
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Jeff Reine-Adélaïde, přichází Bertrand Traoré.
     
    34
    Opět se nehraje, tentokráte má zdravotní problémy domácí Reine-Adélaïde, který leží na trávníku. Za postranní lajnou již číhá náhradník, kterým bude Traoré.
     
    33
    Lyon tak přečkal hodně kritický moment, nicméně se dokázal ubránit. Stejně tomu tak bylo po následném rohovém kopu, který okamžitě odklízel Aouar.
    32. Lopes se musel činit.
     
    32
    Rennes mělo k dispozici standardku z velice dobré vzdálenosti. Nakonec to na sebe vzal Bourigeaud, jehož technický obstřel dokázal Lopes zlikvidovat.
     
    31
    K taktickému zákroku sáhl domácí Caqueret, který zcela očividně nestíhal Greniera. Druhý jmenovaný se navíc dostal do šance, avšak vůbec nedokázal zakončit.
     
    30
    I rohový kop domácích se obešel bez Depaye, který má zdravotní problémy. I tak se nejednalo o povedenou rozehrávku, hosté budou moci vhazovat zprava.
     
    29
    Depay musel k postranní lajně, kde se podrobil chvilkovému ošetření. Lyon tak chvíli hraje v početní nevýhodě, nicméně i přesto se Aouar dostal k zakončení.
     
    28
    Olympique si dává s rozehrávkou hodně načas, navíc domácí hráči mají starosti s napadající smečkou protihráčů. Denayer totiž opět hledal pouze Lopese.
     
    27
    Po delší době se s k míči dostal také domácí brankář, tedy Lopes. Jeho celkem nepovedený odkop směřoval k pravé autové lajně, kde zasahoval zadák Traoré.
     
    26
    Rennes raději trochu uklidnilo hru na vlastní polovině, kde Morelovi ještě přispěchal na pomoc s rozehrávkou Camavinga, kterému se povedlo najít Silikiho.
     
    25
    Celkem dost prostoru měl kolem sebe Andersen, který vypálil z hodně velké vzdálenosti od branky. Jeho zakončení nakonec vyletělo pouze do ochozů stadionu.
     
    24
    Hodně ostře šel do protihráče napadající Raphinha, který doslova sestřelil soupeře. Tady to zavánělo žlutým kartónkem, sudí ale zřejmě vůbec žlutit nebude.
     
    19
    U pravé autové lajny si o nahrávku řekl Tete, který se nakonec dostal k hodně vysokému centru. V šestnáctce si ho našel Morel, jenž na jistotu odehrál do autu.
     
    18
    Raphinha je v úvodu tohoto zápasu nesmírně aktivní, avšak přenesení hry na zatím nevýrazného Silikiho vůbec nevyšlo, do dráhy letu míče se připletl Tete.
     
    17
    První vážnější šance zápasu! Raphinhovi se povedlo vyškolit Rafaela, kterému nasadil jesličky. To vedlo k nahrávce pod sebe, nicméně Niang pálil vysoko nad.
     
    16
    Hodně kostrbatá kombinace Lyonu nakonec přinesla centr v podání Rafaela, který se ještě pod sebou snažil najít Depaye, avšak ten se k míči vůbec nedostal.
     
    15
    Střed hrací plochy byl opravdu dost přehuštěn. Rennes se přesto dostalo až do pokutového území, Raphinhova zpětná nahrávka ale nenašla kolegu Nianga.
     
    14
    Po kratší době se s míčem seznámil také Mendy, kterému se i v tomto případě povedlo rozehrát velice přesně, nicméně domácí hráči aktivně napadají rozehrávku.
     
    13
    Vzápětí si domácí hráči opět pohrávali s míčem na vlastní polovině, kde podklouzl Caqueret. Domácí záložník měl štěstí, jako první se k balónu dostal Tousart.
     
    12
    Moc nechybělo k tomu, aby se Grenierovi povedlo procedit nahrávku mezi obránci. To se nakonec nepovedlo, před Raphinhou totiž zasahoval urostlý Denayer.
     
    11
    Raphinha se dokázal prodrat kolem Rafaela, načež jsme sledovali centr bodlem. Nabídka se snesla pouze k Lopesovi, kterému se povedlo vyrazit před sebe.
     
    10
    Také Lyon si tak vybojoval první standardní situaci. Depayova rozehrávka putovala k zadní tyči, kde se zjevil pouze Bourigeaud, který bleskově odkopával balón.
     
    9
    V krátkém časovém sledu musel sudí řešit další hraniční moment. Tentokráte se na trávníku ocitl Depay, na slovíčko byl zavolán hostující Camavinga.
     
    8
    Hosté nakonec přeci jenom vybojovalo standardní situaci, ke které se postavila hned dvojice hráčů. Nakonec to na sebe vzal Grenier, jenž našel pouze Aouara.
     
    7
    Zodpovědně si počínal také obránce Denayer, který včas vystoupil z obranné linie, což vedlo k čistému odehrání míče. Rennes bude vhazovat z pravé strany.
     
    6
    Zpětná nahrávka putovala do moci brankáře Mendyho, který musel pořádně spěchat s rozehrávkou. Nakonec se mu povedlo přeposlat balón na Da Silvu.
     
    5
    Hráči Lyonu pracovali s míčem na vlastní polovině, kde se o rozehrávku staral středopolař Tousart, kterému se povedlo přenést hru na volného Andersena.
     
    4
    Rennes si navíc zajistilo zisk rohového kopu, který byl odklizen pozornou obranou domácích. Mezitím se na útočnou polovinu doslova přiřítil domácí Tete.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali celkem drzý výpad v podání Raphinhy, který se přes pravé křídlo dostal až do vápna, kde ho zastavil Andersen.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, J. Andersen, Denayer, Rafael – Tousart, Caqueret – Reine-Adélaïde, Depay, Aouar – M. Dembélé.
    Náhradníci: Tătăruşanu – B. Traoré, Terrier, Bard, Marcelo, Cornet, Jean Lucas.

    Stade Rennes FC: Mendy – H. Traoré, Da Silva (C), Morel, Maouassa – Bourigeaud, Camavinga, Grenier, Siliki – Raphinha, Niang.
    Náhradníci: Salin – Nyamsi, Gboho, Hunou, Gnagnon, Tait, Del Castillo.

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Zakrani.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Stade Rennes FC

    Na opačné straně stojí podobně hrající Rennes, kterému pro změnu patří šesté místo tabulky, přičemž na svého dnešního soupeře má náskok dvou bodů. Rennes ale má zápas sedmnáctého kola ještě k dobru, v případě vítězství pak může poskočit až na čtvrtou pozici. Hostující tým tohoto zápasu z posledních pěti duelů hned čtyřikrát dokázal zvítězit, navíc drží sérii tří výher v řadě. Poslední porážka přišla před necelým měsícem, tehdy hráči Rennes nestačili na Dijon, kterému podlehli výsledkem 1:2. Dnešní utkání ale zřejmě nebude mít žádného velkého favorita.
     
    Olympique Lyon

    Fotbalisté Lyonu neprožívají zrovna povedenou sezonu, po sedmnácti zápasech se nacházejí až na osmé pozici tabulky, což by v konečném důsledku neznamenalo žádnou účast v Evropě. Olympique Lyon má na svém kontě pětadvacet bodů, avšak situace není zas tak špatná. Manko na čtvrté Nantes je v tuto chvíli pouze čtyřbodové, nicméně v případě porážky se Lyon klidně může propadnout až na třinácté místo tabulky. Lyon v posledních duelech výsledkově zabral, podařilo se mu vyhrát tři posledních pěti. V tom posledním si zastřílel na hřišti Nimes, kde vyhrál výsledkem 4:0.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Olympique Lyon a Stade Rennes FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky: 89. Camavinga (Del Castillo)

    Karty:   54. B. Traoré (LYO), 56. J. Andersen (LYO), 90+1. Caqueret (LYO) – 45+1. Niang (REN), 76. Bourigeaud (REN), 82. Gnagnon (REN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 20:15.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, J. Andersen, Denayer, Rafael (90. Cornet) – Tousart, Caqueret – Reine-Adélaïde (35. B. Traoré), Depay (C) (46. Terrier), Aouar – M. Dembélé.
    Náhradníci: Tătăruşanu – B. Traoré, Terrier, Bard, Marcelo, Cornet, Jean Lucas.

    Stade Rennes: Mendy – H. Traoré, Da Silva (C), Morel, Maouassa (71. Gnagnon) – Bourigeaud, Camavinga, Grenier (70. Hunou), Siliki – Raphinha, Niang (83. Del Castillo).
    Náhradníci: Salin – Nyamsi, Gboho, Hunou, Gnagnon, Tait, Del Castillo.

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Zakrani
    bahis siteleri