W. Brémy – Mohuč 0:5 (kon.) | Augsburg – Düsseldorf 3:0 (kon.) | Dortmund – RB Lipsko 3:3 (kon.)
Union Berlín – Hoffenheim 0:2 (kon.)
konec
FC Augsburg
3:0 (1:0)
Fortuna Düsseldorf
Úterý 17.12.2019, 20:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:24:45)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 10:15.
     
    Je dobojováno! Hlavní rozhodčí Marco Fritz nechtěl prodlužovat hostující trápení a v nervóznější koncovce raději nenastavil ani jednu minutu navíc. Celých devadesát minut to byl Augsburg, který měl velkou převahu a ukazoval na hřišti už déletrvající dobrou formu. Hlavním hrdinou zápasu šestnáctého kola se stal Philipp Max, který ve dvaatřicáté minutě z dorážky otevřel skóre a před svůj druhý gól ze standardní situace stihl přidat i asistenci na gólovou hlavičku svátečního střelce Jedvaje. Bavorský tým tak vyhrál pátý z posledních šesti zápasů a posunul se na desáté místo, z něhož ztrácí naprosté minimum na pohárové příčky. Fortuna naopak pošesté za sebou nevyhrála a zůstává na barážovém šestnáctém místě.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Rozhodně se nedá říci, že by se zápas dohrával v poklidu. Naopak je k vidění hodně emocí, které neudržel na uzdě ani u soupeřovy šestnáctky faulující Ruben Vargas.
     
    88
    Ohis Felix Uduokhai při obranném zákroku přesměroval Finkův centr až do náruče Koubka. Fanoušci Fortuny si marně přáli odpískání malé domů.
     
    87
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Florian Niederlechner, přichází Sergio Córdova.
     
    86
    Tekpetey zezadu srazil k zemi Baiera a inkasoval žlutou kartu. Stejný osud potkal i Lichsteinera, který přispěchal s protesty.
     
    86
    Nově příchozí Oliver Fink vytloukl bloky clonícího soupeře a získal pro Düsseldorf vcelku vzácný rohový kop. Koubek každopádně dokázal centr z pravé strany vyboxovat.
     
    85
    Niederlechner šel neohroženě po prudké přihrávce od Rubena Vargase. I za rozhodnutého stavu obětoval zbytky sil a po souboji s Ayhanem se střetl se zasahujícím brankářem Steffenem.
     
    84
    Střídání v týmu Fortuna Düsseldorf: ze hřiště odchází Rouwen Hennings, přichází Oliver Fink.
     
    83
    Po další rozehrávce z křídelního prostoru překazil snažení Augsburgu zvednutý praporek na znamení ofsajdového postavení Fredrika Jensena.
     
    82
    Kasim Nuhu se postavil do dráhy Maxova centru z levého křídla a srazil ho za postranní čáru, odkud bude moci vhazovat Iago.
     
    81
    Po třetí úpravě skóre skutečně šlo tempo hry ještě více dolů. Aspoň trochu to chtěl změnit Zimmermann, jehož centr z pravé strany ale žádnou škodu nenadělal.
     
    79
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Rani Khedira, přichází Ohis Felix Uduokhai.
     
    77
    Florian Niederlechner byl sudím na čáře načapán v postavení mimo hru, což spokojeným fanouškům ve WWK Areně ale vůbec nevadí.
     
    76
    Závěrečná čtvrthodina se bude dohrávat už jen z povinnosti. Fortuna dnes nenachází sebemenší zbraně na jistě hrající domácí tým a ještě bude mít co dělat, aby zabránila dalším trefám ve Steffenově síti.
     
    74
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Marco Richter, přichází Ruben Vargas.
     
    72
    Augsburg právě vstřelil branku!
    O vítězství domácího týmu už není pochyb, což platí i o ceně pro nejlepšího hráče zápasu! Zatracovaným mužem naopak bude gólman Zack Steffen, kterého z přímého kopu z obrovské dálky dokonale překvapil podruhé skórující PHILIPP MAX. Míč kousek před brankou skočil a čtyřiadvacetiletý Američan ho pak pustil z „koše“ do sítě.

    Michal Břuchanský

    Branky: 32. Max, 61. Jedvaj (Max), 72. Max

    Karty:   46. R. Khedira (AUG), 86. Lichtsteiner (AUG), 90. Vargas (AUG) – 34. Gießelmann (DSF), 40. Morales (DSF), 52. Ampomah (DSF), 86. Tekpetey (DSF)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 10:15.
    FC Augsburg: Koubek – Lichtsteiner, Gouweleeuw, Jedvaj, Iago – R. Khedira (79. Uduokhai), Baier (C) – Richter (74. Vargas), Max – Niederlechner (87. Córdova), Jensen.
    Náhradníci: Luthe – Córdova, Gregoritsch, Hahn, Oxford, Schieber, Uduokhai, Vargas, Pedersen.

    Fortuna Düsseldorf: Steffen – Zimmermann, K. Ayhan, Nuhu, Gießelmann – Sobottka, Morales – Barkok (46. Ampomah), Thommy (71. Tekpetey), Kownacki – Hennings (C) (84. Fink).
    Náhradníci: Kastenmeier – Ampomah, L. Baker, Bormuth, Contento, Fink, Hoffmann, Pledl, Tekpetey.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Neitzel-Petersen
    bahis siteleri