Jekatěrinburg – Nižněkamsk 4:3 (kon.) | Čeljabinsk – Chabarovsk 2:3 (1:2 po s.n.) | Kazaň – Ufa 2:1 (kon.)
Dynamo Moskva – Čerepovec 8:1 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 4:5 (2:3 po s.n.) | Omsk – Novosibirsk 3:1 (kon.)
Viťaz – Riga 1:0 (kon.) | Petrohrad – CSKA Moskva 0:1 (kon.)
konec
Avangard Omsk
3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
Čtvrtek 19.12.2019, 17:30 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Omsku, který svého soupeře porazil poměrem 3:1. Poslední perioda předvedla hodně atraktivní podívanou, oba celky měly na svědomí řadu vyložených šancí, nicméně jediná trefa padla při hře bez brankáře. Omsk byl lepší v úvodu třetiny, naopak koncovka patřila soupeři, který dnes překonal Bobkova pouze jedinkrát, což na výhru nestačilo. (19:52:23)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 27:24.
    Zblokované střely – 12:20.
    Vyloučení – 1:2.
    Využití přesilovek 1/2 – 0/1.
    Vhazování – 37:28.
     
    Konec zápasu.
    59:43 Kirill SEMJONOV - 3:1
     
    59:43
    Avangard právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Nejprve Omsk dvakrát neuspěl se střelbou do prázdné branky, poté se za modrou čárou dostal k puku KIRILL SEMJONOV, jenž velice přesně zacílil do odkryté svatyně.
    Asistence: Ville Pokka.
     
    59:05
    Hosté to zkoušejí v šesti!
     
    58:48
    Hosté se stále nemohou dostat do útočného pásmu, Säteri tak i nadále zůstává v brance.
     
    57:25
    Podobná chyba také na opačné straně, tentokráte byl dříve v pásmu domácí Košelev. Sibiru se na vyrovnání krátí čas, zřejmě se ale dočkáme hry bez brankáře.
     
    56:10
    Sibir nezvládl přejetí modré čáry, navíc se jednalo o zcela zřetelný ofsajd, který uviděl také sudí. Hra je vykázána do středního pásma, což se domácím hodí.
     
    55:07
    Novosibirsk to udělal parádně, nicméně finální rána z hole Šarova výrazně minula branku. Následný protiútok se pro změnu nepovedlo zakončit Gračjovovi.
     
    54:15
    Stasovi v nejméně vhodnou dobu přeskočil puk hokejku, nic nebezpečného jsme tedy neviděli. Na opačné straně nahrával mimo dosah spoluhráčů Jokipakka.
     
    53:20
    Domácí zmatkovali v nebezpečné vzdálenosti od své branky, avšak napadající Pervušin se nakonec do zakončení nedostal. Na opačné straně Säteri senzačně vychytal Becka, který zakončoval při přečíslení dva na nikoho!
     
    52:06
    Další tyč v podání Sibiru! Tentokráte ze zajímavé pozice pálil Michajlov, avšak jeho rána trefila pouze vzdálenější brankovou konstrukci.
     
    51:07
    Sibir se po hodně dlouhé době dostal ven z pásma, nicméně se mu nedaří založit kloudnou akci. Jednu z nich se povedlo u středového kruhu narušit Bondarevovi.
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá přesně deset minut. Omsk i nadále drží jednobrankové vedení, v posledních minutách se mu povedlo sevřít svého soupeře.
     
    49:13
    Po delší době se do zakončení dostal také Omsk, avšak nejednalo se o nic vážnějšího. Säteri tentokráte vyrážel vedle sebe, Avangard stále okupuje útočnou zónu.
     
    48:15
    Bobkov opět musel za vlastní branku, kde se mu povedlo zastavit nahozený kotouč. Na opačné straně to v obraně zvládl na jedničku vracející se Loginov.
     
    47:03
    Po dalším přerušení je tu komerční přestávka. Průběh třetí třetiny zatím přináší celkem vyrovnanou podívanou, možná o trochu aktivnější je hostující Sibir.
     
    46:07
    Oba celky odjely střídat, i tak měl puk na své hokejce domácí Bondarev. Ten ho pouze napálil za branku Säteriho, následně za volným kotoučem směřoval Klinkhammer.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 10. Klinkhammer (Beck), 37. Širokov (Klinkhammer, Beck), 60. K. Semjonov (Pokka) – 8. Ruohomaa (Šarov)


    Avangard Omsk: Bobkov (Garipov) – Pokka, Bondarev, Franson, Jemelin (C), Vojnov, Martynov – Andrighetto, Gračjov, Širokov (A) – Beck (A), K. Semjonov, Klinkhammer – Košelev, Pjanov, Šumakov – A. Potapov, Stas, Dědunov – Jaremčuk.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasikov) – Loginov (C), Jokipakka, Děmidov, K. Alexejev, Timašov, J. Chabarov, Jefremov, Ilja Morozov – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Milovzorov, Sajustov, J. Peltola (A) – Michajlov, V. Komarov, Česalin (A) – N. Korotkov, Torčeňuk, Pervušin.

    Rozhodčí: Sidorenko, Hribik – Goljak, Sysujev
    thejrc.org